Ben 2009 temmuz annesiyim geçen sene tutmadım oruç..kızım sadece beni emdiği için...Yemediğimde sütüm hiç olmuyordu o yüzden tutmadım...şimdi 1 ay borcum var nasıl tutacam onu düşünüyorum..Bebeklerimiz için herşeye katlanıcaz napalım..onlar yeterki sağlıklı büyüsünler...
Bende geçen sene tutmadım ama bu sene inşallah tutucam. Çalıştığım için gündüz emmiyor zaten hem 1 yaşlarını geçtiler artık. Normal süt içer mi bilmiyorum ama denemek istiyorum. Dolu dolu süt yok zaten bizimki biraz meme tiryakiliği askılı giymeye korkuyorum valla kafamçokkarıştı askıları koparacak aç diye :) Şu 1 ayı nasıl bitirecez bakalım kızlar kış gelince yavaş yavaş tutmaya çalışıcam inş.
canım bence tutma sütün baya azalır kızın da durmaz o zaman ben ne zaman az yemek yesem sütüm hemen azalıyordu..oruç tutsam hep giderdi.şimdi kızım 1 yaşında oruş tutacam ama sütüm baya azalacak..başka şeylerden yer takviye eder artık
2010 anneleri bence tutmayın orucunuzu, bebekleriniz daha çok küçük ve sizin sütünüze en çok ihtiyaçları olduğu dönem, biliyorsunuz ilk 6 ay anne sütü çok önemli, dinimiz de izin vermiş, seneye ya da bebekleriniz ek gıdaya başlayınca tutamadığınız oruçları tutarsınız.
kızlar benim kızım 1 yaşında malum geçen sene oruç tutmadım.bu sene tutmaya karar verdim dün ilk orucumu dün tuttum kızım beni eme eme bir hal oldu iftara yakın bana bir şeyler oldu.bütün damarlarım ağrımaya başladı..ezan okundu suyumu içerken masaya yığıldım..Titremeye başladımçok kötüydüm...yemek bile yiyemedim..biraz kendime gelince yedim birşeyler yedikçe düzeldim..Fazla emzirmekten herhalde bugün daha az emzirdim kızımı dikkatini başka şeylere verdim dinlendim..inşaallah bidaha öyle olmam...
anne sütü gibi bir mucizeyi az emzirerek ya da azaltarak bebeklerimizden mahrum etmeyelim bence.benim de kuzum bir yaşında ben arada tutuyorum.zaten dinimizde izin vermiş.çok da kolay tutuyorum hiç zorlanmadan ama azlırsa çok üzülürüm.
benimde geçen sen kırkım çıktı ramazan girdi
ve haliylede tutamadım
ama bu sene tutuyorum allah kabul etsin inşallah
ama ben emzirmiyorumda 1 ay önce kendi hasta olunca emmeyi bıraktı kuzum