Televizyonsuz, İnternet/bilgisayarsız Bir Evde Yaşamak...?

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.299
526
323
Merhaba hanımlar...

Tv, internet olmadan başlangıçta iki kişilik olan, daha sonra büyüyenn bir aile bir gününü nasıl geçirir?

Evlenmeden evvel Tv ve internetle haşır neşir olan bir insan, evlendıkten sonra her ne kadar tv ve ınternetın yararlarının yanında zararlarının da oldugunu dusunse de , onlarsız bır hayata adapte olabılır mı?

Yoklukları aranır mı?

Veletler onlarsız nasıl zaptedilir ?

Fikirlerinize ihtiyacım var...

Merhaba hanımlar...

Tv, internet olmadan başlangıçta iki kişilik olan, daha sonra büyüyenn bir aile bir gününü nasıl geçirir?

Evlenmeden evvel Tv ve internetle haşır neşir olan bir insan, evlendıkten sonra her ne kadar tv ve ınternetın yararlarının yanında zararlarının da oldugunu dusunse de , onlarsız bır hayata adapte olabılır mı?

Yoklukları aranır mı?

Veletler onlarsız nasıl zaptedilir ?

Fikirlerinize ihtiyacım var...

anladığım kadarıyla sevgiliniz evlenince tv pc olmayacak evde diyor
bu devirde bu kafa..

bu devirde zor gibi tabıkı alışkanlıklarda bağlı..evlenmeden önce nasıl bır hayatı olduguna da baglı kişilerin..mesela ben tv pek aramam ama bılgısayarım olamdan yaşayamam sanırım..
onlar olmadan iki kşiyken vakıt gecırmek kolay olabılır belkı..eve işden 8 gıbi dondugumuzu varsayarsak yemekten sonra dısarı cıkılabılır, kıtap okunabılır,hobılerınız varsa onlarla ılgılenılebılır (resım,maket yapma gıbı zamanı akıp gıderecek hobıler) sonra uyuyup tekrar iş ama bu ne kadar devame der sıkıcı olabılır...helekı cocuguu tv olmadna evde zaptekmek cok zor..

tv ve internet olmaması beni etkilemez çok dfazla çünkü tam bir kitap kurduyum.öyle bir ortamda ne güzel kitap okunur :52:

Televizyonu ve interneti bilinçli ve kararında kullandığınız sürece hayatınızı müthiş kolaylaştıran, renk katan, sizi geliştiren şeyler. Bunlardan vazgeçmem için önce dünyadan elimi ayağımı çekip, dağ başında inzivaya çekilecek potansiyele girmem gerekiyor. Şuan için imkansız. Nitekim içinde yaşadığım toplumdaki ve gezegendeki gelişmelere karşı oldukça meraklı bir yapım var. :68:

İnsan bilgiye bu kadar kolay ulaşmaya alışmışken, bundan vazgeçmesi çok zor. Ancak televizyonla, internetle hiç tanışmamış ya da olan bitenlere karşı kaygısız, ilgisiz bir insan onlarsız yaşabilir sanırım.

Çocuklar nasıl zapt edilir sorusuna gelince; bu o kadar da zor değil. Çocuğunuzla daha çok zaman geçirir, birlikte daha çok şey yaparsınız, onu sosyal aktivitelere, kitaba, sanata yönlendirirsiniz, tutarlı bir ebeveyn olarak, diktatörlüğe kaçmadan, bazı kurallar belirlersiniz, rol model olarak tv ve internet dışında da yapılabilecek bir sürü şey olduğunu gösterirsiniz olur biter. Çevremde bu tarz örnekler var.

Bir kontrol grubum var bu çalışmayla ilgili olarak gözlemlediğim...

Hatunlar biraraya geliyor günlerde mesela, çocukların hepsini bir odaya tıkıyorlar. Oturtuyorlar tv veya ınternet oyunlarının basına. kapılarını da kapatıyorlar bır guzel. Kendılerı de boylece rahat etmıs oluyor... Sımdı boyle bır ortamda olundugunu varsayarsak nasıl olacak bu cocukcagızların durumu?

pc olmayan okadar çok ev varkii biz yapamıyoruz internetsiz
ama tv her evde var artık ve dediğiniz gibi çocukları oyalama aracı :50::50:

madem ilgilenilmeyecek,tv/pc bağımlısı yapılacaksa o çocuklar niye doğuruluyor anlamadım gitti

çocukları zaptetmek için beyinlerini bilgisayara televizyona odaklatmak yerine eğitici oyunlar oynatsanız kitaba sanata yönlendirseniz biraz kültür seviyemiz artar belki.. ama bunu uygulamak içinde akıllı ebeveynler lazım

konuya gelirsek.. televizyonsuz yaparım ama bilgisayar ve internetsiz zor.. çünkü bir dünya havuzu gibi birşey..

Oldum olası TV yi sevmem. Çok şükür ki benim gibi biriyle evliyim ve evde tv yok çok şükür. Ancak internetimiz var ve doğru kullanıldığında bir nimet olduğunu düşünüyorum. Çocuklarında tv ile oyalandırma olayını hiç doğru bulmuyorum. Çocuğun en verimli öğrenme çağını beynini öldürerek geçirmesini tasvip etmiyorum.. :kkk:

halamlarda tv yok mesela cocukların ders calısmasına engel diye almamıslardı hala yok ,,şaka gibi :))

ama kuzenlerden bırı vakıf unıv. burslu kazandı okudu ingiliz dili ed..(türkiye 56.sı olmustu) şimdi yurtdısında yine burslu master yapıo

diğeride çapa tıp bitirdi şimdi abd de burslu yuksek yapıo..

demek varmıs tvnın zararı kımbılır..ne bılım.. ama net var evlerınde gercı o da ambargo altında enıstem tarafından..

----
bende yaylaya gıttığimde ilk 3gun zor gecıo ama sonra alısıyosun bee.. bıde yaylada tlfda cekmıo yani.

bu alışkanlıkla alakalı birşey tv ve internetli hayata nasıl alıştıysak ,onlarsız bir hayatada bir süre sonra alışabilir aramayabilir insan

televizyonun çocukları oyalama aracı olarak görülmesine çok şaşırdım ve üzüldüm o çocuklara.

televizyonda kanal sahibinin izlemeni istediği şeyler vardır kısacası dayatma vardır.. ama internette istediğin bilgiyi görsel metinsel her türlü bulabiliyorsun o yüzden bir çeşit bilgi hazinesidir..
kitaptan edineceğin bilgiyi daha kısa ve anlamanı kolaylaştırarak verir.. yine de kitabın yeri ayrıdır...

kısacası televiyonsuz yaşamak mümkün! öğrenciyken bi sürü evde kaldım en son televizyon yoktu almamıştık ev arkadaşım da sevmiyordu inanın en huzurlu olduğum seneydi bundan önceki arkadaşm dizi bağımlısıydı her gün her gün fenalık gelirdi..:19: ben tv izlerken belgeselleri bulur izlerim hoş bir iki tane diğeri de japon kanalı :ssz:

Çocuklar için televizyonlu odaya kapatılmaktansa onlara özel, kırıp dökmeyecekleri, oyuncak, kitap dolusu oda öneririm :34: tabi ki odada internette olmamalı çocuklar genelde oyundan başka bir şey görmüyor bilgisayar başına geçince..

Ben tecrübeyle söyleyeyim annem bizi televizyon izletmeden büyüttü bilgisayarı da anca işte 17 18 yaşlarından sonra aldı. Aynen olan şu : kendince bir kişilik gelişiyor kesinlikle ve kesinlikle!
Ben televizyondan gelen popüler kültürü çok ama çok sonra anladım. Hep çok saf bir çocuk olarak büyüdüm gerçekten anne ne öğrettiyse o fesatlık bilmezdim ya da televizyondakiler gibi manken,film yıldızı ya da popstar vs gibi hayal etmezdim kendimi hiç.Lisede ilkokulda televizyondan öğrendikleri esprileri yaparlardı.Ben bizimkiler kendisi yapıyor zannederdim ne kadar zekiler ya diye şaşırırdım o esprilerine :9::9: Sonra yabancı şarkılar filmler diziler artistler hiç birisini bilmezdim o konularda muhabbet edemezdim.Süper baba, gamsızlar mı ne onları hiiç bilmezdim hala da bilmem. Hep böyle dinleyen ama sıkılan bir insandım.Aşırı sosyal değildim hiç zaten. Kitap okumayı çok severdim habire kitap okurdum birini bir günde bitirir hemen diğerine başlardım öyle alışmıştık. Annem tv izlemeyin demezdi bile kendileri hiç açmadıkları için biz de öyle alışmıştık.Ama kardeşim de ben de bu sayede olayları durumları tv dan değil hep yaşayarak öğrendik.Ben açıkçası pek çok safça aptalca tecrübeyi yaşayarak atlattım ve kendimce öğrendim dikte edildiği şekilde değil.Şimdiki nesil çok uyanık ama hepsi dikte edilen hayatı yaşamaya meyilli. O yüzden küçükken zorlansam da belki hala zorlansam da çok iyi bir şekilde yetişmiş olduğumu düşünüyorum.Hem sonra her şeyi üniversitede keşfettim ki internet sayesinde popüler kültüre dair , zaten artık insanlarla diyaloğum da gelişti belli yaştan sonra bir de farklı bir kültür birikimim, ondan kaynaklı farklı bakış açım olduğu için insanlar muhabbet etmeyi tartışmayı da seviyor benimle:) . Öyle işte hala televizyon alışkanlığım hiç yok ya interneti belki biraz daha çıkarsam hayatımdan çok daha iyi olacak.:34:

Ben tecrübeyle söyleyeyim annem bizi televizyon izletmeden büyüttü bilgisayarı da anca işte 17 18 yaşlarından sonra aldı. Aynen olan şu : kendince bir kişilik gelişiyor kesinlikle ve kesinlikle!
Ben televizyondan gelen popüler kültürü çok ama çok sonra anladım. Hep çok saf bir çocuk olarak büyüdüm gerçekten anne ne öğrettiyse o fesatlık bilmezdim ya da televizyondakiler gibi manken,film yıldızı ya da popstar vs gibi hayal etmezdim kendimi hiç.Lisede ilkokulda televizyondan öğrendikleri esprileri yaparlardı.Ben bizimkiler kendisi yapıyor zannederdim ne kadar zekiler ya diye şaşırırdım o esprilerine :9::9: Sonra yabancı şarkılar filmler diziler artistler hiç birisini bilmezdim o konularda muhabbet edemezdim.Süper baba, gamsızlar mı ne onları hiiç bilmezdim hala da bilmem. Hep böyle dinleyen ama sıkılan bir insandım.Aşırı sosyal değildim hiç zaten. Kitap okumayı çok severdim habire kitap okurdum birini bir günde bitirir hemen diğerine başlardım öyle alışmıştık. Annem tv izlemeyin demezdi bile kendileri hiç açmadıkları için biz de öyle alışmıştık.Ama kardeşim de ben de bu sayede olayları durumları tv dan değil hep yaşayarak öğrendik.Ben açıkçası pek çok safça aptalca tecrübeyi yaşayarak atlattım ve kendimce öğrendim dikte edildiği şekilde değil.Şimdiki nesil çok uyanık ama hepsi dikte edilen hayatı yaşamaya meyilli. O yüzden küçükken zorlansam da belki hala zorlansam da çok iyi bir şekilde yetişmiş olduğumu düşünüyorum.Hem sonra her şeyi üniversitede keşfettim ki internet sayesinde popüler kültüre dair , zaten artık insanlarla diyaloğum da gelişti belli yaştan sonra bir de farklı bir kültür birikimim, ondan kaynaklı farklı bakış açım olduğu için insanlar muhabbet etmeyi tartışmayı da seviyor benimle:) . Öyle işte hala televizyon alışkanlığım hiç yok ya interneti belki biraz daha çıkarsam hayatımdan çok daha iyi olacak.:34:

her kelimesine katılıyorum benzer bi çocukluk geçirdim..şu yaşa geldim hala da popüler olan şeyden uzak dururum yetişme şekli işte..

televizyon izlemiyoruz evlenirken is olsun diye aldik hic kullanmadik simdi bebegimiz var tumden kaldirdik int var olmazsa olmaz esimin isi geregi hem bende kullaniyorum ama cocugumuza gore daha bebek tabi buyudukce int kalirmi gidermi bilemiyorum:))

"bu devirde" diye belirterek en sağlıklısıdır bence de.
Çocukları ele alırsak oyalanmayı bırak zaten hiç doğru bir yaklaşım değil, eğitimlerini destekleyici hiç program yok ki..
Şiddet içeren çizgifilmler,yaratıcıklarını kısıtlayan düşünmeye sevk etmeyen çocuk kuşakları,devamlı aynı şeyleri gösteren neredeyse ezberleten bebek programları...
Küçük yaş grubu için televizyonda gelişimlerine katkıda bulunacak hiç bir şey yok bence.
Aile çocuğunun hem oyalanıp hem de gelişimine katkıda bulunmak istiyorsa çocuğuyla birlikte vakit geçirmeli.
Bizler için de malesef mümkün gibi gözükmüyor yaşam stillerimize göre işlerimiz gereği internete gereksinimimiz oluyor mutlaka,çağın gereksinimi bizden daha çok aslında.İnternet olan evde televizyon olmayabilir ama.:1:
İnsanların yaşam standartlarına göre şekillenebilecek bir durum bu bence yapabilen de vardır.

Back
X