Gebeliğe Hazırlık TEMMUZ AYI HAMİLELİK DÜŞÜNEN ANNE ADAYLARI

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
canim yazini okudum bendede hasimato var ilaci kac mg aluoyosun ve tshin kacti.butun testleri ysptirdim 2senedir hamile kalamiyorum bisenedir ilaci kullandim carpinti yapti suan biraktim sende bi etkisi oldumu bu arada hayirli olsun
teşekkür ederim tüp bebek ile hamile kaldım 2 transferden biri tuttu dondurulmuş embriyo denedim.bir sene boyunca düzgün kullanmadığım oldu troid hapını zararı insan şişmiş gibi hissediyor kendini.3 ayda bir endoktrin doktoruna görün.ben 3 ayı geçirdim bir ara gitmeyi düşünüyorum maaşımı alınca.d vitaminime de baktıracağım.bana 1 tane 25 mg lık yetmemiş 37.5mg olan 1+1/2 tablet kullanıyorum euthroux u
şuan daha iyiyim.hamilelikten çok acıkıyorum. şeker hapımda şekeri düşürdüğü için baya düşüyor içim daha bir bulanıyor açken.hamilelikte vitamin ve moral önemli.ayrıca dondurulmuş embrıyolar daha dayanıklı olduğunu düşünüyorum.tedaviye daha çabuk cevap veriyorlar.

bende bikac ay icinde baslicam tedaviye henuz bi tedavi gormedim hayirlisi olsun biz istiyoruz ama bende carpintidan korkuyorum artik hamileykende olurum die.sen dusuk doz kullanmissin ben 100mg kadar ciktim tekrar dahiliye gorunup dusuk doz isticem

merhaba kizlar grubun cogu hamis yalniz kaldik buralarda:21: bugun kontrole gttm kistim ayni duruyomus sag yumurtalikta 15mm yumurtammis muhtemelen cumartesi catlar dedi gunasiri pazartesiye kadr devam dedi.pztden snra gerek yk. insAllah bu ay olur:spor:

bu arada kizlar bise sormak istiyorum.yumurtanin catlama gunu ile adet gununun bi iliskisi varmi yani normalde takvime gore yumurtlama gunu mesela dundu benim ama doktorum muhtemelen carsamba gunu olacagini soyledi ölcusune gore.acaba adet gunumde buna bagli ertelenirmiki

bu arada kizlar bise sormak istiyorum.yumurtanin catlama gunu ile adet gununun bi iliskisi varmi yani normalde takvime gore yumurtlama gunu mesela dundu benim ama doktorum muhtemelen carsamba gunu olacagini soyledi ölcusune gore.acaba adet gunumde buna bagli ertelenirmiki
Bence alakası vardr ama hiç okumadm bununla ilgili bilgi canm

Benimki ertelenmiyordu canım tam gününde gelirdi farklı günlerde yumurtladığım oluyordu.. Erken ya da geç olabiliyor bu yüzden gün aşırı öneriliyor zaten.. Hadi bu ay güzel haberler alalım hepinizden :halay:

merhaba kizlar grubun cogu hamis yalniz kaldik buralarda:21: bugun kontrole gttm kistim ayni duruyomus sag yumurtalikta 15mm yumurtammis muhtemelen cumartesi catlar dedi gunasiri pazartesiye kadr devam dedi.pztden snra gerek yk. insAllah bu ay olur:spor:
Bende bu çatlamadan sonraki günleri merak ediyorum. Ne kadar devam edilecek adete kadar devam etmenin sakıncası var mı? Geçen ay bir hafta devam demişti doktor çatlamadan sonra

canım yumurtan çatladığı gün değişebilir ama luteal faz sabittir yani yeni adetin geriye dönük 14 gün değişmez sabittir..yeni adetinden geriye doğru 14 gün sayar drlar ve çatladığı günü bulur..yumurta takibinde dediği günde çatlarsa bundan 14 gün sonra adet olman gerekir..haa bu süre kısalırda erken olursan ona da luteal faz defekti denir ki Allah vermesin benim 2-3 ay evvel olmuştu :KK43: ama sonra ki ay kendiliğinden düzeldi..yani sorunun cevabı evet yumurta çatladığı güne bağlı olarak adet günün değişebilir..bu neden önemli?çünkü pkos falan yoksa adet düzenin normalse yumurtlama günlerini adet periyoduna göre tahmin etmen zor olmaz..28 günde bir adet olan biri için 14.gün yumurtlama zamanı denilmesi de bu hesapla ortaya çıkıyor işte..26-30-35 günler gibi farklı periyotları olanlarda hep o son 14 günden yola çıkıp ne zaman çatladığını hesaplamak zorundalar aslında..haa gel gör ki bizde ne periyot kaldı ne düzen ne yumurtlama bu stres hepimizi şaşırta şaşırta şaşkına döndük :)

Evet bir biz kaldik Rabbim bize de gostersin guzel gunleri kronik hep dua ediyorumm

Benimki ertelenmiyordu canım tam gününde gelirdi farklı günlerde yumurtladığım oluyordu.. Erken ya da geç olabiliyor bu yüzden gün aşırı öneriliyor zaten.. Hadi bu ay güzel haberler alalım hepinizden :halay:

insAllah canim ya bu ay olacagi yonunde hislerim cok kuvvetli sen de dua et bizeee

Bende bu çatlamadan sonraki günleri merak ediyorum. Ne kadar devam edilecek adete kadar devam etmenin sakıncası var mı? Geçen ay bir hafta devam demişti doktor çatlamadan sonra
bence catlamadan snrakilerin bi anlami yok yani olursa zevkine olur cnku catlama islemi oldugu zaman ya bebis oluyo yada adet oluyosun ikisinden biri belli oluyo yani.bu da 24 saatte gerceklesen bir olay.mesela duphaston verdi bana dr bebegin tutunmasi icin hamile kalirsam sayet diye.bu hapi kullanirken yumurtlamiyosun o yuzden dr adete on gule baslatiyo yani o donemde calismaya gerek yk bnce canim bilim olarak boyle ama Rabbim vermek isterse bir gun kala da olur

canım yumurtan çatladığı gün değişebilir ama luteal faz sabittir yani yeni adetin geriye dönük 14 gün değişmez sabittir..yeni adetinden geriye doğru 14 gün sayar drlar ve çatladığı günü bulur..yumurta takibinde dediği günde çatlarsa bundan 14 gün sonra adet olman gerekir..haa bu süre kısalırda erken olursan ona da luteal faz defekti denir ki Allah vermesin benim 2-3 ay evvel olmuştu :KK43: ama sonra ki ay kendiliğinden düzeldi..yani sorunun cevabı evet yumurta çatladığı güne bağlı olarak adet günün değişebilir..bu neden önemli?çünkü pkos falan yoksa adet düzenin normalse yumurtlama günlerini adet periyoduna göre tahmin etmen zor olmaz..28 günde bir adet olan biri için 14.gün yumurtlama zamanı denilmesi de bu hesapla ortaya çıkıyor işte..26-30-35 günler gibi farklı periyotları olanlarda hep o son 14 günden yola çıkıp ne zaman çatladığını hesaplamak zorundalar aslında..haa gel gör ki bizde ne periyot kaldı ne düzen ne yumurtlama bu stres hepimizi şaşırta şaşırta şaşkına döndük :)
anladim canim yani yeni adet tarihin doktorun dedigi tarihten 14 gn snra falan olur muhtemeln diyosun anladgm kadariyla tesekkur ederim

Evet bir biz kaldik Rabbim bize de gostersin guzel gunleri kronik hep dua ediyorumm

insAlalh canim benim.yaa

Iyiyim canim hep ayni seyler esimde dna hasari cikti .Bizim dr Kaan Aydos la gorustu emodex onermis ona başlayacağız yoruldum artik.Okulum da acildi cok dusunmemeye calisiyorum ise verdim kendimi

canım geçmiş olsun benim bildiğim bu alanda en iyi dr gidiyorsunuz inşallah tez zamanda sonuç alırsınız arkadaşım. evet fazla düşününce kendimizi yıpratıyoruz. ilaç ve dr ile bunuda aşarsınız inşallah

B bebegimleben canim dogru anladimmi ben ya kafama takildi beklenen adet tarihim 26 eyluldu normalde simdi cumartesi yani 16 eylulde catlarsa yumurtam doktorun dedigi gibi, 30 unda mi adet olmam gerekiyo

Back
X