Temizlik İçin Kadın alacağım....

fatima38

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
2.864
871
698
48
Arkadaşlar yarın temizlik için kadın gelecek evime, halılarımı yıkattım temiz sadece serilecek. Sizler kadın alınca her temizliği yaptırıyormusunuz. yardımcı oluyormusun kadına yoksa şunu yap bunu yap diye başında bekliyormusun. Ben durumumdan dolayı hiçbir şeye dokunmak istemiyorum. Daha öncede aldım ama onlardan çok ben yoruldum.
Bana fikir verirmisiniz nasıl davranmalıyım neler yaptırmalıyım.

Valla ben gündüz işteyken kadını alırım hafta içi..

Amacım hazır temiz eve gitmek..Onla birlikte yorulduktan sonra temizlikçi almanın anlamı yok ki..

Siz ev hanımı iseniz, siz de evde olacaksınız..

Bence yapmsı gereken işleri, 5-10 dk a anlatıp ondan sonra bir odaya geçip kendi işinize bakın..Birşeye ihtiyacın olursa seslen ben içerdeyim dersin..
Oturun ne yaparsanız yapın işte..Yardımcı olmak zorunda değilsiniz, ama isterseniz o sizin tercihiniz..

Benim kayınvalidem de kendi evine temizlikçi geldiği günün akşamı yorgunluktan bitap düşüyor..

O da senin gibi, kadının peşinde harap oluyor. Ne anladım o işten?

Çalışıyorum hafta sonu evdeyim sadece, o iş yaparken geçip oturmayı beceremiyorum peşinde dolaşıyorum. Ütü falanda yaptırıyormusunuz kadına... sadece sil süpür işimi yapıyor. ben ütü işimide aradan çıkarmak istiyorumda.

Evde değilken kadın almakta içime sinmiyor yanında olucam görücem yaptıklarını, birde güvenemiyorum ki kimseye

canım ben aldığım zaman, anahtarı bırakıp işe gidiyordum..bir yerden sonra tanıdık gibi olunca, önceden yaptırmadığın işleri(ütü,dolap içi temizliği gibi..) sonradan söyleyemiyorsun evet. ama doğru olan söylenmesi... bence sen artık yapma, sadece kontrol et ve ütünü falan da yaptır tabi ki..

Temizliğe gelen kadına ütü yaptırmak dogrumu yani, ekstra bir iş gibi düşünmez ler mi

ben ütü yaptırmıyorum ama tüm işleri söyleyip diğer odaya geçiyorum ben sizin ayağınıza dolanmayayım diyorum,arada çıkıp kontrol edip eksik gördüklerim tekrar söylüyorum

Ütüyü bırak neredeyse hiçbir işi doğru düzgün yapmadan gitti, ben yoruldum resmen ne perde çıkardı ne attı ne taktı, şunu çekeyim mi bunu çekeyim mi diye sordu durdu, sildim dediği yeri silmemiş çok sinir oldum çoook ama artık gelemez bana bu son.... benim çektiğim ne ya bu temizlikçilerden...

Ütüyü bırak neredeyse hiçbir işi doğru düzgün yapmadan gitti, ben yoruldum resmen ne perde çıkardı ne attı ne taktı, şunu çekeyim mi bunu çekeyim mi diye sordu durdu, sildim dediği yeri silmemiş çok sinir oldum çoook ama artık gelemez bana bu son.... benim çektiğim ne ya bu temizlikçilerden...

aa niye öyle yapmış ya
ilk defa mı yapıyormuş temizlik.
bana gelen kadınında eli çok agır
içim dayanmıyor ama neyapacaksın.
şöyle hanarat işini bilen biri lazım bize

benimkiler de dün geldi 2 kişilik ekip gibi çalışıyorlar süper dolap içlerinden koltuklara halılara her yer mis..
eksikleri var tabi aspiratörü silmemişler onu da ben sildim ftmacım kendisine söyleseydin keşke memnun kalmadım diye ben söylerim kalmasam

aa niye öyle yapmış ya
ilk defa mı yapıyormuş temizlik.
bana gelen kadınında eli çok agır
içim dayanmıyor ama neyapacaksın.
şöyle hanarat işini bilen biri lazım bize

Anlamadım ki canım yaaa
Bundan önce gelen bayan çok titizdi içime çok sinmişti, doğuma yakın onu çağırıcam, bunu asla kimseye tavsiye etmem, bana tavsiye eden kişiyede söyledim bir daha kimseye tavsiye etmesin.

benimkiler de dün geldi 2 kişilik ekip gibi çalışıyorlar süper dolap içlerinden koltuklara halılara her yer mis..
eksikleri var tabi aspiratörü silmemişler onu da ben sildim ftmacım kendisine söyleseydin keşke memnun kalmadım diye ben söylerim kalmasam

Keşke benimde bir aspiratör kalsaydı ona razıydım Melocum, ama geçti gitti tecrübe oldu. Kadın 5-10 dakikada koltuk siliyor, mutfağın tüm duvarlarını dolaplarını 15-20 dakikada sildi benim gibi yumşak yüzlüyü buldu salladı gitti işte.

çok sinir bir durum insan niye yardımcı alır
yetişemediği için eksiklerini söyle canım sende
ağır yapsın ama iyi yapsın
ben yardımcı aldığım zaman kendimin yapacağı işleri yaparım dolap içlerini ,ütümü
diğer işleri sırasıyla söylerim ara ara kontrol ederim bazen evim büyük olduğu için yetişsin diye toz almaya yardım ederim

çok sinir bir durum insan niye yardımcı alır
yetişemediği için eksiklerini söyle canım sende
ağır yapsın ama iyi yapsın
ben yardımcı aldığım zaman kendimin yapacağı işleri yaparım dolap içlerini ,ütümü
diğer işleri sırasıyla söylerim ara ara kontrol ederim bazen evim büyük olduğu için yetişsin diye toz almaya yardım ederim

Gerçekten sinir bir durum canım yaaa..
ama bu son gelemez artık bana, zaten işin çogunu ben yaptım, yaptıklarını da hiç beğenmedim. Kaç haftadır temizlenmemiş eve süpürge tutulmadan silindiği nerde görülmüş bu hatun öyle yaptı.

Oyyy oyyy temizlikçi kadını çok çok gerekmedikçe almıyorum. Şiimdiye kadar aldıklarımın hiçbiri tam anlamıyla yapmadı işini. Hep üstten silindi temizlendi ve gidildi. Ne anladım o işten. Hafta içi aldım, hafta sonu temiz olsun evim bide temizlikle uğraşmiyim diye, eve gittiğimde hüsran tabi. Sonra bir başkası o da aynı, diğeri o da aynı.

İyisimi kendim yapıyorum artık.şakkıdı

Bende çok zorda kalmadıkça almıyorum kuzum ama hamileyim cam kapı duvar silemiyorum mecburen aldım, doguma yakın yine alıcam. bende bu yumşaklık olduktan sonra yine işler bana kalır ama neyse.

melocum eğer senin için sakıncası yoksa gelen ekibe ne kadar verdiğini öğrenebilirmiyim... (kocaelide olduğun için soruyorum.)

birde madem memnun kalmışsın arkadaşım özelimden bana telini verirmisin kadının... yıllardır istediğim gibi bir kadın bulamadım gitti. galiba bende bedevi grubundanım yaaaa..

ben temizlikcimin kıymetini bileyim o zaman
söylediğim her şeyi vakit olduğu sürece yapar
önce halıları süpürür silenecekse siler balkona atar , sonra camını siler, yerleri süpürür ,tozunu alır siler çıkar ,oda oda yapar
dolaplarının üstündeki tozu bile alır,eşyaları ben söylemeden çeker altlarını siler belkide alıştı artık benim düzenime
ama çok yumuşak huyludur severim onu ,biraz eli ağır ama olsun yaptığını iyi yapsın yeter

Bencede kıymetini bilin, çok eli agır olsun da istemem açıkçası işi hiç yetiştiremez bu defa...

Şimdi canım temizlikçi kadını ilk kez alacağın için önce istediklerini söylersin uygun bir dille.
Ben önce anlatıyorum ,sonra bezlerimi kutularıyla odalara dağıtıyorum.
Örneğin benim mobilyalarım lake olduğu için çizilmemesi adına normal bez kullanamıyorum,bezlerimi ayrı ayrı ayakkabı kutularına koyup üstüne not yazıyorum Örn:Salon mobilyaları için
Salon Koltukları için..............vs

Kadının başında beklemek pek hoş olmaz eli ayağı karışır,kendini kötü hisseder.
Temizlik yapılırken ben çoğunlukla mutfakta oturuyorum arada gidip çaktırmadan bakıyorum.

Temizlik genel olarak şu sıralama ile yapılıyor.
*Balkonlar yıkanıyor.
*Camlar siliniyor
*Ben o sırada perdeleri makinaya atıyorum,makinadan çıktığı andada kadına taktırıyorum.
*Halılar Silinip Balkona atılıyor.
*Koltuklar Siliniyor
*Avizeler siliniyor
*Yerler silindikten sonra mobilyaların tozu alınıyor.
*WC,Banyo duvarlarıda dahil temizleniyor.
*Mutfak dolapları siliniyor
*Buzdolabını temizlemezler.(Haftalık olan temizliğe gelenler yapar.)
*Ütü yapmazlar.(Haftalık temizliğe gelenler yapar.)

ışte böyleeeee

halıları serdirmek için bir bayan aldım
saolsun herşeyi çok güzel yaptı
rahatsızım diye hiç birşeyide elletmedi bana
mis gibi oldu ev .

Back
X