Terapi süreci hk.

Psikolog doktor DEĞİLDİR! Psikiyatrist DOKTORDUR önce bunu bir düzeltelim. Psikoloğunuzu araştırdıysanız ve tecrübelerine güveniyorsanız tavsiyelerini dinlemelisiniz. Sizi tanımayan 3. bir kişi olaylara daha farklı yönlerden bakar özellikle eğitimini almış bir insan daha doğru yol gösterir. Yol gösterme şekli de kişiden kişiye değişir. Sonuçta kimse okulda öğrendiğini bire bir uygulamaz, uygulanamaz. Her psikoloğun ayrı bir yöntemi olaylara farklı bir yaklaşımı,yorumu vardır. İleride çok rahatsız olursanız başka bir psikoloğu tercih edebilirsiniz.

Psikolog doktor DEĞİLDİR! Psikiyatrist DOKTORDUR önce bunu bir düzeltelim. Psikoloğunuzu araştırdıysanız ve tecrübelerine güveniyorsanız tavsiyelerini dinlemelisiniz. Sizi tanımayan 3. bir kişi olaylara daha farklı yönlerden bakar özellikle eğitimini almış bir insan daha doğru yol gösterir. Yol gösterme şekli de kişiden kişiye değişir. Sonuçta kimse okulda öğrendiğini bire bir uygulamaz, uygulanamaz. Her psikoloğun ayrı bir yöntemi olaylara farklı bir yaklaşımı,yorumu vardır. İleride çok rahatsız olursanız başka bir psikoloğu tercih edebilirsiniz.
Ben bir psikoloğum ve bizim işiniz yol göstermek değil danışanın kendisini anlamasına yardımcı olmaktır. Herkes kafasına göre yol gösteremez belli başlı sistemler kurallar yöntemler vardır. Kesinlikle gittiğiniz psikoloğun eğitimini araştırın. Hangi terapi sistemiyle çalıştığını öğrenin

Gerçek hayattan çok güzel bir örnek olmuş, teşekkür ederim.

Aslında benim sorunum sürekli internet ortamından yaşadığım ilişkiler sonucu karakterimin, fikirlerimin zamanla değişiminden dolayı normal olan ilişkilerde de saçmalıyorum alışkanlık gbi oldu. 10 kişiyle görüştüysem 7 si sanal 3 ü gerçek hayat ama internet karakterimi öyle bir bozdu ki aracı olup tanıştıdıkları kişilerde de aynı hataları yapmaya, saçmalamaya başladım.

Çözüm için sosyal medyayı kapattım, biraz kendimi dinleyip kendimi geliştirmek istiyorum ama bunlara neyin sebep olduğunu ve bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum. Şu an çok dingin, huzurluyum ama biriyle tanışınca aynı hataları yapmayacağımın garantisini kendi kendime veremiyorum. Özgüvensizlik yıllardır var o cepte ama bu sorunumu nasıl aşacağım konusunu bilemiyorum.
Sosyal fobi mi var sizde tam anlayamadım?

Sosyal fobi mi var sizde tam anlayamadım?
Sosyal fobi yok yani bana göre yok psikolog anlattıklarımdan böyle bir çıkarımda bulunmadı şimdiye kadar. Ben de daha çok İnternet ortamında yaşadığım kısa süreli ilişkilerde saçma sapan davranışlarım sonucunda bunun alışkanlık haline gelmesi durumu var. Kişiler değişiyor benim davranışlatım değişmiyor. Biraz uzun bir konu fakat bunun temelinde de özgübensizliğin, öz saygı eksikliğinin olduğunu düşünüyorum.

Merhaba, kk'nın güzel hatunları. :KK36:
Konumu aslında psikoloji bölümüne de açabilirdim fakat burada derdi, sıkıntısı olup terapi alan birçok insan olduğu için BDV'ye açmanın daha doğru olduğunu düşündüm.

Yıllardır süregelen bir sorunum ile ilgili sonunda karar verip psikoloğa başladım, terapi alıyorum ve EMDR tedavisi uygulanıyor. İlk kez terapi alıyorum artık son noktaya gelince kesinlikle bir psikoloğla görüşmem gerektiğine kanaat getirdik. Fakat merak ettiğim şöyle bir durum var. Her tedavi kişiye özel, bilime, tıpa sonsuz güvenim var kesinlikle fakat benim sormak istediğim şu? Psikoloğun insana nasıl bir faydası oluyor? Sorum yanlış anlaşılmasın lütfen o_OKednimden örnek vererek anlatayım, kendi derdimi kardeşime anlatınca da rahatlıyorum aslında anlatmayı, konuşmayı seviyorum kardeşim de bi nevi psikoloğum gibi oldu, herşeyi ona anlatıyorum ondan akıl alıyorum. Aslında yapmam ya da yapmamam gerekenleri kardeşim de söylüyor ama bilinç altım o bir doktor, bu konuda o yetkin diye mi algılayıp onun dediklerini yapmamı sağlıyor. Mesela sosyal medya hep kullanmamayı düşündüm, sorunum ile ilgili beni oumsuz etkiliyor bunu biliyorum ama hiç adım atamıyordum, adım attıktan sonra psikoloğum sosyal medya kullanma dedi ve ben " tamam bak doğru yoldayım, doktor dediğine göre kesinlikle bana zarar veriyor" diye düşünüp bir daha kullanmamayı düşünüyorum. Doktor demeseydi belki de belli bir süre kullanmayıp sonrasında kullanabilirim de. O bir doktor olduğu için onun dediklerini yapıp ben de bir aydınlanma mı olacak çok mu saçma düşünüyuorum bilmiyorum:)

Aslında daha önce terapi alıp olumlu etkisi olanlar da yazabilirse belki moral olur bana da.

Linç yemek istemediğimden:) tekrar dipnot geçeyım, psikoloğun etkisi olur mu olmazmıyı sorgulamıyorum, zaten güvenmesem terapilere başlamazdım. Belki de evet devam et hemen en başında olumsuz düşünme, zamanla etkisi olur denmesine ihtiyacım var :olamaz:
Kesinlikle gitmelisin. Ben gitmedim hep alttan aldım. Şimdi hamileyim ve berbat bir haldeyim vesvese denilen şey. Beni bitirdi. Sosyal medyaya gelince sakın kapatma bende öyle düşündüm herşeyin suçlusu sosyal medyaydı bana göre kapadım. İlk günler iyiydim . İnanılmaz bir boşluğa düştüm. Meğer beynimi oynalıyormuş. Umarım herşey düzelir

Back
X