Tepki Sizsiniz!

La Que Sabe

Atanamamış Kapıönüteyzesi
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
7.158
19.671
498
Bu bir bilgilendirme yazısı değildir.
Bu bir "ne hale geldik!" yazısı değildir.
Bu bir "vah vah" yazısı değildir.
Bu "bir derdim var" yazısı da değildir.
Sevgili kadınlar, bu, bir farkındalık, tepki ve "yeter" yazısıdır.

Hergün karşılaştığımız taciz, tecavüz, şiddet ve ayrımcılık durumlarına karşı bir kınama yazısıdır. Bir reddir. Bir sahip çıkma hareketinin ifadesidir. Bu çatı altında toplanan kadınların, Türkiye'nin en kalabalık kadın platformundan yaşananlar karşısında gösterdiği tepkidir. Birazdan bu yazıda okuyacağınız rakamlardan her birinin bir insanı temsil ettiği, dahası birçoğunun artık sadece sayılarla ifade edildiği, oysa her birinin bir hayatı olduğu, bir zamanlar aramızda ve var oldukları aklıdan çıkarılmamalıdır. Önce o sayılara ve genel tabloya bakmakta fayda var.

Babasından, ağabeyinden, ne yazık ki annesinden, devamında eşinden şiddet gören; küçük yaşta evlendirilen, yaşı ne olursa olsun aklı ve beyni yerine önce fiziği ve cinselliğiyle tanınmaya çalışılan, kendi güdülerinin kontrol edemeyen erkekler yüzünden cinsel obje olmaktan kurutulamayan; kazandığı parasında bile söz hakkı olmayan, çalışan bir kadın olsa dahi yaşam amacı doğurmak, beslemek, büyütmekten ibaret görülen kadınların sayılarla ifade edilen durumuna bir bakalım:

Şiddet

-Türkiye'de son 7 yılda öldürülen kadın sayısı yüzde 1400 arttı.
-2002 yılında kayıtlara geçen ölüm sayısı 66 iken bu sayı 2007 yılında 1077 oldu.
-Çalışan kadınların %40.7'si, çalışmayanların %46.9'u eşinden fiziksel şiddet görüyor.
-Kadınların %67.4'ü eşi tarafından sözlü şiddete maruz kalıyor.
-Sadece 2012 Ağustos ayında 16 kadın öldürüldü, 18'i tecavüze uğradı, 11'i cinsel istismara uğradı.
-İçişleri Bakanlığının verilerine göre 2011'de yaşanan 95 bin 743 vakada 98 kadın öldü.
-Her 10 kadından 1'i gebeliğinde sürekli dayak yiyor.
-Her dört kadından biri fiziksel şiddet görüyor.

Adı kağıtlara geçmeyen, geçtiği halde sokaklarda kendisini deliler gibi seven(!) adam tarafından öldürülen, şikayetçi olamayan kadınları unutmamak gerek.

Cinsel Saldırı/ Taciz

-Tecavüz ve tacizde son beş yılda %30 artış var.
-2006 yılında 582, 2007'de 473, 2008'de 557, 2009'da 624 cinsel taciz kayıtlara geçmiştir.
-2005-2010 yılları arasında 100 binin üstünde kadın cinsel saldırıya uğramıştır. Bu kadınların %40'ı hiç şikayetçi olmamıştır.
-Yapılan araştırmalara göre son bir yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı 7000'in üzerinde. %85'i kız, %15'i erkek. 8-11 yaşındaki çocuklar daha fazla tacize uğruyor. Şimdi kanınızı donduracak rakamlar geliyor. Tacizcilerin %57'si ne yazık ki çocukların babaları, %4'ü ağabey, %13'ü yakın akraba, %26'sı ikinci dereceden akraba.
- 24 bin cinsel saldırının %70'i çocuklara yönelik.
2009'da 13 bin 812
1010'da 17 bin 241
2011'de 18 bin 334 olay kayıtlara geçmiştir.
- 7 bin 610 sanık 15 yaşın altındaki çocuğa tecavüz, 4 bin 903 sanık çocuğa cinsel istismar, 1759 sanık reşit olmayanla cinsel ilişki suçundan yargılanıyor.
-Geçen yıl 18 bini aşkın cinsel saldırı davası açıldı. Aileler genellikle olayı örtmek istiyor.
-Son on yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı 250 bin.

Z.K, B.Ç, N.Ç, Ö,C... bu kısaltmaların açılımı; yıkılan hayaller, acıyan bedenler, utanan aileler, bedenlerden büyük bedeller...
Kadın bu ülkede tecavüzün hem suçlusu hem mağdurudur.
"O saatte orada işi neymiş?"
"O eve neden gitmiş?"
"O eteği giymeseymiş."
"Sesli gülmeseymiş."
"Topuklu ayakkabı giyilir mi hiç?"
"Kesin kaşınmıştır, zaten hafif bir kadın."
"Başına geleceği bilmeliydi."
.
.
.
.
Bunları sizi bunaltacak kadar çoğaltabilirim. Unutmayalım ki tecavüz ve taciz için tahrik unsuruna ihtiyaç yoktur. Daha dün bir ördeğe tecavüz edildi bu ülkede. "O da yürürken poposunu sallamasaymış." mı diyelim? Ördekler, köpekler, bebekler, çocuklar, kadınlar... Sapıklığa kılıf bulanların, tecavüzü adi suç olarak görenlerin, onlara kucak açıp yüreklendirenlerin önümüze sürdüğü bahaneler asla kabul edilemez.

bunları okudukça bir elin yüreğimi sıktığını hissediyorum.nefesim kesiliyor.benim bir yakınım kadın sığınma evlerinde çalışıyor ve öyle şeyler anlatıyor ki kanım donuyor.bir insan nasıl bu kadar canavarlaşabilir aklım almıyor.dua etmekten başka elimden ne gelir.Allah cümlemizi zalimlerin zulmünden korusun.:47::14:

bence şeriat qelmeli en caydırıcı sistem olur diye düşünüyorum !!! bizim adaletimizde en adi suçluyu bile 2 qün yatırıp çıkarıyolar caydırıcı hiç bişi yok insanlar artık öyle bi hale qelmiş ki hayvan demeye bile utanıyorum !!!! insanlık dışı yapılanlar ama bu dünyada olmasa da ahirette bir bir yüzlerine qelicek yaptıkları işte o zaman kurban olduğum vericek cezalarını ...

bence taciz ve tecavüz suçlarında idam cezası uygulanmalı. caydırıcı olur en azından. oranlar epeyce azalır !

kızımı babasının yanında yalnız bırakmıyorum diyen kadınlar duyuyordum buradaki %57 oranını görünce şaşıramadım :s

twitterdaki başlıklardan etkilendi herhalde şeriat ve idam gelsin diyen arkadaşlar.. yalnız unutmayın ki bu insanlar bu suçları işlerken zaten müslümandı.. islamın kendisi böylesine bir sapıklığı önleyemiyorsa ölüm cezası mı önleyecek? cahil geldiniz cahil gidiyorsunuz.. bu cahil halkın eline islama dayalı töre cinayeti yasasını verdiniz noldu? birbirlerini öldürüp öldürüp masum çocukları ıslah evlerinde yatırdılar.. çağdaş eğitimle aydınlanmadıkça bizim insanımız bir adım ileri gitmez..! ne meraklıymışsınız iranlaşmaya!

twitterdaki başlıklardan etkilendi herhalde şeriat ve idam gelsin diyen arkadaşlar.. yalnız unutmayın ki bu insanlar bu suçları işlerken zaten müslümandı.. islamın kendisi böylesine bir sapıklığı önleyemiyorsa ölüm cezası mı önleyecek? cahil geldiniz cahil gidiyorsunuz.. bu cahil halkın eline islama dayalı töre cinayeti yasasını verdiniz noldu? birbirlerini öldürüp öldürüp masum çocukları ıslah evlerinde yatırdılar.. çağdaş eğitimle aydınlanmadıkça bizim insanımız bir adım ileri gitmez..! ne meraklıymışsınız iranlaşmaya!

evet sözde müslüman!!!!!

ya insanları ne hakla cehaletle suçlarsınız herkes fikrini söylüyor
hemen bir aşağılama hemen bir yargılama....

Törenin, kadını aşağılamanın, sapkınlığın İSLAM' da yeri yok..
İnsanların içinde biraz Allah korkusu olsaydı zaten ahiretini düşünüp bu suçları işleyemezdi...

Ne eğitimli -aydın!!!- insanlar karılarını nasıl dövüyorlar izliyoruz her gün
adam okumuş doktor olmuş karısını dövüyor..

Bunun ne eğitimle alakası var ne de aydınlıkla...
Bu olanlar en başta aile yapısının bozulmasından kaynaklanıyor
Gitgide toplumda daha acımasız cinayetler işleniyor
Çocukların yetiştirilme tarzı sonucu psikolojisi bozuk bireyler ortaya çıkıyor...
Sonuçları bu işte...
Kadını mal gibi gören elinin kiri gören erkekler, cahiliye dönemi gibi kız çocuklarını insandan saymayanlar...
Karısını insan gibi görmüyor ki.. Onu Allahın bir emaneti bir lütfu olarak görmüyor...
Hal böyle olunca da hayvan keser gibi sokağın ortasında çocuklarının gözleri önünde karısını doğruyor...

ya insanları ne hakla cehaletle suçlarsınız herkes fikrini söylüyor
hemen bir aşağılama hemen bir yargılama....

Törenin, kadını aşağılamanın, sapkınlığın İSLAM' da yeri yok..
İnsanların içinde biraz Allah korkusu olsaydı zaten ahiretini düşünüp bu suçları işleyemezdi...

Ne eğitimli -aydın!!!- insanlar karılarını nasıl dövüyorlar izliyoruz her gün
adam okumuş doktor olmuş karısını dövüyor..

Bunun ne eğitimle alakası var ne de aydınlıkla...
Bu olanlar en başta aile yapısının bozulmasından kaynaklanıyor
Gitgide toplumda daha acımasız cinayetler işleniyor
Çocukların yetiştirilme tarzı sonucu psikolojisi bozuk bireyler ortaya çıkıyor...
Sonuçları bu işte...
Kadını mal gibi gören elinin kiri gören erkekler, cahiliye dönemi gibi kız çocuklarını insandan saymayanlar...
Karısını insan gibi görmüyor ki.. Onu Allahın bir emaneti bir lütfu olarak görmüyor...
Hal böyle olunca da hayvan keser gibi sokağın ortasında çocuklarının gözleri önünde karısını doğruyor...

:46::46: :46::46:

nasıl cözülür ne yapılması gerekir?

aslında basit sadece kafa yapısı degişmeli.
ozellıkle bu tecavüz taciz olayları icin ta kucuk yasta erkek cocukları 'aferin erkeksin sen'lerle;kız cocuklarını da 'aman o erkek yapsın sen yapma'larla büyütmemek gerekir
terbiyenın her zaman aıleden geldigine inanırım
temel ora:31::31:

ozellıkle bu tecavüz taciz olayları icin ta kucuk yasta erkek cocukları 'aferin erkeksin sen'lerle;kız cocuklarını da 'aman o erkek yapsın sen yapma'larla büyütmemek gerekir

2 erkek annesi olarak ,her zaman söyledigim bir söz vardir..

evlatlarinizi erkek!! gibi degil insan gibi yetistirin..Sanirim oazamn bütün sorunlar hallolacaktir..

Son düzenleme:
Beni yanlış anlamayın lakin bukonuda ne yürüyüşler protetoalr yapıldı yasalar çıkartıldı.. Ama hala aynı yanı sesinizi anca burda konuşarak bize duyurursunuz..:ssz:

kesinlikle herşey ailede başlıyor
temel eğitim aileden gelir

benim de oğlum var eşim bana genelde yardımcı sağolsun ne ağır bir lafını duydum ne beni ezmeye çalıştığını gördüm
ben de oğlumun eşim gibi olmasını istiyorum
eşine değer veren saygılı lafını bilen...
sadece kadınlara değil etrafındaki tüm insanlara değer veren...
eskiden aman adımız çıkacak diye öldürüyorlarmış köylerde vs
ya da şimdi töre cinayeti diye
ama şehirlerde böyle değil
şehirlerde sırf zevk için insan öldüren var
hastalıklı zihniyetler her yerde malesef..

bu sistemın bazı kuralları değişmedikçe
şiddet günden güne artacak.

cezalar böyle ruh hastalarını korkutmuyorsa
demek ki,,,caydırıcı bulmuyorlar.

caydırıcı ve ağır cezalar şart.
tecavüzcülüğün , sübyancılığın affı olmamalı ki,
izinden gitmeye çalışanlar korkmalı .

akıllarından bile geçirmeye ürkmeliler.

şu bir gerçek ki; tacize uğrayan veya tecavüze uğrayan bir kadın
kendını savunmaya geçip, tecavüzcüyü yaralıyorsa ( başka şekilde kurtulamaz)
kadın kendını korumaya çalıştığı için
ceza bile alabiliyor.böyle bir ülkede yaşıyoruz.

tek çözüm,,,ibreti alemlik bir ceza .

Bir saat içinde sayfalar dolardı burada eğer ayten(?) kocasından dayak yiyip konu açmış olsaydı!!!

Şimdi faili meçhul bir konuda yazmak, dilinin döndüğünce fikir beyan etmek,tecrübe aktarmak işe yaramaz mı geliyor???

Kadın kendi haklarından bi haber yaşıyor toplumun büyük bir kesiminde.Öyle korkutulmuş ve sindirilmiş ki.

Başkaldırmak,isyan etmek nirvana!

Eğitim şart sloganı dolanıyor dillerde,kadın eğitim görünce mi değişecek işler zira kendine güvenecek ve ezilmeyecek yoksa ona bu şiddeti uygulayan zihniyet mi eğitilecek?

....................

Bir anne olarak sorumluluktan kaçmıyorum ve aslolan çözümün bizden geçtiğini biliyorum.
Kendi haklarının bilincinde , kadın = anne,eş kavramının eksikliğini çözmüş,birey olmanın farkındalığında kadınları büyütecek olanda biz;
O kadınlarla günün birinde hayatını paylaşıp,omuz vererek birbirine saygı içinde yaşamasını bilecek adamı yetiştirecek olanda biz.

Toplumun böyle gelmiş böyle giderliklerine dur demek bizim elimizde.
Bakın şu istatistik verilerine.
Nasıl bir hadsizlik?
Nasıl sapkınlık dolu?
Neden?
Yozlaşıyoruz günden güne...

Lütfen duyarlı olma vaktinin gelip geçtiğine uyanalım artık.
Lütfen başımıza gelmeyen olaya yokmuş muamelesinde bulunmayalım.
Lütfen bunu yaşayan kadınlarıda cehaletleriyle aşağılamaktan bir adım öteye geçelim hem cinsleri olarak!

Bu sitede Türkiye'de kadın olmak diye bir yazı paylaştım,çığ gibi fikir paylaşalım diye kar topu olamadık!
Aynı bölümde bir başka arkadaş Kadına Şiddet güncesi açtı,bu şiddet olaylarını gözümüze sokuyor hergün,orda da tık yok!

Hemen her başlığın altına yok sahte,yok günah,yok salak yazmaya doyanlar; artık asıl sahteliğin kadına biçilen kimlikte yaşandığını,asıl günahın bu orantısız şiddet karşılığında sessiz kalmak olduğunu ve hele ki en büyük aptallığın yazacaksın,konuşacaksın da ne olacak diye düşünmek olduğunu farketsinler bi zahmet!!!

Son düzenleme:
Back
X