bilişsel davranışçı tam olarak nasıl oluyor, nasıl bir yöntem uygulanıyor, benim psikolog umda alanında iyi biri yani aldığı eğitimler veya nette hakkında yazan yorumlar öyle ve iyide bir insan olduğunu düşünüyorum ancak bazen çok öfkeleniyorum ona beni hiç anlamadığını yanlış yolda olduğumu felan düşünüyorum bunları ona söyleyincede biraz akışına bırakmamı söylüyor.. bana sorunlarımla ilgili farkındalık kazandırıyor ancak ben sorunlarımın o kadar fakındayım ki çünkü kendimi çok fazla takip ediyorum . ben çözüm istiyorum. farkındalık değil..
Bazı düşüncelerimiz vardır.
Onlar işlevsel değillerdir.
Ve bizim düşüncelerimiz bakış açımızı değil, bakış açımız düşüncelerimizi etkiler.
Düşüncelerimiz davranışlarımıza yön verir.
Bu bir döngü halinde ilerler.
İşte mesele bu bakış açısını değiştirebilmekte.
İşlevsel olmayan düşünceleri, işlevsel olabilecek bir açıdan bakabilmek.
Mesela bir sınavdan sonra kendinize "Ben başarısızım." demiş olabilirsiniz.
Ancak gerçek bu değildir.
Her insan - altını çiziyorum her insan - hayatında ama küçük ama büyük bir şey başarmıştır.
Çok güzel bir yemek pişirmiştir bu bir başarıdır, çok güzel bir kitap okumuştur bu bir başarıdır.
Tökezlediğinde düşmemiştir bu bir başarıdır.
O halde kendimize "Ben başarısızım" deyip beynimize genel bir düşünce vermek yerine, "Bu kez başarısız oldum" demek daha doğrudur.
Çünkü bu kez beynimiz kendisini hayatta her zaman başarısız olarak algılamaktan vazgeçecektir.
Bu çok basit bir örneği.
Ayrıca BDT'de terapist daha aktiftir, gerekli yerde yorum yapması gerekiyorsa yapar, ev ödevleri vermesi gerekiyorsa verir, danışanıyla beraber aktiviteler yapması gerekiyorsa bunları yapar.
Sizin psikoloğunuzun bakış açısını bilmiyorum.
Ancak ben en hızlı sonucun BDTden alındığını düşünüyorum ve bununla ilgili bir takım çalışmalar da var zaten
Son olarak bana kalırsa psikoloğunuzla bir konuşun.
Ciddi anlamda devam edip etmek istemediğinizi siz sezebilirsiniz bence.
Yukarıda yazılanlara katılıyorum evet bu birkaç seansta sonuç verecek bir şey değil, bunu kabullenin, bir sonraki gittiğiniz psikolog da size 3-4 seansta çözüm sunamaz büyük ihtimalle ancak içinize sinmiyorsa da sinmiyordur.
İçinize sinen biriyle devam edin.
Bence.