arkadaşım önce kimliğinde dini islam yazan herkesin müslüman olmadığını bileceksin.islam neymiş hakiki müslümanlar nasıl yaşarmış öğreneceksin,Allah'ın kitabında kadınlara nasıl değer verildiğini okuyacaksın sonra konuşacaksın.çağdaş eğitimle olmuyor bu işler.senin çağdaş eğitimin insanların vicdanlarına giremiyor.
Evet benim kimliğimde de islam yazıyor ama yazarken bana sormadılar dine inanmadığım halde kuranı okudum, okumadığım ya da bilmediğim sonucuna 3 cümlemle nasıl karar verdiniz bilemiycem ama bahsettiğiniz değer nisa suresinde geçen değerlerse; anlamı bile kadın olan surede miras paylaşımı anlatılırken erkeğe kadından daha fazla hak veren, birer, ikişer,üçer.. eş alabilirsiniz diyen bir din kitabının eşitliğinden kimse söz edemez bana..
Zaten esas konu da bu değildir. Bari bu konuda tartışma çıkmasın diyenler olmuş, ben zaten tartışma çıkarmaya gelmedim. İnsanların işine gelmeyen iki kelam edince hemen saldırılar başlıyor bunun adı da tartışma oluyor..
Kürtaj yasası ve 4+4+4 tartışmalarında da blogumdan ve buradan yazıyordum. Kürtaj yasasına karşı ben dahil, hiç evlenmeyen, çocuğu olmayan kadınlar bile o gün nasıl mücadele verdiysek , diğer konularda da konuşarak, tartışarak, sesimizi çıkararak sonuca varacağız. Bu tepkiler siyasilere yetmedi, kimse umurlarında değil, isteklerini her zaman yerine getirecekler ki eğitim yasası komisyonda görüşülemeden geçti! Ama susmaya devam edersek en başından kaybederiz.
Yakın zamanda ayrıldığı eşinin tecavüzüne uğrayan bir kadının davası da sonuçlandı eski eş sadece darptan ceza aldı! Ne kadar ses getirdi bu olay medyada? Konunun dine gelmesi işte bu yüzdendi. Bir önceki mesajımda yazdım kapalı bir kıza değil tüm kadınlarımıza sahip çıkmalıyız. Sorumlu tüm kurumları görevlerini ciddiyetle yapmaya yönlendirmeliyiz. Bakınız trt'de aile ve sosyal bakanlığının politikalarını anlatırcasına bir dizi yayınlanıyor, Böyle Bitmesin. Ben o diziyi izlerken bu mu yani bizim politikalarımız diyorum çoğu zaman.. 3 kişi bir aileyi ele alıp barıştırmaya çalışıyor ama kadının haklarını ve kadının kendisini korumaya çalışan yok.. Ne düşünürseniz düşünün ben fikirlerimden vazgeçmeyeceğim. Ben, kadını evde oturup çocuk doğuran, sesini çıkarmayan robotlara dönüştürülüyor olarak görüyorum.. Kadının beden ve ruh sağlığı kimse umrunda değil sadece anneliği önemli, eğitemediğimiz bu kadar çocuğu ne yapacaksak..
Konu çetrefilli yazdıkça dağılıyorum, sonuç olarak kendi aramızda neden bu kadar çatıştık anlayamadım, her türlü oluşumun içinde olurum, elimi taşın altına koyarım!
Arkadaşım ayrıca da makina mühendisliği okudum başımı kaldırıp kimseye yan gözle bakmadım kimse de bana bakmadı, çünkü orada herkes çağdaş ve medenidir kimse bu tip bir şiddetin içinde olmaz...