Tembellik

ReneWall

Umutdoluyum
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2011
138
0
46
İstanbul
Hanımlar temizlik yapmak, yemek yapmak, kişisel bakım yapmak için sürekli kendinizi nasıl motive ediyorsunuz. Ben bir iki yapıp sonra bırakıyorum ... Tavsiyelerinize ihtiyacım var. :29:

Canım o arada banada oluyo.
Mesela ben erken kalkmıyorum çok,kalknca bi kahve,sgara içerim yoksa kendime gelemem :)
Sonra etrafı topluyorum,siliyorum süpürüyorum,banyomu temizliyorum.
Bi kaç ay öncesine kadar cok uyusukdum birden ne olduysa degstim.
Esim 4,3o da çıkıyo işten.
Evi topladıktan sonra yemek olayina griyorum.
Diyetteyim eşime ayrı,kendime ayrı yemek yapıyorum.
Sonra üstmu dgştrip azck makyaj yapıyorum.
o arada esim geliyo.
Yemek yiyoruz o içerde tw izlerken mutfagı temizliyim,cayı koyuyorum.
Eşimden sonra yatarım genellikle etrafi toplarım,ortalıkdakileri makineye atıyorum.
Sonrada yatıyorumm :)
Bütün günüm böyle geçiyo...
Diyorum ya herkes şaşırdı bi anda.
Çok dagnık ve uyuşukdum.
Ama dolap toplamayı hala sevmem :)
Orası almış başını gidiyo :)

çok uyumaktan kaçınmak lazım, sona evi tertipli ve düzenli hayal edebilirsin, her an misafir geldiğini de hayal edebilirsin.
kişisel bakım ise her an özgüvenli hissettirir insanı.

mecbur yapıyorum.Temizlikten sonraki görüntü beni aşırı mutlu eder,sırf o temizlik hissi için yine yaparım.Okuldan gelince zor oluyor ama yapmasan da olmuyor ki.Her gün yemek yaparım ( kesinlikle geçiştirmem ),yerleri silerim,tuvalet yıkarım,küçük peşimden ayılmaz,büyüğün dersi olur,ben de ertesi günün konularına hazırlanırım,ona rağmen yetişiyor ama yazılılarım ve ödevlerim aksıyor malesef.Ama itiraf edeyim bu sene çok yoruldum :((

Al işte benlik bir konu :ssz:

Çocuksuz ev hanımları dert yanmasın valla bende evde olmak istiyorum yaa :4:
Ben çalışıyorum saatlerim 9- 18 ve hafta sonum tatil.Gene şartlarım iyi aslına bakıldığında..
Haftaiçi geliyorum yemek yapabiliyorsam yapıyorum genelde 2 günlük oluyor yapınca.
Ama temizlik namına bişey yapamıyorum, hatta ütüyü de yapamıyorum işim çok yorucu değil muhasebeciyim.
Eşiminde bir huyu vardır yanında oturmamı ister beraber film izleriz.
Yemek sonrası mutfakta yardım eder bana hemencik toplayalım da oturup birşeyler izleyelim yada kpss ye hazırlanalım diye.
Haftasonu ise ya muhakkak bi program oluyor ya misafirim geliyor ya dışarı çıkmamız gerekiyor çağrılıyoruz haftaiçi gidemediğimiz için.
Ama gene de az çok yapıyorum süpürme silmeyi, Banyoyu ovuyorum ama hızlıca işte bir cam silemiyorum ya da dolap... Çünkü tek evde kaldığımız günler ve dolu oluyor muhakkak.
Benim gibi olan da var mı acaba ? :emir_bebek:

Bende 08:00-17:00 çalışıyorum 2 çocuğum var ilkokuldalar eşim ayrı bi şehirde hafta sonu gelip gidiyor.Cumartesi evi süpürüp siliyorum.Salı günleri de öğle arası hemen arabayla gidip hızlıca bi silip süpürüyorum akşamları işten gelincede yemek dışında bişey yapmıyorum çocuklarımla ilgileniyorum.

Canım o arada banada oluyo.
Mesela ben erken kalkmıyorum çok,kalknca bi kahve,sgara içerim yoksa kendime gelemem :)
Sonra etrafı topluyorum,siliyorum süpürüyorum,banyomu temizliyorum.
Bi kaç ay öncesine kadar cok uyusukdum birden ne olduysa degstim.
Esim 4,3o da çıkıyo işten.
Evi topladıktan sonra yemek olayina griyorum.
Diyetteyim eşime ayrı,kendime ayrı yemek yapıyorum.
Sonra üstmu dgştrip azck makyaj yapıyorum.
o arada esim geliyo.
Yemek yiyoruz o içerde tw izlerken mutfagı temizliyim,cayı koyuyorum.
Eşimden sonra yatarım genellikle etrafi toplarım,ortalıkdakileri makineye atıyorum.
Sonrada yatıyorumm :)
Bütün günüm böyle geçiyo...
Diyorum ya herkes şaşırdı bi anda.
Çok dagnık ve uyuşukdum.
Ama dolap toplamayı hala sevmem :)
Orası almış başını gidiyo :)
maşallah sıze yaa:nazar:
bana ümit kaynağı oldunuz,bnm de hiç içimden gelmiyor.gün boyunca yapılacaklarımı duşunuyorum,ezıldıkçe ezılıyorum bıtmez die.
erteleye erteleye hiç içinden çıkılmaz bı hal aldım:KK17:
çok özeniyorum evi her an temiz olanlara ama bir türlü ben oyle olamıyorum:mad:

kişisel bakımım konusunda titizimdir ama temizlik yapmak bazen gözümde büyürde büyür..

Peki kişisel bakım konusunda nasıl bir düzeniniz var kızlar?
uzuuuunn bir aradan sonra kendime cilt bakım ürünleri aldım.
çocuk ev iş derken kendimle ilgilenmeye vakit bulsam bile takatim olmuyor.
beni de biri silkelerse söyle...

Back
X