Tembellik, yetememezlik, tekrar ise baslamak

Bende işten çıkalı 4 ay felan oldu aynı durum Bende de var işten çıktıktan sonra oldu. Öncesinde koşuşturma içind e daha çok ev işi yapıyordum şimdi hep bi ertelemeler tembellikler bide bende çocuk yok daha olsa nolur bilemiyorum😊🙈
Siz yeni isten ayrilmissiniz. Bende senelerdir durum ayni ve gittikce kötülesiyor. Umarim siz benim gibi aliskanlik haline getirmezsiniz. Cok kötü cünkü

Paran olacak temizlik için birini tutarsın hatta yemek için bile. Çocuklarda zaten okulda değiller mi yaşları itibariyle. Bence güzel olacak. Bir ay sonra güncelle yada konu aç herşey yolunda diye:KK19:

Kim yetebiliyor ki ev işlerine..Kaçımızin evi piril piril 2 cocukla ...Cocuklar okuldayken evde tekseniz aslinda işiniz cok daha kolay..Bu sekilde işe girince eger cocuklari daha cok ihmal edecekseniz girmeyin işe..Mesela ne kadar ilgilenebiliyorsunuz cocuklarla aksam 2saat doya doya ilgilenin yeter..Bu kadar da mi olmuyor sevgiye açlar mi durum ne araniz nasil.acaba?

Siz yeni isten ayrilmissiniz. Bende senelerdir durum ayni ve gittikce kötülesiyor. Umarim siz benim gibi aliskanlik haline getirmezsiniz. Cok kötü cünkü
Walla bende sürekli yatıyorum koltuk battaniye arkadaş oldum çocuk olmadığı için ev çok dağılıp pislenmiyorda.. ama saçımı bile yapmaya aciz gbi oldum bence size çalışmak iyi gelecek yeni ortam yeni arkadaşlıklar 🙏

Psikiyatriye gidin belki ilaçla düzelecek bir durumdur profesyonel den destek almak daha mantıklı. Çünkü belki depresyonsa oda ciddi bir hastalık tedavi edilmesi gerekir umarım herşey istediğiniz gibi olur🤗
Tesekkür ederim insallah olur cünkü yillarim bosa geciyor. Hele cocuklarimin geri dönmeyecek yillari... piskolog simdilik ilaca gerek görmüyor ama bilemedim

Kim yetebiliyor ki ev işlerine..Kaçımızin evi piril piril 2 cocukla ...Cocuklar okuldayken evde tekseniz aslinda işiniz cok daha kolay..Bu sekilde işe girince eger cocuklari daha cok ihmal edecekseniz girmeyin işe..Mesela ne kadar ilgilenebiliyorsunuz cocuklarla aksam 2saat doya doya ilgilenin yeter..Bu kadar da mi olmuyor sevgiye açlar mi durum ne araniz nasil.acaba?
Ev islerine elimi sürsem yetecem ama yapmiyorumki... cocuklar bütün gün kedi gibi pesimde yanimda ama ben basimdan gönderiyorum hep... cok utaniyorum ama icimden gelmiyor

Walla bende sürekli yatıyorum koltuk battaniye arkadaş oldum çocuk olmadığı için ev çok dağılıp pislenmiyorda.. ama saçımı bile yapmaya aciz gbi oldum bence size çalışmak iyi gelecek yeni ortam yeni arkadaşlıklar 🙏
Insallah öyle olur, insallah silkinebilirim. Siz hamileliginizin tadini cikarin, bebeginizi saglikla kucaginiza alin insallah

Spor falan da mi yapmiyorsun
Yani bu aslinda nasil desem kendini besleyen bir aliskanlik
Yani söyle banyo yapmazsan sonra ki gün de yapmazsan sonraki gün de aman yapmayayim dersin, ama yaparsan sonraki gün de yaparsan sonraki gün de yapasin gelir
Söyle düsün beden senin, bunu sen kontrol edebilirsin
Vucuduna kalk komutunu vereceksin o da kalkacak
Bunun sonu yok
Cocuklarin da uysallar galiba, ben istesem de oturamiyorum, ben dinlenince kizim üzülüyor , agliyar hatta o kadar alismamis dinlenmeme
Hastalansam bile yatirmazlar
Sürekli birsey isterler yaparim, öyle birsey de mi yok
Ben cok domestik ve anacim zaten sürekli birseyler pisirip yemek toplamak bile hayli zaman aliyor
Kiz cevrende senin aliskanligini degistirecek arkadasin yok mu
Yakinimda olsan o popo bir aha koltuk yüzü görmezdi öyle söyliyeyim
Bugün iki kere cocuklari bisiklet bindirmeye cikardim, kizimi krese biraktim gittim aldim derken gört kere disari ciktim
Ay valla kalk kiz, hayat baglayalim seni

Ben de iki yol ücretsiz izinden döndükten vb sonra benzer bir sekildeydim.ki oldukça enerjik bir yapım vardı...

Kanım düşmüş d vitamini ise oldukça düşüktü.
Bir de Diyete başladım daha iyiyim şükür..

İş hayatı daha zor Allah kolaylık versin

Spor falan da mi yapmiyorsun
Yani bu aslinda nasil desem kendini besleyen bir aliskanlik
Yani söyle banyo yapmazsan sonra ki gün de yapmazsan sonraki gün de aman yapmayayim dersin, ama yaparsan sonraki gün de yaparsan sonraki gün de yapasin gelir
Söyle düsün beden senin, bunu sen kontrol edebilirsin
Vucuduna kalk komutunu vereceksin o da kalkacak
Bunun sonu yok
Cocuklarin da uysallar galiba, ben istesem de oturamiyorum, ben dinlenince kizim üzülüyor , agliyar hatta o kadar alismamis dinlenmeme
Hastalansam bile yatirmazlar
Sürekli birsey isterler yaparim, öyle birsey de mi yok
Ben cok domestik ve anacim zaten sürekli birseyler pisirip yemek toplamak bile hayli zaman aliyor
Kiz cevrende senin aliskanligini degistirecek arkadasin yok mu
Yakinimda olsan o popo bir aha koltuk yüzü görmezdi öyle söyliyeyim
Bugün iki kere cocuklari bisiklet bindirmeye cikardim, kizimi krese biraktim gittim aldim derken gört kere disari ciktim
Ay valla kalk kiz, hayat baglayalim seni
Güldürdünüz beni, Allah da sizi güldürsün. Keske sizin gibi bir arkadasim olsa ama maalesef.
Benim cocuklarimda yanima geliyor ama hep basimdan gönderiyorum. Ama aslinda gercekten haklisiniz sadece kalkip yapmam lazim yani baslamam lazim...

Aynı durumdayim bacim. Geçmek bilmeyen tembellik ve iki çocuk. Hep ertesi gün böyle olmayacak diyorum ama oluyor yine aynı... Kan değerlerine baktircam ona bile gidemiyorum o kadar var uzerimde bu illet.

Ben de iki yol ücretsiz izinden döndükten vb sonra benzer bir sekildeydim.ki oldukça enerjik bir yapım vardı...

Kanım düşmüş d vitamini ise oldukça düşüktü.
Bir de Diyete başladım daha iyiyim şükür..

İş hayatı daha zor Allah kolaylık versin
Allah razi olsun, diyet düzelmenize mi neden oldu. Nasil bir diyet bu acaba?

Aynı durumdayim bacim. Geçmek bilmeyen tembellik ve iki çocuk. Hep ertesi gün böyle olmayacak diyorum ama oluyor yine aynı... Kan değerlerine baktircam ona bile gidemiyorum o kadar var uzerimde bu illet.
Aynen plan yapiyorum cocuklarla sunu yapacam, su yemekleri yapacam, su kadar kitap okuyacam, sigarayi birakacam. Ama o gün sabah kalkip en basta sigara iciyorum, yani bastan kaybediyorum. Napacaz biz ya nasil düzelecez

Güldürdünüz beni, Allah da sizi güldürsün. Keske sizin gibi bir arkadasim olsa ama maalesef.
Benim cocuklarimda yanima geliyor ama hep basimdan gönderiyorum. Ama aslinda gercekten haklisiniz sadece kalkip yapmam lazim yani baslamam lazim...

Tamam yarin mesela kalk sonra cocuklara crep yap
aksama da esine lahmacun yap, simdilik bunlarla baska azicik yorul. buradan ödev verelim sana
Ayyy olmaz öyle, bu arada hic sevmem tembel insan, kaynanan falan da yok senin belli rahatsin :rolleyes:
Yok öyle say bana yarinin menüsünü bakalim, sonra da ödül olarak köpüklü bir dus al parfümünü sür, kocana süpriz yap
Ay hadi cok yükseldim yemekten sonra bes dakika da olsa cikin disari bir hava alin, cay filan icin askinizi tazeleyin

Tamam yarin mesela kalk sonra cocuklara crep yap
aksama da esine lahmacun yap, simdilik bunlarla baska azicik yorul. buradan ödev verelim sana
Ayyy olmaz öyle, bu arada hic sevmem tembel insan, kaynanan falan da yok senin belli rahatsin :rolleyes:
Yok öyle say bana yarinin menüsünü bakalim, sonra da ödül olarak köpüklü bir dus al parfümünü sür, kocana süpriz yap
Ay hadi cok yükseldim yemekten sonra bes dakika da olsa cikin disari bir hava alin, cay filan icin askinizi tazeleyin
Cok tatlisin cok tesekkür ederim. Fazlasiyla rahatim, bazen diyorum keske esim kizsa beni söyle bir kendime getirse yok ama yok.

Yarinin menüsü yok cünkü onuda anca son dakika karar verip oflaya puflaya yapiyorum cünkü agir geliyor... kisisel bakimim bile agir geliyor canim istemiyor. Yani esimin birden fazla bosanma sebebi var, büyük ihtimal cocuklarim bile büyüdüklerinde yüzüme bakmayacaklar...

Konu sahibi benim bir komşum var aynı siz.inanın ben ciddi ciddi farklı problemleri olduğuna veya psikolojik ilaçlar kullanıyor ama söylemiyor sanıyordum.hala asıl sebebi bilmiyorum tek söyleyeceğim onu bir tek balkonda sigara içerken görüyorum,ben de yepı gereği hiç oturmayan biriyim.Kendimi süper kahraman gibi görüyorum o kişiye nazaran.çocuklarımız bahsi geçen hanım ile yaşıt artık çocuklarda fark ediyor anneleri hep uyuyor veya yemek hep sipariş geliyor onlara diyor.akşama kadar sağlık sıkıntısı olmayan biri çocukları için 2 kap yemek pişirip 1-2 saat okul dönüşü ilgilenmez mi? Yaşam sevinci,amacı olmasa bile..çocuklarınıza yazık yarım bir gün çocuklarınız diğer anneler ile sizi kıyaslasa hoşunuza gider mi

Ne kadar da anlayışlı herkes size karşı.
Tembelliğin adını vitamin eksikliği, psikolojik rahatsızlık falan koydular.
Aynı durumda bir kadın gelip esini şikayet etse sabahinda adliyeye gonderirdik kadini deli misin sen hayat Boyle ruh emici insanla gecer mi diye.

Eger bir travma geçirmediyseniz,
Eşinizle güven sorunu, uyumsuzluk, aldatılma, aileler arasinda denge kuramama
Hamileliklerinizde yada dogumlarinizda yaşadığınız bir problem yaşamadıysanız,
Çocuklarınızla yada evliliginizle alakalı bir pismanliginiz yoksa,
Anlattığınız kadarıyla fiziksel bir sorun da yok,
Zahmet olacak ama kaldırın kıçınızı.
Annesinin ilgisini dilenen iki çocuk var ortada.
Bugün yanlarında olmadığınız her an için yarın pişman olacaksınız.
Böyle devam ederseniz yarın siz isteseniz de onlar yanlarında sizi istemeyecek.
Ergenlikle aileden uzaklaşmak zaten hızlanacak.
Kendi ellerinizle can sıkıcı seyler yasamanizi insa etmissiniz.

Ve bana kalırsa sadece zora gelemiyorsunuz.
Inşallah aklınız başınıza geldiğinde geç olmaz.

İlave olarak ben bir kaç kez dürttüm;pazar market vs bahanesi ile dışarı çıkıp evi için alış verişe yönlendirdim belki keyifle gelip pişirir diye.inanmazsınız belki ama sütçüden süt alıp verdim çocuklara yoğurt yap diye.cevabı ne oldu tahmin edim; ufff ama ya şimdi kim mayalayacak dedi.
Pazara gitmez taşımayı sevmiyor kalabalıkmış vs,şiştim yeminle

Konu sahibi benim bir komşum var aynı siz.inanın ben ciddi ciddi farklı problemleri olduğuna veya psikolojik ilaçlar kullanıyor ama söylemiyor sanıyordum.hala asıl sebebi bilmiyorum tek söyleyeceğim onu bir tek balkonda sigara içerken görüyorum,ben de yepı gereği hiç oturmayan biriyim.Kendimi süper kahraman gibi görüyorum o kişiye nazaran.çocuklarımız bahsi geçen hanım ile yaşıt artık çocuklarda fark ediyor anneleri hep uyuyor veya yemek hep sipariş geliyor onlara diyor.akşama kadar sağlık sıkıntısı olmayan biri çocukları için 2 kap yemek pişirip 1-2 saat okul dönüşü ilgilenmez mi? Yaşam sevinci,amacı olmasa bile..çocuklarınıza yazık yarım bir gün çocuklarınız diğer anneler ile sizi kıyaslasa hoşunuza gider mi
Cok haklisiniz okadar haklisiniz ki, bende anca balkonda sigara icin kalkiyorum... büyük cocugum birisini tarif ederken anne senin gibi uyumayi seviyor diyor:KK43:

Cok tatlisin cok tesekkür ederim. Fazlasiyla rahatim, bazen diyorum keske esim kizsa beni söyle bir kendime getirse yok ama yok.

Yarinin menüsü yok cünkü onuda anca son dakika karar verip oflaya puflaya yapiyorum cünkü agir geliyor... kisisel bakimim bile agir geliyor canim istemiyor. Yani esimin birden fazla bosanma sebebi var, büyük ihtimal cocuklarim bile büyüdüklerinde yüzüme bakmayacaklar...

Cakal misin kizim sen bak hala gecistiriyo
Menü diyorum menü
Ben de böyleyim iste diyip kesip atiyorsun yemezler.
Yarin kalk misler gibi kahvalti hatirla, bak yaptikca yapasin gelecek, yat yat nereye kadar birsey degismiyor
Hadi bak esinin yapmadigini ben yapiyorum sana cicim, kalk aaa popon düzlesti oturmaktan ayol
Hayir 70 yasinda zaten toruacagiz simdiden baslamisin
I ih, bana menü yaz ve dedigini yap
Haydi bakalim artik söz verdin sayiyorum tutarsin artikin :dondurma:

Back
X