Telefonla Arama Sorunsalı

deretepe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
787
544
73
Yeni görüşmeye başladığım bir kişi, henüz bir karar verip yola çıkma aşamasından önceki süreçte beni rahatça arayabilir mi? Bana göre hayır.
Ben mesafeli yürütmekten hoşlanıyorum ne olacağı belli değil zaten. Beni ancak mesajla izin aldıktan sonra onay verirsem arayabilsin istiyorum. Karşımdaki insan inatla bunu bir bahaneyle geçiştirmeye çalıştı.
Ben de sorun yaşadım. Ailem gördü ve kim bu kişi diye soruldu daha ortada net bir şey yok ne cevap vereceğimi şaşırdım.
Sizce haksız mıyım kızlar ? Gün içersinde pat diye direkt arayabilir mi kişi görüştüğü kişiyi ?

Bence o kadar büyütülecek bir şey değil..ne güzel işte arasın..konuşun..anlaşın..tanışın..

Evde sorun çıkacağını belirttiniz mi karşı tarafa?
Ben babamın yanında bile normal konuşuyorum aslında öyle telefonu meşgule atarak başka yere kalkıp giderek daha çok dikkat çekersiniz aslında...

Evde sorun çıkacağını belirttiniz mi karşı tarafa?
Ben babamın yanında bile normal konuşuyorum aslında öyle telefonu meşgule atarak başka yere kalkıp giderek daha çok dikkat çekersiniz aslında...
söyledim.
olabilir aslında insanların yaşam tarzıyla ilgili.
benim için böylesi uygun. onun da hassasiyet göstermesi gerekiyordu. pat diye arayabilme fazla samimiyet göstergesi olarak görüldüğü için bizim ailemizde, hoş olmadı bu durum.

Nasıl yani sevmiyor musunuz o kişiyi? Bana daha çok aramasını istemiyormuşsunuz gibi geldi. Kaç yaşındasınız? Telefonunuzu neden karıştırma gereği yada konuştuğunuz insanların hesabını verme gereği duyuluyor? Görücü usulü mü olacak nasıl tanıştınız? Hiç tanıyıp görüşmeden aileleri birleştirip ondan sonra mı tanıyacaksınız? Ne garip düşünceler. Bu kadarda olmamalı...

söyledim.
olabilir aslında insanların yaşam tarzıyla ilgili.
benim için böylesi uygun. onun da hassasiyet göstermesi gerekiyordu. pat diye arayabilme fazla samimiyet göstergesi olarak görüldüğü için bizim ailemizde, hoş olmadı bu durum.

Siz bu kişiye karşı bir şey hissetmiyorsunuz sanırım.

:KK57: Nasıl yani, arayabilir miyim diye izin mi alacak? Bana garip geldi. Numaramı verdiğim kişi, absürd saatler dışında ne zaman isterse arayabilir. Görüştüğüm kişiye deginmiyorum bile.
Rahatsizliginizin sebebi nedir tam olarak?

Bu kişiye göre değişir. Siz böyle istediyseniz ve buna uymadıysa , sizi zor durumda bıraktıysa, haksızlık yapmış.
Ben olsam tavrımı koyardım..

Bence aramasi normal ama siz mesaj atmadan arama dediginiz halde ariyorsa yani aile durumunuzu bildigi halde sanki inadina yapar gibi ariyorsa hos degil.

Nasıl yani sevmiyor musunuz o kişiyi? Bana daha çok aramasını istemiyormuşsunuz gibi geldi. Kaç yaşındasınız? Telefonunuzu neden karıştırma gereği yada konuştuğunuz insanların hesabını verme gereği duyuluyor? Görücü usulü mü olacak nasıl tanıştınız? Hiç tanıyıp görüşmeden aileleri birleştirip ondan sonra mı tanıyacaksınız? Ne garip düşünceler. Bu kadarda olmamalı...
yeni tanıyordum sevdiğimi söyleyemeyeceğim o açıdan. gerçi bitirdim zaten. yetişkinim. koruma içgüdüsü diyelim. ailemden gizli saklım olmaz. ama yolun çok başındayken de onlarla tanıştıramam. görücü usulu değil arkadaş vasıtası. hayır tanışma diyen yok. pat diye birinin araması samimiyet göstergesi gibi olduğu için.

:KK57: Nasıl yani, arayabilir miyim diye izin mi alacak? Bana garip geldi. Numaramı verdiğim kişi, absürd saatler dışında ne zaman isterse arayabilir. Görüştüğüm kişiye deginmiyorum bile.
Rahatsizliginizin sebebi nedir tam olarak?
yaşam tarzı, ben mesafeliyim bazı şeyler oturana kadar. insanlara fazla hak verdiğiniz de suistimal edebiliyorlar. ben de sınırlarımı çiziyorum ama bazen o da işe yaramıyor işte.

Bence aradığı için mutlu olmanız gerekiyor,bu benim için mesajlaşmaktan çok daha değerli bir şey ,ki zaten yaşlar ilerledikçe mesajlaşmanın yerini aramak alıyor. Bir de insanların mesajlaşırken duygularını anlamak çok güç oluyor,sonuçta bir yazıdan ibaret. Ama ses tonu konuşma biçimi vs sizin gözünüzde o kişiyi daha şekillendirici kılar ve ben tanışma dönemlerinde bunun daha mantıklı olduğunu düşünüyorum :)

Bence aradığı için mutlu olmanız gerekiyor,bu benim için mesajlaşmaktan çok daha değerli bir şey ,ki zaten yaşlar ilerledikçe mesajlaşmanın yerini aramak alıyor. Bir de insanların mesajlaşırken duygularını anlamak çok güç oluyor,sonuçta bir yazıdan ibaret. Ama ses tonu konuşma biçimi vs sizin gözünüzde o kişiyi daha şekillendirici kılar ve ben tanışma dönemlerinde bunun daha mantıklı olduğunu düşünüyorum :)
bu konuda haklısınız kesinlikle ama işte biraz hassasiyetle olsun istedim.

Telefonla arama sorunu, sorunsalı değil.
Telefonla aramak terbiyesizlik ya da düşüncesizliğe girmez aslında. Heyecanlanıyordur, aramak, sesinizi duymak, konuşmak istiyordur.
Ailenize sıradan bir arkadaş deseydiniz zaten yalan söylemiş olmazdınız. Şu an öylesine, sıradan bir arkadaş.
Minicik şeyleri dert edip üzmeyin kendinizi.

Back
X