Terbiyesizlik değil mi bu?

her yerde böyle psikolojisi bozuk ayrık otları olur. Ben olsam hiç takılmazdım buraya yazma gereği bile hissetmezdim. Çoğunluk hepsini beğenmiş bayıla bayıla yemiş. Ellerinize sağlık, emeğinize sağlık. Ben olsam bir dahaki buluşmaya mutlaka giderim, tenezzül edip tek kelime konuşmam bile. bazıları için inanın seviyenizi düşürmeye, diğer insanların yanında haklı iken haksız duruma düşmem. Bırak seviyesizlik, görgüsüzlüğü sadece kendisinde kalsın siz hanımefendiliğinize toz kondurup öyle aptalların ağzına laf bırakmayın kendi kendine konuşsun, kendi kendine yorum yapsın, her şeyi kendi kendine ....
Gıdecegız mecburen yoksa eşine ve diğer arkadaslara cok ayıp olur. Ama bu saatten sonra benım ıcın ha acma börekler yapmıs ha kuru ekmek koymus ınanın bı farkı yok o suratı o ımaları dırekt laf carpıtmaları unutulacak cınsten degıl.

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Emek ve zaman vermeden yumurta bile olmuyor.

Her şeyin bir emeği ve harcanan zamanı oluyor.

Emek vermediğimi düşünen misafirlerle hiç karşılaşmam umarım. Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır diyen bir nesilden geliyoruz.
Bende aynı fıkırdeyım. Bana da gunduz oturmasına gelen yada gelmek ısteyen cok samımı gorustugum es dost akraba bebegımı tanıyan herkes gelırken ya sımıt alır ya da bır cesıt yapan getırır bende cayı demlerım cogu zaman hazırlanan tabagımdan bıle ne kendı evımde ne de gıttıgım yerde yıyemeden buz gıbı olur zaten. Bebegım aglarken mosmor oluyor kolık bır bebek. Ne uyue ne gozlerı acık durur sureklı kucakta sureklı meme. Emek vermedıgımı dusunen kımse varsa kovulmayı beklemeden kendılıgınden cıksın zaten evımden ve hayatımdan

İnanın bütçe meselesi değil bütçem müsait hamdolsun ama olmayadabılırdı. O zamanda böyle aşağılaması belden aşagı vurması mı gerekırdı sonucta benım gelmek ısteyen kendılerını, hıc durmayan bebegımle kabul etmem bıle deger vermek degıl mıdır? Dısardan börek çörek aldırmadan hepsını kendım yaptım ıcerısınden hazır olan bırsey yok. Ama ne olursa olsun o kadar insan oturuyordu masada onlara saygısızlık oldu. Eşine karsı bıle mahcup duruma dustu orası benı ılgılendırmez kendı kalıtesı. Ama demek ki gelenler içlerindeki hasetliği dışarı da vurabılıyormus onu gördüm. Allah dost gorunen dusmanlardan korusun

Yaptiklarinizla ilgisi yok. Dünyayı serseniz adap bilmezin önüne yine aynı dili konusacakti.

Değişmez böyleleri..

Evine geldiğinde bir çift düşman gözlerle etrafı süperler, açık ararlar , her yerin fotoğrafını çeker, yaptiklarinizla gundem yaparlar kendilerine.

Arkanızdan konusarak beslenen bir garip insan olma yoluna girememiş topluluk onlar.

Gittiğim evin ne dağınıklığı umrumdadir ne bana sundukları. Sunma şekli önemlidir benim için.

Beni iyi ağırlamaktan çalışıyorsa tamamdır benim için.

İyi de arkadaşım VAKİT YOK emek harcayabılecegım benı daha fazla oyalayan bır cesıt yapmaya VAKİT YOK🤦‍♀️

Sevmediğiniz bir şey var mı filan denince beklenti yükseltmişsiniz bence. İşte kadın da alttan üstten laf vurmuş misafir ağırlıyorsun yaptığında emek yok diye bana gel gör demiş. Aranızda samimiyet yoksa bu tip durumlarda en iyisi hiç çağırmamak sanırım. Dışarıdan börek filan alıp daha uygun hale de getirilebilirmiş belki masa. Boşa laf yemezdiniz. Elin ağzı torba değil ki büzesin. 🤣

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Emek ve zaman vermeden yumurta bile olmuyor.

Her şeyin bir emeği ve harcanan zamanı oluyor.

Emek vermediğimi düşünen misafirlerle hiç karşılaşmam umarım. Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır diyen bir nesilden geliyoruz.

E o zaman peynir doğramak da bir emek. Sofraya peynir ekmek koy yensin. Misafir işin içine girince daha bol ikram yaparım ben ya. Sofraya uzanan elde bereket vardır ne diye milleti bir yumurtaya kaldırayım ki. Ki hiç de yapmadım maddi durumuma göre elimden geleni sundum. Bunlar bakış açısı ama farklı düşünüyoruz demek ki.

E o zaman peynir doğramak da bir emek. Sofraya peynir ekmek koy yensin. Misafir işin içine girince daha bol ikram yaparım ben ya. Sofraya uzanan elde bereket vardır ne diye milleti bir yumurtaya kaldırayım ki. Ki hiç de yapmadım maddi durumuma göre elimden geleni sundum. Bunlar bakış açısı ama farklı düşünüyoruz demek ki.
Aman siz yapın, ikram kıyamet kendinizden geçebilirsiniz. Biz bu kadar yapabıldık

Insani değer yargılarımız bambaşka malesef. Peynir doğramak emek diye peynir ekmek koymadım zaten. Ama sızın deger yargılarınız NE KADAR ÇEŞİT=O KADAR MİSAFİRPERVERLİK oldugu ıcın bu tabuyu yıkmak cok zor. Sıze sızın gıbı ev sahıpleri lazım:KK25:

ayy terbiyesiz yaa resmen kendini rezil etmiş boş ver hiç takma kıskanmasa imrenmese bu kadar mana bulmaz. her yere de gidin bir terbiyesiz yüzünden niye sosyal hayatını kısıtlayacaksın ki inadına git onla da muhatap olma

Evet peynir doğramakta bir emek ama misafir ağırlamak başka bir şey.. Yanına ek bir şey isteniyor.

Ve bu yapılan her neyse emeksiz demek bana göre çok yanlış.

Emeksiz kelimesi medyanın, sosyal medyanın bir dayatması.

Durmayan bir bebekle basit bir keki bile çırpmak ne kadar zor oluyor bilseniz. Bazı şeylerin maddiyatla alakası yok.

Evet 4 Aile için menü bana da az göründü. Davetli kahvaltılar da Menemenler, omletler, börekler, poğaçalar, zeytin salataları ,peynir çeşitleri havada uçuşmaliydı🙈🙈

Bana göre sucuk, acuka, simitle geçiştirilmiş kadın da bunu anlayıp çenesini tutamamış gibi🙈
ne kadar boş bir yorum

Vallahi burada bile ne densiz yorumlar yapilmis.Cagirmayin efendim. Boyle ucuz bereketsiz muhabbetler donuyorsa demek ki evinizi ozelinizi gonlunuzu acabileceginiz bir sosyal olusum yok karsinizda. Ben diyeyim simit dunyasi siz deyin x kahvalti sarayi. Var yani oyle yerler icin cayinizi kalkin.

Tabi ki geldiysem aç karnımı doyuracağım. Abartmayın lütfen kahve içmeye çağırmamış 4 aileyi Kayvaltiya çağırmış..

Lütfen üslubunuza dikkat edin bu benim fikrim..

Anlattığım şekilde ağrılarım öyle de ağırlanmak isterim. .

Misafir perverlik budur..

Çocukla olamıyorsa davet etmezsin..Çocuk büyüyünce de yapılabilir. .

Pardon size mi yorum yapmıştım. .Yoo o zaman lütfen üslubunuza dikkat edin bir ..
İkincisi bana değil konuya yorum yapın😉
Öncelikle misafirperverlik sizin için göz boyamak benim anladığım :) ne kadar çok çeşit yaparsan o kadar misafirperver olmuyorsun :) üslubum gayet düzgün bu arada bana göre yorumunuz boştu bende söyledim kahvaltı demek menemenler açmalar poğaçalar demek değil misal bende kahvaltıda simit sucuk patates tercih ederim kişiye göre değişir sizin kendi görüşünüz saydığınız çeşitler olabilir ona da saygım var ama başkasının yaptığını (konu sahibinin menüsü gibi) az bulmak yeterli bulmamak geçiştirme olarak görmek çok gereksiz yersiz oluyor . bu arada konuya da gayet yorum yaptım :)

Öncelikle misafirperverlik sizin için göz boyamak benim anladığım :) ne kadar çok çeşit yaparsan o kadar misafirperver olmuyorsun :) üslubum gayet düzgün bu arada bana göre yorumunuz boştu bende söyledim kahvaltı demek menemenler açmalar poğaçalar demek değil misal bende kahvaltıda simit sucuk patates tercih ederim kişiye göre değişir sizin kendi görüşünüz saydığınız çeşitler olabilir ona da saygım var ama başkasının yaptığını (konu sahibinin menüsü gibi) az bulmak yeterli bulmamak geçiştirme olarak görmek çok gereksiz yersiz oluyor . bu arada konuya da gayet yorum yaptım :)
Yorumun harika 😂😂😂

Gruptakı dıger arkadaslara ben kahve pısırırken kahve nasıl pısırılırın ıncelıklerını anlatıyordu. Kısık ateste 6dk yok sekerını bastan atmıyorum falan fılan hepsı cocuklu kadınlar kahve pısırmeyı senden mı ogrenecekler ama ozellıkle bana taktı yanı kızartmanın patlıcanına kadar laf soyledı o komple soyuyormus ben cızgılı yapmısım
yahu bende de mi sıkıntı var bende pijama gibi yapıyorum :skandal:

Back
X