• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tercihler hakkında kararsızlık

O ilçeler hem çok soğuk hem de gelişmemiş. Öğretmenler ahırdan bozma evlerde, sobayla kalıyorlar. Ama atanayım da ne olursa olsun diyorsanız siz bilirsiniz. Mesela ilçenin adı kara yazı değil kar ayazı. Öğrenciler 15 tatile gittiklerinde kayakçıların yanığına benzer yanıklarla dönüyorlar.
erzurum zaten soguguyla meşhur giden elbet göze alırda gider birde artık seçim sanşı kalmadı malesef rekabet fazla mecburen yazıp gidenler var , keşke ögretmenler güzel lojmanlar yapsalar ya o yuzden giden hemen tayin istiyor kaçıyor oralardan..

erzurum zaten soguguyla meşhur giden elbet göze alırda gider birde artık seçim sanşı kalmadı malesef rekabet fazla mecburen yazıp gidenler var , keşke ögretmenler güzel lojmanlar yapsalar ya o yuzden giden hemen tayin istiyor kaçıyor oralardan..

Nerede yaşıyorsunuz? Hiç Ankara'nın doğusuna geçtiniz mi? Klavyenin başında bende böyle rahat konuşuyordum ama -30 derecede İstiklal marşı okumak, 6 ay boyunca hiç toprağa basamamak hayal ettiğim şeyler değildi. Sadece lojman değil en güzel lojmanı da üstüme yapsalar burada kalmak istemem. Öğretmen burada yolunacak kazdır. Her yaptığı harekete kusur bulunur.

Çarşıda öğretmen arkadaşınla karşılaşıp selamlaşsan arkandan dedikodun gelir. Oturacak bir cafe, yemek yiyecek bir lokanta yoktur. Ekmek almaya bile gidemezsin, sürekli makarna bulundurursun evde. Kuaföre gidip fön çektirsen arkandan kadınlar kimbilir kimin kocasını ayartacak derler, halbuki kendi eşin gelecektir -araç bulabilirse tabii- akşama ona hazırlanıyorsundur.
Bunların hepsini yaşadım hariçten gazel okumuyorum.

Şikayetçi miyim evet ama hepsinin üstesinden gelecek gücüm de var Allah'a şükür.

Sevgilim Karayazı'nın Yolgören köyünde...İlçeye 40-45 dakika...1 km ileride bakkal varmış,o da çoğunluk kapalı olurmuş.Her hafta alışverişe gidiyorlar.Ekmek,hazır börek vs.tarzı şeyleri dolduruyorlar.Sebze,meyve pahalı...Lojman dediğime bakma diyor.Banyoda hala eskiden kullanılan kazanlı,kömürlü bir şey vardı ya,ondan kullanıyorlar.Elektriğin 1 hafta olmadığını,1 hafta konuşamadığımızı bilirim.Seçim zamanı sandık götürelim derken az kalsın donuyorlardı.Jandarma gelip kurtarmıştı.Umudunu bana bağlamıştı garibim ama bizim branştan da 1757 kişi aldılar.Türkçe mezunuyum ben de,2532 sıralamamla Şubat için bile umutlarımı kırdılar.Zaten o sıralamaya 26'dan gelir büyük ihtimal.

Back
X