Terbiyesizlik değil mi bu?

Şimdi bi Salihalik yapayim.😀😀
Benim annem kayinvalidem yapar bundan bilirler. Gittigim her lokantada da söylerim ta ki bu konuyu görene kadar kendimi gurme zannediyordum😀😀😀 kimisine bas biber salcasi koyuyolar galiba daha koyu,ama ben turuncumsu renk olanini cok severim ceviz vs. Sarimsak denince esime dedimki muammara da sarimsak varmi? Var sanki dedi. Hemen google baktim varmis ama cidden tadi gelmiyor yani sarımsağın. Ama dedigin gibi eline sağlık dersin yumurtayı gomersin cok zor sanki :) ya da simit 😀😀😀 konu sahibi o kadar uğraşmış ayip etmis Saliha
Bizimki de koyu olur,nasil desem,besamel sos gibi.
Demek ayni gibiler,herkes bir isim takmis kendince.

Şimdi bi Salihalik yapayim.😀😀
Benim annem kayinvalidem yapar bundan bilirler. Gittigim her lokantada da söylerim ta ki bu konuyu görene kadar kendimi gurme zannediyordum😀😀😀 kimisine bas biber salcasi koyuyolar galiba daha koyu,ama ben turuncumsu renk olanini cok severim ceviz vs. Sarimsak denince esime dedimki muammara da sarimsak varmi? Var sanki dedi. Hemen google baktim varmis ama cidden tadi gelmiyor yani sarımsağın. Ama dedigin gibi eline sağlık dersin yumurtayı gomersin cok zor sanki :) ya da simit 😀😀😀 konu sahibi o kadar uğraşmış ayip etmis Saliha
Ben yaparsam baştan diyeyim sarımsakla arası olmayanlar yemesin yaptığımı :))) zira ben sarımsağını biraz fazla koyarım, bir de bunun salçayla değil de domatesle yapılanı var, onun içine sarımsak haricinde soğan, mümkünse acı sivri biber de konuyor, adına ne deniyor bilmiyorum ama kahvaltıda bile yerim o kadar severim bu tip sosları.
Ay insanların canı çekecek, aşerecekler en iyisi yemek konusunu kapamak:)

Hakikaten sen de tam saliha çıktın :KK70:
Yani abartılacak birşey yok, kadın bildiğin görgüsüz terbiyesiz biri. Ağzından yemek çıkartıyor sofrada, sanki içinde ne varsa.
Yok çeşit az, yok böyle misafir menüsü olmaz. Herkes ne kadar eleştirecek yer arıyor hayret ettim okudukça.
Daha bugüne kadar gittiğim hiçbir yerde çeşit saymadım, düşünmedim
Önüme ne konulduysa, konulmasa bile önemli değil açıkçası.
Benim için misafirperverlik ikramla ilgili değil, güler yüz hoş sohbet önemlidir.
Bizim kiz da sofradan kalkip lavaboya kossun ve:kusmuk::KK59:.
Saliha da ugrassin dursun:temizlik::temizlik::temizlik::temizlik:

Hakikaten sen de tam saliha çıktın :KK70:
Yani abartılacak birşey yok, kadın bildiğin görgüsüz terbiyesiz biri. Ağzından yemek çıkartıyor sofrada, sanki içinde ne varsa.
Yok çeşit az, yok böyle misafir menüsü olmaz. Herkes ne kadar eleştirecek yer arıyor hayret ettim okudukça.
Daha bugüne kadar gittiğim hiçbir yerde çeşit saymadım, düşünmedim
Önüme ne konulduysa, konulmasa bile önemli değil açıkçası.
Benim için misafirperverlik ikramla ilgili değil, güler yüz hoş sohbet önemlidir.
Aynen yani ailemizden böyle gördük gideriz otururuz Allah ne verdiyse yenir. Cok haklısın canım. Cesit saymak ne demek yani. Kiminin evine gidersin 1 acı kahve icersin doyum olmaz .. o ortama da o insana da. Bir de bana biri bu kadar sey hazırlasa cidden utanirim boyle sey yapmaya yaa. Terbiyesizlik.
Daha evel bi misafirliğe gittim esimin yengesine. Masada yer kalmamıştı. tıkış tıkış olmuştu yiyecekten. Eve geldik. Esime dedim ya neden o kadar cok yapmis yazik degilmi arttı falan.(cope gider diye düşündüm) Esim dediki onlar yerler tuketirler merak etme . burada beni elestirdiler. Misafire hurmetmis . Tamam hurmette buna dikkat etmek nedir. Bazi insanlar boyle şeylere cok takıyor kendisi de gittigi evde de. Bir arkadasim vardi 5 kisiye 10 kisilik sofra hazırlardı. Ay acaba ben cok geri de falan mi.kaldim? Ben zayifim,yemez icmez gillerden 😀😀 ondan ben konu sahibinin menusunu fazla bile buldum😛😀😀😀😀

Ben yaparsam baştan diyeyim sarımsakla arası olmayanlar yemesin yaptığımı :))) zira ben sarımsağını biraz fazla koyarım, bir de bunun salçayla değil de domatesle yapılanı var, onun içine sarımsak haricinde soğan, mümkünse acı sivri biber de konuyor, adına ne deniyor bilmiyorum ama kahvaltıda bile yerim o kadar severim bu tip sosları.
Onun adı acılı ezme :) mangalın yaninda da yapılır hatta. Biberli aynen.
Bir de zengin var,domatesle yapilan,onun içine sogan girmiyordu ama galiba.

, ablanın uzun tırnaklarındaki yarım ojelerinin bir kısmı da hamurda:KK43:
Midem alt üst ama misafirim, ev sahipliği adaplığı kadar misafirinde adabı olmalı bir şey diyemedim, mantıyı yapamadı uz
Oyy Ablacığım nelere maruz kalmışsınız. .Tabi toparlamanız, oradan kalp kırmadan ayrılmanız çok iyi olmuş. .Aynen gerek yok.. bir daha o ellerden yemek yemezsiniz olur biter.

Aynen yani ailemizden böyle gördük gideriz otururuz Allah ne verdiyse yenir. Cok haklısın canım. Cesit saymak ne demek yani. Kiminin evine gidersin 1 acı kahve icersin doyum olmaz .. o ortama da o insana da. Bir de bana biri bu kadar sey hazırlasa cidden utanirim boyle sey yapmaya yaa. Terbiyesizlik.
Daha evel bi misafirliğe gittim esimin yengesine. Masada yer kalmamıştı. tıkış tıkış olmuştu yiyecekten. Eve geldik. Esime dedim ya neden o kadar cok yapmis yazik degilmi arttı falan.(cope gider diye düşündüm) Esim dediki onlar yerler tuketirler merak etme . burada beni elestirdiler. Misafire hurmetmis . Tamam hurmette buna dikkat etmek nedir. Bazi insanlar boyle şeylere cok takıyor kendisi de gittigi evde de. Bir arkadasim vardi 5 kisiye 10 kisilik sofra hazırlardı. Ay acaba ben cok geri de falan mi.kaldim? Ben zayifim,yemez icmez gillerden 😀😀 ondan ben konu sahibinin menusunu fazla bile buldum😛😀😀😀😀

Benim eşimin sülalesi de böyle.
Yemeğe misafir davet ederler 10 kişi gelecekse 20 kişilik yemek hazırlarlar.
Eti köfteyi tavuğu birbirine karıştırırlar. Sırf gösteriş merakı ve nefret ediyorum bu adetlerinden. Kahvaltı desen yine aynı, kayınvalidem 3 4 kişi için çeşit çeşit börek açar, yenmez kalır öyle filan. Ay ne bileyim biz mi görgüsüzüz onlar mı bilemedim :KK70:

Fazla yapilabilir,ona birsey demem de layikiyla yese icse misafir.
Bir arkadas bana israr etmisti ayy Deniz kizlar gelecek,bir grup olduk,arada bulusuyoruz,senin tanidiklarin da var,sen de gelsene.
İyi ya,bir kere geleyim bakayim dedim,ust kat arkadasindaymis.
Kiz da gayet guzel karsiladi,ne hazirliklar yapmis envai çeşit.
Hem tıkınıyorlar,kiz girip ciktikca da laf sokuşturuyorlar ben o_O
Arkadan da mirin mirin konusup goz kirpiyorlar,bak nasil da dedim gordun mu gibilerden.
Ayy vallahi tiksindim,bir daha mi asla.
Biz domates biber hamurla ne hos sohbetler eden bir cevrede buyuduk,boyle arsizliklar midemi bulandiriyor.

Bu konuda taşlanmanız beni şoka soktu
Saydıklarınız gayet misafirlik ikramlar
Aaaa açma börek yok zeytin salataları yok menemen yok nasıl taşlanmayayım nerdeyse kendımı suclu cıkarıcam mağdur tarafken😁😁😁😆😆

Aaaa açma börek yok zeytin salataları yok menemen yok nasıl taşlanmayayım nerdeyse kendımı suclu cıkarıcam mağdur tarafken😁😁😁😆😆

Açma börek ne yaa, en az su böreği olmalı.
Sen sıcak suya sok, bebeğine de ver tutsun bir ucundan soğuk suya soksun. Öyle mi yapılıyordu acaba su böreği, doğru mu hatırladım bilemiyorum :KK70:

Mune Mune inanamıyorum anlattıklarına🙄
Arkadaslar destek olan da var ama taşlayan da az değil hani. Sanki getirdiğiniz simitleri yiyip taytıslayın dedık gelen mısafıre bu ne yahu. Ben mısafır gelınce ikram kıyamet kendımden gecemıyorum bebegım cok huysuz. Ayrıca saliha kişisi eğer üyeyse (ki ben birkaç şeyden acaba mı) dedim ama yemez yavrum burdan ama ben haklıydım fifififi demeye. Valla başını ezerler de kaşarlı patates diye fırına verirler seni 😆😆😆😁😁 şimdi saliha düşünsün 😹😹

Benim eşimin sülalesi de böyle.
Yemeğe misafir davet ederler 10 kişi gelecekse 20 kişilik yemek hazırlarlar.
Eti köfteyi tavuğu birbirine karıştırırlar. Sırf gösteriş merakı ve nefret ediyorum bu adetlerinden. Kahvaltı desen yine aynı, kayınvalidem 3 4 kişi için çeşit çeşit börek açar, yenmez kalır öyle filan. Ay ne bileyim biz mi görgüsüzüz onlar mı bilemedim :KK70:
Bızde ne varsa onu yedık ya tiramisu zamanından degılız bız un helvası muhallebı zamanındanız ondan ayak uyduramadık sanırsam😆🤩

Bende soslara bayılıyorum özellikle içinde ceviz patlıcan acı biber domates olanlarına allahımmmmm

Evet ya, gittigi evde ikram kiyamet beklemek ne gorgusuzce bir sey. Arkadasla guzel vakit gecirmeye mi gidiyor, karnini/gozunu doyurmaya mi? Hazirladiklariniz gayet guzel ve bol. Ayrica usenmemis o sabah taze taze yapmissiniz. Acik bufe kahvaltiya gitsin daha fazlasini bekleyen... Ben arkadaslarim geldiginde tek cesit, onceden hazirlanmis bir yemek yapiyorum ki onlarla bol bol vakit gecirebileyim. Yemegin dibine vurmak istedigimizde ya disarida bulusuyoruz, ya da beraber pisirmeli aktivite yapiyoruz.

Bu arada lutfen Saliha'nin evine gidin. Acayip merak ediyorum o ne hazirlayacak:KK48:!
Aaa gidicem tabi not vericem ona. Immm bu olmamış deyip bunu biraz daha pişirseydin aaa bu böyle olmaz ki falan ahahaha 🤩eşi o kadar kibar biri ki bana bana yedi size ayıp olmazsa onu önüme çekebilir miyim dedi acıka için. Eşimde ye babam ye dostum derken adamı ailecek basur yapıcaz 😝😁😆

Açma börek ne yaa, en az su böreği olmalı.
Sen sıcak suya sok, bebeğine de ver tutsun bir ucundan soğuk suya soksun. Öyle mi yapılıyordu acaba su böreği, doğru mu hatırladım bilemiyorum :KK70:
Ahahaha I inessa armand evet Aden bi tarafından tutar bende öteki tarafından al sana su böreği 😆😆

Kızlarcım son konuyu bıryere baglamak gerekırse esımle o konuyu tamamen kapattık çözdük ve bırdaha acmamak uzere gömdük. Haftabasında esımın ısyerınden arkadasları ve eslerı bugunden ıcın bıze kahvaltıya gelmek ıstıyorlardı. Bende buyrun gelın beklerım dedım. Normal zamanda da bırbırımıze arada sırada da olsa kahveye caya gıdıp gelen ınsanlarız. Esımle anlastıktan sonra hepsının eslerıne konferans gorusme acıp arkadaslar ozel olarak ıstedıgınız bırsey varmı yada sızın eslerınızın cocuklarınızın (4-9yas arası 4tane cocuk gelecek toplam) yemedıgı yada extra sevdıgı bırsey varsa seve seve yaparım lutfen soyleyın dedım hepsı bır agızdan aa ask olsun canım sen ne yaparsan bız yabancı mıyız kımsenın yemedıgı bırsey yoktur falan deyıp telefonu kapattık dün. Bırı sımıtlerı dıgerı ekmeklerı ben alırım dedı tamam dedım. Bende guzel bır sofra hazırladım peynır zeytınden baska fırına kasarlı patates surdum sucukları çöpşişe geçirip fırınladım tarçınlı cevizli kek yaptım hatta sabahın köründe kalkıp onlar ıcın acıka bıle yaptım sımıtle ıyı gıder dıye. Esımde oglumuzu anneme goturdu geldı. Neyse bız sofraya oturduk çaylar koyuldu. X arkadas acıkadan sımıdıne surdu ve anında peceteye cıkardı - inanmıyorum loveitred acıkaya sarımsak koymussun ınanamıyorum. Bende dedım kı canım acıka zaten sarımsaksız yenılse adı acıka olmaz dedım. O harıc masada kı herkes bayıla bayıla yedı hatta ıkı tarafın acıkasını ıkı kez yenıledım begenıldı yanı. Sonra kaşarlı patatesi servis ederken arkadaslar soguyunca guzel olmuyor ama yerken cok dıkkatlı olun damagınızı haslayabılır dedım. O da bır guzel yendı dıkdortgen borcamdan kırıntı bıle kalmadı gerıye. Sonra acıkaya mana bulan arkadas yıne loveitred valla sen bana bu pazar sımıt yedıreceksın herhalde ben süt ve süt ürünleri de yemıyorum demez mi. Ben artık bu kadar seye dayanamayıp dedım kı - arkadaslar ben hepınızı aradıgımda sordum keske yemedıklerınızı de soyleseydınız ona gore hassas davranırdım dedım. Sen kahvaltıyı bana gelınce ye kahvaltı nasıl oluyor gorursun dedı. Bunun eşi ordan atladı saliha yeter artık geldıgımızden berı bı domatese mana bulmadın begenılmedı de ondan mı sofra da bırsey kalmadı ayıp edıyorsun dedı. Sonra bu arkadas cocuguna bakma bahanesıyle kalktı sofradan bıraz serın ruzgarlar estı dogal olarak herkesın bı tadı kactı. Esı de gıderken bana dedı kı hersey harıkaydı ellerıne saglık bıze de beklıyoruz. Bende ınsallah dıyebıldım sadece. Cagırınca da asla gıtmek ıstemıyorum artık. Esım de bana dıyor kı delının tekı zaten kendı yapamadıgı seylerı baskalarını manalayarak kapatmaya calısıyor. Az once de bana telefon ettı bende sanıyorum kı kusura bakma bugun ıcın ozur dılerım dıyecek. Hala bana dıyor kı ama oyle acıka mı yapılır bende sen daha mukemmelını hazırlarsın emınım deyıp kapattım telefonu. Bırdaha kı bulusmaya gıtmezsem kacıyormus pozısyonuna dusecegım. Nasıl bı tutum sergılemelıyım sevgıler efem🙄🤔🌺

bu manyağı hayatından çıkart arkadaşım. davet ederse gitmemek ayıp olurmu diyorsun bide. edepsiz has bilmez bi kadınmış. hasta bence. kadının eşine yazık acıdım valla.

bu manyağı hayatından çıkart arkadaşım. davet ederse gitmemek ayıp olurmu diyorsun bide. edepsiz has bilmez bi kadınmış. hasta bence. kadının eşine yazık acıdım valla.
Bizde acıdık eşimle birlikte. Herkes döşene döşene kahvaltı yaptığı için sinirinden neye saldıracağını da şaşırdı. Kendi evinde ki tutumu benim evimde ki gibi olursa eğer direkt acıkanın tarifini verip eşin bayıla bayıla yedi ya aynısından yapmak isterdin diye düşündüm diyeceğim. Yaptığına ettiğine begenmesem bile yüzüne asla söylemem onu nimete saygısızlık asla yapmam. Mecburen bu turu Saliha'dan sonra ki diğer iki arkadaşa daha gidip bitireceğim. Valla kendı aralarında gorusurlerse de başları gözleri Allah'a emanet ama sanmıyorum kadınlar dehşetle baktı yaptıklarına😎😏

Back
X