Terapi ücretlerinin bu kadar pahalı olması derdi😣

Bişey söyleyim mi bende terapilere inanmiyodum açıkcasi ilaç kullanıyorum uzun zamandır ilaçla iyiyim birakinca altı ay içinde tekrar başa dönüyordu herşey yaklaşık 8 aydır da psikoloğa gitmeye başladım ama bana cidden çok faydası oldu hatta ilaçları bırakırken bile çok desteğini göreceğimi hissediyorum eğer iyi bir psikolog bulursanız bir kaç seans deneyin derim ama tabi mucize beklemek saçma olur uzun bir süreç çünkü ayrıca hep aynı şeyleri söylemiyorlar bence ben her gittiğimde farklı bir yönümü görüyorum
İşinize yaramış olması çok güzel ne mutlu 🙏 ben çok gittim inanın. Ne ünlüler kaldı ne ünsüzler. Hepsi aynı şeyler. Benim bilmediğim bir şey söylemiyorlar ki bana. İnanın işe yaramasını çok isterdim.

Ya çok cahilce bir şey söyleyeceğim ama ben o terapilere falan hiç inanmıyorum. Psikolojisi bozuk insan sadece kendi başına bunun üstesinden gelebilir. Karşıdan sizi dinleyen kişi size hep aynı şeyleri söyler çünkü. Her gelene aynılarını söyler gönderirler ne değişecek? İlaçlı tedavi yöntemleri de sadece kişinin beyninin uyuşturulmasına yarıyor. İlacı bırakınca eski hallerine dönüyor hastalar. Bence bu tarz rahatsızlıkların tedavisi dışarıdan mümkün değil.
Aslında şu açıdan haklısınız. Psikolojik desteğe ihtiyacı olan kişi önce bunu kendisi kabul edecek, iyi olmak için gönlü olacak. Kişi kendisi istemez direnç göstermekte ısrar ederse ona kim yardım edebilir?
Terapi almaya karar vermek öyle kolay değildir. İnsanın konfor alanından çıkmaya kendisiyle yüzleşmeye, içine bakabilmeye cesaret etmesi gerekir. Bunlar evet kişinin kendisi isterse olur. Danışan yolu yürümeye niyet eder, hangi yöne sapacağına kendi karar verir, terapist onun eşlikçisidir. Terapist seanslarda danışan iyi hissetsin diye ona gaz vermez, şunu yap bunu yapma demez, arkadaş gibi komşu teyze gibi sizinle dertleşmez .

İşinize yaramış olması çok güzel ne mutlu 🙏 ben çok gittim inanın. Ne ünlüler kaldı ne ünsüzler. Hepsi aynı şeyler. Benim bilmediğim bir şey söylemiyorlar ki bana. İnanın işe yaramasını çok isterdim.
Çok teşekkür ederim ama gerçekten hiç bir seansta bir aydinlanma olmadı mı icinizde bana oluyor farkındalık kazanmak her zaman benim açımdan yani hoş olmadığı zamanlarda oluyor yani bunu bilmesem de olurdu diyorum ama yine de gidiyorum 😂

O kadar başka yorumlamışsınız ki ? Gerçekten şaka gibi 🤦 meslek yasası olmayıp uzman sıfatı kullanabilen meslekler var bu birincisi.
Yüksek lisansla otomatik olarak artık uzmanım diyorsanız bunun standardını belirlemek gerekir ülkemizde maalesef yok. Sağlık bakanlığı dışında hangi yönetmelikte uzman psikolog tanımı var gönderir misiniz merak ettim ? Bakanlık değil yönetmelik değil kanun da yok diyorsunuz kıstas ne o zaman? Bakın mesleğinize bunu yapmayın. Aynı tavır bugün PDR mezunlarına bu şekilde konuşma hakkı sunuyor. Karşılığı yok dediğinizde bu bir kıstas değil diyorlar . Kendileri çalıp oynuyor olmasın diye yazıyoruz işte . Nerede var karşılığı?
Yıllarca süren eğitim dediğiniz eğitimler sizin için zorlu olabilir ancak bir sürü kişinin de tamamladığı eğitimler. Öyle seçilen az kişinin bitirebildiği vs bir bölüm değil. Akredite kurumdan alıyorsanız lafı bile bahsettiğimiz standardın olmadığını güzelce özetlemiş aslında degil mi?
Başka yorumladığımı düşünmüyorum, yazdıklarınıza karşılık verdim.
Biz de meslek yasamız olmamasına karşın bu sıfatı kullanabiliyoruz. Anlamadığınız şeylerden ilki bu.
Kıstas ne o zaman diyorsunuz. Kıstas eğitim aldığımız kurum. Üniversitelerin ilgili birimleri, fakülte ise psikolog, enstitü ise uzman psikolog, klinik psikolog vs. unvanı verir size. Sağlık Bakanlığının yönetmeliklerinde uzman psikolog ibaresi görmüyor olabilirsiniz çünkü atamalarda uzman psikolog olma şartı olmuyor zaten. Hatta biz olması gerektiğini savunuyoruz fakat psikolog olmak yeterli oluyor atanmak için.
PDR'ye nereden geldi konu? Bu kadar hakim olduğunuza göre ruh sağlığı çalışanısınız siz de?
Eğitimlerin zorlu olduğundan söz etmiyorum. Sosyal, bilişsel ve duygusal zekası yerinde olan, insan ilişkilerinde başarılı bir insanın zorlanacağı bir teorik eğitim yok. Eğitimin uygulama kısmı zor ama elbette. Her mesleğin kendi içinde zorluğu olduğu için ayrı bir yere koymuyorum ama basite alınabilecek bir pratiği yok terapistliğin.
Bölümü çok kişinin bitirebilmesi de bir şey ifade etmiyor. Özel üniversiteler öğrenciye zaten müşteri gözüyle bakıyor.
Standardın olmadığını ben zaten söylüyorum, meslek yasasının olmaması alanı istismara açık hale getiriyor. Bunu kimse inkar etmiyor ki?
Bir karın ağrınız var ama çözmüş değilim.

Başka yorumladığımı düşünmüyorum, yazdıklarınıza karşılık verdim.
Biz de meslek yasamız olmamasına karşın bu sıfatı kullanabiliyoruz. Anlamadığınız şeylerden ilki bu.
Kıstas ne o zaman diyorsunuz. Kıstas eğitim aldığımız kurum. Üniversitelerin ilgili birimleri, fakülte ise psikolog, enstitü ise uzman psikolog, klinik psikolog vs. unvanı verir size. Sağlık Bakanlığının yönetmeliklerinde uzman psikolog ibaresi görmüyor olabilirsiniz çünkü atamalarda uzman psikolog olma şartı olmuyor zaten. Hatta biz olması gerektiğini savunuyoruz fakat psikolog olmak yeterli oluyor atanmak için.
PDR'ye nereden geldi konu? Bu kadar hakim olduğunuza göre ruh sağlığı çalışanısınız siz de?
Eğitimlerin zorlu olduğundan söz etmiyorum. Sosyal, bilişsel ve duygusal zekası yerinde olan, insan ilişkilerinde başarılı bir insanın zorlanacağı bir teorik eğitim yok. Eğitimin uygulama kısmı zor ama elbette. Her mesleğin kendi içinde zorluğu olduğu için ayrı bir yere koymuyorum ama basite alınabilecek bir pratiği yok terapistliğin.
Bölümü çok kişinin bitirebilmesi de bir şey ifade etmiyor. Özel üniversiteler öğrenciye zaten müşteri gözüyle bakıyor.
Standardın olmadığını ben zaten söylüyorum, meslek yasasının olmaması alanı istismara açık hale getiriyor. Bunu kimse inkar etmiyor ki?
Bir karın ağrınız var ama çözmüş değilim.
Sizin karın ağrınız var belki ? Meslek yasam yok ondan dediniz durdunuz anlayamadınız Meslek yasası olmayıp bu ünvanı RESMİYETTE de kullanabilen karşılığı olan meslekler var . Sizin mesleğin resmiyette uzman karşılığı olmadığı için atamada uzman şartı yok zaten . Psikolog olmak yetiyor ondan öyle atanıyoruz nasıl bir bakış açısı? Biz de kullanıyoruz demişsiniz başka bir yerde de .. kullanımı karşılık bulmuyor diyorum anlayabiliyor musunuz? Hangi yasada hangi genelgede uzman psikolog var ? Yok çünkü bir standardı ölçüsü yok. Kıstas eğitim aldığımız kurum demek bile benim dediğimi açıklıyor işte . O ünilerin yeterli eğitimi verdiğine dair bir kriter de yok. Siz anlayamadınız. PDR ye konu nerden geldi demenize ayrı şok oldum. Terapi verebileceğini iddia edip son dönem gündem olan bir meslek ya hani. Onlar da yasamız yok ancak bizim eğitimimiz buna yeterli deyip kendi içinde kendine yeterlilik tanımlıyor. Aynı meslek yasasını onlar da talep ediyor
İşte şimdi başa dönüyoruz . Yüksek lisansla çok geniş bir skalaya yayılıyor bu durum. Her üni her eğitim buna yeterli değil . Bu yeterliliği ölçen kriterler de yok. Bu yüzden gerçekten uzman ünvanını hakedene en büyük ayıp yapılmış oluyor. Yazdıklarımın neyini tartıştığımızı da anlayamadım zaten. Bana nerede uzman psikolog ünvanı resmi olarak kabul gösterin bileyim?
Diğer dediğim zorlu bir eğitim aldıklarını düşünmüyorumdu siz de aynısını yazmışsınız. Neyi tartışıyoruz.
Kimse meslek gereksiz demedi . Kimse psikologdan uzman olmaz da demedi. Ancak şuanda karşılığı yok onu belirttim. Yüksek lisansla olunmasının da en büyük zararı yine psikologlara olur hepimiz bunu biliyoruz. Seri basım gibi özellerde uzman psikolog yayılır sahaya. Bu sefer siz her uzmanın aynı olmadığını anlatmaya çalışırsınız.

Ben online alıyorum aylık 2200 lira😅
Onu bile bırakmayı düşünüyorum başka bir şeye yatırım yapar yada daha keyif aldığım bir şeyi yaparım diye. Baya cimriymişim heheh.

Seansları azaltmak belki bir çözüm olabilir.

Bişey söyleyim mi bende terapilere inanmiyodum açıkcasi ilaç kullanıyorum uzun zamandır ilaçla iyiyim birakinca altı ay içinde tekrar başa dönüyordu herşey yaklaşık 8 aydır da psikoloğa gitmeye başladım ama bana cidden çok faydası oldu hatta ilaçları bırakırken bile çok desteğini göreceğimi hissediyorum eğer iyi bir psikolog bulursanız bir kaç seans deneyin derim ama tabi mucize beklemek saçma olur uzun bir süreç çünkü ayrıca hep aynı şeyleri söylemiyorlar bence ben her gittiğimde farklı bir yönümü görüyorum
Merhaba,ilaçları bırakabildiniz mi?Hangş ilaçları kullanıyorsunuz,özelden yazar mısınız?

Sizin karın ağrınız var belki ? Meslek yasam yok ondan dediniz durdunuz anlayamadınız Meslek yasası olmayıp bu ünvanı RESMİYETTE de kullanabilen karşılığı olan meslekler var . Sizin mesleğin resmiyette uzman karşılığı olmadığı için atamada uzman şartı yok zaten . Psikolog olmak yetiyor ondan öyle atanıyoruz nasıl bir bakış açısı? Biz de kullanıyoruz demişsiniz başka bir yerde de .. kullanımı karşılık bulmuyor diyorum anlayabiliyor musunuz? Hangi yasada hangi genelgede uzman psikolog var ? Yok çünkü bir standardı ölçüsü yok. Kıstas eğitim aldığımız kurum demek bile benim dediğimi açıklıyor işte . O ünilerin yeterli eğitimi verdiğine dair bir kriter de yok. Siz anlayamadınız. PDR ye konu nerden geldi demenize ayrı şok oldum. Terapi verebileceğini iddia edip son dönem gündem olan bir meslek ya hani. Onlar da yasamız yok ancak bizim eğitimimiz buna yeterli deyip kendi içinde kendine yeterlilik tanımlıyor. Aynı meslek yasasını onlar da talep ediyor
İşte şimdi başa dönüyoruz . Yüksek lisansla çok geniş bir skalaya yayılıyor bu durum. Her üni her eğitim buna yeterli değil . Bu yeterliliği ölçen kriterler de yok. Bu yüzden gerçekten uzman ünvanını hakedene en büyük ayıp yapılmış oluyor. Yazdıklarımın neyini tartıştığımızı da anlayamadım zaten. Bana nerede uzman psikolog ünvanı resmi olarak kabul gösterin bileyim?
Diğer dediğim zorlu bir eğitim aldıklarını düşünmüyorumdu siz de aynısını yazmışsınız. Neyi tartışıyoruz.
Kimse meslek gereksiz demedi . Kimse psikologdan uzman olmaz da demedi. Ancak şuanda karşılığı yok onu belirttim. Yüksek lisansla olunmasının da en büyük zararı yine psikologlara olur hepimiz bunu biliyoruz. Seri basım gibi özellerde uzman psikolog yayılır sahaya. Bu sefer siz her uzmanın aynı olmadığını anlatmaya çalışırsınız.
Ne karın ağrım olabilir? Doğrudan mensubu olduğum, içinde çalışmalar yürüttüğüm alanla ilgili ağzı olan herkes konuştuğu için gerekli düzeltmeleri yapıyorum. Bir hayatım olduğu için de parçası bile olmadığım herhangi bir meslekle ilgili forumlarda yarım bilgiyle paragraflar döşemiyorum. Tavsiyedir...

Ne karın ağrım olabilir? Doğrudan mensubu olduğum, içinde çalışmalar yürüttüğüm alanla ilgili ağzı olan herkes konuştuğu için gerekli düzeltmeleri yapıyorum. Bir hayatım olduğu için de parçası bile olmadığım herhangi bir meslekle ilgili forumlarda yarım bilgiyle paragraflar döşemiyorum. Tavsiyedir...
Mesleğim ne benim ? Nedir yarım bilgi? Siz bu tavrınızla kendi eğitiminizi gözden geçirin bence .. ağzı olan konuşuyor ne demek yahu? Diyalog çok temel bir beceri. Varsa yazdıklarımda yanlış gösterin. Nedir yani ben mi yasakladım uzman ünvanını? Gösteremediniz de .. neyi tartıştık o bile belli değil.bu tam bilgi halinizse daha yazılacak çok şey var demektir ... Büyük bir ilde tüm resmi denetimlerini zamanında ben yürütmüştüm . Size en büyük tavsiyem bu olsun. Karşındakini dinlemek , bilmediğini öğrenebilmek :) Varsa argümanınız onu yazın okuyalım öğrenelim biz de. Bir uzman sıfatı resmiyette yok dedim neler neler yazdınız. Var mı yok nesi hata ? Gerekli düzeltmeyi siz değil ben yapmışım demek ki :) gerçekten isterseniz diyalog üzerine bir kaç kitap da tavsiye edebilirim:)
Mesleğiniz ben dedim oldu tavrıyla ilerlemez zaten. Herkes bir şey diyor ancak olmuyor ..

İyi de o eğitimlere psikoloji mezunlarının da katılma hakkı var ve katılıp sertifika alıyorlar. Aldıkları sertifikaları da ofislerinde görüyorsunuz genelde. Yalandan yere sertifika aldım diyip almamisşa o ayri bir konu.
O sertifikaları sahip olan psikologlardan terapi alınması gerekiyor. Dümdüz 4 sene okuyan birinden terapi almamak danışanın elinde
Şimdi burda beş dkda 10-15 kişi sayabilirim psikolog olup eğitim almış, psikoterapist olan.
Siz katılmayınca bu kişilerin yetkinlikleri buharlaşmiyor.
Siz gidip öğretmene, doktora, mühendise ben senin öğretmen, doktor, mühendis olduğuna katılmıyorum diyor musunuz :KK70:
Anlamadım ben neye katılmadığınızı gerçekten.
Ortada somut bir tedavi şekli yok demek istiyor yani.

Ya çok cahilce bir şey söyleyeceğim ama ben o terapilere falan hiç inanmıyorum. Psikolojisi bozuk insan sadece kendi başına bunun üstesinden gelebilir. Karşıdan sizi dinleyen kişi size hep aynı şeyleri söyler çünkü. Her gelene aynılarını söyler gönderirler ne değişecek? İlaçlı tedavi yöntemleri de sadece kişinin beyninin uyuşturulmasına yarıyor. İlacı bırakınca eski hallerine dönüyor hastalar. Bence bu tarz rahatsızlıkların tedavisi dışarıdan mümkün değil.
Sihirli değnek olmuyor demek daha mantıklı bence.grip olsan antibiyotik alıp iyileşirsin.tedavisi de kesindir.ama psikolojide hiçbir zaman kesin tedavi diye birşey yoktur.ihtimaller vardır.kişiye yardımcı olmak vardır.giden kişiler de bu gerçekleri bilerek gidiyorlar zaten.evet kesinliği tam olmayan bir meslek dalı.ama tamamen de faydasız denemez tabi.fiyatlar kesinliği olmayan tedaviye göre yüksek tutulmamalı. Bunu diyebilirim.

Çok teşekkür ederim ama gerçekten hiç bir seansta bir aydinlanma olmadı mı icinizde bana oluyor farkındalık kazanmak her zaman benim açımdan yani hoş olmadığı zamanlarda oluyor yani bunu bilmesem de olurdu diyorum ama yine de gidiyorum 😂
Sizin psikolog iyi o zaman.baziları gerçekten komşu teyze gibi oluyor.

Sizin psikolog iyi o zaman.baziları gerçekten komşu teyze gibi oluyor.
Evet bende çok beğeniyorum psikologumu kendisi bana şöyle demisti her psikolog her insana iyi gelmez enerjiniz tutması gerekir demişti ilk seanslarda ilk gittiklerimde anlamadım çok iyi mi geldi yoksa anlamı olmadı mı diye ama bir noktadan sonra çözüldü devam etmeye karar verdim iyi birini bulmak zor gerçekten

Benim terapistimin seans ücreti 900 TL önceleri 2 haftada bir çağırdı.şimdi olumlu gelişmeler gözlüyorum 3 hafta sonra gelin dedi.

Cahilce falan değil, ben de katılıyorum.

Kişi her şeyi ancak kendi isterse ve kendi kapasitesi dahilinde çözebilir. Yoksa terapi ile ne katil, ne sosyopat ne de intihar eden insan kalırdı.

Annem 30 yıldır ilaç kullanıyor belki de daha fazla, 1 gr değişmedi annem gene aynı annem. Habire psikolog vs. Oysa o kadar net ki olaylar ama yapmıyor ya da yapamıyor kendini değiştiremiyor düşüncelerini değiştiremiyor zaten bu sebeple ilaçlar veriliyor azalsın ya da kendine ve etrafına minimum zarar versin diye.

Cahilce falan değil, ben de katılıyorum.

Kişi her şeyi ancak kendi isterse ve kendi kapasitesi dahilinde çözebilir. Yoksa terapi ile ne katil, ne sosyopat ne de intihar eden insan kalırdı.

Annem 30 yıldır ilaç kullanıyor belki de daha fazla, 1 gr değişmedi annem gene aynı annem. Habire psikolog vs. Oysa o kadar net ki olaylar ama yapmıyor ya da yapamıyor kendini değiştiremiyor düşüncelerini değiştiremiyor zaten bu sebeple ilaçlar veriliyor azalsın ya da kendine ve etrafına minimum zarar versin diye.
Evet ben de böyle düşünüyorum tam olarak. Bir teyzem var anlattığıma uygun, Bence terapiye ihtiyacı yok, ne köy olur ne kasaba😂

Ben de aynı durumdayim. En son emdr önerdiler. Onu da çok araştırmadım hipnoza benzer birşey saniyordum. Sanırım o da çok farklı değil ama hayırlısı biraz deneyeyim. Akupunktur a mi gitseydim acaba diye düşünüyorum. Bilinçustune söylenecek herşeyi ben kendim de söylüyorum zaten. Psikologun şu ana kadar ekstra bir katkısını hissetmedim. Hatta psikoloji bilimine inancımı kaybetmek üzereyim. Bir de emdr ye bakayım bakalım. Çok uzun süren masraflı işler.

ben İBB 'nin ücretsiz desteğinden paylanıyorum ve cok memnunum
Ben de aldım ama etki etmedi. Bazıları çok genç oluyor. Belki tecrübeden dolayı da fark ediyordur. Ama çocuk için almıştık. O psikolog baya deneyimliydi katkısı oldu cocuga

Back
X