• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temizlik mi yoksa eşimle vakit geçirmek mi?

kesinlikleee:) zaten bende bunu anlaması için böyle bir karar aldım. eşim anlasın. birlikte olmakmı birlikte her işe kalkışmakmı? yoksa ev düzen herşey süper ama birlikte vakit geirmemekmi ?
umarım doğru yolu görür:)

valla eşin mi pamuk sen mi bilemedim
benim eşim buzdolabının hali ne ev dağılıyo falan filan diye dır dır etse, kendin yap, gündelikçi tut beğenmiyosan derim
erkeğinde ev işlerini dır dır edeni hiç çekilmez hani, hem bi işin ucundan tutmazlar hem dır dır, senin ki için söylemiyorum yani geneli böyle
ayrıca neden annelerle kıyasladın ki kendini konuşma esnasında onu anlamadım, kendi kendini zor duruma düşürmüşsün, eşin öyle bi kıyaslamada bulunmadan o tip bir savunmaya geçmekle

Şu anda düzenli yardımcı alamıyorum malesef çünlü maddi durum uygun değil :KK43:

Bakın o zaman haftasonları da bu aralar çalışıyorsa ondan büyük temizlikte iş beklemezsiniz ama akşam ikiniz de eve gelince biri neden oturma odasında otururken diğeri koşturup dursun ki? Eve gelir gelmez ikiniz de mutfağa girersiniz. İşleriniz çabucak biter ve sonra da kahveleri alıp oturma odasında keyfe geçersiniz. Salataya yardımcı olursa, akşam meyvesini kendi alırsa da dolapta bozulan meyve sebzeyi kendi de farkede kendi de aksiyon alır.

kesinlikleee:) zaten bende bunu anlaması için böyle bir karar aldım. eşim anlasın. birlikte olmakmı birlikte her işe kalkışmakmı? yoksa ev düzen herşey süper ama birlikte vakit geirmemekmi ?

aslında ilgi bekleyen kocalar değil bizleriz. büyük bir olasılıkla anlamıyacak. işler yapılmış, ev temizlenmiş, sende yorgun olacaksın. eşinde elinde kumanda, bilgisayar artık herneyse onunla meşgul olacak.

eve gelince onunda yardım etmesi gerek. yardım iste. eğer bu şekilde alıştırırsan hep öle gider. sen işten gelir birde üstüne evde çalışırsın. en son dayanamayıp ilgi isteyen sen olursun.

Biz haftasonları temizliği birlikte yapıyoruz. yerleri ben siliyorsam o halıları süpürüyor. ben mutfağı toplarken o banyoyu temizler. böylece ikimizin de işi bitince birlikte vakit geçirebiliyoruz. ama ben sırf işleri tek başıma yapsam şahsım adına konuşuyorum,eşime bu kadar vakit ayıramazdım:)
peki verdıgın karar sana ters olarak donerse napıcaksın hıc bır erkek ılgısızlıkten hoslanmaz boswer evını canım sen eşıne bak ona bunu tatlı dılle soyle

Bu yöntem elinde patlar gibime geliyor yakında evde herşeyi ben yapıyorum eşim kılını kıpırdatmıyor diye konu açarsın.

peki verdıgın karar sana ters olarak donerse napıcaksın hıc bır erkek ılgısızlıkten hoslanmaz boswer evını canım sen eşıne bak ona bunu tatlı dılle soyle
teşekkür ederimm:) benim eşimde bende pamuk gibiyiz ama bu sefer kızdı bana :( bence oda farkında durumun. aramız bozuk değil gayet iyi ama benim yetişemediğimi anlayınca daha çok yardımcı olacağına inanıyorum :) çokmu iyimserim :)

teşekkür ederimm:) benim eşimde bende pamuk gibiyiz ama bu sefer kızdı bana :KK43: bence oda farkında durumun. aramız bozuk değil gayet iyi ama benim yetişemediğimi anlayınca daha çok yardımcı olacağına inanıyorum :) çokmu iyimserim :)

yetişemediğinde yardımcı olsaydı bıdırdamak yerine o meyveyi çöpe o atardı :). bazen buzdolabında bazı yiyecekleri bende unutuyorum. aklıma gelince bakıyorum yerinde değil, eşim atmış oluyor:)

yetişemediğinde yardımcı olsaydı bıdırdamak yerine o meyveyi çöpe o atardı :). bazen buzdolabında bazı yiyecekleri bende unutuyorum. aklıma gelince bakıyorum yerinde değil, eşim atmış oluyor:)
benimkide atıyo ama sonra banada durumu belirtiyo:)

Bu karar ikimizin, ikimizde aynı saatte çıkıp aynı saatte geliyoruz eve. onun kadar ben de yoruluyorum. benim kadar o da evi paylaşıyor hayat zaten müşterek değil mi? ha eşimle bu konuda anlaşamasaydım,işe yönelirdim o da yetişmediğini görünce zaten yardım ederdi heralde o kadar da vicdansız değildir. karın iş yapacak sen oturacaksın herşey tam olsun isteyeceksin. o zaman çalıştırma eşini ya da hizmetçi tut. kadınlar da robot değil ya.

Bence eşinizle vakit geçirmek istemeniz evle ilgilenmemenizin bahanesi olmamalı bu devirde herkes çalışıyor ama yemek yiyip oturursak ne olur o evin hali bütün akşam temizlik yapmanıza gerek yok düzenli olur her akşam birşeye bakarsanız hem daha az zaman ayırırsınız hem eşinizle ilgilenirsiniz. Buzdolabına her akşam bakmak ne kadar zamanını alır ki çocuk da yok daha bulaşıkalr makineye giriyor zaten. Hfatasonu dip bucak süpürün silin toz alın ütünüzü yapın biriktirmeden çamaşır yıkarsanız zorlamaz zaman almaz. Haftaiçi de aldıklarınızı yerine bırakır, her yemek yaptıınızda mutfağı da şöyle bir silerseniz tamamdır. Yani bir şekilde yapılacak bunlar bozulmuş yiyeceklerin dolapta bekletilmesi çok zararlı taze olanları da bozar çünkü çok tehlikeli düzenli planlı olursanız hepsi olur.

yok anlamazlar
bu konuda bende dertlıyım
ben evı salsam onunla vakıt gecırsem, dagınıklıgımdan sıkayet eder eder eder

onunla ılgılenmesem senın ısın sadece ev temızlekmı der
ınan ortasını bulamadım 2 seneden fazladır evlıyım

Bak ne dicem sana ben annemin evinde hiç iş yapmamıştım.
Evlendim anaam bütün ev bana bakıyor ben eve:)
Biraz yapmaya çalıştım biraz yapamadım, düzen oturtana kadar bi sene geçmiştir.
Kendine şu dik süpürgelerden al bitane çok pahalı değiller. Hep elinin altında olur.
Yemeklerini iki günlük yap benim kursum vs olduğu vs günler öyle yapıyorum.
Her akşam mutfağı ve oturduğun odayı geç dik süpürgeyle 15 dknı almaz.
Yatak odası vb. gün içinde daha az kullanılan odaları haftaiçi bi gün daha süpür.
Her gece yapamıyorsan bile 2 gecede bir yatmadan tuvalete domestos döküp hallediver.
Baktın çok elinin altında olan yerler tozlanmış hemen bi mikrofiber bezi al geçiver üstünden.
Ütüyüde cumartesi eşin evde yokken ya da çok sevdiği soluksuz izlediği bir dizi varken yap.
En kötüsü al ütü masasını geç yanına orada yap.
Cumartesi de eşin olmadığında güzelce büyük süpürge açarsın. tozları alır, banyoları elden geçirirsin.
Toz kir birikmediği için işin çabuk biter.

Canim benim anlamaz. Hic bir erkek kinayeden imadan empati kurdurmak icin yaptiklarimizdan anlamaz onun icin bu srkilde kendini yipratma. Acik acik konus ben evlilikte bunu ogrendim.
kendimden ornek vereyim.
evliligimde ilk zamanlar tam gun calisitotdum ve karar almistim krsinlikle once aile esimle gecirdigim zaman vs. Cok onrm verdim. Zamanlarimizi hep kaliteli sekilde gecirmeye cabaladim. Ama sonuc duzrn tertip konusunda cok huyum drgisti bircok seye yetisemez oldum. Yetistirebilmek icin bazi isleri oteledim bazilarini yapmayi biraktim derken hepten ipin ucunu kacirdim. Ben onunicin birakiyorum o hepten birakiyor saliyor. Ki evlenmeden once cok duzenli tertipli herseyini utuleyen herseyinin yeri belli olan bir insandim ama kendimi taniyamaz hale geldim. Hee bu arada esinin verdigi tepkileri ve daha fazlasini aldim. Hatta bir gun hic unutmuyorum. Hafta sonunu ailelerle gecirdik. Pazar ogleden sonra eve geliyoruz. Dedim ki esyalarimizi birakalim hava guzel bir sahile filan inelim. Biseyler yapalim. Haftaya enerjik baslayalim. Aldigim cevap gezmekten baska birsey dusunmuyosun oldu. Cok zoruma gitti ki ben yengec burcuyum bir ay evden cikmasam bunaldim demem evi cok severim. O gun benim icin donum oldu. Sen misin bunu diyen uzuuunnn bir yazi yazdim esime herseyi her hissettigimi anlattim. Baska seylerde vardi durumla alakali. Yazdim hepsini ogunden sonra uzun bir sure cikalim demedim. Biseyleri anladi ondan onceki evle olgili soylediklerinde senin gibi yapmustim evle ilgilenip birakmistim ama hic birsey farketmedi hatta daha bir rahatlik geldi.
Ay cok uzun yazdim sizi cok iyi anliyorum. Onun icin yazdim. Konusun bosa cabalamayin yormayin kendinizi. Is bolumu yapin

Pla
Bence eşinizle vakit geçirmek istemeniz evle ilgilenmemenizin bahanesi olmamalı bu devirde herkes çalışıyor ama yemek yiyip oturursak ne olur o evin hali bütün akşam temizlik yapmanıza gerek yok düzenli olur her akşam birşeye bakarsanız hem daha az zaman ayırırsınız hem eşinizle ilgilenirsiniz. Buzdolabına her akşam bakmak ne kadar zamanını alır ki çocuk da yok daha bulaşıkalr makineye giriyor zaten. Hfatasonu dip bucak süpürün silin toz alın ütünüzü yapın biriktirmeden çamaşır yıkarsanız zorlamaz zaman almaz. Haftaiçi de aldıklarınızı yerine bırakır, her yemek yaptıınızda mutfağı da şöyle bir silersetamamdır. Yani bir şekilde yapılacak buar bozulmuş yiyeceklerin dolapta bekletilmesi çok zararlı taze olanları da bozar çünkü çok tehlikeli düzenli planlı olursanız hepsi olur.
Planlı olmak eniyisi tabiki ama insan hakkaten yorgun oluyo. Dün mutfağı hakkıyla toparladım ve mutfaktan çıkış saatim 9 du :(

Bence eşinizle vakit geçirmek istemeniz evle ilgilenmemenizin bahanesi olmamalı bu devirde herkes çalışıyor ama yemek yiyip oturursak ne olur o evin hali bütün akşam temizlik yapmanıza gerek yok düzenli olur her akşam birşeye bakarsanız hem daha az zaman ayırırsınız hem eşinizle ilgilenirsiniz. Buzdolabına her akşam bakmak ne kadar zamanını alır ki çocuk da yok daha bulaşıkalr makineye giriyor zaten. Hfatasonu dip bucak süpürün silin toz alın ütünüzü yapın biriktirmeden çamaşır yıkarsanız zorlamaz zaman almaz. Haftaiçi de aldıklarınızı yerine bırakır, her yemek yaptıınızda mutfağı da şöyle bir silerseniz tamamdır. Yani bir şekilde yapılacak bunlar bozulmuş yiyeceklerin dolapta bekletilmesi çok zararlı taze olanları da bozar çünkü çok tehlikeli düzenli planlı olursanız hepsi olur.

Bende bu sekilde dusunuyorum.
Erkegin bile dikkatini cektiyse evin durumu nasildir diye bi dusundum simdi.
Biraz fazla amann onceligim esimle ilgilenmek diye dusunuyor konu sahibi sanirim.
Beraber yapin denmis ben sahsen esimin mutfaga girisip sebzelige varana kadar goz atip temizlemesini istemem.Bir supursun evi yeter.Bende o sirada mutfaagi halledeyim.Cok zor birsey degil bu.

Back
X