Temizlik ipucları verelim mi?

Kizlar merhaba. Banyoda lavabonun etrafinda cok fazla su birikiyor tezgaha (mermer gibi bir tas). Bunun sebebini cozecegim ama 5-6 yildir bu sekilde oldugu icin orada bir renk farki olustu. Yani tezgahin o surekli islak kalan kisimlarinda siyahlasmalar var, bazi yerleri de solmus. Hatta bazı yerleri küf gibi olmuş bugün küf kokusu bile aldım yine çok su birikmişti. O nemden olusan lekeler, kararmalar nasil cikar? Cikar mi daha dogrusu biraz mermerin icine islemis gibi cunku. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim:)

Sirkeyle içindeki kireci temizliyordum. Şimdi koydum bardağa yarın deneuecegim. Tesekkurler bilgi icin.isilgun, post: 42694841, member: 687384"]Ben de günler gecelerce aylarca araştırdığım bir bilgiyi yazayım hemen, çaydanlık temizliği;

Geceden bir bardak sirkeye bir tatlı kaşığı tuzu atıp bekletiyoruz. Ertesi gün o sirkeye bulaşık süngerini batırıp batırıp çaydanlığımızın dışını siliyoruz içini de silebiliriz, muhteşem yağ çözüyor.. Yıllardır ovup da çıkaramadığım çaydanlığım yeni gibi oldu. Artık kimseye ihtiyacım yok internetim sağolsun ve tuzlu sirkem
[/QUOTE]Sirkeyle

Yaz
Yazınız çok bilgilendirici olmuş Teşekkürler yalnız merak ettiğim bişey var alkol oksijen vs şeyleri nerden alıyorsunuz bir de sirkeyi hazır mı alıyorsunuz yoksa kendiniz mi yapıyosunuz

Yaz

Yazınız çok bilgilendirici olmuş Teşekkürler yalnız merak ettiğim bişey var alkol oksijen vs şeyleri nerden alıyorsunuz bir de sirkeyi hazır mı alıyorsunuz yoksa kendiniz mi yapıyosunuz
Beyaz sirkeyi bazı marketlerden alabiliyorsunuz. Oksijenli su eczaneden. Alkol zaten hepimizin evinde var. 70 ya da 80 derecelik kolonya.

Ben de çok çektim o derzlerden. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile
Karcher buharlı makinesini aldım çok memnunum kesinlikle tavsiye ediyorum.
Canim ben de derzlerden coook cekiyorum ya.ev eski bina olunca malum ne kadar temiz kullansan da kirli duruyo.ama benim oyle makina alacak maddi durumum yok simdilik.baska neler onerebilirsiniz kizlar bana??

Bosuna almayin zaten buhar makinasini Bende var ama ise yaramiyor derzlerde. Yeni bina olsa en başından beri derzleri makine ile temizlesek ise yarardi. Ama maalesef bende de çözüm yok bu derzlere

Derz aralariyla ilgili benim yilda en fazla 2 kez yaptigim bir uygulama var. Caydanligin icindeki kireci cikarmak icin suyla kaynattigimiz limon tuzunu sonrasinda rengini acmak istediginiz derzin uzerine doktugunuzde bembeyaz oluyor.

Waauuw diyorum bir tasla iki kus. (Hayvan dostu olarak kotu bi deyim kullandim tas kus fln ama baska bir soz gelmedi aklima)eski derze ise yararmi peki?? Ama kesinlikle deneyecegim. Ben çaydanlık için sirkeli su kullanırdım ama limon tuzuna geçiş yapayım dderzleri de düşünüp.

Limon tuzu cay makinesinin kirecli kismindada cok ise yariyor saglikli yontem
Ben bulasik deterjanimla sorun yasiyorm fairy kullaniyorm tencere tava yikiyorum elimde sadece geri kalan bardak tabak makineyi atiyorm ama okadr bulasik uzun yikamama ragmen ellerm geriliyor derim kuruyor her bulasik sorasi krem suruyorm
Forumda gordum beyaz yada yesil sabunla suyla bulasik yikama fikri bide ole denemek istiyorum fikri olan varmi

Bencede sirke ben artık kendi sirkemi kendim yapıyorum. Yediğimiz elmaların artıkları kabuklarını dolduruyorum kavanoza. Bir avuç nohut 2 tatlı kaşığı bal koyup karanlık bir yerde ara sıra ters düz ederek bekletiyorum bir hafta sonra çamaşır bulaşık makinası yer silme suları sebze meyve yıkama suyu her şeye kullanıyorum

Kizlar ev cok toz oluyor bnu engellemek icn ne yapiyorsnz yerleri nasl bir bezle siliyosnz mesela viledayi hc sevmyrm tozlari almyo

Arkadaşlar aşağıda konu açtım ama kimse cevap vermedi bir de buradan sorayım. Sertex koltuk kumaşı yıkanır mı?

Canim ben de derzlerden coook cekiyorum ya.ev eski bina olunca malum ne kadar temiz kullansan da kirli duruyo.ama benim oyle makina alacak maddi durumum yok simdilik.baska neler onerebilirsiniz kizlar bana??

Derzlere kesin çözüm şu.
Deterjan satan yerler oluyor ama market Vs. Değil. Sadece temizlik ürünleri satan yerler açık deterjanlar Vs bulunuyor ben kullanmıyorum ama derzler için bşy almıştım camsile benziyor rengi fln. Derz arasına döküyorsunuz biraz bekliyorsunuz diş fırçasıyla araları fırçalıyorsınuz. En fena derzde bile iki seferde fırçalamak yetti. O derece etkili bir ürün. Açık bir oldugu için markası Vs bilmiyorum marketlerde oktur denk gelmedim hiç. Litresini 2.5 tl ye almıştım.

Kizlar ev cok toz oluyor bnu engellemek icn ne yapiyorsnz yerleri nasl bir bezle siliyosnz mesela viledayi hc sevmyrm tozlari almyo
walaha öğrenirsiniz bana da söyleyin ben önce supurup sonra elimde bezle siliyorum kova vileda kovasi yumuşak paspaslarla bazen siliyorum ama kenardakileri almıyor o yuzden direk bezle daliyorum

Arkadaşlar aşağıda konu açtım ama kimse cevap vermedi bir de buradan sorayım. Sertex koltuk kumaşı yıkanır mı?

koltuklara kumas bakarken görmüştüm yenisi satilmiyormus kumas olarak da sadece koltukculara satış yapıyorlarmış lens su tutmayan cinsten kumas satıyorlar. fermuari varsa çıkar yika 30 ile.

Tozdan ve toz almaktan nefret ediyorum. Çözüm de yokkk...

Ben önce süpürüyorum ince ince, sonra hiç vakit geçirmeden klasik viledayla alıyorum. Süpürge zaten birşey bırakmıyor, vileda da tozu alıyor. Deterjanım da yarım kapak loc, sirke, 1 damla domestos, 1 kapak dixi yüzey temizleyici karışımı

Kizlar denediğim kolaylıkları paylaşayım bende..öncelikle harika bir buluş poşetle cif :) reklam yazısı olmayan düz beyaz bakkal poşetine pazar vs. Cif döküp çaydanlık tencere musluk evye himm mtfakdolabi aspiratör duşa kabin lavabo aklınıza gelen metalleri övün sanki parlatmaya vermiş gibi oluyor beyaz seramik tencereleri Bile :) sonra tülleri yıkarken bi tane bulaşık tableti koyun tullerin arasına bembeyaz oluyor..bulaşık tableti demişken kararan demliklerin içine yarım bulaşık tableti koyup kaynatın harika oluyo..bulaşık makinası parlatıcı gözüne sirke koyun hem hijyen hemde parlaklık veriyor..bulaşık makinası kaşıklik içine kullanılmış yarım limon atın öylece mis kokuyor makina..camları krem siz şampanya silin durulama gerektirmez kendiliğinden parlar yorulmadınız:) mavi konstre yumoş harika kalıcı kokuyor..apartmanı kapı önünü silerken yumoş dokun yere biraz bekletip sonra silin 1 hafta kokuyor bina içi:) oyuncak logo vs şeyleri bulaşık makinesinde sirkeyle yıkıyorum arada bi içime sinerek çocuğuma veriyorum..he önemli kısım toz alırken vazelin alın parmaginiza azıcık sileceginiz yere ara ara sürün sonra kuru bezle temizleyin hem parlak oluyor hemde en az bir hafta toz olmuyor..

kaynatacagına çöpe at gtsın
doğalgaz ve elektrik parasına yenısını alırsın
bezler zaten artık cok ucuz
ben kırlenınce atıyorum çöpe
mutfak el havlularımı da normal camasırla makınaya atıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…