Size annemin rutininden ve su an 60larinda yasadigi sikintilardan bahsedecegim, siz de kendinize pay cikarin. Ben annemi bildim bileli annem deli gibi temizlik yapan bir kadindir (anne annem ve kiz kardesleri de oyle ne yazik ki:S ) Cocuklugum ve gencligim onun temizlik rutuni yuzunden stresli gecti. Sabah kalkar istinasiz her gun ama her gun butun camlari acar, her gun carsaflari, yorganlari havalandirir.Halilari supurur, ya tam kaldirir ya da ortaya toplar ve tum evi ama tum evi her gun ama her gun bikmadan usenmeden iki suyla silerdi (4 oda bir salon ev). Kapilar, kapi camlari ve cam onleri de cabasi. Cocukken televizyon izlemeye calisirken , gelir televizyonun fisini ceker, o koca agir Tvyi, bacak kadar boyu ile kaldirir ve her gun hem onun masasini cekip arkasini siler, yetmez cekyatlari ceker arkalarini siler. Sabah 9 da baslar aksam yemegine anca bitirir temizligini. Aile butcesinden onemli bir pay bizim temizlik malzemelerine gider, insan her gun her cay ictikten sonra demligi camasir suyu ile yikar mi, ama annem yapar. Bu yasina geldi hala huyu ayni, degismedi ama azaldi azicik. Kiziyorduk onceden ama sonra bunun annem icin sikintilarini atma, terapi gibi oldugunu okuyunca ve eskisi gibi temizlik yapmayinca, onu cok da uzmemek icin, bir daha laf soylememeye karar verdik. Ama annem kendini o kadar yipratti ki, zaten zor bir hayati vardi , bir de o kendine temizlik yaparak ekstradan sikinti cikardi. 60li yaslarinin basinda resmen olumden dondu, ne o temizledigi koltuklar, ne yerlere kapanarak saatlerce sildigi fayanslar kurtardi onu, ne de biz birseyler yapabildik ona yardimci olabilmek icin. Simdi annemin yasitlarina bakiyorum gencecikler, annemin ise bir suru sikintisi var, tam rahat edecegi yaslarda hastaliklar ile bogusuyor ve bizler cok uzuluyoruz cocuklari olarak, ve ben en kucuk cocuguyum ve annemi daha uzun yillar yanimda gormek istiyorum. O yuzden evde vakit kaybetmeyin, cikin yuruyun, hem sagliginiza yatirim yapmis olursunuz hem de cocuklariniz ile harcayabileceginiz vakitleri arttirmis olursunuz.