temmuz 2011 annesi olucam inş. yardımınıza ihtiyacım var...

aren yabancı isim çağrışımı yapıyor mu yapmıyor mu?


  • Ankete Katılan
    10

aslitokgoz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
179
0
46
İstanbul
merhaba temmuz 2011 anneleri 19 haftalık hamileyim ve bir oğlum olucak 3 isim arasında kaldık bunlardan biri AREN. eşimin ve benim hoşumuza gitti fakat eşime arkadaşları ermeni ismi gibi demişler ve eşimde türk ismi olsun diyerek kuzey ve ege üzerine yogunlaaştı benim sizlere sormak danışmak istediğim şey sizce Aren ermeni yada yabancı ismimi. benim çok hoşuma gidince ciddi ciddi araştırdım ve öyle olmadığını gördüm. sizce yabancı ismi olarak mı çağrışıyor... görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
 
canım bebeğine sağlıkla kavuşursun inş.

bana yabancıymış gibi geldi. google da baktım ama pek bişi yok.
 
mrb aslıcım, bence güzel bi isim... farklı
sağlıkla doğar oğluşun inş. =)

teşekkür ederim canım. inş. sağlıcakla kucağımıza alırız bebişlerimizi. isim zaten türkçe fakat nedense bazı kişiler yabancı isim olarak anlıyorlar bende anket yapıyım dedim katıldığın için tekrardan sağol
 
Alen ermeni ismi ya onu çağrıştırıyor.
Kime nasıl geldiği önemli değil sen ve eşin beğensin yeter. Sonra içinizde kalır. Bence kuzey ve ege'den daha güzel.
Eşimin ismi Ali. Kızım olursa adını Ali'n yani ALİN koyacağım dedim. Herkes karşı çıktı olmaz ermeni ismi diye. İpek koydum. İpek ismini hala çok seviyorum ama ben nüfusa Alin İpek yazdırmak isterdim açıkçası.
 
Nacizane tavsiyem bebişlerinize isim ararken Türk Dil Kurumu'nun sözlüğüne bakın. Başka yerler bana güvenli gelmiyor ya öyle bir isim yok ya da isme başka başka anlamlar yüklüyorlar.
Aren'e gelince hoş gibi ama Tdk' da bulamadım ben
 
bence kulağa hoş geliyor, bende kızıma Alya(yükseklik, gök anlamındadmış) veya Asel(Ba anlamındaymış ) ismi koymak istiyorum ama eşim kesinlikle istemiyor. Özellikle Asel çok içimde kalıyor çünkü hamile olduğumu öğrendiğimden beri hep balım diye seviyorum bebişimi. Asel'in anlamının bal olduğunu öğrenince çok hoşuma gitmişti. Ama babası tutturdu "Aysel"i andırıyor diye.
Eşinde ikna oluyorsa aklındakinden vazgeçme derim. İsmiyle çok yaşasın bebişin inşallah
 
canim nacizane fikrim,
aren biraz yabanci cagristiriyor.

bir de yaslilar eren diyecektir, ilerde is hayatinda telefonda ismini soylediginde karsi taraf ilk seferde anlamayacaktir vs vss (ben bu zorlugu yasayan biri olarak )
degisik isim guzel de hayati biraz zorlastirabiliyor, bunu da dusun derim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…