- 29 Mayıs 2020
- 312
- 375
- 53
- Konu Sahibi bennbusraa
-
Bana sordunuz sanırım :) Ben 1 - 1.5 senede teslim almıştım.Kac senede teslim alınıyor kabaca?
Kaç senede teslim alınıyor kabaca?Ben temelden almıştım. Mütahitin durumuna göre vs değişir güvenliği dediğiniz gibi. Ben pişman değilim. Ama çevrem de böyle alıp batınca kaçan mütahitlerde oldu elbet.
Anladım teşekkür ederim :)Bana sordunuz sanırım :) Ben 1 - 1.5 senede teslim almıştım.
Çok bilgilendirici bir yorum tesekkur ederim size.. projede olan mutfağı vs degistirip yapıyorlar diye duymuştum ben. Kendim karsiyalacaksam okadarının altından kalkamayız zatenTemelden ev derken kaba inşaatı bitmiş halde size teslim edecek ise dediğiniz gibi mutfak, zemin, banyo gibi tüm iç dekorasyonu siz yaptıracaksınız aslında bu sizin maddi imkanınızave zamanıza bağlı, gezecek fayans beğeneceksiniz, usta ayarlayacak ve başında birisinin beklemesi gerek, verdim parayı yaptı diye bir şey yok, kırık kulozeti takar gider. Her türlü uzun ve yorucu bir süreç. Ben evimde tadilat yaptırdım 3 ay pisliğini çektim, çektiğim çile yanında harcadığı para da cabası. Kaba inşaat evlerde, evin zamanında teslimatı gibi bir konu var, sözleşme şartlarına dikkat edin, cezai bedel olması önemli. Size zamanında teslim edemez ise kiranızı karşılasın.
Hazır evlerde evet daha fazla ödüyorsunuz ama garantisi var, ustalar pislikle uğraşımıyorsunuz ancak evin kalitesine bakın, kullanılan malzeme fayans, musluklar, zemin, eğer kalitesiz malzeme ise paranızla rezil olursunuz. Arkadaşım böyle bir ev aldı, havluluk bile asamıyor duvara, duvarın içi boş... Pencereler kapalı ama evde perdeler oynuyor rüzgar evin içinde...
Kaç senede teslim alınıyor kabaca?
2006 yılında ailem de girdi temelden eve ki babam inşaat sektöründe çalışır neyse o yıl inanılmaz bir zam bir yükseliş oldu bir çok müteahhit ayağa kalkmadı. Ve evi 2012 de bir çok eksikleriyle teslim ettiler istediğimiz özemdiğimiz şeyler yapılmadan bundan dolayı ben ev alacak olsam sıfır da değil bir kaç yıllık herşeyi oturmuş ev alırım diye düşlüyorum hepKızlar büyük şehirden eşimin memleketine yerleşiyoruz (biraz da o yüzden bdv ye açtım konuyu )
Sorum şu ,temelden ev alıp bitinceye kadar kirada oturmak mı mantıklı ( güvenilir oldugu söylenen Müteahhitlerden)
Ya da hazır ev almak mı? Hazır evlerde bayagı bir birikmiş para ve kredi istiyor.
(Temelden evlerde mutfağımı banyomu en azından istediğim gibi yapılır diyorum) siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz.
Bir de temelden evin riskleri nelerdir merak ediyorum?
Anladığım kadarıyla bu isler tamamen şans işi yani2006 yılında ailem de girdi temelden eve ki babam inşaat sektöründe çalışır neyse o yıl inanılmaz bir zam bir yükseliş oldu bir çok müteahhit ayağa kalkmadı. Ve evi 2012 de bir çok eksikleriyle teslim ettiler istediğimiz özemdiğimiz şeyler yapılmadan bundan dolayı ben ev alacak olsam sıfır da değil bir kaç yıllık herşeyi oturmuş ev alırım diye düşlüyorum hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?