Tepki Sizsiniz!

twitterdaki başlıklardan etkilendi herhalde şeriat ve idam gelsin diyen arkadaşlar.. yalnız unutmayın ki bu insanlar bu suçları işlerken zaten müslümandı.. islamın kendisi böylesine bir sapıklığı önleyemiyorsa ölüm cezası mı önleyecek? cahil geldiniz cahil gidiyorsunuz.. bu cahil halkın eline islama dayalı töre cinayeti yasasını verdiniz noldu? birbirlerini öldürüp öldürüp masum çocukları ıslah evlerinde yatırdılar.. çağdaş eğitimle aydınlanmadıkça bizim insanımız bir adım ileri gitmez..! ne meraklıymışsınız iranlaşmaya!

arkadaşım önce kimliğinde dini islam yazan herkesin müslüman olmadığını bileceksin.islam neymiş hakiki müslümanlar nasıl yaşarmış öğreneceksin,Allah'ın kitabında kadınlara nasıl değer verildiğini okuyacaksın sonra konuşacaksın.çağdaş eğitimle olmuyor bu işler.senin çağdaş eğitimin insanların vicdanlarına giremiyor.:72:

Kadının şahitliği, erkeğin yarısıdır. Yani iki kadın ancak bir erkeğe eşittir.

Kadın mirastan erkeğin yarısı kadar pay alabilir.

Kadının boşama hakkı yoktur.

Kadın bir erkeğin ikinci, üçüncü, dördüncü karısı olabilir.

Kadının yeri evidir. Mecbur olmadıkça dışarı çıkmamalıdır. Dışarı çıkmak zorunda ise bütün vücudunu kapatmalıdır. Yüzünü de peçe ile örtmelidir.

Kadın erkeğinin birkaç adım arkasından yürümelidir.

Kadının kocasına itaati allaha itaati gibidir.

Kadının cennete girebilmesi kocasının rızasını kazanmasına bağlıdır.

Kadın yönetici / devlet başbakanı olamaz. Seçme ve seçilme hakkı yoktur.

Kadın hastayı erkek doktor muayene edemez.

Şarkı söylemek, Türkü çağırmak, müzik dinlemek günahtır

Resim, heykel, opera, bale, tiyatro ve benzerleri günahtır

Bir kişinin hırsızlık sebebiyle kolu kesilmesi için en az onu canlı canlı gören 4 şahit bulunması ve bu 4 şahidin namaz ehli olması, hiç yalan söylememiş müslüman kardeşini aldatmamış olması gibi şartların hasıl olması son olarak da kolunun kesilip kesilmeyeceğini kadının karar vereceği bir durumdur. (kol kesmek serbest, yaş, cinsiyet önemli değil, bu bir çocuk da olabilir, yaşlı, yoksul, aç bir insan da.)

ayrıca, şu linke bakılması önemli, neyi savunuyorsunuz, öğrenin;
Şeriat Nedir? Cezaları ve uygulamaları / İnançlar / Milliyet Blog

milliyet blogtan alıyorsun sonra da yorum yapıyorsun.zaten adamlar apaçık din düşmanları islamı kötülemek hayatlarının gayesi olmuş.ya bi kere açıp da kuran mealini okudunuz mu.mealden anlamadıysan güvenilir bir tefsiri açıp ta okudun mu.beni yaratan Rabbim acaba benden ne istiyor dedin mi.acaba Allah'ın koyduğu şu kuraldaki hilmet nedir diye merak edip kuran tefsiri karıştırdın mı.ya en azından dini bilgisine güvendiğin bir kişiye sormak aklına geldi mi.bi kere yukarda saydığın maddeler doğru bile değil.
"EY İNSAN BU KADAR CÖMERT RABBİNE KARŞI SENİ NANKÖRLÜĞE İTEN NEDİR?" isra suresi.

bu arada ben şeriatı savunmuyorum yanlış anlaşılmasın.ama müslüman olan Allah'tan korkan biri bunları yapmaz diyorum.çağdaş eğitim vicdanları eğitemiyor malesef.bu işin temelden çözümü vicdanlı nesiller yetiştirmektir.ahiret inancı olan bir insan bu kadar kötülük yapamaz,gerçek müslüman bir karıncayı bile bilerek incitemez,bir çiçeği bile koparamaz bunu anlatmaya çalışıyorum.kuranı kerimde Allah kadınlarınız size emanettir diyor.peygamberimiz bir hadisinde "sizin en hayırlınız hanımına en iyi davranandır " diyor. yine bir başka hadisi şerifte "karı koca el ele tutuştuğunda günahları parmakları arasından akar gider" ya da " karı koca birbirinin gözlerine sevgiyle baktığında Allah da onlara merhamet nazarıyla bakar" deniliyor. lütfen suçu islama atmayın.dünya üzerindeki hiçbir düzen kadına islamdaki değeri vermiyor. bilmeden konuşulmasın.
:72:

Son düzenleme:
minik_meleklerim,
Neden buradasınız?
Din iman konusu, tartışması yapmıyoruz. Lütfen sizden önce yazılanları okuyun.
Üç mesajınız var ama başlığın ana konusuyla ilgili tek cümleniz yok.
Tartışmak istiyorsanız şayet daha evvel de dediğim gibi başka başlıklarda yapabilirsiniz, yapabiliriz.
Konuya odaklanmanızı tercih ederim. Beklentim bu yönde.
Selamlar.

Yukarıdaki iletimi yazarken sanırım mesajınızı düzenlediniz.
Bir adımdır. Umarım sonrasında da gereksiz tartışmalara girilmez.

ya insanları ne hakla cehaletle suçlarsınız herkes fikrini söylüyor
hemen bir aşağılama hemen bir yargılama....

Törenin, kadını aşağılamanın, sapkınlığın İSLAM' da yeri yok..
İnsanların içinde biraz Allah korkusu olsaydı zaten ahiretini düşünüp bu suçları işleyemezdi...

Ne eğitimli -aydın!!!- insanlar karılarını nasıl dövüyorlar izliyoruz her gün
adam okumuş doktor olmuş karısını dövüyor..

Bunun ne eğitimle alakası var ne de aydınlıkla...
Bu olanlar en başta aile yapısının bozulmasından kaynaklanıyor
Gitgide toplumda daha acımasız cinayetler işleniyor
Çocukların yetiştirilme tarzı sonucu psikolojisi bozuk bireyler ortaya çıkıyor...
Sonuçları bu işte...
Kadını mal gibi gören elinin kiri gören erkekler, cahiliye dönemi gibi kız çocuklarını insandan saymayanlar...
Karısını insan gibi görmüyor ki.. Onu Allahın bir emaneti bir lütfu olarak görmüyor...
Hal böyle olunca da hayvan keser gibi sokağın ortasında çocuklarının gözleri önünde karısını doğruyor...

Son 3 cümlenizle cahilden kastımı kendiniz yazmışsınız zaten.. Siz neden bu kadar coştunuz anlayamadım, ben kimsenin şahsında bir şey yazmadım, bu ülkede geçmişten bu yana bu eylemleri yapagelmiş, desteklemiş kişilere seslendim. Ortada bir düşünce mi var düşünce özgürlüğünden bahsediyorsunuz? Öğretmen kızlarımız kaçırıldı, başka tecavüz olayları oldu, kızlar kaçırılıp öldürülüp atıldı ama bu kez tecavüze uğrayan kapalı bir kız olunca twitterda günlerce idamdan bahsedildi. Eğitimli olmamızın ötesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmamız yasaya bağlılığımızı gerektirir dolayısıyla hukukun üstüne geçerek kimse hakkında canını almaktan söz edemezler. İslam'a göre de Allah'ın verdiği canı başkası alamaz. İslam'a rağmen bunlar yaşanıyorsa demiştim siz de İslam'da sapıklığın yeri yok demişsiniz farkı ne? Üzgünüm ama kendiniz kadar dindar birini görmeyince siz saldırıya geçmeye hazırsınız, ne yazdığını bile okuyup anlamaya çalışmıyorsunuz. Bir süredir siteye girmediğim için buradaki tartışmanın ve ihtar aldığımın da farkında değildim fakat herhalde moderatörler de kendi inançlarına göre kınama veriyor çok da umrumda değil düşünce özgürlüğünden bahsetmeye kalkan insanların, kendilerinden farklı cümleler kuran birine saldırması..
Ne hakla cahil dersiniz diye başladığınız sözü cahiliye dönemi diye bitiriyorsanız benim başka bir şey söylememe gerek yok sanırım!!?? Hiçbir kadın çocuğunu tecavüzcü olsun diye büyütmez, herkes ana kuzusudur zira cehalet de insanın kendini yetiştirememesidir. Yani cahil sözünü hak edene, hakettiğini söyledim diye ben suçluysam üyeliğimi kendim siler giderim hiç sorun değil..

Son düzenleme:
arkadaşım önce kimliğinde dini islam yazan herkesin müslüman olmadığını bileceksin.islam neymiş hakiki müslümanlar nasıl yaşarmış öğreneceksin,Allah'ın kitabında kadınlara nasıl değer verildiğini okuyacaksın sonra konuşacaksın.çağdaş eğitimle olmuyor bu işler.senin çağdaş eğitimin insanların vicdanlarına giremiyor.:72:
Evet benim kimliğimde de islam yazıyor ama yazarken bana sormadılar dine inanmadığım halde kuranı okudum, okumadığım ya da bilmediğim sonucuna 3 cümlemle nasıl karar verdiniz bilemiycem ama bahsettiğiniz değer nisa suresinde geçen değerlerse; anlamı bile kadın olan surede miras paylaşımı anlatılırken erkeğe kadından daha fazla hak veren, birer, ikişer,üçer.. eş alabilirsiniz diyen bir din kitabının eşitliğinden kimse söz edemez bana..
Zaten esas konu da bu değildir. Bari bu konuda tartışma çıkmasın diyenler olmuş, ben zaten tartışma çıkarmaya gelmedim. İnsanların işine gelmeyen iki kelam edince hemen saldırılar başlıyor bunun adı da tartışma oluyor..
Kürtaj yasası ve 4+4+4 tartışmalarında da blogumdan ve buradan yazıyordum. Kürtaj yasasına karşı ben dahil, hiç evlenmeyen, çocuğu olmayan kadınlar bile o gün nasıl mücadele verdiysek , diğer konularda da konuşarak, tartışarak, sesimizi çıkararak sonuca varacağız. Bu tepkiler siyasilere yetmedi, kimse umurlarında değil, isteklerini her zaman yerine getirecekler ki eğitim yasası komisyonda görüşülemeden geçti! Ama susmaya devam edersek en başından kaybederiz.
Yakın zamanda ayrıldığı eşinin tecavüzüne uğrayan bir kadının davası da sonuçlandı eski eş sadece darptan ceza aldı! Ne kadar ses getirdi bu olay medyada? Konunun dine gelmesi işte bu yüzdendi. Bir önceki mesajımda yazdım kapalı bir kıza değil tüm kadınlarımıza sahip çıkmalıyız. Sorumlu tüm kurumları görevlerini ciddiyetle yapmaya yönlendirmeliyiz. Bakınız trt'de aile ve sosyal bakanlığının politikalarını anlatırcasına bir dizi yayınlanıyor, Böyle Bitmesin. Ben o diziyi izlerken bu mu yani bizim politikalarımız diyorum çoğu zaman.. 3 kişi bir aileyi ele alıp barıştırmaya çalışıyor ama kadının haklarını ve kadının kendisini korumaya çalışan yok.. Ne düşünürseniz düşünün ben fikirlerimden vazgeçmeyeceğim. Ben, kadını evde oturup çocuk doğuran, sesini çıkarmayan robotlara dönüştürülüyor olarak görüyorum.. Kadının beden ve ruh sağlığı kimse umrunda değil sadece anneliği önemli, eğitemediğimiz bu kadar çocuğu ne yapacaksak..
Konu çetrefilli yazdıkça dağılıyorum, sonuç olarak kendi aramızda neden bu kadar çatıştık anlayamadım, her türlü oluşumun içinde olurum, elimi taşın altına koyarım!
Arkadaşım ayrıca da makina mühendisliği okudum başımı kaldırıp kimseye yan gözle bakmadım kimse de bana bakmadı, çünkü orada herkes çağdaş ve medenidir kimse bu tip bir şiddetin içinde olmaz...

Son düzenleme:
ah kızlar yapmayın bunu yaa
neyi tartısıyoruz?
konu nereye gelmiş
bu sekılde cözülmez kii :50:

Sende böyle konuşamazsın kimsenin diniyle!!!:72:

Türk bayrağı koyunca ne oluyor? Dinle ırkın ne ilgisi var? Bana saygı duymayan insanlara açıklama yapıyorum kimsenin dinine bir şey söylediğimiz yok, dinin gerçeklerini duymaktan korkuyorsanız bu başka! Konu dinden çıksın diye açıklama yapıyorum konuyu hala buraya çekiyorsunuz. Siz mi karar vereceksiniz benim ne söyleyeceğime? Kimseye hakaret ettiğim ya da yalan söylediğim yok, nisa suresini açıp bakarsanız mira paylaşımı ve diğer konular yazıyor orada..

Okudum, okudum ve okudum...
Ama sizlerin neden tartıştığınızı hala anlayamadım, çünkü konuyla alakasını bir türlü göremedim.
Bu benim cahilliğim de olabilir, elbet.
Bu kadar sert açıklamak yerine konu başlığı ile özdeşleştirdiğiniz din temasının nasıl bir ilişkide olduğunu açıklarsanız, en azından beni ve hala anlayamamış olanları aydınlatırsınız.
Bu konu başlığı hepimiz içindir, neden bu kadar sertsiniz?
Güzel güzel, sakin sakin anlatın lütfen.
Anlaşamamız için hiçbir sebep yok.

Son düzenleme:
Türk bayrağı koyunca ne oluyor? Dinle ırkın ne ilgisi var? Bana saygı duymayan insanlara açıklama yapıyorum kimsenin dinine bir şey söylediğimiz yok, dinin gerçeklerini duymaktan korkuyorsanız bu başka! Konu dinden çıksın diye açıklama yapıyorum konuyu hala buraya çekiyorsunuz. Siz mi karar vereceksiniz benim ne söyleyeceğime? Kimseye hakaret ettiğim ya da yalan söylediğim yok, nisa suresini açıp bakarsanız mira paylaşımı ve diğer konular yazıyor orada..

Ben herşeyiyle o dini kabul ediyorum ve o bayraktaki anlamları bilmiyorsanız bişey diyemiycem..
Ve o kitap derkenki tavrınız açık ve net üslubun güzel olsa bu şekilde yazmazdım zaten.
Her dine saygım var, hangi ülkede yaşadığınıza bir göz atın.
Eskileri dinliyorumda annemler babamlar rumlarla ermenilerle ateistlerle yaşamışlar ama kimse kimseye o bu kitap dememiş..

Herşey saygıda bitiyo galiba.

cevap verecegım cevap hakkı dogacak uzayacak ıstemıyorum ama bari vebal kalksın ustumden
canım bak dinin gereklıgı dedıgın seyler sadece nisa suresıyle kısıtlı degıl.
velhasıl dinimizn kadınlara verdigi önem bence tartısılamaz
ama zaten Allah sorgulamadan tapın demıyor elbette arastırmak gerek.

acık gönulle arastırılsa yani düsünceye kilit vurmadan evet olabılır dıye dusunerek bak o zaman sorun cözülüyor.

biliyorsundur mesela islam en son geldigi icin inanmayanları ama neden bılıyor musun?
tek sebep yedirememekti yoksa kendı agızlaryla kabul olanın hangi din oldugunu soyluyorlardı.

neyse konu uzamasın guzelım bence daha fazla arastırmak gerek:34:

Hadi cemaat dağılın yavaş yavaş!

Kadına şiddeti konuşuyorduk biz;fiziksel,psikolojik uğradığı tüm tehditleri ve ne yapmamız gerektiğini.

Bu konuyu malzeme yapmayın kendinize,gidin özelde paylaşın derdinizi.

Varsın kimse okumasın yazdıklarınızı,iki şak şak almayın.

Ama bi gidin yaa!

Yazılanlarla damarına basılan arkadaşlar sizde bi zahmet kalbinizle buğz etmeyi öğrenin,kimsenin propagandalarına mahal vermezsiniz böylece.

Son not:Yine söylüyorum Hz.Fatıma'nın hayatını,siyasi mücadelesini okuyun sonra bana anlatın İslamla,islamda kadınla ilgili problemlerinizi.(özelden)

Ahh ahh... bunları okurken içim acıyor da buradaki çoğu kadın zaten bunların bilincinde sorun çaresiz oluşları kadın başına bir şey geldiğinde ne devlete sığınabiliyor ne ailesine. ailesi para karşılığı eşya satmış bir esnaf gibi ardını sorgulamıyor kızımın başına bir iş geldi mi geldiyse de kocasıdır yapar mantığı hakim devlet desen korunma kararını çıkarmak için kadının ölmesini bekliyor sanki her iş ağır aksak... buradaki çoğu kadının oğlu var kız var en büyük görev annelerin ne ekerseniz onu biçersiniz kızını kısıtlayıp baskılarla hakkını arayamaz hale getiren aileler koca elinde zulüm gören ve sesini çıkaramayan bireyler yaratıyor, erkek çocuklarını ayrı tutup o erkek gezer tozar çapkındır elinin kiri yapsın tabi vb telkinlerle kendi hemcinslerini kurban ettiği erkek egemen topluma belki torununu kızını da harcatacak. bunları burada yazmamın da hiç bir anlamı yok onca parti var hiç duydunuz mu bir günden bir güne kadına şiddet, istismar, tecavüzle ilgili ağır yasalar içeren öngörüleriyle seçmenin karşılarına çıktıklarını sağ sol fark etmez hiç biri kadını önemsemiyor. ülkemizdeki kadın haklarının geriliğinden bahsetmiyorum bile neyse bütün mesele bir şeylerin farkına varabilmek de ama yazarak değil bir şeyler yaparak. etraf klavye delikanlılarıyla dolmuş maşallah klavye başında vatan millet sakarya...

milliyet blogtan alıyorsun sonra da yorum yapıyorsun.zaten adamlar apaçık din düşmanları islamı kötülemek hayatlarının gayesi olmuş.ya bi kere açıp da kuran mealini okudunuz mu.mealden anlamadıysan güvenilir bir tefsiri açıp ta okudun mu.beni yaratan Rabbim acaba benden ne istiyor dedin mi.acaba Allah'ın koyduğu şu kuraldaki hilmet nedir diye merak edip kuran tefsiri karıştırdın mı.ya en azından dini bilgisine güvendiğin bir kişiye sormak aklına geldi mi.bi kere yukarda saydığın maddeler doğru bile değil.
"EY İNSAN BU KADAR CÖMERT RABBİNE KARŞI SENİ NANKÖRLÜĞE İTEN NEDİR?" isra suresi.

milliyet ve din düşmanlığı? garip bir hayal gücü. siz zaman okuyorsunuz galiba. her neyse, gelelim sorunuzun cevabına, evet okudum. annem her sene hatim indirmeye çalışan birisidir, öyle çocuğunu dini açıdan kendi haline bırakan bir ailede büyümedim. ne nedir, ne değildir, ne günahtır... vs ellerinden geldiğince öğretmeye çalıştılar. çocukken kuran kursuna da gönderildim (hoca taciz etti o ayrı). dinini bilen tek siz değilsiniz. öte yandan, madem ÇOK hakimsiniz, islamda kadının 2. plana atıldığını biliyor olmanız gerek. kadın ne yaparsa yapsın kocasının hakkını ödeyemezmiş... dini nikahlarda bile, 2 kadın eşittir 1 şahit.

diyelim ki milliyet dediğiniz gibi din düşmanı olsun, yazılanlar yalan değil ki. hangisi yalan söyleyin madem doğru değil diye iddia ediyorsunuz.

kraldan çok kralcıların olduğu bir toplumuz biz, bunu kimse unutmasın.

aferin girin birbinize sen taraf oku sen zaman oku sen sözcü oku sen gericisin sen ilericisin çok mantıklı... bu ülke böyle böyle bölünüyor biri dini alet eder biri siyaseti yahu kadınların meselesi bu sağcının solcunun değil! yine asıl meseleler güme gidiyor.

aferin girin birbinize sen taraf oku sen zaman oku sen sözcü oku sen gericisin sen ilericisin çok mantıklı... bu ülke böyle böyle bölünüyor biri dini alet eder biri siyaseti yahu kadınların meselesi bu sağcının solcunun değil! yine asıl meseleler güme gidiyor.

sağcı solcu muhabbeti hiç bir mesajımda yapmadığım gibi, günlük hayatımda da yapmam, çünkü ne sağcıyım ne solcu. çok yanlış taraftan anlamışsınız yazılanları. sabit okuduğum gazete bile yoktur. kimsenin ne okuduğu beni ilgilendirmez ama bazı gazetelerin hitap ettiği kesim bellidir, zamanınki bellidir, ortadoğununki bellidir. aynı zamanda hiç bir msjımda siyasi gönderme de yapmadım. esas saptıran siz olmuşsunuz.

sağcı solcu muhabbeti hiç bir mesajımda yapmadığım gibi, günlük hayatımda da yapmam, çünkü ne sağcıyım ne solcu. çok yanlış taraftan anlamışsınız yazılanları. sabit okuduğum gazete bile yoktur. kimsenin ne okuduğu beni ilgilendirmez ama bazı gazetelerin hitap ettiği kesim bellidir, zamanınki bellidir, ortadoğununki bellidir. aynı zamanda hiç bir msjımda siyasi gönderme de yapmadım. esas saptıran siz olmuşsunuz.

Vallahi böyle toplumsal konularda dinin, siyasetin alet edilmesine karşıyım ben hepimizin bir görüşü var ama bu bizim gibi düşünmeyen insanları yaftalamamızı yada ötekileştirmemizi gerektirmiyor bunu sizin şahsınıza söylemedim özellikle sürekli bu konuların altına düşüncelerini temsil ettiklerini düşündükleri partilerin kadın kolları başkanı gibi yorumlar yapan ve din adına ahkam kesen insanlardan bahsediyorum ben taraf, zaman vs evime almam okumam da ben konunun buralara gelmesine kızıyorum kadınlar yeterince bölündüler kendi içlerin de. konu neydi sizler nerelere getirmişsiniz. gerçekten anlaşılması zor belki de neyi tartıştığınızı saptayamadığım için saptırmışımdır.

Back
X