Tembellik mi depresyon mu :(

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
Selam kızlar ,

Bende özellikle pandemi sonrası aşırı bir tembellik başladı. Öncesinde de çok hareketli değildim ama bu kadarda değildim :(

Şimdi öyle bir tembellik ki sabah uyandıktan sonra tüm günümü koltukta oturarak geçirebiliyorum. Hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden. Önceden dışarı çıkmayı arkadaşlarımla buluşmayı falan severdim. Ama şimdi evden çıkmak istemiyorum hiç. Çıksam bile hemen eve dönmek geliyor içimden keyif alamıyorum. Zaten evden de çalışıyorum iş içinde çıkmama gerek yok.

Sanırım çoğu şeye olan tutkumuda kaybettim . Seyahat etme planım vardı mesela önceden açar videolar izlerdim araştırırdım heyecanlanırdım. Şimdi aman ya ne yapcam gitsemde modundayım. Hayat enerjimi kaybettim.

Benim gibi olan var mı özellikle pandemi sonrası? Eski enerjimi ve heyecanımı tekrardan nasıl canlandırabilirim önerilerinizi bekliyorum kızlar

Selam kızlar ,

Bende özellikle pandemi sonrası aşırı bir tembellik başladı. Öncesinde de çok hareketli değildim ama bu kadarda değildim :KK43:

Şimdi öyle bir tembellik ki sabah uyandıktan sonra tüm günümü koltukta oturarak geçirebiliyorum. Hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden. Önceden dışarı çıkmayı arkadaşlarımla buluşmayı falan severdim. Ama şimdi evden çıkmak istemiyorum hiç. Çıksam bile hemen eve dönmek geliyor içimden keyif alamıyorum. Zaten evden de çalışıyorum iş içinde çıkmama gerek yok.

Sanırım çoğu şeye olan tutkumuda kaybettim . Seyahat etme planım vardı mesela önceden açar videolar izlerdim araştırırdım heyecanlanırdım. Şimdi aman ya ne yapcam gitsemde modundayım. Hayat enerjimi kaybettim.

Benim gibi olan var mı özellikle pandemi sonrası? Eski enerjimi ve heyecanımı tekrardan nasıl canlandırabilirim önerilerinizi bekliyorum kızlar
Ben

Eskisi gibiyim.
Yine çok sosyal değilim.
Haftada 2 ya da 3 defa akşam yemeği dışarıda o kadar.
Onun dışında sabahın köründe evden çıkıyorum işe gidiyorum,nerede öyle koltuğa gömülmek.
Yerinizde olsam işe girerdim,çalışmak iyidir.

Eskisi gibiyim.
Yine çok sosyal değilim.
Haftada 2 ya da 3 defa akşam yemeği dışarıda o kadar.
Onun dışında sabahın köründe evden çıkıyorum işe gidiyorum,nerede öyle koltuğa gömülmek.
Yerinizde olsam işe girerdim,çalışmak iyidir.
çalışıyorum zaten. Ama evden çalışıyorum

çalışıyorum zaten. Ama evden çalışıyorum
Hımmm...
Ben de pandemi başında evden çalıştım,1 Temmuza kadar,hiç öyle sıkılma durumum olmadı.
Çok yoğundum.
Bence kendinizi daha meşgul edecek bir iş bulun.
Ne kadar kapanırsa o kadar çıkamıyor insan.

Gunes gormediginiz icin d vitamini eksikligi yasiyor olabilirsiniz,
d vitamini rakviyesi almazsam yataktan zor kalkarim.

spor yapmiyorsaniz o da tembellik yapar, gunluk rutininize yarim saat ekleyebilirseniz faydasini cok gorursunuz.

kisaca isleyen demir isildar,
birazcik zorlayarak gunluk rutininize bir seyler ekleyin,
onlar aliskanlik oldukca bu atil hali uzerinizden atarsiniz inaniyorum ki.

Hımmm...
Ben de pandemi başında evden çalıştım,1 Temmuza kadar,hiç öyle sıkılma durumum olmadı.
Çok yoğundum.
Bence kendinizi daha meşgul edecek bir iş bulun.
Ne kadar kapanırsa o kadar çıkamıyor insan.
İş değiştirmek kesinlikle istemiyorum. Çünkü şartlarım çok iyi böyle bir iş bulamam diye düşünüyorum.

Ama sosyalliğimi belki arttırabilirim kurslar , spor salonu falan olabilir. Bu konularda tavsiyeleriniz olursa her türlü öneriye açığım :)

Gunes gormediginiz icin d vitamini eksikligi yasiyor olabilirsiniz,
d vitamini rakviyesi almazsam yataktan zor kalkarim.

spor yapmiyorsaniz o da tembellik yapar, gunluk rutininize yarim saat ekleyebilirseniz faydasini cok gorursunuz.

kisaca isleyen demir isildar,
birazcik zorlayarak gunluk rutininize bir seyler ekleyin,
onlar aliskanlik oldukca bu atil hali uzerinizden atarsiniz inaniyorum ki.
spora mı gitsem diye düşünüyorum. Yararı olabilir evet.

Zaten fiziğimdende memnun değilim. Kilolu değilim ama kas oranım düşük sanırım bıngıl bıngılım :D

D vitamini içinde bir kan tahlili yaptırayım bari

Ben hiç evden çalışmadım.
Tam kapanma gelince bile çalıştım :D
Tavsiyem; yarın sabah erkenden kalkın aynı işe gidiyor gibi hafif bir makyaj evin içinde çalışırken giyebileceğin şık kıyafetleri giy öyle çalış.

Akşama da kendine ödül ver dışarıya çık, bir iki mağaza gez inan bana iyi gelecek.

spora mı gitsem diye düşünüyorum. Yararı olabilir evet.

Zaten fiziğimdende memnun değilim. Kilolu değilim ama kas oranım düşük sanırım bıngıl bıngılım :KK70:

D vitamini içinde bir kan tahlili yaptırayım bari

sabah spora gittim geldim,
evden calisiyorum ben de sizin gibi, 2 yil olacak neredeyse.

suan bomba gibiyim valla, yataktan zor kalktim ama :KK48:

Ben hiç evden çalışmadım.
Tam kapanma gelince bile çalıştım :KK70:
Tavsiyem; yarın sabah erkenden kalkın aynı işe gidiyor gibi hafif bir makyaj evin içinde çalışırken giyebileceğin şık kıyafetleri giy öyle çalış.

Akşama da kendine ödül ver dışarıya çık, bir iki mağaza gez inan bana iyi gelecek.
ben pandemi önceside evden çalışıyordum :D

ama o zamanlar böyle değildim çok memnundum halimden. Hafta bir kaç kere değişik mekanlar keşfetmeye giderdim çalışmak için. Çokta keyif alırdım. Yine denemeliyim belkide

ben pandemi önceside evden çalışıyordum :KK70:

ama o zamanlar böyle değildim çok memnundum halimden. Hafta bir kaç kere değişik mekanlar keşfetmeye giderdim çalışmak için. Çokta keyif alırdım. Yine denemeliyim belkide

İnsan evde kaldıkça daha da alışıyor maalesef ama sen yine de bir şeyleri bahane et çık.
Mesela ekmek almak için yakındaki değil de uzaktaki fırına git orada bir şey görürsün ilgini çeker, gezersin gibi :)

Selam kızlar ,

Bende özellikle pandemi sonrası aşırı bir tembellik başladı. Öncesinde de çok hareketli değildim ama bu kadarda değildim :KK43:

depresyon bence temebellik olsa sevdiğiniz şeyleri yapmaktan bu kadar kolay vazgeçmezsiniz gibi geliyor bana

O enerji düşüklüğü herkeste var. Pandemi çıktığından beri haftada bir gün pazara gitmek harici, market alışverişini de hep online olarak yapıyorum. Öyle bir bıkkınlık.

Selam kızlar ,

Al bendede o kadar.
Bide şey oldu benle kimseyle konuşmasam olur modundayım.
çalan telefonlara bakmıyorum SMS le dönüyorum vs.
Markete gitmeye bile üşeniyorum.
Önceden pire gibiydim planım programım hayat enerjim vardı.
Şimdi ise kocaman bir boşluk hissi.

Al bendede o kadar.
Bide şey oldu benle kimseyle konuşmasam olur modundayım.
çalan telefonlara bakmıyorum SMS le dönüyorum vs.
Markete gitmeye bile üşeniyorum.
Önceden pire gibiydim planım programım hayat enerjim vardı.
Şimdi ise kocaman bir boşluk hissi.
acaba pandemide evden oturnak mı bizi böyle yaptı , yoksa depresyondamıyız :(

Selam kızlar ,

Bende varım. Tüm günümü koltukta geçirebilirim.

Back
X