Temizlik konusu

penceremden

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
6.594
11.147
448
Bir süredir çok halsizim.Çabuk yoruluyorum pili bitmiş derler ya aynen öyleyim. .O yüzden dipköşe temizliği tam anlamıyla yapamıyorum.Bundan çok rahatsız oluyorum.Sık görüşmedikçe misafiri severim onları ağırlamayı. Temizlik konusundan dolayı aşırı stres oluyorum.

Geçen kardeşim işteyken mesaj atmış abla size gelmek istiyoruz diye.Cumartesi annemlerde beraberdik pazar günüde düğün vardı görüşmüştük. .Pazarteside bizde görüşmek istedi. Ortalık düzgün olmayınca (yıkanacak çamaşırlar vardı v.s) sırf gelinden çekindiğim için cevaplayamadım.Doğru yapmadım biliyorum ama yetiştiremezdim .5 te çıkıyorum eve alışveriş yapacağım yemek yapacağım yemeğimizi yiyeceğiz ortalığı toparlayacağım falan filan yetiştiremiyorum.Eve girmeden daha yorgun oluyorum .

Onların düzeni ise farklı eşi ev hanımı 5-6 gibi yemeklerini yiyorlar.Bize hemen geliyorlar.Daha önceki gelişlerinde stres topu şeklinde ne kadar toparlayabiliyorsam toparlayabiliyordum.

Geçen hafta annemin evini temizledik.Gelinimiz kardeşim ve ben.Onlar mutfağı yaptılar.Bense diğer odaları temizledim.Sabah 9 dan akşam 5 e kadar.Yaparken farketmedim ama evime zor gidiyordum.Belimden altı felç gibiydi.Gittim hemen kendimi çekyata zar zor attım.Cumartesi akşamı ölü gibiydim pazar biraz daha iyiydim ama belimin ve kollarımın ağrısı geçmemişti.

Annemler haftanın iki günü bizde onlar dan ya da kardeşimin kendisi tek gelse sıkıntı yokta gelinimizden ve diğerlerinden çekiniyorum.Buna bir çözüm bulmam lazım.Armut com sitesini tavsiye edermisiniz aklıma başka çare gelmiyor.

Bu arada temizliğe ayda ne kadar ücret ödüyorsunuz? Çevreden mi tuttunuz yoksa temizlik şirketi mi geldi evinize.

Son düzenleme:
Kan değerlerin düşük mü? Benim çok düşük üstelik düşük şeker de var. Bu durumumdan çevrem haberdar, beklentileri de buna göre. Temizliği dert etmeyip bir an önce doktora gitmelisin. Bazı hastalıkların habercisi olabilir enerji düşüklüğü.

Bir süredir çok halsizim.Çabuk yoruluyorum pili bitmiş derler ya aynen öyleyim. .O yüzden dipköşe temizliği tam anlamıyla yapamıyorum.Bundan çok rahatsız oluyorum.Sık görüşmedikçe misafiri severim onları ağırlamayı. Temizlik konusundan dolayı aşırı stres oluyorum.

Geçen kardeşim işteyken mesaj atmış abla size gelmek istiyoruz diye.Sırf gelinden çekindiğim için cevaplayamadım.Doğru yapmadım biliyorum ama yetiştiremezdim .5 te çıkıyorum eve alışveriş yapacağım yemek yapacağım yemeğimizi yiyeceğiz ortalığı toparlayacağım falan filan yetiştiremiyorum.Eve girmeden daha yorgun oluyorum .

Onların düzeni ise farklı eşi ev hanımı 5-6 gibi yemeklerini yiyorlar.Bize hemen geliyorlar.Daha önceki gelişlerinde stres topu şeklinde ne kadar toparlayabiliyorsam toparlayabiliyordum.

Geçen hafta annemin evini temizledik.Gelinimiz kardeşim ve ben.Onlar mutfağı yaptılar.Bense diğer odaları temizledim.Sabah 9 dan akşam 5 e kadar.Yaparken farketmedim ama evime zor gidiyordum.Belimden altı felç gibiydi.Gittim hemen kendimi çekyata zar zor attım.2 gün kendime gelemedim.

Annemler haftanın iki günü bizde onlar dan ya da kardeşimin kendisi tek gelse sıkıntı yokta gelinimizden ve diğerlerinden çekiniyorum.Buna bir çözüm bulmam lazım.Armut com sitesini tavsiye edermisiniz aklıma başka çare gelmiyor.

Çalışan kadının ev temizliği ile uğraşmasına karşıyım ben. Mutlaka en azından 15 günde bir gelecek bir yardımcı olması gerek.

Yorgunluğunuzun sebebi eğer daha önceden böyle değilse kan değerlerinizdeki oynamalar olabilir.

Armut.com nedir hiç bir fikri yok malesef.

Kan değerlerin düşük mü? Benim çok düşük üstelik düşük şeker de var. Bu durumumdan çevrem haberdar, beklentileri de buna göre. Temizliği dert etmeyip bir an önce doktora gitmelisin. Bazı hastalıkların habercisi olabilir enerji düşüklüğü.

Kan değerlerim iyi şekerim sınırın çok az üstüydü.

Mevsim değişikliğinde bende de böyle oluyor. Üstümden tır geçmiş gibi bir ağırlık ve halsizlik hissediyorum. Geçici olabilir ama kan değerlerine baktırmakta fayda var tabi.

Yardımcı için ister armut.com'a bakın, ister temizlik şirketi araştırın, isterseniz eş dost referansını kullanın. Önemli olan memnuniyet.

Kendiniz yapacaksanız herşeye bir anda yüklenmeyin, evi günlere bölüp temizleyin. Daha az yorulursunuz, hem gözünüzde de büyümez

Ne için çalışıyoruz ? Daha rahat yaşam için dimi. Ee ozaman temizliği neden başkası yapmıyor ? Her hafta çağırın kadın yarım gün evin hep mis olsun. Hem evde hem işte çalış zor.

Bende de anemi var mesela çok sık temizlik yapamıyorum. Ömür boyu da ilaç kullanmak zorundayım bunu da biliyorlar. Ona göre geliyorlar. Ben bir de dedim gelmeden 2-3 gün önce haber verin aniden geleni kabul etmiyorum diye. Kırıcı oldu ama dedim.

Ne için çalışıyoruz ? Daha rahat yaşam için dimi. Ee ozaman temizliği neden başkası yapmıyor ? Her hafta çağırın kadın yarım gün evin hep mis olsun. Hem evde hem işte çalış zor.

Her hafta gelse o masrafı karşılayamam.Burada ortalama tam gün 130 Tl.

İmkanım olsa hergün yarım gün gelecek ortalığı toplayacak,temizleyecek üstüne akşam yemeğini yapacak kadın isterim.

Bendede var anemi..
bide hamileyim.. kan değerim hep düşük.. ne yesem ne yapsam olmuyor.
kan sulandirici igne vurduruyom oda yetmiyo.
temizlik gelirse
hiç yapasim gelmiyor affedersin evi boka götürüyo resmen.

temızlıgı hafada bır gun yapın haftasonu yada ıs cıkısı akşam olabılır. her akşam yemek yapmayıverın kahvaltı aperatıf vs takılın...
ıkı gun ust uste gorustugunuz kısıylede 3. gun gorusmenıze bence gerek yok kardesınız bıle olsa herkes yalnız kalmak yada evınde esı ıle cocugu ıle yalnız vakıt gecırmek ıster bunu dusunmelerı lazım..
yalnız gelenler yabancı degıl dagınıklıga vs takılmayın o kadar samımı degılsenız zaten evınıze kabul etmeyın.
son olarak o kadar yorgunken neden annenızın evını temızlıyorsunuz kı???? kendısı yapsın bır zahmet yada ona yardımcı bayan tutun....

Gel ininizele niye kıyaslama yapıyorsunuz çalışıyor mu gelininiz..haber veren misafire cvp vermemek yerine bı kaç gün sonraya atın pazartesi haber vermişse mesela perşembe günü müsaitim o gün gelin deyin o zaman a kadar da haletmis olursunuz

Ev hali herkeste var.
Hele ki çalışan kadından "bal dök yala" beklenmemeli bence.
Ev hanımı ile dışarda çalışan kadının durumları aynı değil.

Yardım almanız en mantıklısı ama sadece kendiniz için de değil.
Annenizin evini o kadar toparlayıp deli gibi yorulmakta nedir?
Onun için de bir yardımcı ayarlasanız fena olmaz...
Tuhafıma gitti açıkçası.

Haftasonları görüşün kırmadan yetiştiremediğinizi söyleyin gelininize.

Bende de anemi var mesela çok sık temizlik yapamıyorum. Ömür boyu da ilaç kullanmak zorundayım bunu da biliyorlar. Ona göre geliyorlar. Ben bir de dedim gelmeden 2-3 gün önce haber verin aniden geleni kabul etmiyorum diye. Kırıcı oldu ama dedim.
Oğlum 40 gün sonra hastaneden çıkmıştı.Bende oğlumla hastanede kaldığım için ev berbat haldeydi.Tanıdıklar geçmiş olsuna gelmek istedi.Eşim işte yoktu bende çocuğu bırakıp ev işi yapamadım.Yarın gelseniz olur mu dedim ama çok utandım.

Aslında sık sık müsait değilim demek lazım.Bazıları çok düşüncesiz oluyor.Örneğin annemin teyzesinin oğlu .
Kardeşim aramıştı yanlış anlamış bana yanlış anlatmıştı çocuk bize yakın hastaneyegidecek anlamış.Bende annem diyalizli kadın nasıl yemek yapsın dedim.Bize gelsinler madem dedim.Annemleride çağırdım o arada çocuğum hasta oldu.

Meğerse doktoru karşı taraftaymış ,annesi kardeşi karşı tarafta evleri havaalanına yakın.

Sırf burada uçak bileti ucuz diye bu tarafta kalma peşindeymiş.Sonra bir kaç ay sonra karısıyla gelmiş.Karısına arattırıyor 15 senedir görmedim özledim müsaitmisin diye.Yakın akrabam olduğum için buyrun gelin dedim.Onda da halbuki ayağımı burkmuştum yürüyemiyordum.Bir gece kaldılar yine havaalanından gittiler.Üçüncüye kadın utandı otel tutturdu eşine.

Back
X