Kekler - Pastalar Tencerede Fincan Kek & Sufle... (Resimli)

melancol

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2010
481
15
318
İstanbul
Tencerede Fincan Kek & Sufle
Malzemeler:
1 adet oda sıcaklığında yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt (ılık)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı : (Ben tüm karışımı mikser yardımı ile karıştırdım. İstenirse çırpma teli ile de yapılabilir.)
1 adet yumurta ve 1,5 çay bardağı şeker krema haline gelinceye kadar çırpılıyor.
Üzerine 1 çay bardağı süt (ılık) eklenip çırpmaya devam ediliyor.
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da eklenip çırpılıyor.
2 çay bardağı un yavaş yavaş karışıma ekleniyor.
En son olarak 2 yemek kaşığı kakaoyu karışıma ekliyoruz.

Ve böyle bir karışım elde ediyoruz.

Bir yandan geniş bir pilav tenceresinin yarısını suyla dolduruyoruz. Ve orta ateşli ocağımıza alıyoruz. Altını yakıyoruz.
O sırada yaptığımız karışımı fincanlarının yarısını dolduracak şekilde pay ediyoruz.
Tenceredeki ılınmış suya fincanlarımızı yerleştiriyoruz. Üzerine kağıt havlu koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz ve açmıyoruz.

Eğer sufle şeklinde yemek istersek yaklaşık 10 dakika sonra fincanlarımızı çıkarıyoruz. Üzerine dondurma ekleyip servis yapıyoruz.

Eğer kek şeklinde yemek istersek 20 dakika sonra ocağın altını kapıyoruz. Ve kekin içini çekmesini bekliyoruz.
Su ılındığı zaman tencerenin kapağını açıp keklerimizi dışarı çıkartıyoruz.
Keklerimiz iyice soğuyunca fincanlardan bir bıçak yardımı ile çıkartıyoruz.
Yeterli dinlenme süresi olursa kek kesinlikle fincanlara yapışmıyor.

Afiyet olsun...

Allah'ım çok güzel görünüyor. en güzel tarafı da fırına gerek olmaması haftasonu yaparım inşallah. paylaşım için çok teşekkür ederim

çok güzel görünüyolar canım ama çok küçük olmuyo mu nescafe fincanlarıyla yapsak olmaz mı ki

Allah'ım çok güzel görünüyor. en güzel tarafı da fırına gerek olmaması haftasonu yaparım inşallah. paylaşım için çok teşekkür ederim

Evet en güzeli tarafı fırına gerek yok ve fırından daha güzel pişiyorlar. Her tarafı eşit kabarıyor.
Kesinlikle denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun.

çok güzel görünüyolar canım ama çok küçük olmuyo mu nescafe fincanlarıyla yapsak olmaz mı ki

Bende nescafe fincanı ile yaptım. Hazır satılan tekli browniler kadar oldu boyutu.
Birebir tarifle toplamda 7 adet çıktı. Fincandan taşmasın diye çok az doldurdum.

pardon canım burdan türk kahvesi fincanı gibi duruoda ya da ben öle gördüm

vayy çok güzel görünüyorr ellerinize sağlık

Dün denedim bu tarifini.
20 dakika pişirdim, ocaktan aldım. Pişmemiş..
Sonra fırına koydum. Yine kalıptaki klasik keklerim gibi olmadı..
Fincanın dibine çöktü kek.
Söndü..

Dün denedim bu tarifini.
20 dakika pişirdim, ocaktan aldım. Pişmemiş..
Sonra fırına koydum. Yine kalıptaki klasik keklerim gibi olmadı..
Fincanın dibine çöktü kek.
Söndü..

Canım ben 20 dakika sonra hemen çıkarmadım.
Yaklaşık 2 saate yakın suyun içinde kendiliğinden soğumaya bıraktım.
Pişme süresi içerisinde de kapağını hiç açmadım.
Benimkilerde sönme falan olmadı seninkiler neden söndü bilmiyorum.

Ben 20 dakika piştikten sonra altını kapattım ve kapağını açtım. Belki de 2 saat hiç açmamalıydım.
Bi kere de öyle deneyeceğim..

Ben 20 dakika piştikten sonra altını kapattım ve kapağını açtım. Belki de 2 saat hiç açmamalıydım.

Canım bak bunları da dün pişirdim. Ortalarına damla çikolata koydum bu sefer ama ağır gelmiş.
Orta kısmı çökmüş. Onun dışında gene güzel kabardılar.

Canım bak bunları da dün pişirdim. Ortalarına damla çikolata koydum bu sefer ama ağır gelmiş.
Orta kısmı çökmüş. Onun dışında gene güzel kabardılar.

Eki Görüntüle 848820

Maşallah çok güzel olmuşlar..
Ben bir daha deneyeceğim, çünkü çok güzel görünüyorlar..
Neden olmadı anlamadım..
Fincanın yarısına kadar koyuyoruz ya zaten hamurunu, hiç kabarmadılar..
Hatta ben de fotoğraflarını koyacaktım. Bu siteye telefondan fotoğraf yüklenmiyor..
Bu sebepten gösteremiyorum ama bence senin 2 saat hiç kapağını açmayıp suyunda bekletmenden kaynaklanıyor..
İlk sayfada bunu belirt istersen..

evet, tencere ılıyana kadar kapağını hiç açmıyoruz. fincanları çıkardıktan sonra da iyice soğumasını bekliyorum ben sonra hafifçe pat pat yapmakla hemen çıkıyorlar.

Çok güzel görünüyorlar tatlım yaaaaaaa :) ben yaparken kahve fincanı kullanıyorum daha küçük oluyo

ıııııııııııııııımmmmmm ııııııımmmmmm cok güzel görünürüyo ellerinize saglık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…