Çok iyi yaptın sormakla ama bu kadar yoğun bilgiye sahip değilim sadece ilk aşılamamda boş gebelik yaşadım ve alındı ondan sonra sayıların çok çok iyi olmasına rağmen doktor bile şaşkınlıkla karşıladı, yumurtalarda iyiydi üstelik. eşime bir nevi test uygulanndı spremleri incelendi sorun çıkmadı. yumurta kalitesini bilemiyorum ama vücut düzenim 2 yıldır takip edildiğim için doktoruma göre gayet iyi. bu tarama mevzusunuda doktora sorduk ve genetik tarama durumu nedir diye. anlattı ve size bu şartlarda yapılmasını önereceğim tekk bir tarama var dedi. bu yaptığımız oda hem bana hem eşime. düşüklerin yok dedi, dediğin gibi 3 ve daha fazla düşüklerde araştırılma yapılan bir test varmış onu istemedi, kan pıhtılaşma tarzı testlere gerek yok çünkü ben sana bunun önlemini zaten alacağım ve aldımda dedi. boş gebelik olduğunu bilmeden önce kan pıhtılaşma ihtimali olmasın diye ilaç kullandırmıştı. sadece eşinin ve senin kromozom uyumuna bakalım dedi hatırladığım kadarıyla benimki XX eşiminki ise XY olmalıymış ve tersi olursa uyum olmaz işte o zaman tam detaylı bir tarama isteyebilirim dedi. birde bir değer daha varmış o önemliymiş eğer o düşük gelirse spremler ve yumurtalarda ayrıntılı işlem yapılırmış gibi açıklamalarda bulundu. bir sürü tıbbi terim kullandı ama ben unuttum.
bende açıkcası doktora bunu sordumçünkü burda iki yazı okudum ikisindede tarama sonucunda döllenme problemi varmış biri kadından kaynaklı biride erkekten kaynaklı ve sebepsiz durum böylelikle tüp aşamasında yapılan genetik tarama ile çıkmış ve halledilmiş. umut işte.