telefonda konuşma fobisi

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Al benden de o kadar, oturup muhabbet ettigim insanlarla telefonda konusmaya sinir oluyorum. aramiyorum arayani da zorla aciyorum, o kadar uzakta olmasak esimle bile konusmicam o derece onu biraksan saatlerce konusur hic onun kapattigini bilmem telefonu. sevmiyorum arkadas fobi degil ama bosa vakit kaybi gibi mi geliyo nedir gicik oluyorum telefonum calinca

Bu korku degil ki bu bendede var telefonda konusmayı hıc sevmem mumkun olduguncada acmam telefonları hatta sevgilimle bile konusamazdım ama daha sonra dedim ki bu böyle olmıcak bi konustm iki konustm 3te gayet rahattım :16: bılmıyorum bence bu korku degil utangaclık :1:

aynı durum bende de var ama benim bu sorunumun sebebi telefonda karşımdakiyle karşımdakiyle göz teması kuramadığımdan kaynaklanıyor yani yüzyüze konuşurken bile göz teması kurmadan konuşamam hiç :)

Bikaç defa telefonla kötü haber almakfveya kötü haber beklemekle de ilgili olabilir,çokça konuşarak atlatılabilir diye düşünüyorum,ama tel de konuşmayı ben de hiç sevmiyorum

bendede aynı problem vardı anne babamla bile konuşamazdım kem küm eder kapardım sonra üniversiteye gidince önce annemlerle konuşmaya daha sonrada diğer insanlarla konuşmaya alıştım hala biraz çekingenlik var ama onuda aşarım diye düşünüyorum yani canım aşılmıycak bi problem değil çok acaip bi sorunda değil senin gibiler var emin ol :34:

ben de telefonla konuşmayı bir türlü becermeyenlerdenim.iş yazmaya gelince bi güzel döktürrüm ama.bayram filan gelsin istemıyorum sırf bu yüzden.ne akdaslarımı ne hocalarımı nede akrabalarımı ararım. hep sitem eder yaknlarım. öyle olunca dicek bişey de bulamıyo insan napıcamı şaşırdım.geçenlerde görümcemn kayınvalıdesi hastaneye yattı kaç gün arayamadım.sanki ben arayınca nolcak diyorum kadın iyileşicek mi. biliyorum çok saçma ama elimde değil.arasam ne dicem şimdi filan off.ondan sonrada bi sürü sitem işitti
m gene.yedi mahaalle aradı sen aramadın filan..

Allah'ım yalnız değilmişim :27: Konu sahibininki kadar olmasada bende de var böyle bir durum. Nefret ediyorum yaaa konuşamıyorum ..
Sevgilimle telefonda konuşmayız hiç.. Hiç sevmem.. Yanında bülbül gibi şakarım ama telefonda noluyosa.. Mesajlaşmayı tercih ederim.. Dün en yakın arkadaşım aradı başka şehirde kendisi.. Açmadım ya.. En yakın arkadaşım yaaa.. Yanyana gelince konuşurum her derdimi tasamı dökerim şen şakrak geçer ama telefonda soğuk nevale laf gelmez söz gelmez aklıma.. Ay ne tuhaf bir durum bu ya.. Sevmiyorum hiç ..:26:

Son düzenleme:
korku değil o bencede sevmemek ve rahat olamamak, bende normalde oturup saatlerce sohbet ettiğim arkadaşlarımla telefonda en fazla 30 sn. muhabbet edebilirim sonra uzun bi sessizlik :) sevmiyorum valla mesajlaşmak daha iyi hatta bazen oda sıkıcı. ama sen bu korku dediğin bence "fobi" üstüne gitmelisin bi kaç kez yakın tanıdıklarını ara konuş uzat konuşmayı daha rahat olacağını düşünüyorum.

Telefon ezelden beri var hayatımızda. Eskiden beri mi böylesin? Bir başlangıç noktan var mı? Yani fiziksel diğer fobileri anladım da bu çok tuhaf.

Bende hiç sevmem ama korkmam da

Genelde bu yüzden sms veya mail kullanıyorum :3:

Günlük hayatta bile
Efendim, merhaba
İyiyim sağ olun siz der apışıp kalırım
Hiç sevmem telefonda sohbet muhabbet
Aralıksız konuşan, konuşacak bişeyler bulana şaşırırım ama bana yapılsın istemem sıkılırım

Ailem veya arkadaşlarımla yüzyüze buluşup muhabbet etmeyi tercih ederim
Formaliteler içinse mail veya sms kullanırım

Back
X