Tercih sorunu

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.959
3.742
333
Merhaba Arkadaşlar geçtiğimiz aylarda yks ye girdim ve sonuçlar açıklamış ben Açıköğretim fakültesinden tercih yapmak istiyorum ama durum çok karışık ve anlamadım bu konuda yardım edecek arkadaşlar var mı lütfen :( Araştırmaktan başıma agrı girdi heryerde ayrı bilgi var , baya karışık :(

Merhaba Arkadaşlar geçtiğimiz aylarda yks ye girdim ve sonuçlar açıklamış ben Açıköğretim fakültesinden tercih yapmak istiyorum ama durum çok karışık ve anlamadım bu konuda yardım edecek arkadaşlar var mı lütfen :KK43: Araştırmaktan başıma agrı girdi heryerde ayrı bilgi var , baya karışık :KK43:
Hangi alanda yapacaksın kaç puan aldın

Merhaba Arkadaşlar geçtiğimiz aylarda yks ye girdim ve sonuçlar açıklamış ben Açıköğretim fakültesinden tercih yapmak istiyorum ama durum çok karışık ve anlamadım bu konuda yardım edecek arkadaşlar var mı lütfen :KK43: Araştırmaktan başıma agrı girdi heryerde ayrı bilgi var , baya karışık :KK43:
Eğitim danışmanına gidin. Burdan sormakla olmaz. Dersane ve kurslarda ücretsiz

Barajı geçtiysen açıköğretim yazabiliyorsun fakat puanlarına bakman lazım. Kaç puan aldın, siralaman kaç? Hangi alandan girdin? Hangi bölümü tercih edeceksin?

Ne kadar karışık olabilir ki? 😅 her yere değil tercih kılavuzuna bakın sadece☺️

Arkadaşlar puansız sınavsız açıköğretim okunabiliyor mu? Anadolu üniversitesinde oluyor diye biliyorum ama hazır konusu açılmışken bilen biri beni alıntılayabilir mi?

Valla kusura bakmayın ama buraya konu açmaktan daha kolay tercih yapmak. Ne konuda zorlandınız onu söyleseniz tamam ama hiç anlamadım çok karışık da bu yılda komik artık. Üniversite okuyacak kadar donanımlıysanız bunu da halledecek seviyedesinizdir herhalde.

Arkadaşlar puansız sınavsız açıköğretim okunabiliyor mu? Anadolu üniversitesinde oluyor diye biliyorum ama hazır konusu açılmışken bilen biri beni alıntılayabilir mi?
Daha önce üniversite okuduysanız ikinci üniversite olarak kayıt yaptırabiliyorsunuz ama hiç diplomanız yoksa üniversite sınavına girmek şart.
Önlisans diplomanız varsa sadece önlisans, lisans diplomanız varsa ister önlisans istersen lisans seçebiliyorsunuz

Lisans yada önlisans diplomanız var ise yada halen daha öğrenci iseniz sınavsız ikinci üniversite olarak istediğiniz bölümü tercih edip okuyabilirsiniz. Bir kaç yıl önce vardı kaldırılmadı ise

Lise mezunu iseniz hayır.Sinava girip tercih yapıp tercih sonucunda yerleşme durumunda okursunuz.

Üniversite mezunu yasa üniversite öğrencisi iseniz evet 4 yıllık mezun yada öğrenci iseniz sınavsız 2.üniversitese kapsamında 4 yıllık yada 2 yıllık bölümlere kayıt olursunuz

2 yıllık mezun yada öğrenci iseniz sınavsız olarak 2 yıllık bölümlere kayıt olursunuz.

4 yıllık mezunuyum, öğrenci indiriminden yararlanmak için açıktan okumaya başladım. Hatta çok ilginç,bir iş arkadaşım 'acikogretim başvurularının bugün son günüymüş' demişti, o an ışık çaktı zihnimde, iş yerinden iki saat izin aldım, gittim kaydoldum AÖF burosundan

Hayır sınava girmeden aöf okuyamazsın. Hem sınava girmeli hemde ilk barajı geçmiş olmalısın.

Konu sahibi ben hem örgün hem aöf okuyorum, tercih yapmana gerek yok aöf fakülteleri kayıt tarihini duyuruyor ona göre kayıt oluyorsun, ben öyle oldum. İstersen yardımcı olabilirim sana,puanın kaç?

Üniversite mezunu ya da öğrencisi iseniz evet. En azından bundan 5 yıl önce öyleydi. Şimdi nasıldır bilmiyorum.

Hayır sınava girmeden aöf okuyamazsın. Hem sınava girmeli hemde ilk barajı geçmiş olmalısın.

Konu sahibi ben hem örgün hem aöf okuyorum, tercih yapmana gerek yok aöf fakülteleri kayıt tarihini duyuruyor ona göre kayıt oluyorsun, ben öyle oldum. İstersen yardımcı olabilirim sana,puanın kaç?
Hayır tercih yapması gerek tercih sonucunda yerlesirse kayıt olur.

Siz sınavsız 2.universite kapsamında olmuşsunuzdur konu sahibi lise mezunu

Hayır tercih yapması gerek tercih sonucunda yerlesirse kayıt olur.

Siz sınavsız 2.universite kapsamında olmuşsunuzdur konu sahibi lise mezunu
Aa pardon o zaman, bilmiyordum ben.
Dediğiniz gibi 2.üniversite kapsamında kayıt oldum, düzeltme için teşekkürler. 🌿

Back
X