Terbiyesizlik değil mi bu?

Kızlarcım son konuyu bıryere baglamak gerekırse esımle o konuyu tamamen kapattık çözdük ve bırdaha acmamak uzere gömdük. Haftabasında esımın ısyerınden arkadasları ve eslerı bugunden ıcın bıze kahvaltıya gelmek ıstıyorlardı. Bende buyrun gelın beklerım dedım. Normal zamanda da bırbırımıze arada sırada da olsa kahveye caya gıdıp gelen ınsanlarız. Esımle anlastıktan sonra hepsının eslerıne konferans gorusme acıp arkadaslar ozel olarak ıstedıgınız bırsey varmı yada sızın eslerınızın cocuklarınızın (4-9yas arası 4tane cocuk gelecek toplam) yemedıgı yada extra sevdıgı bırsey varsa seve seve yaparım lutfen soyleyın dedım hepsı bır agızdan aa ask olsun canım sen ne yaparsan bız yabancı mıyız kımsenın yemedıgı bırsey yoktur falan deyıp telefonu kapattık dün. Bırı sımıtlerı dıgerı ekmeklerı ben alırım dedı tamam dedım. Bende guzel bır sofra hazırladım peynır zeytınden baska fırına kasarlı patates surdum sucukları çöpşişe geçirip fırınladım tarçınlı cevizli kek yaptım hatta sabahın köründe kalkıp onlar ıcın acıka bıle yaptım sımıtle ıyı gıder dıye. Esımde oglumuzu anneme goturdu geldı. Neyse bız sofraya oturduk çaylar koyuldu. X arkadas acıkadan sımıdıne surdu ve anında peceteye cıkardı - inanmıyorum loveitred acıkaya sarımsak koymussun ınanamıyorum. Bende dedım kı canım acıka zaten sarımsaksız yenılse adı acıka olmaz dedım. O harıc masada kı herkes bayıla bayıla yedı hatta ıkı tarafın acıkasını ıkı kez yenıledım begenıldı yanı. Sonra kaşarlı patatesi servis ederken arkadaslar soguyunca guzel olmuyor ama yerken cok dıkkatlı olun damagınızı haslayabılır dedım. O da bır guzel yendı dıkdortgen borcamdan kırıntı bıle kalmadı gerıye. Sonra acıkaya mana bulan arkadas yıne loveitred valla sen bana bu pazar sımıt yedıreceksın herhalde ben süt ve süt ürünleri de yemıyorum demez mi. Ben artık bu kadar seye dayanamayıp dedım kı - arkadaslar ben hepınızı aradıgımda sordum keske yemedıklerınızı de soyleseydınız ona gore hassas davranırdım dedım. Sen kahvaltıyı bana gelınce ye kahvaltı nasıl oluyor gorursun dedı. Bunun eşi ordan atladı saliha yeter artık geldıgımızden berı bı domatese mana bulmadın begenılmedı de ondan mı sofra da bırsey kalmadı ayıp edıyorsun dedı. Sonra bu arkadas cocuguna bakma bahanesıyle kalktı sofradan bıraz serın ruzgarlar estı dogal olarak herkesın bı tadı kactı. Esı de gıderken bana dedı kı hersey harıkaydı ellerıne saglık bıze de beklıyoruz. Bende ınsallah dıyebıldım sadece. Cagırınca da asla gıtmek ıstemıyorum artık. Esım de bana dıyor kı delının tekı zaten kendı yapamadıgı seylerı baskalarını manalayarak kapatmaya calısıyor. Az once de bana telefon ettı bende sanıyorum kı kusura bakma bugun ıcın ozur dılerım dıyecek. Hala bana dıyor kı ama oyle acıka mı yapılır bende sen daha mukemmelını hazırlarsın emınım deyıp kapattım telefonu. Bırdaha kı bulusmaya gıtmezsem kacıyormus pozısyonuna dusecegım. Nasıl bı tutum sergılemelıyım sevgıler efem🙄🤔🌺
Ne gereksız kadın.Delimi ne.Zıkkım yesin.Gittt hanımefendılıgını koru gel.

Evet ben uyumayan ve uyutmayan bebegımle bu kadar yapabıldım kuru peynır zeytınde koyabılırdım bana bebeklı bırı sadece peynır zeytınde cıkarsa asla ıcımden bıle laf etmem ne kadar zor oldugunu ben bılıyorum. Benı o halınle kabul edıp kahvaltı hazırlamıs ya ne oldugu hıc onemlı degıl. Dıger arkadaslar memnun ayrıldı o kendı saygısızlıgı

Kaşarlı patates, acıka, fırında domatesli biberli sucuk, kızartma, kek bunlar bebeklı bır kadın ıcın cok ugrastırıcı seyler emek harcadım

Eline koluna sağlık daha ne olacaktı kahvaltı altı üstü. Zaten bu buluşmaların amacı arkadaşların bir araya gelip hoş vakit geçirmesi değil mi kahvaltı bahane. İlaveten bebekli kadına misafirliğe gidiyorsa herkes bir çeşit bir şey yapar getirir nezakettir yani. Takmayın kafanıza bazı insanlar kaba işte

Kadın tam bir görgüsüzmüş bence. Yaptığı hareket mide bulandırıcı. Keşke yüzüne vursaydınız edep öğren önce bırak soğanı, sarımsağı diye..

İkincisi de yaptığınız o sarımsaklı şey nasıl yapılıyor bilmiyorum ama diğerleri sanki yarım saat kala misafir geleceğini öğrenmişsiniz de acele acele bunları yapmışsınız gibi duruyor. 🙄
Evet 4 Aile için menü bana da az göründü. Davetli kahvaltılar da Menemenler, omletler, börekler, poğaçalar, zeytin salataları ,peynir çeşitleri havada uçuşmaliydı🙈🙈

Bana göre sucuk, acuka, simitle geçiştirilmiş kadın da bunu anlayıp çenesini tutamamış gibi🙈

Bu gereksiz kahvaltı daveti için çocuğunuzu neden annenize gönderdiniz

Anladığım kadarı ile küçük

Sırf onlara iyi hizmet etmek için neden gönderesiniz

Ne bulurlarsa onu yerler ki zaten kahvaltı bu peynir zeytin domates salatalık yeter

Kimse için çocuğumdan kısmak istemem değmediğini de gördünüz

Sıkmayın Canınızı gidin peynirine zeytinine iltifat edin gelin

Laf söylemeyı bende bılıyorum ama esı cok kıbardı defalarca tesekkur etmıs adama sırf munasebetsız esı ıcın laf soylemek ıstemedım haftaya onlardayız eger bı saygısızlıgı olursa ozaman yapıstırırım lafı telefonda hemen olayın aksamında laf soylemek en az onunkı kadar saygısızca olurdu dıye dusundum
Eee sofrada söylemekte öyle olmuş işte onu diyorum.

Evet 4 Aile için menü bana da az göründü. Davetli kahvaltılar da Menemenler, omletler, börekler, poğaçalar, zeytin salataları ,peynir çeşitleri havada uçuşmaliydı🙈🙈

Bana göre sucuk, acuka, simitle geçiştirilmiş kadın da bunu anlayıp çenesini tutamamış gibi🙈
Omlet vardı zaten klasık kahvaltılıkları saymıyorum ayrıca herkese tadımlık degıldı bu yaptıklarım borcamlar dolusu yaptım bırer çöpşiş birer patates tanesı dusmedı yanı

Eline koluna sağlık daha ne olacaktı kahvaltı altı üstü. Zaten bu buluşmaların amacı arkadaşların bir araya gelip hoş vakit geçirmesi değil mi kahvaltı bahane. İlaveten bebekli kadına misafirliğe gidiyorsa herkes bir çeşit bir şey yapar getirir nezakettir yani. Takmayın kafanıza bazı insanlar kaba işte
Ayrıca ben davet etmedım kendılerı gelmek ıstıyoruz dedıklerı ıcın kabul ettım. Bebegım dört bucuk aylık. Sımıt ve tahıllı ekmek alıp getırmısler sagolsunlar. Yanı takılacak bır sofra da yoktu ayrıca dedıgınız gıbı kaba ınsanların onune ne koysan aynı tavır

Bu şakadır umarım?

Şaka değilse, sizin gibi düşünenleri evimin kapısından içeri dahi almazdım.
Eş dost ortamı mı arıyorsunuz yoksa aç karnınızı mı doyuracaksınız?
O kadar açsanız fakir mahallelerde aş evi var, onlara uğrayın.

Çocuklu kadına yapılan yoruma bak.

Bu gereksiz kahvaltı daveti için çocuğunuzu neden annenize gönderdiniz

Anladığım kadarı ile küçük

Sırf onlara iyi hizmet etmek için neden gönderesiniz

Ne bulurlarsa onu yerler ki zaten kahvaltı bu peynir zeytin domates salatalık yeter

Kimse için çocuğumdan kısmak istemem değmediğini de gördünüz

Sıkmayın Canınızı gidin peynirine zeytinine iltifat edin gelin
Butun gece aglayıp susmadı zaten oglenden sonrası ıcın benım aılemle yemek programımız vardı nasılsa bulusulacak dıye gonderdım esımle ama haklısınız bu tarz ınsanlar ıcın asla degmez evladımı gondermeye. En azından oglum annemdeyken sutunu ıcıp uyumus en cok ona sevındım

Omlet vardı zaten klasık kahvaltılıkları saymıyorum ayrıca herkese tadımlık degıldı bu yaptıklarım borcamlar dolusu yaptım bırer çöpşiş birer patates tanesı dusmedı yanı
Tabi ki kadının yaptığını tasvip etmiyorum.Bir bardak çay da olsa onu içer kalkarsın. .

Fakat benim çevremde de toplu kahvaltılar yapıyoruz masada yok yok çünkü öğle yemeği ile birleştiriliyor hem çeşide hem de doyurucu olmasına özen gösteriliyor.

Tabi sarımsak ve soğan da sofrada bana göre olmamalı onlar biraz daha samimi ortamda sunulabilir Ailelere vs..

Bu şakadır umarım?

Eş dost ortamı mı arıyorsunuz yoksa aç karnınızı mı doyuracaksanız?

Kahvaltın mikemmel olmuş.Misafir buldunu yer yemeyende zıkkım yesin balım.

Gidersiniz bakarsınız bakalım ne yapmış ,abuk subuk bişi olursa sizde lafı yapıştırırsınız ,saçmalamış ne bekliyormuş ki ,çok lüks yerlerde bile gelen belli ,pişi sucuk yumurta peynir çeşitleri ,reçek kaymak bal tereyağı vs gayet güzel çeşit yapmışsınız

Kadin gercekten iyi niyetli degil. Bence gorusmeyin yani ben şu hareketleri gore gore gitmezdim ama diyecegim şu ki benim de yemedigim birsey yoktur kahvaltida ama sogan, sarimsak gibi seyler sormadan koyulmaz.

Normalde sogan yerim ama sabah sabah kahvalti vakti sarimsakli, soganli birsey yemem acikcasi ve gittigim sabah sofralarinda da gormedim oyle şey. Dolayisiyla sorulsa soylemek aklima gelmezdi.
Ama yine de o yorumlari yapmazdim ben olsam hele ki milletin icinde masada peceteye agzindakini cikartmak filan cok igrenc seyler. Kocasina yazik hem kendini hem esini rezil etmiş.
Yanı acıka turkıyenın heryerınde sarımsaklı yapılır ısteyen koymaz elbette. Ama sordugum halde sut ve sut urunlerı yemeyen kadının boylesıne barız bır seyı soylememesı benım sucum degıl kı? Bıldıgım halde koysam tavrını belkı anlayacagım ama soylemeden bılmem ımkansız. Sucukta sarımsaklı en nıhayetınde kokulu bır gıda ama onu goturdu cok anlamsızca yaptıgı seyler. Acıkadakı sarımsaga öğğ böğğ diyen kadının iki şiş sucuk yemesının altında ne aramalıyım acaba?

agır komplekslı kısılerı kafanıza takmamanız gerek
o uslupsuz konustugunda sende daha guzellerını yemekte nasıp olur ınsallah emınım sen daha becerıklısındır bırgun mantı ac yıyelım mesela yemek zevkıne elının lezzetıne guvenıyorum benım ıddaam yok ama senın dolmanı mantını ıclı koftenı katmerını yemelıyız cunku bellıkı sen bu ıslerde ıyısın demek lazım

ısteyın dıyın yapsın yıyın :) kendını boyle ortaya atıyorsa bırı kullanacaksınız onu bukadar basıt

bakın ondan sonra sesı cıkıyormu

Bu şakadır umarım?

Eş dost ortamı mı arıyorsunuz yoksa aç karnınızı mı doyuracaksanız?

Tabi ki geldiysem aç karnımı doyuracağım. Abartmayın lütfen kahve içmeye çağırmamış 4 aileyi Kayvaltiya çağırmış..

Lütfen üslubunuza dikkat edin bu benim fikrim..

Anlattığım şekilde ağrılarım öyle de ağırlanmak isterim. .

Misafir perverlik budur..

Çocukla olamıyorsa davet etmezsin..Çocuk büyüyünce de yapılabilir. .

Yanı acıka turkıyenın heryerınde sarımsaklı yapılır ısteyen koymaz elbette. Ama sordugum halde sut ve sut urunlerı yemeyen kadının boylesıne barız bır seyı soylememesı benım sucum degıl kı? Bıldıgım halde koysam tavrını belkı anlayacagım ama soylemeden bılmem ımkansız. Sucukta sarımsaklı en nıhayetınde kokulu bır gıda ama onu goturdu cok anlamsızca yaptıgı seyler. Acıkadakı sarımsaga öğğ böğğ diyen kadının iki şiş sucuk yemesının altında ne aramalıyım acaba?

Ne arayacağınız belli... görgüsüzlük :D

Evet ben uyumayan ve uyutmayan bebegımle bu kadar yapabıldım kuru peynır zeytınde koyabılırdım bana bebeklı bırı sadece peynır zeytınde cıkarsa asla ıcımden bıle laf etmem ne kadar zor oldugunu ben bılıyorum. Benı o halınle kabul edıp kahvaltı hazırlamıs ya ne oldugu hıc onemlı degıl. Dıger arkadaslar memnun ayrıldı o kendı saygısızlıgı

Amaaan boşver beğenmeyen zıkkım yesin. Bizim bu saçma salak fazla misafirperverliğimizden sıkıldım artık, kadının 4.5 aylık bebeği var kahvaltıya gitmişler bir de çeşit beğenmiyorlar. Koca koca kadınlar biri bir tepsi poğaça, biri de bir tepsi börek yapıp getirseydi ne var yani bu kadar, maksat bir arada olmak değil mi?

Git mutlaka oraya da, kibar kibar kahvaltını yap dön evine, herkes kendisine yakışanı yapar.

Back
X