Temmuz 2025 de tüp bebek transfer olacaklar

Ohss belirtisi ne yaşadınız? Ben de 17 sinde opu oldum iki gündür biraz rahat nefes alıyorum. Biraz fazla yesem nefes alamaz olmuştum akşamları hele uyuyamıyordum. Bi de adet oldunuz mu sonrasında? Ben hala olmadım karnımda adet öncesi hafif ağrısı var kaç gündür ama normalde olması gereken zamanda mı oluyor erken mi olması lazım hiç bilmiyorum.
Ben de çok şişmiştim ilki daha zor geçmişti, ikincisi biraz daha rahattı ya da ben o sıkıntıya alışmıştım biraz emin değilim, ama her ikisinde de opudan 10-12 gün sonra adet görmüştüm

Amin inşallah bende zaten panik atak olduğu için antidepresan kullanıyorum bazen o bile yeterli gelmiyor hormon ilaçları olduğundan baya etkiliyor insanı ya.
Evet ben baştan panik atak oldum sandım o yine ilaçların yan etkisiymiş ağlıyorum içim sıkılıyor halsizlik çok kötüydüm

Herkes transfer sonrası kan sulandırıcı kullanıyor mu? Ya da pıhtılaşma ile ilgili bir sorun görülürse mi veriyor doktor? Benim ilk transferimde hiçbir şeye bakılmadı verilmedi de, merak ettim

Selam benim transfer tarihim de muhtemelen 7-8 temmuz 27 haziran da kontrolüm var bakalım ne diyecek. benim embriyolarım 6. gün embriyosu ve ikisini de transfer ettirmeyi düşünüyorum. Senin embriyon kaçıncı gün, tek mi olacak çift mi?
Benim 5BB suan transfer olacak olan insallah kalitesi cozulurken dusmez. Benim 3 yasinda olan kizim taze transfer 5 AA idi 😍❤️ Ben tek transfer istiyorum digerleri dondurulmus sekilde kalacaklar.

Herkes transfer sonrası kan sulandırıcı kullanıyor mu? Ya da pıhtılaşma ile ilgili bir sorun görülürse mi veriyor doktor? Benim ilk transferimde hiçbir şeye bakılmadı verilmedi de, merak ettim
Merhabalar bazi testler tedavi basinda yapildi benim
Bitane protein yuksek ciktigi icin ne olur olmaz baslattilar 6 hafta kullandim

Umarım benim de öyle olur hep öyle diyorum zaten ne olursa Allahtan elbetteki hayır vardır. Tutunmasi ve sağlıklı gebelik oluşması için ne önerirsiniz beslenme takviye henüz iyileşmedigim için başlamamistm siz neler yaptınız transfere kadar
En önemli şey stresten uzak kalmak ve inanmak. Beslenmemi 3 ana 3 ara öğün olacak şekilde düzenledim. Ekmeği azaltıp şekeri kestim. Bol su tükettim, salata, nohut, yoğurt, kefir, meyve (yeşile yakın tam olgunlaşmamış muz, elma, armut, havuç fındık, badem ve kaju, kabak çekirdeği) yedim yumurtayı hiç ihmal etmedim. Azar azar her şeyi tükettim. Ve hamileligimde 0 kilo ile doğum yaptım. Nohut rahime çok faydalıymış mesela, ister yemeğini yap ister hasla öyle ye. Bol kimyon ekleyince hiç bir şey olmaz.

Ben iki kere transfer oldum. Şimdi üçüncü olacak ve hepsinde coraspirin kullandım.

Benim 5BB suan transfer olacak olan insallah kalitesi cozulurken dusmez. Benim 3 yasinda olan kizim taze transfer 5 AA idi 😍❤️ Ben tek transfer istiyorum digerleri dondurulmus sekilde kalacaklar.
Maşallah Rabbım tekrar nasip etsin inşallah. İyi düşün lütfen. Benim ilk transferimde doktorum %40 tutmaması ihtimali var demişti, ben de %60 tutma ihtimali var ben inanıyorum dedim. Eşimde (bana, sanki hani yıllarca uğraşıyorlar ya biz de yıllarca denicez ama olmayacak gibi geliyor) diyordu. Ben de ona, hayır ben inanıyorum ilk denememizde olacak dedim ve Elhamdülillah Rabbım nasip etti. Hani Mevlana hazretleri diyor ya "dünyada olabilecek her bir olay için misal eleminde sayısız ihtimal uyur, siz ağzınızdan çıkardığınız sözlerle o ihtimalleri uyandirirsiniz. Güzel kelimeler söyleyin ki güzel ihtimaller uyansın. İnsan'ın kaderine müdahalesi buradadır."
Bununla ilgili onlarca örnek var, mesela yakın zamanda TV'lerde bile gördük bunları. İyi tarafını düşün belki kalitesi daha ileri bir seviyeye çıkacak olamaz mı? 🥰

Merhaba kızlar bn temmuz ayında transfer olucam. Adet olunca gel iki günde bir kontrole çağorıcaz dedi dr. Rahim durumuna göre transfer olucak dedi tam olarak adetten kaç gün sonra transfer oluyor yumurtlama zamanına mı denk getiriyorlar

En önemli şey stresten uzak kalmak ve inanmak. Beslenmemi 3 ana 3 ara öğün olacak şekilde düzenledim. Ekmeği azaltıp şekeri kestim. Bol su tükettim, salata, nohut, yoğurt, kefir, meyve (yeşile yakın tam olgunlaşmamış muz, elma, armut, havuç fındık, badem ve kaju, kabak çekirdeği) yedim yumurtayı hiç ihmal etmedim. Azar azar her şeyi tükettim. Ve hamileligimde 0 kilo ile doğum yaptım. Nohut rahime çok faydalıymış mesela, ister yemeğini yap ister hasla öyle ye. Bol kimyon ekleyince hiç bir şey olmaz.
Transferden sonra tutulması için bir hafta izin alıp dinlensem yatsam iyi mi olur normal hayata ne zaman döndünüz siz

Ohss belirtisi ne yaşadınız? Ben de 17 sinde opu oldum iki gündür biraz rahat nefes alıyorum. Biraz fazla yesem nefes alamaz olmuştum akşamları hele uyuyamıyordum. Bi de adet oldunuz mu sonrasında? Ben hala olmadım karnımda adet öncesi hafif ağrısı var kaç gündür ama normalde olması gereken zamanda mı oluyor erken mi olması lazım hiç bilmiyorum.
Brn regl olmadim hala. karnım çok şişti birde yumurtaliklarimin her biri ultrason 9 cm di irilerdi bu baskı yapıyordu kabızlığım aşırı vardı karın içinde hafif sıvı vardı bulantim vardı hergun ve 2 defa kustum serum fln yedim hep 7.gunden itibaren hepsi geçti dr bana dostinex ve duphaston cetrodite iğne ve antibiyotikler verdi birde benim cikolata kıstım var sağda 3.5 cm ondan mi etkiledi böyle bilmiyorum karnım çok gergindi. Çok yumurtam da toplanmadi 13 tane ve e2 değerim 2304 tu yani normal sınıflardaydi ben böyle bise yasayacagimi hiç tahmin etmedim bu sayı ve değere dedim hatta hiç sorun yaşamam transferim de 2. Regle ertelendi iste ağustosta kısmetse olucam ne yaşıyorsanız dr nuza söyleyin hepsine ilaç veriyorlar iyilesiyorsunuz Allahin izniyle

Transfer süreci nasıl oluyor peki mesela ben ağustos 4 te regl oldum transfer tahmini ne zaman oluyor

Merhaba kızlar bn temmuz ayında transfer olucam. Adet olunca gel iki günde bir kontrole çağorıcaz dedi dr. Rahim durumuna göre transfer olucak dedi tam olarak adetten kaç gün sonra transfer oluyor yumurtlama zamanına mı denk getiriyorlar
o durum değişkenlik gösterir kuzum. mesela ben ilk transferim ilaçlı oldu adettin ikinci günü başladık 21 gün sonra transfer oldu. ikinci transfer yine adetin ikincü günü başladı bu sefer doğal transfer yapıldı o da 20. gün transfer edildi. ikisi de 5. gün embriyosuydu. şimdi tekrar transfer olacağım adetin ikinci günü başladık yine doğal transfer bugün kontrolüm var bakalım kaçıncı gün olacak. bu seferki 6. gün embriyosu. gidince soracağım. bildiğim kadarıyla rahim kalınlığın, progesteron seviyen ve embriyonun gününe göre planlanıyor. ben 15 gün içinde olanı da 23 günde olanı da okudum burada.

Transfer süreci nasıl oluyor peki mesela ben ağustos 4 te regl oldum transfer tahmini ne zaman oluyor
değişkenlik gösterir canım. mesela ben ilk transferim ilaçlı oldu adettin ikinci günü başladık 21 gün sonra transfer oldu. ikinci transfer yine adetin ikinci günü başladı bu sefer doğal transfer yapıldı o da 20. gün transfer edildi. ikisi de 5. gün embriyosuydu. şimdi tekrar transfer olacağım adetin ikinci günü başladık yine doğal transfer bugün kontrolüm var bakalım kaçıncı gün olacak. bu seferki 6. gün embriyosu. gidince soracağım. bildiğim kadarıyla rahim kalınlığın, progesteron seviyen ve embriyonun gününe göre planlanıyor. ben 15 gün içinde olanı da 23 günde olanı da okudum burada.
ben 28 günde bir adet oluyorum mesela yani herkesin transfer tarihi farklı. ama genel olarak 15 ila 23 gün arası denebilir.
transfer süreci planlanan yönteme göre değişir.
ilaçlı planlarsa adetin ikinci günü sana yumurtlamayı durdurup rahim kalınlaştıracak ve kan sulandıracak ilaçlar ve vitaminler verir, belli aralıklarla usg ile rahim muayenesi yapılıp progesteron seviyen ölçülür. her ikisi de istenen seviyeye gelince transfer yapılır. doğal yöntemde senin kendi yumurtlama sürecine bırakılırsın burada tam tersi yumurtlaman beklenir ve hiç bir hormon ilacı verilmez sadece kan sulandırıcı ve vitaminler. transfer sonrası aynı. progesteron fitil vb tabi senin başka bir şeye ihtiyacın yoksa.

Ben transfer öncesi kullanıyordum canım adet düzenleyiciyle beraber. Bakayım transfer sonrası da verecek mi hiç bilmiyorum

Transferden sonra tutulması için bir hafta izin alıp dinlensem yatsam iyi mi olur normal hayata ne zaman döndünüz siz
ben ilk denemde 10 gün rapor aldım ama çok yatmadım evde küçük yürüyüşler yaptım, günlük hayatımı yaşadım. Sonrasında işe başladım. İkincisinde yine izin aldım ama 2 gün sonra oğlum ateşli havale geçirdi transferden bir gün sonra 15 kilo çocuğum kucağımdan hiç inmedi hastane koridorlarında kucağımdaydı bir hafta hastanede yattık o da tuttu hatta ama 8+3 de kalbi durdu. Biraz üzüntü, korku, kaygı ve yorgunluğunda etkisi vardır muhakkak ama ben taaa transfer aşamasında onun iyi bir embriyo olduğunu düşünmüyordum, bir tüpte iki embriyo vardı, ben ötekini beğenmiştim :kızgın: bazen şey diyorum hayır ben bunu değil ötekini istiyorum deseydim keşke diye, hatta eşim bunun espirisini yapardı tedaviye ilk başladığımızda "ben kendim seçmek istiyorum çocuğumu" diye. ayrıca sonrasında kanda pıhtılaşma da çıktı bu da kalbinin durmasına sebep olmuş olabilir. Mesela ablam transfer oldu 2 tane 5 gün embriyosu transfer edildi iki saat sonra hastaneden çıktık ve 500-600 metre otobüsün peşinde koştu bineceğim diye. O nasibimde varsa tutar zaten dedi, üzerine Aydına 5-6 saatlik yola gitti şuan iki kızı var. Yani nasip bu işler birde kaliteli sağlam embriyo ve sakin bir ruh hali galiba. Bakma bende çok heyecanlıyım şuan :KK48:
son kalan embriyolarım transfer olacak, 10 gün rapor alacağım yine , oğlum Afyonda yanına gitmeyi planlıyorum Antalya-Afyon arası 4 saat korkuyorum ama hasret ağır basıyor. :anne:

Back
X