- Konu Sahibi cunkuneden
-
Ne ? 350 seans ücreti ödeyen ben psikoloğuma teşekkür etmeliyim . Mükemmel biri kendisi hem alanında çok iyi hem de fahiş fiyatlar talep etmiyor , hiç vermesem bile sorun etmeyecek biri . Neden bu kadar yüksek ya siz normal demişsiniz ama bence çok fazlaArkadaşlar herkese selamlar. Belki hani uzman ya da benden daha tecrübeli danışanlar vardır diye sormak istedim, bilgim yok yanlış anlaşılmam umarım.. gerçi bu soru da terapide konuşulmalı belki ama bakalım
Ben yaklaşık 8 aydır bir uzman psikologtan terapi alıyorum. Daha önce kovid döneminde denemiştim yine iki ay kadar o dönem de faydasını görünce daha derin ve eski sorunlarım için başlamak istedim. Psikoloğuma güveniyorum, epey de yol katettik sanki değişimler var ama haftada bir seans ile işte ağır aksak gidiyoruz.
Seans ücreti 1500 tl ile başladım geçen mart ayında, sene Sonu öyle geldi. Evet zam geleceğini biliyordum elbet ama psikoloğum euro üstünden ücret talep ettiğine dair bir mesaj aldım bugün asistanından. 80 euro olmuş seans ücreti (2500 civarı şu an), aylık 10000 e gelecek bana tamm amenna. Ancak yılın ikinci yarısı itibari ile 3000 i geçeceğini tahmin ediyorum işte kurla birlikte.
Sorum şu ki başka bir psikolog da vardı bilgim dahilinde olan, o da 3000 e sabitlemiş seans ücretini ama tabi güvenilir olsa da beni tanımayan biri, belki süreç aksayacak biraz. Demem o ki kendi psikoloğuma (kendisi azerbaycan da yaşıyor) bana sabit 3000 liradan seans ücretini belirseniz diye sormam yakışık alır mı? Yani bilemiyorum psikolog ile de pazarlık edilir mi? Etik olur mu ya da performansı etkiler mi?
Bir diğer seçenek de kısmen daha yakın olan psikoloğa geçmem; ülkemizde yaşayan ve seans ücreti 3000 olan. Yani bir elbette süreci belirleyen tek şey ücret değil ama belki içten içe de değişiklik de istiyorum. Tecrübeli arkadaşlar fikir verebilir mi acaba?
Fiyat aşırı değil ama Euro ya sabitleme olayını fazla esnaf buldum. Hem de online terapi için. Bence online asla yüz yüze terapinin yerini tutamaz, terapi mekanında bulunmak jest ve mimiklerin daha net olması gibi avantajları var yüz yüze terapinin. Terapide 8 ay aşırı uzun bit süre değil aman bunu yakmayayım diye düşünmeyin. Bence yüz yüze yapabileceğiniz düzgün bir terapist bulun
Aslında haklısınız psikologla psikiyatrist arasında ciddi bir eğitim farkı var. Ben günlük hayatımı etkileyen bir sorunum olmamasına rağmen sırf terapi için psikiyatriste gidiyorum. Öyle insanların sandığı gibi ilaç da dayamıyorFiyat da aşırı bence. Psikiyatrist olsa anlaşılabilir ücret ana psikolog/psikoterapist için anlaşılabilir bir ücret değil.
İstanbul'da iseniz devlet Hastanesi'nde Ömer akay var çok iyi. Ona çok güveniyorum. Hatta ona randevu bulamadığım bir gün özele gittim. Muayene ücreti de baya yüksekti. Beğenilen hatta hoca olan da bir doktormus ama Ömer hocanın çeyreği kadar güven vermedi bana. Sonra gittim gene Ömer hocaya danıştım bunları bunları verdi diye. Tabi uzun uzun dinlese de seans yapamıyor. İlaç veriyor. Ama ozeldeki de Seans yapmadı o da ilaç verdi. Üstelik söyledikleri beni germisti. Ömer hocaya gittiğimde iki üç gün ilaçsiz bile rahatlıyorum.Ben de psikiyatriste gitmeyi düşünüyordum hiç kalkışmayayım bari..
İşte oralara gitmem için de terapi almam gerekiyor aslında sorunum da oyani kaygım bu parayı verdikten sonra, ki sosyal duygusal kaygılarımı yenmek için gidiyorum, o alanlar için bütçemin kalmaması
Ben varimBu arada yazmayı unutmuşum sadece 500TL karşılığında 1 ay boyunca her haftasonu gezmeye davet ediyorum, sosyal fobi şu bu kalmaz yeminle hem de uygun fiyata IBAN için DMden isteyeler ulaşabilir
Ben de varımBu arada yazmayı unutmuşum sadece 500TL karşılığında 1 ay boyunca her haftasonu gezmeye davet ediyorum, sosyal fobi şu bu kalmaz yeminle hem de uygun fiyata IBAN için DMden isteyeler ulaşabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?