Arkadaşlar benim oğlum 19 yaşinda ama çok tembel .Yerinden kalkmak istemez ,ellinde sürekli tel ve odasinda pc.
Kilosu falan yok o konuda çok dikkat eder ve haftada 2 kere spora gider .Kişisel temizliğindede titiz ,ondada sorun yok.
Fakat başka hiç bir faaliyeti yok.Şimdi uni bekleme zamani ,bir yerden positif haber aldikama oraya tanişinmasi gerek olduğu için yakin cevredekileri bekliyor.
Yani otobüsle gidip hergün eve gelip yayilacak.Evde olmasi benim gözüme batan değil ,genc adam gezsin tozsun eģlensin ,bunlari yapsin .
Bisiklet sür,yüzmeye git ,çarşiya cik ,kamp yap,yok ,yokta yok.
Odasini bir görseniz ,girdiğim an tansiyonum cikiyor.Yerde çöplük,cikolata kağidi,boş pt şişeleri ,çorap,tişort,pantolon ne ararsaniz.
Yatağini üstüde ayni.Bazen bir ufak sinir krizi yaşiyorum fakat nafile ,çocuğun içinden gelmiyor.
Bu boş zamanda git biraz çaliş diyorum,yada oğlum ehliyete yazil diyorum ama o araştirmayi bile eriniyor.
Hatta öyle kendi giyeceklerinin çoğunu bile ben aliyorum çünkü alişverişten nefret ediyor .
Internettende olsa ilgilenmiyor.
Ya bu kadarida olmaz ki!!Ben dayanamiyorum,bu yaşta ölü gibi yaşamak birde oğlum.
Lütfen ben neyapa bilirim
Haklisin abiside tam tersi ,herşeyini kende yapar oda bana kiziyor ,sen ona bebek gibi baktiğin için diyor.Ona ufak çocuk muamelesi yapmaktan vazgeçin
Mesela kıyafet almayın
Mesela odasını toplamayın
Onun dışında gerisini ona bırakın. Bırakmadan önce de deyin ki; “artık 19 yaşındasın, hayatının sorumluluğu senin”
Ehliyet istediğinde KENDİSİ araştırmalı
Bisiklet sürmek istiyorsa KENDİ içinden gelmeli
Siz bir şey yapamazsınız
Sadece onu artık taşımayacağınızı ona AÇIKÇA söylemeniz yeterli
Arkadaşlar benim oğlum 19 yaşinda ama çok tembel .Yerinden kalkmak istemez ,ellinde sürekli tel ve odasinda pc.
Kilosu falan yok o konuda çok dikkat eder ve haftada 2 kere spora gider .Kişisel temizliğindede titiz ,ondada sorun yok.
Fakat başka hiç bir faaliyeti yok.Şimdi uni bekleme zamani ,bir yerden positif haber aldikama oraya tanişinmasi gerek olduğu için yakin cevredekileri bekliyor.
Yani otobüsle gidip hergün eve gelip yayilacak.Evde olmasi benim gözüme batan değil ,genc adam gezsin tozsun eģlensin ,bunlari yapsin .
Odasini bir görseniz ,girdiğim an tansiyonum cikiyor.Yerde çöplük,cikolata kağidi,boş pt şişeleri ,çorap,tişort,pantolon ne ararsaniz.
Yatağini üstüde ayni.Bazen bir ufak sinir krizi yaşiyorum fakat nafile ,çocuğun içinden gelmiyor.
Bu boş zamanda git biraz çaliş diyorum,yada oğlum ehliyete yazil diyorum ama o araştirmayi bile eriniyor.
Hatta öyle kendi giyeceklerinin çoğunu bile ben aliyorum çünkü alişverişten nefret ediyor .
Ya bu kadarida olmaz ki!!Ben dayanamiyorum,bu yaşta ölü gibi yaşamak birde oğlum.
Herkes siz alistirmissiniz diyor ama tamamen katilmiyorum iki oglum var buyuk oglum 14 olacak bu ay cani isterse cok enerjik odasini toplar dilabini duzeltir sabahlari bize kahvalti hazirlar ama cani istemiyosa sinir krizi de gecirsek parmagini oynatmaz gezmeyi sevmez alisveristen nefret eder giyecek biseyi kalmadiginda magazaya girer 5 dakikada 10 parca alir cikar biraz karakter meselesi kücüğumde tam tersi bayilir gezmeye sosyaldir abisine göre ikisinide biz yetistiriyoruz ama birbileriyle alakasi olmayan iki cocuk siz sadece surekli uyarip surekli gelecegiyle ilgili ona yardim etmek ama maalesef huyu oyleyse pek te degisecegini sanmiyorum allah kolaylik versin
Evet bununda etkisi var ama karakter üzerinde cok fazla etkimiz olamiyor diye düsünüyorum anne baba olarak davranislarink degistirmeyi zaman zaman basarabiliyoruz ama huy maalesef değismiyorama yine yetistirmede farklilik oluyor. buyuk olan da mesela yere dusse hemen yanina giderdik. kucuk olan aglasa da kendi haline birakiyoruz. yani her ailede genelde küçükler daha rahat yetistiriliyor.bundan dolayi ozguvenleri ve becerileri daha iyi oluyor. ve abiyle ablayla buyuduklerinden mücadeleyi ogreniyorlar, daha aktif oluyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?