Temizlik takıntısı...

ezgi42

selammm...
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2009
253
1
643
Ankara
bu hastalık yüzünden hayatım mahvoldu.benim gibi olan varmı burdan birbirimize yardımcı olalım kızlar...

bu hastalık yüzünden hayatım mahvoldu.benim gibi olan varmı burdan birbirimize yardımcı olalım kızlar...

şöle sölim hastalık derecesınde oldugunu dusunmuyorum ama... haftanın her gunu hem sabah hem aksam supurge acıyorum haftanın 2 veya 3 gunu eve erken gelırsem sılerımde... ama benım calısma saatlerım cok uygunsuz... haftasonu sıkı bı temızlık vardır evımde ama :) yatagımı her cmt degıstırırım... toz hergun alınır..

Çok çamaşır yıkar hergün duş alırım.Kurulu düzenimi bozmak istemem.Tedavi ile yatıştı epey.Çok fazlaydı.Duş bir saate yakın sürüyor 300 gr şampuan bitiyordu bir duşda.Şimdi 750 gr 1 ay gidiyor hergün duşa rağmen

Aslında pasaklıyımdır hehe.

Son düzenleme:

ben sadece ev temızlıgınden bahsetmıstım ama bak aklıma geldı sen yazınca... :))

hergun esım ve ben kesınlıkle duş alırız bı gıydıgımızı bır daha asla gıymeyız.. hergun makınem calısır evlendıgımden berı kırlı camasır sepetımın bos oldugunu gormedım :) bı de asla lavabonun ıcınde bulasık bırakıp yatmam.. makınem daha baglanmadı onları sabah 5 oluo genelde gece calıstıgmız ıcın yıkayıp ole yatarım :)

sizinki yine iyi ama bendeki çok farklı.ben ailemle yaşıyorum benim düzenime uymuyorlar ve bu düzene uymadıkları sürece iş yapamıyorum...çok değişik...nasıl anlatsam bilemem..

sizinki yine iyi ama bendeki çok farklı.ben ailemle yaşıyorum benim düzenime uymuyorlar ve bu düzene uymadıkları sürece iş yapamıyorum...çok değişik...nasıl anlatsam bilemem..

evet anlatamadıgın ıcın anlayamadım bende dogrusu.. benım yengem vardıı 2 saat tuvalette otururdu cıkınca aksama kadarda dırseklerıne kdr kollarını ellerını yıkardı sona banyoya gırerdı... senınkıde mı bole acaba ?

yok böle değil benimki.benimde düzene karşı aşırı hassasiyet var kuralcılık var.herşeyin öyle çok mükemmel olmasını istiyorum ki ümütsizlik oluyor. iş yapma isteği olmuyor.yani öle içime işlemişki mükemmel olmıycak diye hiçbir şey yapasım gelmiyor.başa çıkamıyacağımı düşünüyorum öle de oluyor.ailem düzensiz bende mükemmel olmasını isteyince çok kötüğ oluyor.çok kavga anlaşmazlık çıkıyor.herşeyi olduğu gibi kabul edemiyorum bir türlü 10 senedir antidepresan kullanıyorum ama düşüncelerimde bir değişme olmuyor.terapi lazım oda çok pahalı..

sımdı sende simetri hastalıgıda vardır..

allah kimseye vermesin çok zor...sosyal hayatım sıfır.bu dünyada işe yarar hiçbişey yapamadım.hep detaylarla uğraştım durdum...

aslında hersey senın elınde farkındasın degıl mı ?? bence gayret et...

Acaba aynı şeylerimi yaşıyoruz...

Bende bir gün evi toplar siler süpürürüm,akşam dağılır,dağınıklıkları toplarım,yine dağılır,(bir kız kardeşim var maşallah,okuldan geldiği hemen anlaşılır)
Sonra eeeeee derim,sürekli sürekli bunları yapmak zorunda mıyım der,salarım sonrada kendimi,hiç birşey yapmak gelmez içimden.Tabii bu kez de iş yapmıyor olurum,senin evine kirden girilmez der annem :) Oysa ki böyle değilim işte de,anlayamıyorlar ki beni...

evet canım çok benziyorsun..aman ilerletme takmamaya çalış sonra benim gibi olursun mazallah...

seninki temizlik hastalığı değil yani
ama 10 senedir antidepresan kullanıyosan ve hala böyleysen bence doktorunu ve ilaçlarını değiştirmelisin

4 sene öncesi bende bu yüzden doktora gitmiştim
bende yıkama silme hepsi vardı
o zaman evli değildim ve çalışyordum sabahın 6 da kalkıp işe gider 7 de eve gelirdim bazen daha geç eve geldiğimde mutfaga girdim mutfakda tek bir kaşık bile olsa tezgahta yatağa yatmışsam uyku uyuyamazdım kalkar onu yıkar öyle yatardım
iş yerinde artık herkesin dikkatini çekmişti sürekli lavobada ve kendi sabunumu götürür öyle yıkardım yarım saatte bir
babam annem abim artık tuvalete girmek istemezdi her girdiğimde çamaşır suyuna bularıdm kokudan girilmezdi
ilaç kullanmadım bunun bir hastalık olduğunu kabul ettim doktorum sayesinde
annecimin çabalarıyla yendim
hiçç mutfaga sokmadı su içmek için bile girmedim mesela

arada tekrar nüksedicek diye korkuyorum kendimi dizginliyorum

diyceğim o ki herşey sende bitiyor
inşlh çabucak atlatırsın

eğer çok uğraşmış ama bu takıntından vazgeçemiyorsan doktora gitmelisin cnm. allah korusun yankınalrda bir tanıdığımızn eşi böyle bir hastalık varmış ilaç kullanıyormuştu artık ne olduysa intihar etti yazık.
eğer takıntıların aşırı ve kendin başaramıyorsan kesin doktora gitmen gerekir. düzen tertip bende de vardı bekarken her hafta sonu tüm halıları kaldırır heryeri çamaşır suyuyla silerdim camları kaç kat geçerdim. evlendim yine öyle yapıyordum her akşam saatlerce mutfaktan çıkmazdım. sonra eşim kızmaya başladı temiz evler ne var hayır yapma hazırlan dıaşrıda gezelim felan. öyle öyle geçti şimdi hiç umurum değil ortalık dağınık olsun ne var bunda derim.

benimde bu konuda düşüncem bu sıkıntı böylesine basit degil insanlar hiç temiz değiller buyüzden oluşuyor takıntılar mesela insanlar ayakkabılarla bastıkları yerlere basıyor hemen ayakkabının içine bassana yok ille o pis yere basacak otobüste çocukların ayakkabılarıyla koltuğa bastırıyor yetmezmiş gibi arka kolumdaise gelip saçıma değiyor elide ya cips yaglı oluyor yada şekerli illet oluyorum yemek kepçesiyle yemegin tadına bakılmasına senin ağzının değdiğiniherkesin yemek istemez çantayı yere koyup evdede başköşeye koyuyolar giydikleri kıyafetleri getirip geri gardroba asılması sinir ediyo market arabalarına çocukları ayakkabılarıyla bindiriyo içine eşya koyuyoruz sonra o ayakkabıdaki mikroplar bizim peynir yogurt etin paketinde peçetede vs.sonra onlar buzdolabında masada yer alıyo ben herşeyi yıkıyorum dolaba koymadan peçetelerin dışı içindekilere değmeden özel kutulara koyuyorumpoşetleri dışarıdabırakıyorum biskuvilerin kabından ayırıyorum hazır çorba gibi ürünleri kirli dolabım var oraya koyup kullanırken elledikten sonra elimiyıkıyorum biri eve girdimi örtüleri filan herşeyi yıkıyorum halı üstü var çıkarıpmakinada yıkıyıp tekrar seriyorum mesela yatagıma asla kimseyioturtmam yıkanmadan yatmam bazen evtemizliğini askıya alıyorum o zaman asla diger odalara girmiyorum girersem kapı agzında terliklerim var onunla giriyorum asla yere değince mutfaktaki eşyalara ellemem elimi yıkamadan . benim abimle ikimizde aynıyız ama annem benigıcık ediyo yettiniz canıma bukadar huzurum kalmadı bırakın artık diye bazen çok gülüyorum annem patiklik ip alıyo onlarıda makinaya atıp yıkıyoruz ev temizolunca benibir huzur kaplıyo anlatamam bebekler gibi uyuyorum
ençok şu söz ,nişan,düğünler, ölüm ,mevlüt gibi merasimlerde insanların fitursuzca davranışları illet etti ev terliğiyle kapıya kadar çıkılması ,sokağınmikrobunu eve davet edilmesi ,düğünde ayakkabıyı çıkarmaya üşenip direk dalmalarına (dana gibi) bide kızınca '' aman sende burası düğün evi ne olacak '' demeleri yok mu yatır yere bi güzel mikroplansın '' ne olcak ki de diyoşeytan''
daha sonra sanki ev yakılacak yaşanmayacak herşeye elliyolar olmadık yerlere eşyalarını tıkmaya çalışıyorlar tabii şeytana uymuyorum en büyük mikrop '' şeytan'' dır onu dinleyemem biraz uzattım ama onlarnormalse ben tabikideğilim onlar gibi olamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…