Terbiyesizlik değil mi bu?

Evet 4 Aile için menü bana da az göründü. Davetli kahvaltılar da Menemenler, omletler, börekler, poğaçalar, zeytin salataları ,peynir çeşitleri havada uçuşmaliydı🙈🙈

Bana göre sucuk, acuka, simitle geçiştirilmiş kadın da bunu anlayıp çenesini tutamamış gibi🙈

Evet çok haklısınız ben de öyle yapardım ikramları. Yakın arkadaşım olsa şartları müsaitse kenara çekip uyarırdım bu konuda da kendisini. Kadın çat çat konuşunca eşi de arkasını toplamış mecburen 😊

Çok ayıp etmiş misafiriniz. Bence de kıskanmış sizi. Ama siz onun seviyesine inmemişsiniz ağırlığınızı koymuşsunuz bence bundan sonrada onun seviyesine düşmeyin. Bence davetine icabet edin ama bi açığını arar gibi değil, hiçbir şey olmamış gibi gidin ama olurda size laf söylemeye ya da imalarda bulunmaya kalkarsada kendi kişiliğinizden ödün de vermeyin tabi ama cevabını da verin. Kendinizi ezdirmeyin. Sonrada mesafenizi koyun ona karşı.

Bende sarımsak sevmem mesela. Bi gün kuzenime gittim annesi kullanmıştı bende bi kaşık aldım sonra da bişe demedim ama yemediğimi görünce sordular ellerinize sağlik çok güzel olmuş ama ben sarımsaklı yiyemiyorum dedim utangac bi halde. Ki onlar yabancı bile değiller çocukluğumu bilirler ki utandım ben söylerken. onlarda anlayışla karşıladılar. Şimdi ben hiç bişe demeden kendiler bana özel sarımsaksız yapıyolar ben gideceğim zaman herşeyi ben yemiyorum diye tüm aile sarımsaksız yiyo o gün herşeyi. Nezaket
budur işte.

Mantarda yiyemiyorum bi gün yengemde mantar çorbası yapmiş koydu önüme ki ben kokusuna bile dayanamam. Yenge dedim küsmezsen sana birşey diyebilir miyim. Aşk olsun dedi neden küseyim. Dedim ellerine sağlık çorba çok güzel görünüyo eminim çokta güzel olmuştur ama ben mantarın hiçbir yemegıni yiyemiyorum yani benim sorunum yemegin yapimiyla değil mantarın kendisiyle. Ben yemesem olur mu dedim kıvranarak ki oda yıllardır sevdigim şakalaştıgım, birbirimize nazımızın geçtigi benim cocuklugumu bilen biridir. Güldü. Sanki yabancımıyım ben yemesen ne olcak dedi. Aldı tabagi onumden baska yemek koydu.

Yani demem o ki insan yillardir tanidigi ailesinden birine bipe oyle yapmazken o kadin nerden kendinde bupmus o hakkı da boyle bi terbiyesizlik yapmis anlamis degilim

Bide çok merak ediyorum nolur gidin ne yapacak çok merak ediyorum. Paylaşırmısınız burda. Hoppa

Kiskanc işte.
Kiskancliktan morel bozmaya calisiyor.
Hic umursamayin.
Cagirdiginda da gidin hayat dersi verin gelin)))

Çok ayıp etmiş misafiriniz. Bence de kıskanmış sizi. Ama siz onun seviyesine inmemişsiniz ağırlığınızı koymuşsunuz bence bundan sonrada onun seviyesine düşmeyin. Bence davetine icabet edin ama bi açığını arar gibi değil, hiçbir şey olmamış gibi gidin ama olurda size laf söylemeye ya da imalarda bulunmaya kalkarsada kendi kişiliğinizden ödün de vermeyin tabi ama cevabını da verin. Kendinizi ezdirmeyin. Sonrada mesafenizi koyun ona karşı.

Bende sarımsak sevmem mesela. Bi gün kuzenime gittim annesi kullanmıştı bende bi kaşık aldım sonra da bişe demedim ama yemediğimi görünce sordular ellerinize sağlik çok güzel olmuş ama ben sarımsaklı yiyemiyorum dedim utangac bi halde. Ki onlar yabancı bile değiller çocukluğumu bilirler ki utandım ben söylerken. onlarda anlayışla karşıladılar. Şimdi ben hiç bişe demeden kendiler bana özel sarımsaksız yapıyolar ben gideceğim zaman herşeyi ben yemiyorum diye tüm aile sarımsaksız yiyo o gün herşeyi. Nezaket
budur işte.

Mantarda yiyemiyorum bi gün yengemde mantar çorbası yapmiş koydu önüme ki ben kokusuna bile dayanamam. Yenge dedim küsmezsen sana birşey diyebilir miyim. Aşk olsun dedi neden küseyim. Dedim ellerine sağlık çorba çok güzel görünüyo eminim çokta güzel olmuştur ama ben mantarın hiçbir yemegıni yiyemiyorum yani benim sorunum yemegin yapimiyla değil mantarın kendisiyle. Ben yemesem olur mu dedim kıvranarak ki oda yıllardır sevdigim şakalaştıgım, birbirimize nazımızın geçtigi benim cocuklugumu bilen biridir. Güldü. Sanki yabancımıyım ben yemesen ne olcak dedi. Aldı tabagi onumden baska yemek koydu.

Yani demem o ki insan yillardir tanidigi ailesinden birine bipe oyle yapmazken o kadin nerden kendinde bupmus o hakkı da boyle bi terbiyesizlik yapmis anlamis degilim

Bide çok merak ediyorum nolur gidin ne yapacak çok merak ediyorum. Paylaşırmısınız burda. Hoppa

Sofrada ağızdan birşey çıkarılmaz .
Bu biiiiir
Gerisi malum zaten gerek yok

Ay hakikaten onu gözden kaçırmışım.
Bu nasıl bir rezalettir, nasıl bir görgüsüzlüktür. Eşine acıdım Saliha hanımın.
İnsan içinde nasıl davranılacağını bilmiyorlarsa insan içine çıkmasalar keşke, mağaralarında yaşamaya devam etseler.

Davetine gideceğiz çünkü eşlerimiz ve onların eşlerinin hiçbir suçu yok. Herkes yedı ıctı memnun ayrıldı. Bende zaten aman sız gelın kol böreği açacağım aman efendim pişi yaparım diye bir iddiada bulunmadım. Bebegım cok huysuz sabah 5e kadar uyumadık 8de kalkıp 11e kadar bu kadar yapabıldım ama bende bebeklıyım ve mukemmel sofralar doktururum vay efendım açma börekte yaparım çeşit çeşit salatalar da yaparım dıyen varsa da ona da saygı duyuyor ve takdır edıyorum. Elbette elimden geldiğince ve zamanım yettiğince en güzelini sunarım misafirime ama azarla saygısızca bal baklava sunacagına tatlı dılı guler yuzuyle kuru ekmek koysun onu yeğlerim. Hepınıze tesekkur ederım tekrar belırtıyorum. Çöp şiş sucuklardan kişibaşı 3er adet düştü. Patates en büyük dikdörtgen borcama yapıldı. Kızartma da aynı borcama yanı ısteyen pekala ıkıncıye rahatlıkla alabıldı herseyden. Ikı dolu sahanda omlet vardı. Kek 1 bütün kalıptı. Erkekler bile doydu ki her zaman erkekler en geç doyanlar oluyor grubumuzda. Kahveye yer kalmadı dediler. Kahveyle bırlıkte aksamdan truf yapmıstım onlardan ıkram ettım ve kapanış yani. Yanı bu sofralar yarısıyor programı degıldı bende gıdıp kahvaltımı edıp cekıp evıme gelecegım haftaya. Bız ıstedık kı gelen evının konforunda yesın ıcsın gulelım gecelım herkes mutlu ayrılsın fakat makbule gecmedı bır kısı ıcın. O da onun ayıbı dıyıp gecelım

budur işte.

Evet paylaşacağım ınsallah cekebılırım yanı.

Orada demek istenen "mahna". Konu sahibi yazım yanlışı yapmış yalnızca. Kullanımda hata yok. İleri sürülen sözde neden demektir.
Mahna diye bir kelime Türkçe sözlükte yoktur. Ağızlar sözlüğünde vardır bir ihtimal. Zaten tanımını yaptığınız şey de bahane kelimesi.

Yenekteyiz programlarini cok izlemis herhalde. Tamam birşeyi sevmeyip yememiş olabilir ama peceteye cikarmak cok ayip. Yada bana simit yedireceksin ne demek misafir umdugunu degil buldugunu yer. Kuru ekmek sogan olsa yemesede doydum der. Tabi gunumuz neslinde masalar donatildigi icin ve herkes birbiriyle yaris yaptigi icin saliha hanim fazla kaptirmis, oysa adi gibi davranabilseymis

Mahna diye bir kelime Türkçe sözlükte yoktur. Ağızlar sözlüğünde vardır bir ihtimal. Zaten tanımını yaptığınız şey de bahane kelimesi.
Arkadaslar mahna yazmıyor zaten mana yazıyor ayrıca kullanım yerlerını bılıyorum mana bahane sebep anlamında kullandım bkz. 👇
Cagırınca da asla gıtmek ıstemıyorum artık. Esım de bana dıyor kı delının tekı zaten kendı yapamadıgı seylerı baskalarını manalayarak kapatmaya calısıyor.

Kızlarcım son konuyu bıryere baglamak gerekırse esımle o konuyu tamamen kapattık çözdük ve bırdaha acmamak uzere gömdük. Haftabasında esımın ısyerınden arkadasları ve eslerı bugunden ıcın bıze kahvaltıya gelmek ıstıyorlardı. Bende buyrun gelın beklerım dedım. Normal zamanda da bırbırımıze arada sırada da olsa kahveye caya gıdıp gelen ınsanlarız. Esımle anlastıktan sonra hepsının eslerıne konferans gorusme acıp arkadaslar ozel olarak ıstedıgınız bırsey varmı yada sızın eslerınızın cocuklarınızın (4-9yas arası 4tane cocuk gelecek toplam) yemedıgı yada extra sevdıgı bırsey varsa seve seve yaparım lutfen soyleyın dedım hepsı bır agızdan aa ask olsun canım sen ne yaparsan bız yabancı mıyız kımsenın yemedıgı bırsey yoktur falan deyıp telefonu kapattık dün. Bırı sımıtlerı dıgerı ekmeklerı ben alırım dedı tamam dedım. Bende guzel bır sofra hazırladım peynır zeytınden baska fırına kasarlı patates surdum sucukları çöpşişe geçirip fırınladım tarçınlı cevizli kek yaptım hatta sabahın köründe kalkıp onlar ıcın acıka bıle yaptım sımıtle ıyı gıder dıye. Esımde oglumuzu anneme goturdu geldı. Neyse bız sofraya oturduk çaylar koyuldu. X arkadas acıkadan sımıdıne surdu ve anında peceteye cıkardı - inanmıyorum loveitred acıkaya sarımsak koymussun ınanamıyorum. Bende dedım kı canım acıka zaten sarımsaksız yenılse adı acıka olmaz dedım. O harıc masada kı herkes bayıla bayıla yedı hatta ıkı tarafın acıkasını ıkı kez yenıledım begenıldı yanı. Sonra kaşarlı patatesi servis ederken arkadaslar soguyunca guzel olmuyor ama yerken cok dıkkatlı olun damagınızı haslayabılır dedım. O da bır guzel yendı dıkdortgen borcamdan kırıntı bıle kalmadı gerıye. Sonra acıkaya mana bulan arkadas yıne loveitred valla sen bana bu pazar sımıt yedıreceksın herhalde ben süt ve süt ürünleri de yemıyorum demez mi. Ben artık bu kadar seye dayanamayıp dedım kı - arkadaslar ben hepınızı aradıgımda sordum keske yemedıklerınızı de soyleseydınız ona gore hassas davranırdım dedım. Sen kahvaltıyı bana gelınce ye kahvaltı nasıl oluyor gorursun dedı. Bunun eşi ordan atladı saliha yeter artık geldıgımızden berı bı domatese mana bulmadın begenılmedı de ondan mı sofra da bırsey kalmadı ayıp edıyorsun dedı. Sonra bu arkadas cocuguna bakma bahanesıyle kalktı sofradan bıraz serın ruzgarlar estı dogal olarak herkesın bı tadı kactı. Esı de gıderken bana dedı kı hersey harıkaydı ellerıne saglık bıze de beklıyoruz. Bende ınsallah dıyebıldım sadece. Cagırınca da asla gıtmek ıstemıyorum artık. Esım de bana dıyor kı delının tekı zaten kendı yapamadıgı seylerı baskalarını manalayarak kapatmaya calısıyor. Az once de bana telefon ettı bende sanıyorum kı kusura bakma bugun ıcın ozur dılerım dıyecek. Hala bana dıyor kı ama oyle acıka mı yapılır bende sen daha mukemmelını hazırlarsın emınım deyıp kapattım telefonu. Bırdaha kı bulusmaya gıtmezsem kacıyormus pozısyonuna dusecegım. Nasıl bı tutum sergılemelıyım sevgıler efem🙄🤔🌺
Sen de git sesini çıkarma her yediğine suratını ekşit onun gibi de söylenme tok git ucundan al çocuğunla ilgilen sadece çayını iç

Sen de git sesini çıkarma her yediğine suratını ekşit onun gibi de söylenme tok git ucundan al çocuğunla ilgilen sadece çayını iç
Gittiğim yer ev olsun dışarısı olsun önce tabagıma alır tadına bakarım damat tadıma uyuyorsa tekrar alırım tabagıma yok uymuyorsa sesımı cıkarmam peçete olayı cok ayıp kaçtı sadece bana degıl orda gömülmüş yemek yıyen herkese karsı. Allahtan cocuklar ıcın ayrı masa acmıstım

Evet çok haklısınız ben de öyle yapardım ikramları. Yakın arkadaşım olsa şartları müsaitse kenara çekip uyarırdım bu konuda da kendisini. Kadın çat çat konuşunca eşi de arkasını toplamış mecburen 😊
Bu tam olarak Orta Doğu görgüsüzlüğü oluyor işte...

Arkadaslar mahna yazmıyor zaten mana yazıyor ayrıca kullanım yerlerını bılıyorum mana bahane sebep anlamında kullandım bkz. 👇
Cagırınca da asla gıtmek ıstemıyorum artık. Esım de bana dıyor kı delının tekı zaten kendı yapamadıgı seylerı baskalarını manalayarak kapatmaya calısıyor.
Mahna diyen diğer arkadaş, ben değil. Mana da anlam demektir. Bahane doğru kullanım. Neyse, uzamasın.

Ne alaka pardon ? Siz misafire ikram yapmaya üşeniyorsanız ya da kıyamıyorsanız bilemeyeceğim. Ben cimri bir insan değilim. Elimdekini misafire zevkle sunarım. Yapılması gereken de budur. Siz yapmıyorsanız kendi "görgünüz" bir şey diyemem 🤣🤣🤣

Terbiyesizlik tabi ki.
Ağızdan yemek çıkarmak hele :kusmuk:4 bucuk aylık bebekle gayet güzel bir menü hazırlamıssınız.

Ben hiçbir davetime deli gibi çeşit yapan bir insan değilimdir. Vaktim de olsa yapmam. Güzel yapılmış birkaç çeşit yeterli olur her zaman. Gittiğim evde de çok çeşit yapılmışsa ne güzel demem de ne gerek var derim bu kadar şeye açıkçası.

Ayrıca acukayı da çok severim 😋

Ben olsaydım gider, normal bir şekilde davranır, laf sokma telaşına da gitmezdim, herkes kendine yakışanı yapar çünkü.

4,5 aylık bebeği olan kadının evine 4 çift bir çeşit emrivaki ile kahvaltıya gidiyor ve bu menü tatmin etmemiş. Vay be. Ne ortamlar var arkadaş. Bir daha dışarda buluşalım Alman hesabı ödeyelim diye program yapın bakın bir kahvaltıya adam başı 90-100 tl bayılınca acukanın, sarımsaklı ezmelerin falan nasıl tabağını ekmekle sıyırıyor millet. :KK48:

Valla benı
4,5 aylık bebeği olan kadının evine 4 çift bir çeşit emrivaki ile kahvaltıya gidiyor ve bu menü tatmin etmemiş. Vay be. Ne ortamlar var arkadaş. Bir daha dışarda buluşalım Alman hesabı ödeyelim diye program yapın bakın bir kahvaltıya adam başı 90-100 tl bayılınca acukanın, sarımsaklı ezmelerin falan nasıl tabağını ekmekle sıyırıyor millet. :KK48:
Ben bu kadar yapabıldım evet haftabasında degıl aybasında konussakta yapabıleceklerım kısıtlıydı cunku. Sabah 5te yattık bebegim tüm gece uyumadı agladı. Insanlara da allah askına gelın demedım cunku cok samımı oldugum ınsanlar gelmek ıstedıgınde bıle bebegımın nasıl bır bebek oldugunu bıldıgı ıcın gunduz oturması olsa bıle sımıt alıp gelıyorlar ya da evınde pogaca borek yapıp getırıyorlar bende bır cay demlıyorum ve gulup eglenıp gıdıyorlar. Eslerımız cok ıstedıklerı ıcın ve dogumdan berı gelmedıklerı ıcın kıramadım tabı buyrun dedım elımden gelenın en ıyısını yaptıgımı da dusunuyorum bebekle bu kadar oluyor. ama ınsanlar bırbırlerıne yemeye ıcmeye gıdıyormus burada sohbete muhabbete degıl demekkı. Cok yakın bır arkadası olsa kenara cekıp 'yuh yanı bu kadar az cesıtle ınsan ıcıne nasıl cıkarsın en yakın arkadasın olarak senı uyarmak bana duser' dıyen bır arkadasım olsa gercekten ıyı nıyetınden suphe eder tum ılıskımı keserım. Madem cok ıyı arkadassın ve bebegımle zor durumda oldugumu goruyorsun sen gelıp yardım etseydın derdım. Laf soylemek kınamak ne kolay sırf uc bes cesıt az yapıldı dıye ınsanlar bırbırıyle ırtıbatı kesecek durumdaymıs ben bunu anladım. Neler okuyoruz degıl mı  :KK51::işsiz:malesef annem ve uc bes kuzenım harıcınde en yakın arkadasım da ızmıre evlendıgınden boyle rıcada bulunacak kımsem yok. Varsın bız boyle masalar hazırlayıp rezıl olalım:skandal::KK25:

Back
X