Temmuz 2012'de tüp bebeğe başlayacak arkadaşlar, yola birlikte çıkalım...

biliyorumki karsimdaki insanlarin hepsi beni cok iyi anliyor belki en yakinimdaki insanlardan bile daha iyi anliyor...

wallahi öle kuzu sizler hayatımda olduğunuzdan beri ben kimseyle konuşmaz oldum konuşsam ne olucak sanki bana yardımcımı herkez köstek olmaya bakıyo
zaten yaralı bir kuş gibi kanatların yerde sürünüyosun birde gözlerinin içine bakıp dalga geçer gibi heee derdin bumu diyolar ya fıtırıyorum

ben şöle başlıyıp bir kendimi tanıtayım kızlar size 29 yaşındayım 25,06,2011 de evlendim evlendiğim günden beri korunmadım hamile kalmak istediğimide herkeze ilan ettim ben ANNE olmak istiyorum O dünyanın en saf aşkını yaşamak istiyorum diye gezinip durdum hep akıntım olduğu için benden kaynaklı olduğunu düşündüm doktorlar rahim temiz dediğinde tamam dedim birdahaki aya kesin kalırım tarçın çörek otu bal karışımı benim yegane yemeğim 16 ocakta başladım folik asit kullanmaya tamam anne olmaya hazırım :D
Mayıs ayında spermiyogram testi yaptırdık eşime ve asla doğal yollar hamile kalamayacağımı söyledi doktor tek şansınız tüp bebek dedi
İşte yaklaşık iki aydır bu boşlukla mücadele eder oldum sanki dipsiz bir kuyuya düştüm birin ip uzatmasını bekliyorum. sonra sizlerle tanıştım duygularımı anlattığım insanlar hep ya sıkma canını ne var bunda hiç olmıyacak değilya bak en azından sende problem yok bunumu kafana takıyosun sen psikolojini güzel tut olur o, derlerken burada benimle beraber evlat için yanan anneleri gördüm duygular aynıydı huzursuzluklar aynıydı koşturmacalar aynıydı doğru yerdeyim SİZLERİN ARASINDA
gözümden dökülen yaşlarda yüzümü gülümseten olaylarda hep aynıydı sizlerdiniz benim asıl DOSTUM ben bunu gördüm yaşadım burada

Şimdi çorlu da başlıyoruz geçen ay hormon tahillerim yapıldı eşime spermiyogram testinide üniversite hastanesinde tekrarlartık kromozomlar bakıldı birtek adet olmam gerekiyodu sanırım onuda bugün oldum SİZİNLE beraber DOSTLARIMLA hazırım bu yola çıkmaya cesurum sizlerle daha fazla

:( Hep yanımda olun olurmu bırakmayın beni :(

Canım sperm testleriniz ne çık tı bizim de sorunumuz oligosperm genetik test filan hepsini yaptırdık ben de temmuzda adet olmayı bekliyorum bakalım başlayabilecekmiyim kist var demişti geçen ay da doğum kontrol hapı kullanıyorum şu an beklemedeyim...inşallah herşey su gibi akıp gider senin tedavi aşamalarını takip ederim kısmetse ay sonu hamile olabilirsin olabiliriz kulağa çok güzel geliyor....

canım o mutlu haberi vereceğin günü düşün hep beraber sevineceğiz mutlu olacağız kendimize olmuş gibi sen kararlı ol ve yarın kısmetse başlıyosun inşallah çokkk güzel geçecek tedavin kavuşacaksın Allahın izni ile bebişlerine...ne bırakması önce pozitifi göreceğiz sonra kesesi kalp atışı testleri derken hepsini atlattığımızı sonrasında doğduktan sonra yok gazı yok uykusuzluğu ooooooooooooo konuşacak o kadar şey varki endişelerimiz hiç bitmeyecek o yüzden birbirimize ihtiyacımız var.bırakmak yok canım dua edeceğim senin için hayırlısıyla başlasın tedavin sende YA EVVEL Allahın ismi canım bir işe başlarken 37 defa çekersen hayırlısıyla ve başarıyla neticelenir inşallah canım sürekli çek tedavi aşamasındayken ben yumurta toplanacak narkoz verecekler bana bi dakka duam bitmedi diye sölemiştim kan verirken bile çektim hep

ALLAH NASİP ETİRMEYECEĞİ ŞEYİ HAYAL ETİRMEZ Hz. Osman
Bu akşam nasıl dua edeyim ben ?

3 aylara girmiş olmamız ,inşallah hayır getirecek.Bu arada aranızda Bhçeci Tüp bebek merkezinde tedavi göreniniz var mı?Belki orada tanışma imkanı da buluruz...

Canım sperm testleriniz ne çık tı bizim de sorunumuz oligosperm genetik test filan hepsini yaptırdık ben de temmuzda adet olmayı bekliyorum bakalım başlayabilecekmiyim kist var demişti geçen ay da doğum kontrol hapı kullanıyorum şu an beklemedeyim...inşallah herşey su gibi akıp gider senin tedavi aşamalarını takip ederim kısmetse ay sonu hamile olabilirsin olabiliriz kulağa çok güzel geliyor....

hayalim Allahım şuanda evlat için yanan herkezin kucağını doldursun bu ayın sonunda bu yazan parmakların hepsi huzur yazsın mutluluk yazsın umut yazsın Allahtan tek dileğim hayırlısını sağlıklı biran önce nasip etsin

canım bu arada sperm sayısı 2000 yüzde 3 hareketli yüzde 6 yerinde hareketli yüzde 91 hareketsiz

Son düzenleme:
ALLAH NASİP ETİRMEYECEĞİ ŞEYİ HAYAL ETİRMEZ Hz. Osman
Bu akşam nasıl dua edeyim ben ?

canım abdestini al Allahın isimlerini bol bol zikret ya evvel(37 defa daha fazlada çekebilirsin ),ya varis(707 defa çek hergün) kenzul_arş duası var netten oku anlamını da oku ben aşık oldum duaya her defasında hıçkıra hıçkıra okuyorum gerçekten çok güzel dua ama adetlisin sadece türkçe anlamını oku canım..inşallah umutların boşa çıkmayacak sonrasında hep beraber de yaparız dualarımızı o kadar çok varki canım çokkkk güzel geçecek

bizde çankaya da timur gürgana karar verdik bakalım hayırlısı

canim sizin sorun ne, kacinci denemen ve kaca yaptiriyorsun? ve birde raporlumu raporsuzmu yaptiracaksin?

cok soru sordum sanirim artik kusuruma bakma :)

benim ilk denemem olacak insallah. bizim sorunumuz sperm sayimiz az. insallah yarin ignelere baslayacagim

merhabalar bende öğretmenim yaz tatilinde bizde tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz da bu rapor olayı nasıl oluyor ben boluda görev yapıyorum ankarada yaptırmayı düşünüyorum prosedürler falan nedir rapor için

merhaba bende temmuz başında tedaviye başlayacağım. rapor alıyrouz bizde.

rapor almak için 3 senelik evli olmak,39 yaşını aşmamak, 950 gün sigorta primi ödenmek gibi şartları var. bunlar uygunsa adetin 2. günü bir ssk tüp bebek merkezine nüfus kayıt örneği ile birlikte başvuruyorsun. eşinden ve senden kan tahlilleri, sperm testi, rahim filmi istiyorlar. yaklaşık 2 ay sürüyor rapor alınması.

canim sizin sorun ne, kacinci denemen ve kaca yaptiriyorsun? ve birde raporlumu raporsuzmu yaptiracaksin?

cok soru sordum sanirim artik kusuruma bakma :)

benim ilk denemem olacak insallah. bizim sorunumuz sperm sayimiz az. insallah yarin ignelere baslayacagim

canım ne kusuru olurmu öle şey.bizimde sperm sayımız az 2.denememiz olcak.inşallh son olur.ilkini cinnah cad.anatoliada hakan yaralıda yapmıştık.olmadı.şimdi gürgan kliniğin ssk ile anlaşması yokmuş 4.500 e yapıo.ilaçlar için rapor çıkartıom.soracağın şey olursa çekinme

Meraba arkadaslar Ben de ayni seyleri yasayan biri olarak sizinle paylasmak istedim ,temmuzda evleneli 2 yil olacak.evlendikten 6 ay sonra korunmayi biraktik 8-9 ay olmayinca doktor tahlil yapalim dedi esimde 1.derece varikosel varmis.aralikta varikosel ameliyatioldu ileri hizli 0 di ama sayi iyiydi 200 milyon.martta asilama denedik dis gebelik oldu allahtan cok buyumedi de igneyle dusurduler ama oignenin acisini hic unutamayacagim,2 gun kaldim hastanede.sonra Dr hsg istedi ondada bir problem cikmadi tupler acikmis.o ay hamile kaldim hsgden sonra ama kimyasal gebelikmis dustu:(bu arada esimin testini tekrarladi Dr ibu ay ileri hizli %50 olmus bende butun kis tup bebek icin bekledim lisede ogretmenim okuldan kimseye soylemedim daha once bir arkadasim tup bebek yapacagini soylemisti cok sordular kiz bunalima girdi tutmadi falan .simdi dr bir kere daha asilama yapalim diyor ama Ben yine dis gebelik olur diye korkuyorum. Tup bebek istiyorum temmuzda Istanbul tup bebekte com kararsiz kaldim kizlar ya bu akil verin size ne yapayim????

Meraba arkadaslar Ben de ayni seyleri yasayan biri olarak sizinle paylasmak istedim ,temmuzda evleneli 2 yil olacak.evlendikten 6 ay sonra korunmayi biraktik 8-9 ay olmayinca doktor tahlil yapalim dedi esimde 1.derece varikosel varmis.aralikta varikosel ameliyatioldu ileri hizli 0 di ama sayi iyiydi 200 milyon.martta asilama denedik dis gebelik oldu allahtan cok buyumedi de igneyle dusurduler ama oignenin acisini hic unutamayacagim,2 gun kaldim hastanede.sonra Dr hsg istedi ondada bir problem cikmadi tupler acikmis.o ay hamile kaldim hsgden sonra ama kimyasal gebelikmis dustu:(bu arada esimin testini tekrarladi Dr ibu ay ileri hizli %50 olmus bende butun kis tup bebek icin bekledim lisede ogretmenim okuldan kimseye soylemedim daha once bir arkadasim tup bebek yapacagini soylemisti cok sordular kiz bunalima girdi tutmadi falan .simdi dr bir kere daha asilama yapalim diyor ama Ben yine dis gebelik olur diye korkuyorum. Tup bebek istiyorum temmuzda Istanbul tup bebekte com kararsiz kaldim kizlar ya bu akil verin size ne yapayim????
​canım bence direk tüp dene aşılamayla uğraşma benim fikrim zaten aşılamadada para harcıyosun bence deymez

Canım hiç aşılamayla uğraşma,direk tüp bebek yaptır...Aşılamayla normal ilişkinin farkı yok diyor doktorum...Kimseyle paylaşma,kimseye de kulak asma.

aşılama nasıl oluyor ?:44:
canım aşılama da yine yumurtaların ilaçla geliştirilip aynı anda eşinden siperm alınıp rahme bırakılıp kendi kendine döllenmesi bekleniyor yani yumurta ve sipermi birleştiriyorlar aynen normal ilişkideki gibi ama tüpde dışarda döllüyorlar daha mantıklı bence:34:

canım aşılama da yine yumurtaların ilaçla geliştirilip aynı anda eşinden siperm alınıp rahme bırakılıp kendi kendine döllenmesi bekleniyor yani yumurta ve sipermi birleştiriyorlar aynen normal ilişkideki gibi ama tüpde dışarda döllüyorlar daha mantıklı bence:34:

madem erkekten sperm alıyorlar o zaman neden sayı sınırı var ? morfoloji haraketlilik vs vs falan var ya onlar yüzünden heralde :44:

canım öncelikle hoşgeldin benim fikrimi soracak olursan yaşın kaç bilmiyorum ama aşılama normal yolla gebelik şansı ile aynı %15 gebelik elde etme olasılığı az parada deil hani tüp dene derim hangisini yaptıracaksan inşallah senin için hayırlısı neyse onu nasip etsin Rabbim

madem erkekten sperm alıyorlar o zaman neden sayı sınırı var ? morfoloji haraketlilik vs vs falan var ya onlar yüzünden heralde :44:
canım işte daha salıklı siperm elde etmek için önemli daha salıklı ve haraketli olanı seçiliyor:34:

Back
X