Temizlik Konusunda Yardım

Cevapları okudukça anladımki ben temizlik yapmıyormuşum :confused:
Bende senin gibiydim çay demlemeyi bile üniversite için başka şehire gidince öğrendim temizlik desen tek yaşayınca topla sil süpür işte :KK23:
Evlendikten sonra başlarda baya bir zorlandım ama eşin yardım edince zamanla kendi düzenini kuruyorsun
İlk kural temizliği yemeği tek başına yapmak zorunda değilsin kıyısından köşesinden eşini mutlaka dahil et
Hafta içi sadece oturdugumuz yerleri süpürüp vileda ile siliyorum
Mutfak klasık bulasıklar makınaya tezgahı ve ocağı sil
Tuvalet hergğn yıkanıyor
Banyoyu duş alınca girmişken temizliyorum
Hafta sonu bir gün genel temizlik eşyaları çek kıyı köşe süpür sil toz al
Mutdak dolapları ayda bir siliyorum
Camları eşim ne zaman silerse kendim hiç silmedim henüz :KK53:
Ben kimyasallara fazla takıntılı oldugumdan temizlik için sadece arap sabunu ve sirke kullanıyorum
Birde çamaşır suyu katkılı cif alıyorum çıkmayan çok yağlı vs yerlerde onu kullanıyorum
Yemek yapacağım zaman netten bakıyorum bşr süre sonra alışıyorsun taride gerek duymadan yapabiliyorsun
Başlarda ne pişirsem diye telefon uygulaması var aradığın tüm tarifleri bulabilirsin oranlarıda gayet iyi tutuyor şimdilik onu indirip oradan başlayabilirsin:KK19:

Banyoda büyük temizlik için domestos tan şaşma. Hata klozetin günlük temizliği içinde. Ama büyük temizlik dışında bu resmini attığım cif ile domestosu karıştırıp vileda ile banyonu silebilirsin.

Bu arada ev temizligi için. Evde banyo halı fayans parke makine ile iyice supurulüp ben banyoyu da supururum. Daha sonra ıslak temizliğe geçki vileda ucunda sinirini bozan kıl saç tüy olmasın
Bu çifle klozeti temizleyince içimize sinmiyor mu? Bir de domestos mu dökelim ektradan?

Silmeden önce kesin supuruyorum banyoyu da kesin supuruyorum. Süpürgem müthiş dyson almıştım hiç toz bırakmıyor maşallah.

Genel temizlik sıvısı asprin ile yer cam mutfak dolapları... Porçöz fısfıs ile duşakabin lavabo.... Wc cif ve çamaşır suyu . Haftada iki gün ev sil süpür ayda bir mutfak dolapları cam kapı

Cevapları okudukça anladımki ben temizlik yapmıyormuşum :confused:
Bende senin gibiydim çay demlemeyi bile üniversite için başka şehire gidince öğrendim temizlik desen tek yaşayınca topla sil süpür işte :KK23:
Evlendikten sonra başlarda baya bir zorlandım ama eşin yardım edince zamanla kendi düzenini kuruyorsun
İlk kural temizliği yemeği tek başına yapmak zorunda değilsin kıyısından köşesinden eşini mutlaka dahil et
Hafta içi sadece oturdugumuz yerleri süpürüp vileda ile siliyorum
Mutfak klasık bulasıklar makınaya tezgahı ve ocağı sil
Tuvalet hergğn yıkanıyor
Banyoyu duş alınca girmişken temizliyorum
Hafta sonu bir gün genel temizlik eşyaları çek kıyı köşe süpür sil toz al
Mutdak dolapları ayda bir siliyorum
Camları eşim ne zaman silerse kendim hiç silmedim henüz :KK53:
Ben kimyasallara fazla takıntılı oldugumdan temizlik için sadece arap sabunu ve sirke kullanıyorum
Birde çamaşır suyu katkılı cif alıyorum çıkmayan çok yağlı vs yerlerde onu kullanıyorum
Yemek yapacağım zaman netten bakıyorum bşr süre sonra alışıyorsun taride gerek duymadan yapabiliyorsun
Başlarda ne pişirsem diye telefon uygulaması var aradığın tüm tarifleri bulabilirsin oranlarıda gayet iyi tutuyor şimdilik onu indirip oradan başlayabilirsin:KK19:
Teşekkür ederim :) Arap sabunu ile kapılar silinecekmis onu öğrendim. İstersem yerler de olurmuş :)

Bu çifle klozeti temizleyince içimize sinmiyor mu? Bir de domestos mu dökelim ektradan?

Silmeden önce kesin supuruyorum banyoyu da kesin supuruyorum. Süpürgem müthiş dyson almıştım hiç toz bırakmıyor maşallah.
Uzerinde mikroplar ölüm sloganı yok:) ondan icime sinmiyor. Yerine ne denersem deneyim domestos tan başka tanımıyorum. Soyleki mesela dusakabin icinde bazen siyahlık oluyor diyelim sürüyorum fırça ile bembeyaz oluyor. Yada kışın camların kenarlarında olur ya yine domestosu basıyorum bembeyaz oluyor. E bu siyahlıklar da mikrop sonuçta diyerek guvenimi kazandı kendisi

Uzerinde mikroplar ölüm sloganı yok:) ondan icime sinmiyor. Yerine ne denersem deneyim domestos tan başka tanımıyorum. Soyleki mesela dusakabin icinde bazen siyahlık oluyor diyelim sürüyorum fırça ile bembeyaz oluyor. Yada kışın camların kenarlarında olur ya yine domestosu basıyorum bembeyaz oluyor. E bu siyahlıklar da mikrop sonuçta diyerek guvenimi kazandı kendisi
Ben zaten domestos döküyodum sadece cifi bilmiyordum. Onu da öğrenmiş oldum :)

Bu arada en nefret ettiğim tenizleyici içinde toz bulunan cif ler. Allahımmmm zulüm resmen ondan arınmak.

Hepinize çok teşekkür ediyorum hatunlar. Ben artık yatayım iş var sabah zombi gibi gitcem :) Hepinize Allah rahatlık versin çok sağolun. Arada yine yazarim takıldığım yerde.

Arkadsslar demin kk bana odul yolladi puanmi ne o ne ise yariyor puanlarla biseymi aliyoruz :dondurma:

Valla ben hangi temizlik malzemesi elime geçerse onunla yapıyorum:)
Bugün sıvı sabunu doldururken birsürü döktüm hen lavaboyu ovaladım onunla sonra yerlerde fırçaladım mis oldu çok güzelde koktu:KK70:

Ama tabi bu işleri kolaylaştırmak için ne yaptığı mı yazayım...
ben mutfakta yağçöz kullanıyorum yağlı bir yemek yapınca ocağın etrafını onunla bu güzel silerim.. böylece dip temizlikte fazla kirlenmemiş oluyor..
normal günlük yine tezgahı falan bulaşık deterjanı ile silerim..
Haftalık domestos kullanırım mutfaktan bukadar tabi mutfakta cif de olmalı tencerelere ve ocağa gerekiyor..

Banyo ve tuvaleti domestos ile fırçalayıp yıkarım.
Camları 3 ayda bir cif domestos bulaşık deterjanı karıştırıp bu güzel silip durulayıp kurutuyorum sonrada camsil ile silerim (camsil clin kullanıyorum tavsiye ederim)
Ayda birde ıslak bezle tozunu alıp camsillerim.
Yerlere yüzey temizleyicisi kullanıyorum...
Kapılara ve peteklere de camlara yaptığım sudan yapıyorum..
yine ayda bir ıslak bu bezle tozunu alırım..

Aklıma gelenler bunlar hah duvarları Arap sabunu ile silerim..
koltuklarda domestos leke çıkarıcı kullanırım..

Gerçekten Harikasın
Ben 7 gibi geliyorum yemek yap bulaşıkları makineye diz biraz çay keyfi sonra pert

Birde çarşıya markete ugradiysam mutfağı bile toplayamadigim oluyor
Tesekkurler ama insan gercekten alisiyo surayi soyle sileyim buranin en cok burasini supureyim diye birde o gun temizlik yapacaksam eger eve girene kadar kendimi sartliyorum ve direk girer girmez ustumu bile degistirmiyorum pinekleme moduna girmeyeyim diye :)) belki yardimci olur

Back
X