Terbiyesizlik değil mi bu?

Tabi ki kadının yaptığını tasvip etmiyorum.Bir bardak çay da olsa onu içer kalkarsın. .

Fakat benim çevremde de toplu kahvaltılar yapıyoruz masada yok yok çünkü öğle yemeği ile birleştiriliyor hem çeşide hem de doyurucu olmasına özen gösteriliyor.

Tabi sarımsak ve soğan da sofrada bana göre olmamalı onlar biraz daha samimi ortamda sunulabilir Ailelere vs..
Yanı sımdı sarımsak ve sogan koyma olayına nerden geldınız ben onu anlamadım? Ben oyle bırsey mı yazdım? Kahvaltı ıcın yaptıgım acıkanın ıcındekı sarımsak ve sucugun daha yapım asamasındakı sarımsak mevzu bahıs olan? Dısarıya kahvaltıya da cıksanız acıka ve sucuk sarımsaklıdır. Bende sofraya soğan kesıp koymadım ki yada sarımsak soyup koymadım yanı.

Bu şakadır umarım?

Şaka değilse, sizin gibi düşünenleri evimin kapısından içeri dahi almazdım.
Eş dost ortamı mı arıyorsunuz yoksa aç karnınızı mı doyuracaksınız?
O kadar açsanız fakir mahallelerde aş evi var, onlara uğrayın.

Çocuklu kadına yapılan yoruma bak.
Olmazzzz börekler çörekler sağlıksız kalori bombaları havada uçmalı 😁😁

Sofranın resmini ıstıyorum ben. Şişte sucuk, fırında patates nasıl bısı hıc yemedim galıba

Tabi ki geldiysem aç karnımı doyuracağım. Abartmayın lütfen kahve içmeye çağırmamış 4 aileyi Kayvaltiya çağırmış..

Lütfen üslubunuza dikkat edin bu benim fikrim..

Anlattığım şekilde ağrılarım öyle de ağırlanmak isterim. .

Misafir perverlik budur..

Çocukla olamıyorsa davet etmezsin..Çocuk büyüyünce de yapılabilir. .

İyi de konu sahibi çağırmamış, onlar gelmek istemişler.

Bakın:
“Haftabasında esımın ısyerınden arkadasları ve eslerı bugunden ıcın bıze kahvaltıya gelmek ıstıyorlardı.”

Üsluba gelince, sizin yazdıklarınız da maymun ikonları koyunca komik olmuyor, bilin isterim.
Kötü bir kelime kullanmadım,
Fakir, aş evi dedim diye alındıysanız o sizin hassasiyetiniz. Ki bu kavramlar da aşağılamak için kullanılmaz. Sadece birer tanımdır.

Tabi ki geldiysem aç karnımı doyuracağım. Abartmayın lütfen kahve içmeye çağırmamış 4 aileyi Kayvaltiya çağırmış..

Lütfen üslubunuza dikkat edin bu benim fikrim..

Anlattığım şekilde ağrılarım öyle de ağırlanmak isterim. .

Misafir perverlik budur..

Çocukla olamıyorsa davet etmezsin..Çocuk büyüyünce de yapılabilir. .
Bende 4aıle gelecegı bılıncınde kahvaltı hazırladım borcamla yanı tatlı tabagıyla koymadım sofraya. Poğaça börek yapamadım bebegım kucuk ben bu kadarını yapabıldım. Gıttıgım evden de bu kadarını bıle beklemeden gıderım. Yıyecegım öğün kahvaltı bıle olsa sabahın köründe açlıktan ölsem de aaa zeytın salatası yok mu aaa poğaça yokmu dıye bakmam bakamam bebeklı olunca bır sımıdı yerınden kalkmadan bıtırebıldıgıne sukredıyorsun cunku. Sız oyle hazırlayıp sıze de oyle hazırlasınlar yıne de

Yanı sımdı sarımsak ve sogan koyma olayına nerden geldınız ben onu anlamadım? Ben oyle bırsey mı yazdım? Kahvaltı ıcın yaptıgım acıkanın ıcındekı sarımsak ve sucugun daha yapım asamasındakı sarımsak mevzu bahıs olan? Dısarıya kahvaltıya da cıksanız acıka ve sucuk sarımsaklıdır. Bende sofraya soğan kesıp koymadım ki yada sarımsak soyup koymadım yanı.
Bakin sizi anlıyorum yine söylüyorum acuka gibi buram buram sarımsak kokan yiyecekler daha samimi sofralara konulabilir. .

Belki arkadaşlarınıza sosun sarımsaklı olduğunu hatirlatabilirdiniz. .

Tabi bu kadın acukayı sarimsagindan dolayı yemeyip sucukları yiyorsa tabi ki samimiyetsiz. .

Benim eleştirdiğim nokta menünün azlığı. .

Tabi ben asla sorun yapmam bir bardak çay bile kafi gelir fakat her insan için geçerli değil. .
Kimisi gerçekten , yediği sofranın arkasından hemen eleştirecek bir şey buluyor.

Siz, sucuğu yedi dediniz fakat kadın beni simite mecbur bıraktın diyor..

Cidden oturup ne tartışıyoruz böyle?
Kahvaltıya davet edeceğim, yorulacağım.
Üzerine aç kaldım tantanası dinleyeceğim öyle mi?

Ne yemek istersiniz ne yapayım diye sormak bile ekstra inceliktir gerek yok.
Ben sadece Ramazan'a özel oruçlu insanı aç bırakmamak adına özel bir isteğiniz var mı diye sorarım hepsi bu.

Onun dışında neyi uygun görürsem menümde o olur.
On çeşitten de elbet ikisi uyar karnını bir şekilde doyurur kişi.
Neyi nasıl yaptığım, hangi malzemeyi kullandığım da benim bileceğim iştir.
Beğenmeyen yemesin, bir daha da gelmesin.
Karnını doyurup gelsin ya da aç kalacakmış madem ağzını kapalı tutsun ama emeğe saygısı olsun.
Böyle terbiyesizler için hayatta yormam kendimi.

Burada tartıştığımıza bile değmez.

Sofranın resmini ıstıyorum ben. Şişte sucuk, fırında patates nasıl bısı hıc yemedim galıba
Keşke cekseydım fotosunu. Ama basıtce anlatayım çöpşişe bır tane sucuk bır bıber ve bır domates takarak dolana kadar dızıyorsunuz sonra fırına borcamla suruyorsunuz şık ve lezzetlı oluyor fırının ızgara ayarında. Kaşarlı patatesı de patateslerı yuvarlak dılımleyıp yaglı borcamda on dk fırında pısırıyorsunuz sonra uzerıne bır paket krema ve beşamel sos yapıyorsunuz kızarınca uzerıne kaşar rendeleyip fırından cıkarıyorsunuz herkes cok begendı o harıc.

Evet 4 Aile için menü bana da az göründü. Davetli kahvaltılar da Menemenler, omletler, börekler, poğaçalar, zeytin salataları ,peynir çeşitleri havada uçuşmaliydı🙈🙈

Bana göre sucuk, acuka, simitle geçiştirilmiş kadın da bunu anlayıp çenesini tutamamış gibi🙈

Orasi işletme degil ev. Kahvalti icin herseyin havada uçuşmasi gerekmiyor. Ne bulduysa sofraya tikistirmak tamamen gorgusuzluktur. Gayet iyi yapmiş yine. O kadar çesit bekleyen gitsin disarda yesin 2 kisi, 200 liralik kahvalti masasinda bile ayni anda hem omlet hem menemen havada uçuşmuyordu. Biz bu kadarini ediyoruz demekki...

Çok özür dileyerek, "mana" değil "bahane" demek istiyorum. Düzeltmeden duramadım.

Kadına diyecek laf yok zaten. Edepsizmis belli ki.
Orada demek istenen "mahna". Konu sahibi yazım yanlışı yapmış yalnızca. Kullanımda hata yok. İleri sürülen sözde neden demektir.

Kız canım acuka istedi:):)Sofran mikemmel tam benim tarzım.Çalıştım için haftada 1 aılemle kajvaltı yapıorum.Benim için kahvaltı çok çok onemli:)Eline sağlık.Bebegını bıle annene bırakmışın sırf eşine saygından mısafırlerıne saygından.

sabah sogan sarımsak yenmez denmıste :)
aslında asıl sabah yenır hatta bır soz var
soganı sabah kendıne oglen dostuna aksam dusmanına yedır dıye
aksam mıdeye bagırsaga rahatsızlık verır sogan sarımsak
ben anteplıyım bız burda sabah bol soganlı cıger kavurması bol soganlı nohut durumu falan yerız hıc de kokmayız cunku yedıkten sonra dıs fırcalanır ve agza 1 karanfıl atar cıgnerız ya da nane yenır ondan sonra koku olmaz koku sabah olunca cosup aksam olunca gerı kacmıyor koku kokudur ve onu engellemenın cesıt cesıt yolları vardır menemen yapılır sabah ve soganlı harıka olur sucukta zaten sarımsak var sabah yenır çemen ,pastırma bunlar hep kokuludur ve sabah yenır

gıttıgım evde sadece patates kızartması ve domates sosu olsa yıne ellerıne saglık derdım umdugunu degıl buldugunu demısler .

Keşke cekseydım fotosunu. Ama basıtce anlatayım çöpşişe bır tane sucuk bır bıber ve bır domates takarak dolana kadar dızıyorsunuz sonra fırına borcamla suruyorsunuz şık ve lezzetlı oluyor fırının ızgara ayarında. Kaşarlı patatesı de patateslerı yuvarlak dılımleyıp yaglı borcamda on dk fırında pısırıyorsunuz sonra uzerıne bır paket krema ve beşamel sos yapıyorsunuz kızarınca uzerıne kaşar rendeleyip fırından cıkarıyorsunuz herkes cok begendı o harıc.
Ben de cok severim bu patates tarifini,kahvaltiya cok yakisiyor.
Misafire de uygun günlük kahvaltiya da,kolay ve lezzetli,elinize saglik...

İyi de konu sahibi çağırmamış, onlar gelmek istemişler.

Bakın:
“Haftabasında esımın ısyerınden arkadasları ve eslerı bugunden ıcın bıze kahvaltıya gelmek ıstıyorlardı.”

Üsluba gelince, sizin yazdıklarınız da maymun ikonları koyunca komik olmuyor, bilin isterim.
Kötü bir kelime kullanmadım,
Fakir, aş evi dedim diye alındıysanız o sizin hassasiyetiniz. Ki bu kavramlar da aşağılamak için kullanılmaz. Sadece birer tanımdır.
Hımm siz emojiye takıldınız. .
Fakat yine söyleyim üslupsuzsunuz bunu kabul edin Ayrıca kibledim sizi bir de mesajlarınızı Mune Mune de görsün. O karar versin.

gıttıgım evde sadece patates kızartması ve domates sosu olsa yıne ellerıne saglık derdım umdugunu degıl buldugunu demısler .

Görgü böyle bir şey işte ama artık mumla arıyoruz görgüyü. :(

Amaaan boşver beğenmeyen zıkkım yesin. Bizim bu saçma salak fazla misafirperverliğimizden sıkıldım artık, kadının 4.5 aylık bebeği var kahvaltıya gitmişler bir de çeşit beğenmiyorlar. Koca koca kadınlar biri bir tepsi poğaça, biri de bir tepsi börek yapıp getirseydi ne var yani bu kadar, maksat bir arada olmak değil mi?

Git mutlaka oraya da, kibar kibar kahvaltını yap dön evine, herkes kendisine yakışanı yapar.

Aynen öyle... Nuh nebiden kalma kriterlerle hiç bir yere varamayız.
Bize sıcak sohbetler lazım.

Back
X