Tembellik, yetememezlik, tekrar ise baslamak

Cocuklariniz kocaman olmus,coktan ise geri donmeliydiniz. Hemen son aldiginiz maas uzerinden su anki muhtemel maasinizi hesaplayin. Her yil %10 zam aldiginizi varsayarak ne kadar zararda oldugunuzu gorun. Bu bence yeniden ise baslayip biraz hizlanmanizi saglar :KK66: her konuda

Ev isi de yemek de hepsi de hallolur calisiyorsaniz. Ama calismiyorsaniz ne kendinize faydaniz olur ne de cocuklariniza. Once siz sonra onlar. Degisime kendinizden baslayin. Hakkinizda hayirlisi olsun
Tesekkür ederim. Is iyi gelecek diyorsunuz yani

Çocuklar kolay affeder, hala yanınıza geldiklerine göre siz kendinizden umudu kesmiş olabilirsiniz ama onlar kesmemiş.

Nasıldan kastınız ne bilmiyorum evde oldukları ve olduğum süre boyunca hayatımda olduklarını kabul ettim ve birlikte yaşıyorum
Sabah uyandığımızda güzel uyuyup uyumadiklarini, rüyalarında ne gördüklerini soruyorum. Onlar anlattıkça keyifli bir hal alıyor.
Bir yandan sabah ihtiyaçlarımızı goruyoruz, dis fırçalama, ust bas degistirme, sac tarama..

10 yaşında çocuğum yok, ama 4.5 yasindakine tavla ogrettik mesela.
Satranç yavaş yavaş ogreniyor.
Ev işi yaparken birinden biri yanımda oluyor.
2.5 yasindaki eksiksiz kek tarifi verebilir.
Ikisi de güneş sistemini sayar, gezegenlerin özelliklerini bilir,
4.5 yaşındaki vücuttaki kemiklerin büyük bir kismini latince sayabilir.
Konuşuyoruz.
Konuştuklarını dinliyorum.
Laf lafı açıyor ve öğreniyorlar.
Bazen birlikte açıp bakıyoruz, bazen resmini çiziyoruz. Bazen babası anlatıyor.

Evet oturup saatlerce onlarla aktivite yapmıyorum ama ben ne yapıyorsam yanımdalar.
Gece uyumadan kitap okuma ve dertleşmek rutinimiz.
Haftasonları ilgilerini çekeceklerini düşündüğüm plan yapıyorum.
Haftaiçi havalar güzel oldukça akşam scooter surmeye gidiyoruz.
Kötüyse evde lego, araba.
Markete çıkıyorsam en az biri çoğunlukla ikisi yanımda oluyor, izole değiller, reyondan aradıklarını bulurlar.
Hayatımdalar işte.
Ama hayatımda olmaları için ben hayattayim.
Cok iyi anladim. Ne güzel bir annesiniz masallah. Yarin sabah yazdiklarinizi tekrar okuyup kendime notlar alacagim.

Her annenin şartları başka.
Ben sizin bakış acınıza göre kuralcı bir anneyim.
Çocuklarımın en büyük 4.5 yasinda 3 taneler.
Herkes elinden geldiğince kendi işini görür.
Disaridan geliriz, ayakkabılarını içeri alırlar.
4.5 ve 2.5 yas ustlerini kendi giyer, ellerini yikayabilir, dislerini fırçalayabilir.
Hepsinin odasını 6 aylıkken ayırdım, pişman değilim
Çocuklarım dünya yıkılsa anneleri ve babaları yanlarında olur buna eminler.
Sosyal böcekler, toplum icinde rahatlar.
Kurallar var diye tek tip olmadılar.
Hatta epey ozgunler.
Meraklarını canlı tutup, ilgilerini koreltmemeye çalıştık.
Bu kadari da turuncu olarak benim annelik anlayisima gore yeterli :)

tamam da zaten bu saydigin seyleri cocuk kwndi yapabilir, bes yasinda kizim yiyecegini de kendi hazirlar meyve yikamak, cornflaks koymak,ekmege recel sürmek gibi, kendi yikanir, yardim ederim, sabahlari kendi giyinir sacini tarar, markete de gönderirim kasada kendi isini halleder. bunlar zaten olmasi gerekenler ben bunlari kastetmiyorum ki, hele oglum on ayliktan itibaren kendi yemegini kendi yer, bezini, corabini bana getirir, bsikletini dahi bodrumdan bir sekilde kendi cikarir, susarlarsa kendi sularini kendileri koyarlar, gücünün yettiklerini kendileri yaparlar
zaten cocuk yapmak istedikten sonra o hakki ona vermek bizim görevimiz
ben bunu kast etmiyorum
cocuk hazir degilken kendi yapamazken koyulan kati kurallardan bahsediyorum
cevremde var, zor birsey sartlamayi yanlis buluyorum
cocugum benimle uyumak istiyor, hazir olunca ayrilacak mesela
buna ihtiyaci var diyorum, kizim üc bucuk yasinda kendi istegiyle ayirdi odasini, sira oglumda ama o cok bana bagli mesela, o sürec zorlayacak gibi beni, zamana birakiyorum
cocuklar ne dogru zamani bilirler
tabi herkesin anneligi kendine, her cocuk kendine özel

Eski konulariniza baktım biraz, cok normal bu hale gelmeniz :KK43:
Hemen düzelmesini bekleyemeyiz tabii ama bence psikolog zamanla iyi gelecek. Siz de elinizden geleni yapmaya çalışın ama. Mesela ertelemeyin, o an yemek yapmayı, oyun oynamayı ertelemeyin. O an kalkın hemen aklınıza gelince. Çocuklarınız da büyük aslında çok şanslısınız size arkadaş olmalı onlar şu an. Ben o kadar sabırsızlanıyorum ki kizim konuşsun, sohbet edelim, büyüsün dertleşelim diye heyecanlaniyorum. Tadini cikarin anne olmanın ❤
Evet eski konularim... daha buraya yazamadigim nice seyler. Ama iste cocuklarimin hic bir sucu yok olanlarda... insallah cabuk toparlanirim. Tesekkür ederim desteginiz icin

İş size iyi gelecek. Mecburi sorumluluk duygusu diğer konularda da aktif olmanızı sağlayacak. Para kazanacaksınız. Bu da sizi motive edecek.
Kendinizi hasta ya da halsiz ve yorgun hissediyor musunuz.
Psikolojik desteği başka biryerden almaya çalışın. Sağlık sektörü çok problemli. Doktorunuz size yardımcı olamamış olabilir.
eğer halsiz hissediyorsanız altında başka hastalıklarda olabilir.

Herkes is size iyi gelecek demis ama bence gelmeyecek durumu dahada kotu yapmasi pek olasi. Ben size baska fikirler verecegim. Mesela sabah kalktiginizda pijamalarinizi cikarin uyku modundan cikmaniza yardimci olur. Esinize rica edin televizyonun kablosunu bilgisayarin kablosunu yaninda gotursun. Bu aletler sizi koltuga baglayan unsurlar. Salonda yastik ve battaniye bulundurmayin. Tum evin gunesliklerini sonuna kadar cekin. Anlik plan yapmak zordur. Planlari erteleyemeyeceginiz sekilde yapin mesela haftaya bir filme tiyatroya cocuklarinizla bilet alin ve onlara haber verin. Bir arkadasinizla gelecek hafta icin saati gunu belli olan bir plan yapin. Hareket ettikce enerjiniz gelecektir.

cocugu beni ne zaman görse yapisiyor kizimla arkadas oynamak istiyor, disari cikinca yaziyorum gel parka ciktim ya da cocuklari cikardim bisiklete biniyoruz hep baska isi oluyor
Cocugun ihtiyaclari ikinci sirada bile onun icin, cocugun ihtiyaclari umurunda degil
Ben de cocuga üzülüyorum, benden yüz görüyor annesine yapamadigi tüm baskiyi bana yapiyor
Sabahlari nasil uyandirmaz seni demistim yani cocuklar beni asla uyutmaz altida kalkarim, uyandirmaz bizi öper gider dedi
Hadi cocuk cok olgun anne babaya ihtiyaci yok o yasta, öglene kadar hic mi acikmiyor, ama kendi keyfi tüm bu seylerin önüne geciyor, vicdan yapamiyor
Kafam karisiyor acaba ben mi abartiyorum, bütün anneler mi böyle
ben mi abartiyorum diye
Çocuklar zaten beni her gördüğünde tüm jest mimiklerime kadar beni süzerler.olmayan bir şey görüyor gibiler normali bu mu diye bakıyor üzülüyorum içten içe. Bir gün benim çocuğuma sizin anneniz iyi biri sizinle ilgileniyor demişler. Çocuklarda farkında bence.
Ben anne olduktan sonra 2-3 kez hastalık dışında çocuklardan sonra kalktığım görülmedi dediğiniz gibi sesten zaten uyuyamam.hasta olsam bile gözüm üzerlerinde açar tv baksınlar gözümün önünde derim

En mukemmel anne sizsiniz arkadaslar evet... kac sayfadir kadinlari resmen gommussunuz. Mahalle arasi dedikoducu teyzeler gibi.

Sizin gibi arkadas dusmanima dilemem ben. Koca bir yazik. Insanlar iclerinde ne yasiyor bilemezsiniz
Herkes kendi cocuguyla ilgilensin. Kimsenin anneligi sizi igilendirmez.
.

En mukemmel anne sizsiniz arkadaslar evet... kac sayfadir kadinlari resmen gommussunuz. Mahalle arasi dedikoducu teyzeler gibi.

Sizin gibi arkadas dusmanima dilemem ben. Koca bir yazik. Insanlar iclerinde ne yasiyor bilemezsiniz
Herkes kendi cocuguyla ilgilensin. Kimsenin anneligi sizi igilendirmez.
.

Oldu tamam

Merhaba arkadaslar,
Eski konularimda psikologa gitmemi cok tavsiye eden oldu, gittimde ama simdiye kadar bir faydasini göremedim. Halen ayni hal devam ediyor hic birseye yetisemiyorum, birsey yapasim gelmiyor evi cocuklari kendi öz bakimimi ihmal ediyorum. Cocuklarin temel ihtiyaclarini anca halledebiliyorum birde günde anca bir cesit yemek, evin temizligi azami düzeyde... yapmak istemiyorum yapamiyorum uyusukluk tembellik beceriksizlik her sey var...
simdi birde cok kisa bir sürede pozisyonu iyi sayilan bir is buldum, neyime güvenerek basvurduysam artik... bir ay sonra baslayacam ben napacam ya. Nasil halledecem nasil düzene girecem. Yani arkadaslar kisaca nasil söyle organize, düzenli, aktif bir kadin neseli cocuklari ile nitelikli vakit geciren bir anne olabilirim? Ne olur bana yardim edin ne yapabilirim?
Belkide çalışmaya başlayınca daha enerjik olursunuz.Diğer türlü süreklii evdeyim hep aynı şeyler deyip salıyorsunuzdur kendinizi

Spor yapmaniz lazim,
benim metabolizma hizim cok dusuktur,
spor yapmadigim donemde de inanilmaz miskin olurum,
sporla biraz hizlandiriyorum sanirim, duzenli spor yaptigim donemde kesinlikle daha enerjik oluyorum, her seye yetiyorum, birden daha cok zamanim oluyor nasil oluyorsa.

Back
X