Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
L - carnititne kullan derim ablam kullanıor epey ınceldı 82 kılomu neydı sanırımArkadaşlar öncelikle herkese merhaba.
Daha önce kadınlar kulübünü ve özellikle de diyet bölümünü bolca takip etsem de üye değildim. Ne buraya yazacak gücüm vardı ne de yazabileceğim doğru düzgün bir çabam. Diyetimde birinci ayımı doldurmak üzereyken biraz daha emin adımlarla ilerlemek için ben de burada günlük tutmaya karar verdim. Umarım birbirimize faydamız dokunur.
Öncelikle şuan 75.1 kiloyum ve boyum 168.
Hayatım boyunca çok kısa bir dönem haricinde hiç çok zayıf olmadım fakat küçüklüğümden beri sporcu olmanın etkisiyle atletik bi yapım vardı. Basketbol oynuyordum ve 50-55 kilo civarlarındaydım. Bir gün ciddi bir sakatlık geçirdim, hemen 1 sene sonra ise sağ bileğimde ciddi kırıkların olduğu başka bir kaza yaşadım, sporu bıraktım haliyle ve ardından kilo almaya başladım. 65 civarlarında dolandiğim lisenin ortalarına geldiğimde antidepresan kullandım ve bir anda 80i gördüm. Nasıl ve hangi ara kilo aldığımın hala farkında değilim.
Şuan üniversitede 3. sınıfım ve o gün bugündür sürekli kilo alıp veriyorum fakat bir türlü eski hallerime dönemiyorum. Gerçekten insan bu kadar kilo vermeyi isteyip de niye kilo veremez dediğim çok zamanlarım oldu. Hatta kilom yüzünden öyle komplekse girdim ne dışarı çıktığımda eğlenebildim ne ikili ilişkilerimde kendime güvenebildim ne de tam anlamıyla kendimi mutlu hissettim. Defalarca denedim olmadı, başa sardım daha çok kilo aldım. Kendime özgüvenimi iyice kaybettim ve sonunda kendini sevmeyen, sürekli deprosyanda, kompleksli ve özgüvensiz bir insana dönüştüm. Sanıyorum tüm kilo problemi olup da zayıflamak isteyen insanların ortak bir sorunu bu.
Neyse;
Bu kez denemeye başlamadan önce farklı birşey yaptım. Ben neden kilo veremiyorum sorusunun üstüne çok ciddi olarak düşündüm. Kendi zaaflarımı belirledim, neyin beni motive ettiğini buldum. Diyete yardımcı şeyler araştırdım, fizyolojik süreçleri öğrendim. Kısacası kendimi psikolojik olarak hazırladım. Çünkü sırf ruh halim yüzünden yine 79lu kilolara ulaşmıştım ve artık gerçekten birşeyler yapmam gerekiyordu.
Zamanla bunları daha ayrıntılı paylaşacağım belki fakat özet geçmem gerekirse; gerek ailevi gerekse maddi anlamda hayatımın zorlu bir döneminden geçiyorum ve ben ne zaman kendimi mutsuz hissetsem,karamsarlığa düşsem kendimi yemek yemeye veriyorum. Hatta kimi zaman art arda hamburger menu, çiğköfte dürüm, tavuk döner, cips, çikolata, tatlı, çerez kısacası ne bulursam ağzıma tepip kusma seviyesine kadar devam ediyorum ve sonrasında sabaha kadar mide ağrıları çekiyorum.- en azından çekiyordum. Bunun yanında normal beslenme düzenim de normal bir insanın yemesi gerekenden oldukça fazlasını içeriyordu.(günlük 1 ekmek yemek gibi) Ha bir de bunlar yetmiyormuş gibi depresiflikten tüm gün yatakta uzanıp sürekli uyuyarak vakit öldürüyordum. Haftacalarca evimi temizlemiyor hatta sırf üşendiğim için okula bile gitmiyordum.
İşte bu yüzden bir psikologla görüşmeye başladım ve onun sayesinde yeme ataklarımı kontrol edebilir hale geldim, diğer psikolojik belirtilerim de git gide iyiye gidiyor.Fakat hepinizin bildiği gibi kilo verme süreci ağrılı bir süreç ve ben bu sürede motivasyonumu kaybetmemek için buraya yazmaya ve sizden destek almaya karar verdim.
Lafı daha fazla uzatmamak adına burada bitiyorum şimdilik, fakat hem diyetimin gidişatı hem de kilo verme süreçlerine dair bilgilerle tekrardan geri döneceğim. Umarım destek verirsiniz, şimdiden Teşekkürler.
Başlangıç Kilo: 79.4 Başlangıç Tarihi: 9.12.2013
Şuanki Kilo:75.1
Hedef Kilo: 60
L - carnititne kullan derim ablam kullanıor epey ınceldı 82 kılomu neydı sanırım
smdı 75.bıttı yenıden alacak