Aynı konuyu 2 kere açmak yasak. Değil miArkadaşlar benim oğlum 19 yaşinda ama çok tembel .Yerinden kalkmak istemez ,ellinde sürekli tel ve odasinda pc.
Kilosu falan yok o konuda çok dikkat eder ve haftada 2 kere spora gider .Kişisel temizliğindede titiz ,ondada sorun yok.
Fakat başka hiç bir faaliyeti yok.Şimdi uni bekleme zamani ,bir yerden positif haber aldikama oraya tanişinmasi gerek olduğu için yakin cevredekileri bekliyor.
Yani otobüsle gidip hergün eve gelip yayilacak.Evde olmasi benim gözüme batan değil ,genc adam gezsin tozsun eģlensin ,bunlari yapsin .
Bisiklet sür,yüzmeye git ,çarşiya cik ,kamp yap,yok ,yokta yok.
Odasini bir görseniz ,girdiğim an tansiyonum cikiyor.Yerde çöplük,cikolata kağidi,boş pt şişeleri ,çorap,tişort,pantolon ne ararsaniz.
Yatağini üstüde ayni.Bazen bir ufak sinir krizi yaşiyorum fakat nafile ,çocuğun içinden gelmiyor.
Bu boş zamanda git biraz çaliş diyorum,yada oğlum ehliyete yazil diyorum ama o araştirmayi bile eriniyor.
Hatta öyle kendi giyeceklerinin çoğunu bile ben aliyorum çünkü alişverişten nefret ediyor .
Internettende olsa ilgilenmiyor.
Ya bu kadarida olmaz ki!!Ben dayanamiyorum,bu yaşta ölü gibi yaşamak birde oğlum.
Lütfen ben neyapa bilirim
Fark etmedim ,birleştirebilir Mune hanimAynı konuyu 2 kere açmak yasak. Değil miMune
Çocukken sorumluluk verdiniz mi peki yani odasini toplamasi markete ekmek almaya gonderme ..bence sehir disinda okusun basina bir sey gelmez bence..Bu durumu biraz cözmek için ve özgüvenini almasi çin uzakta okumasini istiyorum.
Lakin devreye eşim giriyor,o yapamaz ,onu kandirilar ,kötü yollara düşer diye göntermek istemiyor.
Geliyor beni oğlumu yük olmakla sucluyor.
Tam tersi ben oğlumun sağlini düşündüğüm için istiyorum
Eve ve internete bagimli bir hayat.Sosyal olsun gezsin tozsun denize tura havuza sinemaya gitsin diyor annesi.Evde sanal hayat tabi ki ölü hayat mezarda da yaticaz .Lütfen serbest bırakın şu çocukları. 19 yaşında bir birey gayet sağlıklı karar alabilir. Biz de ebeveynlerin bu yönlendirici, her şeye karışan tavrından sıkılıyoruz. Bu çağ böyle kabullenmek zorundasın. Ölü diye tabir ettiğiniz hayatın içinde ona göre güzel bir hayat var.
aaa ayni abimArkadaşlar benim oğlum 19 yaşinda ama çok tembel .Yerinden kalkmak istemez ,ellinde sürekli tel ve odasinda pc.
Kilosu falan yok o konuda çok dikkat eder ve haftada 2 kere spora gider .Kişisel temizliğindede titiz ,ondada sorun yok.
Fakat başka hiç bir faaliyeti yok.Şimdi uni bekleme zamani ,bir yerden positif haber aldikama oraya tanişinmasi gerek olduğu için yakin cevredekileri bekliyor.
Yani otobüsle gidip hergün eve gelip yayilacak.Evde olmasi benim gözüme batan değil ,genc adam gezsin tozsun eģlensin ,bunlari yapsin .
Bisiklet sür,yüzmeye git ,çarşiya cik ,kamp yap,yok ,yokta yok.
Odasini bir görseniz ,girdiğim an tansiyonum cikiyor.Yerde çöplük,cikolata kağidi,boş pt şişeleri ,çorap,tişort,pantolon ne ararsaniz.
Yatağini üstüde ayni.Bazen bir ufak sinir krizi yaşiyorum fakat nafile ,çocuğun içinden gelmiyor.
Bu boş zamanda git biraz çaliş diyorum,yada oğlum ehliyete yazil diyorum ama o araştirmayi bile eriniyor.
Hatta öyle kendi giyeceklerinin çoğunu bile ben aliyorum çünkü alişverişten nefret ediyor .
Internettende olsa ilgilenmiyor.
Ya bu kadarida olmaz ki!!Ben dayanamiyorum,bu yaşta ölü gibi yaşamak birde oğlum.
Lütfen ben neyapa bilirim
Burcu balik,maalesef az sorumluluk verildi.Çocukken sorumluluk verdiniz mi peki yani odasini toplamasi markete ekmek almaya gonderme ..bence sehir disinda okusun basina bir sey gelmez bence..
burcu ne merak ettim
Birleştirme yapmıyoruz, diğerini başka uygun bir bölüme taşıdım.Fark etmedim ,birleştirebilir Mune hanim
Teşekpr ederim Mune.Birleştirme yapmıyoruz, diğerini başka uygun bir bölüme taşıdım.
Ergenlik çağında her çocuğun farklı davranışları oluyor, kimi sürekli arkadaş çevresiyle kimi de odasına kapalı bir hayat yaşıyor, bu bir geçiş dönemi, üniversiteye gidince değişecektir diye düşünüyorum, alışveriş çoğu erkek çocuğunun erindiği bir durum hatta erkeklerin çoğu böyle, yeğenim annesi almasa 10 yıl aynı tişörtü giyebilir, eşim keza öyle, hiç sevmezler mağaza mağaza gezip kıyafet almayı lakin siz de baba da oğlunuzu biraz pasifleştiriyor gibi, babası hiç alıp dışarı çıkmaz mı? Ya da oğluna kandırırlar, yapamaz, kötü yola düşer demek dışında çocuğunuza güvendiğini belli eden tavırlar sergilemez mi?
Her ikisi de olabilir lakin çocuklar için baba figürü çok önemlidir, onunla bir şeyler paylaşmak, birlikte vakit geçirmek çok olumlu etkiler, eşiniz hem çocuklarını alıp gezmiyor hem de olumsuz konuşmalar yapıyor, 19 yaşındaki büyük olan oğlunuz sanırım, karakteri de böyledir belki lakin elini attığı işi başaramama, babasının ben sana demiştim demesini istemediği için de odasında kendince bir hayat kurmuş olabilir, çocuklar annelerinden çok babalarını hayal kırıklığına uğratmaktan korkarlar çünkü, diğer oğlunuzun karakteri nasıl peki? Daha mı dışa dönük bir çocuk? Arkadaşlık yapıp birlikte bir şeyler yapamayacak kadar yaş farkı mı var aralarında?Teşekpr ederim Mune.
Maalesef eşimde biraz gezme olayinda pasif.
Gercekten hiç birkere olsun çocuklari alip götürmedi.Diyorum ,bak negüzel iki tane oğlun ,biri futbola çok merakli ,al götür mac seyredin ,yada bisiklet turu yapin.
Yaşadiğimiz yerde hertürlü imkanlar var ama heves yok.
Bazen yetiştirme tarzi diyorum bazende kişiliğinle alakali.
Çünkü bu oğlum 6 yaşindaykende böyleydi ,birkac kez saklanmişdi beni gezmeye götürmesinler diye .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?