Temizlik Konusunda Yardım

Kuzucum bende kendimden örnekler vereyim o vakit :KK52:

Hafta sonları bütün evi süpürür silerim 1 hafta boyunca yetiyor eve gidiş saatlerimiz sizinle aynı zaten:halay:Hafta içi genelde yemek hazırlama mutfağı toparlama bulaşıklar fırını silme derken geçiyor bir de hafta sonu yıkanmış çamaşırlarımı ütülüyorum 1 günümü alıyor o da o kadar:KK76:Hafta sonu lavabolar banyo için büyük temizliği yapıyorum balkonumu yıkayıp çamaşırlarımı asıyorum 1 günde bitip gidiyor. Duşa kabinin ve wc nin üzerindedir daima elim yaşadıkça göreceksin zaten duştan sonra hemen üzerinden geçiyorum o da gün aşırı oluyor wc de ne zaman canım isterse hafta sonu zaten hepsinin üstünden geçiyorum:KK53:

Yerleri silmek için ahşap temizleyici az domestos az da sirke kullanıyorum. Mutfak için bim den yağ sökücü aldım çok memnunum Güldaldı adı galiba onu kullanıyorum muhakkak her akşam yemekten sonra fırını siliyorum bekledikçe kötü oluyor çünkü. Davlumbaz mutfak dolaplarında falan yağ sökücü birebir. Duşa kabin wc için banyo spreyi harika adını unuttum yazarım sana duşa kabinin camlarına sıkıyorum süngerin yeşil tarafıyla ovalıyorum sonra duruluyorum pırıl pırıl oluyor lekeyi söküyor musluk başlıklarına da kullanıyorum hiç leke kalmıyor. Banyo için ayrıca domestos ve cif kullanıyorum bazen domestos wc temizleyici spreyi bir arada kullanıyorum bazen cif domestos kullanıyorum kafana göre ayarlarsın pek farkları yok sadece camı için gerekli oluyor sprey daha çok:KK16:

Bahar temizliğinde bir de kışa girerken camları yılda 2 kez silerim o kadar tüllerim perdelerim de o zaman yıkanır başka da pis görmedim camlar kışın pisleniyor ama umurumda bile değil:KK70:Yazın haftada 2 makine çamaşır yıkarım kışın 2 haftada 2 makine olur beyazlar ve renkliler diye ayırıyorum omo kullanıyorum ayrıca yumuşatıcı kullanıyorum. Perdelerime bile kullandım yeni perde hiç bir şey olmadı gayette temizledi:cool:

Kapılar ve silinecek sandalye falan varsa aspirin kullanırım çok memnunum duvarlarımı da bu sene aspirinle sildim sonra duruladım:süslü:

Yemeklerde hiç mütevazi falan olma çok güzel yapıyorsun beceriklisin ve elin çok lezzetli sadece fazlasıyla yapmadın o yüzden eminim ki hepsini yapacaksın. Bende yeni öğrendim mesela sebze tuz sevmezmiş o yüzden o az parmak ucuyla tutam deniyor öyle atıyorum iyice pişince tadına bakıp sonra değiştiriyorum et,tavuk bunlar tuzu sever tuzsuz olabilirler ama sebzelere çok az tuz bile yetiyor:sampiyon:Tablet kullandığında özellikle tuz atma ben o hatayı bir kaç kez yaptım sonradan farkettim mesela pirince falan attığımda ekstradan tuza gerek kalmıyormuş:KK70:

Cümlelerime her şey çok güzel olacak diyerekten son veriyorum geldiğinde konuşuruz:halay: :KK60:
Aman yarabbbiiiimmmm ne güzel motive ediyorsun insanı yaaa Canım Arkadaşımmm :KK4::KK60::KK60:

Tüm sayfaları okuyamadım,tavsiye edildi mi bilmiyorum ama benim temizlikte tek kurtarıcım BİM den aldığım mavi jelatinli püskürtmeli yağ sökücü .Her işe yarıyor .Ben kir sökücü olarak da kullanıyorum.Beklemeye gerek kalmadan söküp atıyor.
Çok da ucuz üstelik,diğer muadilleriyle karşılaştırılamaz bile.
Sana da yardımcı olacağını düşünüyorum :)

Tüm sayfaları okuyamadım,tavsiye edildi mi bilmiyorum ama benim temizlikte tek kurtarıcım BİM den aldığım mavi jelatinli püskürtmeli yağ sökücü .Her işe yarıyor .Ben kir sökücü olarak da kullanıyorum.Beklemeye gerek kalmadan söküp atıyor.
Çok da ucuz üstelik,diğer muadilleriyle karşılaştırılamaz bile.
Sana da yardımcı olacağını düşünüyorum :)
Aynısını kullanıyorum çok memnunum güldaldı sanırım dimi:KK53:

Bence alistir kendini :) ya da bi abla bul muhakkak

Örneğin misafir gelecek bu hafta herhangi bir gün dediler napıcam ev rezalet akşam halıları vercem
Dolaplar yagli perdeler yikancak cam silinecek banyo fayans silinecek koltuk silinecek offf

Haaaa bu arada klozet pas lekesi olmuş cikmiyor ne yapsam sizce

Herkese teşekkür ederim yardımları için. Azıcık banlanmıştım yeni çıktım mapıstan :KK14:

Örneğin misafir gelecek bu hafta herhangi bir gün dediler napıcam ev rezalet akşam halıları vercem
Dolaplar yagli perdeler yikancak cam silinecek banyo fayans silinecek koltuk silinecek offf

Haaaa bu arada klozet pas lekesi olmuş cikmiyor ne yapsam sizce

Bimde satışan GÜLDAL KİREÇ VE PAS ÇÖZÜCÜ.DİREK DÖK FIRÇALA...BAS SİFONA.MİSSS

Hiç üzülme cnm bende ilk evlendiğimde temizlik yemek hiç birşey bilmezdim ilk sene çok zorlandım ister istemez elin yavaş oluyor. Ama şimdi her işi rahatça yapabiliyorum. Temizlik konusuna gelince çamaşır suyunun çok zararlı olduğunu ve dezenfekteden çok beyazlatma özelliği olduğunu öğrendiğimden beri kullanmamaya çalışıyorum.
Buzdolabını sirkeyle temizliyorum.
Yerler camlar mutfak dolapları tozları fırını amwayin ürünleriyle.

O kirec cozuculer feci yapiyor sonra tasi eritiyor cok sakincali ben kullaniyordum baktim eritiyor mecbur biraktim.. buyuk marketlerde baska urunler var ise yariyor
sirke ve karbonat karışımını deneye bilirsin. Kireç, dibi tutmuş tencere fırında çıkmayan inatçı lekeler varsa
İnan bana markette satılan ürünlerden daha etkili.

camlar için kremsiz şampuan kullanabilirsiniz. kovaya su ve şampuan koyup mikrofiber bezle camları silin. durulamaya, kurulamaya gerek olmadan pırıl pırıl oluyor camlar.

Back
X