- Konu Sahibi kalemkitap2
-
bizimki baby tvci oldu çıktı:)
Ben cocuk gelisimi üzerine okuyorum. vE SIZE SÖYLIYEBILECEGIM SU, cocugunuzun televizyon seyretemsi iyi degil cünkü gelisimini hatta dil gelisimini olumsuz yönde etkiliyor. Televizyon izlerkene cocuk mesela orda diyaloglari dinliyor, ve bir sorusu var bunu televizyondaki kisilere soramaz, böylece cocugun kendi konusmasi kisitlaniyor. vEYA ANLAmadigi birseyi soramiyor. Birde televizyondaki resimler kesitler cok cabuk gecitgi oicin , cocuklar cogu seyi algilayamiyor bile. BU dil gelisimini cok olumsuz yönde etkiliyor.
Televizyon fazla izletmeyin derim, resimli kitaplara baksin, oyunlar oynasin bu gelisimini olumlu yönde etkiliyor:1yes2:
umarim biraz yardimci olabilmisimdir.
problem televizyon olmasi degil vcd, veya dvd olsun bunlardada ayni etkiyi görebiliyoruz. Bol bol Kitap okyun cocuklarinizla ve bol disariya cikin, cocuklar hareket ettiklerinde ögrenirler ve kendilerini gelistirebilirler:1yes2:
bence gercekte zararlı ama çogu anne çocugunun televizyon basında geçirdiği zamanları fırsat bilip iş yaptıgı için umursamıyor bile...
benim 2 yegenim var...ikiside televizyon ve bilgisayar manyagı...kucuk olan yumurcak tv hastası...24 saat izle de izler...bence 1-2 saat izlemesinde sorun yok ama butun gununu tv karsısında gecirmeleri sakıncalı...biz eskiden sürekli yaz kıs dışarılarda arkadaslarımızla oyun oynardık...şimdiki çocuklar bu yönden çok pasif...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?