TEMIZLIK TAKINTISI. YARDIIIIM

Cok
Allah allah ya... Yemin ederim bende de "Pasak Takıntısı" var herhalde. Pasaklılıktan ölücem. Kocamı evin dağınıklılığı arasında kaybettiğim olur. Oturduğumuz yerde tifüsten öleceğimiz günü bekliyoruz resmen. Ve kalkıp evi toplamaya hiçççç mi hiç halim yok...:KK51: Temizlik takıntınızdan birazda bana verin yahu Allah rızası için.. :KK70:
cok guldum ya saolun .;) ins sizde bnde normal oluruz

Uzuldu
Size annemin rutininden ve su an 60larinda yasadigi sikintilardan bahsedecegim, siz de kendinize pay cikarin. Ben annemi bildim bileli annem deli gibi temizlik yapan bir kadindir (anne annem ve kiz kardesleri de oyle ne yazik ki:S ) Cocuklugum ve gencligim onun temizlik rutuni yuzunden stresli gecti. Sabah kalkar istinasiz her gun ama her gun butun camlari acar, her gun carsaflari, yorganlari havalandirir.Halilari supurur, ya tam kaldirir ya da ortaya toplar ve tum evi ama tum evi her gun ama her gun bikmadan usenmeden iki suyla silerdi (4 oda bir salon ev). Kapilar, kapi camlari ve cam onleri de cabasi. Cocukken televizyon izlemeye calisirken , gelir televizyonun fisini ceker, o koca agir Tvyi, bacak kadar boyu ile kaldirir ve her gun hem onun masasini cekip arkasini siler, yetmez cekyatlari ceker arkalarini siler. Sabah 9 da baslar aksam yemegine anca bitirir temizligini. Aile butcesinden onemli bir pay bizim temizlik malzemelerine gider, insan her gun her cay ictikten sonra demligi camasir suyu ile yikar mi, ama annem yapar. Bu yasina geldi hala huyu ayni, degismedi ama azaldi azicik. Kiziyorduk onceden ama sonra bunun annem icin sikintilarini atma, terapi gibi oldugunu okuyunca ve eskisi gibi temizlik yapmayinca, onu cok da uzmemek icin, bir daha laf soylememeye karar verdik. Ama annem kendini o kadar yipratti ki, zaten zor bir hayati vardi , bir de o kendine temizlik yaparak ekstradan sikinti cikardi. 60li yaslarinin basinda resmen olumden dondu, ne o temizledigi koltuklar, ne yerlere kapanarak saatlerce sildigi fayanslar kurtardi onu, ne de biz birseyler yapabildik ona yardimci olabilmek icin. Simdi annemin yasitlarina bakiyorum gencecikler, annemin ise bir suru sikintisi var, tam rahat edecegi yaslarda hastaliklar ile bogusuyor ve bizler cok uzuluyoruz cocuklari olarak, ve ben en kucuk cocuguyum ve annemi daha uzun yillar yanimda gormek istiyorum. O yuzden evde vakit kaybetmeyin, cikin yuruyun, hem sagliginiza yatirim yapmis olursunuz hem de cocuklariniz ile harcayabileceginiz vakitleri arttirmis olursunuz.
uzuldum annenize.Ama insan yanlis oldugunu bilsede yapiyo sorunda orda iste.Ondan sikayetciyim.Ev hanimiyim sonucta isimi bitirir oturur keyif yaparim ama nerdeee.Aklim hep iste

Benim ablam her gun tuvalet banyo yikar deterjanlarla.
Ozellikle yazin her gun evin her kosesi makinelenip silinir.
Camlara dokunan olmaz :KK53:

Bende toz alirim gordugum yeri.Bide bulasik takintim var.Her bardagi tek tek agir cekimde yikarim.

Uzuldu

uzuldum annenize.Ama insan yanlis oldugunu bilsede yapiyo sorunda orda iste.Ondan sikayetciyim.Ev hanimiyim sonucta isimi bitirir oturur keyif yaparim ama nerdeee.Aklim hep iste

O da ev hanimiydi zaten ondan yapiyordu o kadar, sikintilarini desarj edecegi baska yer yoktu, temizlige sariyordu hep. Isi gucu evdi, ne bir arkadasi olur, ne disari cikar, varsa yoksa temizlik. Ama siz onun gibi yapmayin, gidin yuruyus yapin lutfen, yuruyus sagliginiz icin cok onemli. Hem asiri temiz ev cocuklarin bagisiklik sistemleri icin iyi degil, benim iyi bir bagisiklik sistemim olmadigi icin cocukken surekli hasta oluyordum. Aciyin kendinize ve kararinda yapin her seyi

Hiç temizlik yapmıyorum yapmayida hiç sevmiyorum eziyet gibi geliyor. Haftada bir kadın geliyor o kadar sadece yemek yapıyorum

Back
X