- 12 Temmuz 2022
- 25.018
- En iyi cevaplar
- 3
- 80.707
- 528
Nedir yüksek lisansın amacı? :)Yüksek lisansın amacı uzman sıfatını kullanmak değildir :) uzman deseniz de karşılığı sağlık bakanlığında mevzuatta ve tababet kanununda yok dedim hani nerede ispatlayın? Sizin eğitim alırken 80 kere düşünmeniz başka mesleklerde yok mu sizce ? Bir ilkokul öğretmeni için okuma yazma ve diğer eğitimleri öğretmek kolay bir süreç mi? Bakın bir şeyin zorluğu o süreci tamamlayabilen kişi sayısında elemede geçer .böyle olan sayılı meslek var sadece . Psikoloji çokça mezun veren bir dal. Kaldı ki ağır yoğun eğitimi sadece saat olarak düşünmeniz enteresan . 1 saat bilgisayar mühendisliği dersinin zorluğu belki başka bir bölümde 1 saat olan dersten daha zor ve yoğundur değil mi?
Sizin mesleğiniz gereksiz değil ancak yazılan paraların sebebi de eğitiminizin zorlu yoğun olmasından kaynaklı değil. Piyasada çok iyi işini yapabilecek işsiz kazançsız psikolog da var , yahut sıralamayı en çok kazanan en iyi diye yapmak haksızlık olur değil mi ? Bu kazanç meselesi biraz da marka olabilmekle reklamla alâkalı. Bir öğretmenlik eğitimi ne kadar zorsa psikoloji de o kadar zor .
Meslek yasamız da yok, o zaman psikolog diye bi şeyi komple literatürden çıkaralım bu mantıkla. Uzman demeyelim klinik diyelim, neyi değiştiriyor bu? Hala anlamak için soruyorum bakın, bunları yazma amacınız karşılığının sağlık bakanlığında vs olmaması mı gerçekten, yarın sağlık bakanlığı "klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapıp tezini başarıyla teslim eden ve X saat süpervizyon alanlar uzman psikolog unvanı alabilir" dese hala uzman unvanına karşı çıkacak mısınız yoksa sizin derdiniz komple bu meslekteki eğitimi yetersiz görmeniz mi?
Kazanç meselesine girmedim ben ayrıca, 2500 TL bir seansa vermem, ultra zengin olsam da vermek istemem çünkü ederi o değil bir seansın gözümde.