Merhaba, kk'nın güzel hatunları.

Konumu aslında psikoloji bölümüne de açabilirdim fakat burada derdi, sıkıntısı olup terapi alan birçok insan olduğu için BDV'ye açmanın daha doğru olduğunu düşündüm.
Yıllardır süregelen bir sorunum ile ilgili sonunda karar verip psikoloğa başladım, terapi alıyorum ve EMDR tedavisi uygulanıyor. İlk kez terapi alıyorum artık son noktaya gelince kesinlikle bir psikoloğla görüşmem gerektiğine kanaat getirdik. Fakat merak ettiğim şöyle bir durum var. Her tedavi kişiye özel, bilime, tıpa sonsuz güvenim var kesinlikle fakat benim sormak istediğim şu? Psikoloğun insana nasıl bir faydası oluyor? Sorum yanlış anlaşılmasın lütfen

Kednimden örnek vererek anlatayım, kendi derdimi kardeşime anlatınca da rahatlıyorum aslında anlatmayı, konuşmayı seviyorum kardeşim de bi nevi psikoloğum gibi oldu, herşeyi ona anlatıyorum ondan akıl alıyorum. Aslında yapmam ya da yapmamam gerekenleri kardeşim de söylüyor ama bilinç altım o bir doktor, bu konuda o yetkin diye mi algılayıp onun dediklerini yapmamı sağlıyor. Mesela sosyal medya hep kullanmamayı düşündüm, sorunum ile ilgili beni oumsuz etkiliyor bunu biliyorum ama hiç adım atamıyordum, adım attıktan sonra psikoloğum sosyal medya kullanma dedi ve ben " tamam bak doğru yoldayım, doktor dediğine göre kesinlikle bana zarar veriyor" diye düşünüp bir daha kullanmamayı düşünüyorum. Doktor demeseydi belki de belli bir süre kullanmayıp sonrasında kullanabilirim de. O bir doktor olduğu için onun dediklerini yapıp ben de bir aydınlanma mı olacak çok mu saçma düşünüyuorum bilmiyorum:)
Aslında daha önce terapi alıp olumlu etkisi olanlar da yazabilirse belki moral olur bana da.
Linç yemek istemediğimden:) tekrar dipnot geçeyım, psikoloğun etkisi olur mu olmazmıyı sorgulamıyorum, zaten güvenmesem terapilere başlamazdım. Belki de evet devam et hemen en başında olumsuz düşünme, zamanla etkisi olur denmesine ihtiyacım var