Bu kadar cahillik kokan bir mesaj daha okumadım.
Yakınına anlatsan çözüm ne verecek acaba. boşver tatlım bak senden kötü olanlar var haline şükret mi diyecek kahve içerken.
Ayrıca kimseye özel hayatını geçmişte yaşadığın kötü günleri anlatmanın doğru olmadığını düşünüyorum.
Bu şekilde terapiye para vereceğime tatile giderim alışveriş yaparım diyenler genelde depresyonu battaniye altında Nutella yemek, görümce ile dedikodu yapmak sanıyor.
Konu sahibinin gibi çocukluğu kötü geçen yada şiddet va gören insanların arkadaşıyla yada akrabası ile travma çözmesi mümkün değil.
Ve Aynen geçmişe gidip travmalarımı düzelttiğimiz için şiddet dolu bi evlilikten sonra güzel bir evlilik yaptım. İşimi düzelttim, özgüvenim sağlığım yerine geldi. Uykularım insan ilişkilerim düzeldi. Keşke daha önce gitseydim terapiye.
Değil on k maaşımın yarısını istesin veririm. Güzel bir kazak giyip mutsuz bir şekilde kahve içeceğime yada tatile gideceğime önce sağlığımı düzeltir kalan hayatımı kaliteli harcarım. Şimdi genciz güzeliz 60 yaşında psikolojisi bozuk bir emekli olmayı tercih etmiyorum
konu sahibi size gelince. Bende terapinin ilk yıllarında işe yaramıyor para boşa gidiyor diye çok düşündüm 2 3 defa bıraktım. Kendi başıma tatillere çıktım. Ay bu parayı ona vereceğime tatile giderim dedim ve daha kötüleşmiş olarak seansa geri başladım.
Benim size tavsiyem bırakmayın. Şimdi ki dönemde 10k çok bi para değil zaten borcun da yokmuş. Zamanla seans aralığı azalır . Terapistine güveniyorsan ki söylemişsin iyi geliyor diye devam et

ben terapi aldığım sürede evlendim çokta güzel ev düzdüm. Son model tabaklara ihtiyacınız yok. Şimdiki eşimle travmamız sağlıklı yediğimiz yemek esnasında hiç umursamıyoruz tabağın modelini eşyanın rengini. Şimdi seans aralığım azaldı. Dilediğim gibi birikim yapıyorum ama önce sağlık.
terapinin yerini başka şeylerle de doldurabilirsin diyenlere ben de kesinlikle katılmıyorum
terapiste , kimseye anlatmadığımız şeyleri de anlatabiliriz
en yakınına bile anlatsan belki seni yargılayacak ve sana kendini kötü hissettirecek
ayrıca insanlara devamlı dert anlatamazsınız öyle yaptıkça etrafımızdan kaçar millet
alışverişle yeni bişiler almakla da olacak iş değil bu
sorunlar orda durduğu sürece yeni alınan bi çanta kaç gün mutlu edebilir bir insanı ?
benim bi arkadaşım var inanılmaz ilgi delisi, ilgi çekmek için abuk sabuk şeyler yapan biri
hiçbir ilişkisi de dikiş tutmuyor hatta biraz yakın ilişki kurduğu herkese (arkadaşlar da dahil) bi şekilde zarar veren bi tip
yani asla kendisine iyi davranan iyiliği dokunmuş insanların kıymetini bilmiyor
ben gel zaman git zaman bu arkadaşın içinde koca bi boşluk olduğunu ve boşluğun da annesiyle olan
ilişkisinden kaynaklanabileceğini düşünmeye başladım
psikolog değilim bu arada
bir gün sohbet sırasında , zamanında terapi aldığı kişi de ona, senin sorunların annenle ilgili aslında falan demiş
arkadaşım annesine sürekli yaranmaya çalışır, en ufak bişeyde bile annesine yaranma çabası içinde
örneğin annemin ev kirasını ödersem beni daha çok sever belki gibi düşünceleri var
30 küsür yaşında ama annesinin ilgi ve şefkatine hala çok muhtaç gibime geliyor
annesi de tam tersi, arkadaşım üstüne düştükçe kendini çeken bi tip
hiç de arkadaşımın hayatıyla yaşamıyla ilgili değil
ilgisiz duyarsız bi kadın yani ama arkadaşım ısrarla annesine düşkün tavırlar sergilemeye devam ediyor
düzgün biriyle evlenirsem annemin gözüne girerim gibi bi cümlesini bile işittim
şimdi böyle bi kadını kim mutlu edebilir ? eşe dosta dert anlatmak mı ? para harcamak mı? alışveriş yapmak mı ?
bu insan kendi içinde bu anne meselesini çözmeden hangi ilişkisinde dikiş tutturabilir ?