Canım bence ayrılıktan sonra arkadaş kalınmamalı. Neden dersen, ben arkadaş kalınması gerektiğini düşünüyordum sonra bir arkadaşım anlattı; daha önce 4 yıl çıktığı sevgilisinden ayrılmış sonra arkadaş kalalım demişler ve buluşmuşlar. Cafede otururken eski sevgilisi kıza kayıtsızca yeni sevgilisini anlatmış, hatta senin hayatında biri var mı diye sormuş. Ben arkadaş kalayım, muhabbetim olsun isterim ama bu kadar yüzsüzlüğe de gelemem. Bilemezsin ki, yarın öbür gün eski sevgilinin sana böyle muhabbetler yapıp yapmayacağını. O yüzden kanka olunmamalı ama yine de o kadar şey paylaşıldıysa eğer ayda yılda bir bile olsa buluşulup telefonlaşılabilir. Havadan sudan konuşulabilir. Ayrıca eğer birbirinizi hiç görmezseniz aylarca yıllarca tekrar barışıp biraraya gelmek de mümkün olmaz herhalde. Yani zırt pırt değilse bile bir şekilde ufak bir iletişim kalmalı arada. Sevgilin artık seni arayıp sormasa da bir şekilde ortak tanıdıklar vasıtasıyla ya da facebook, msn vs yoluyla iletişimi korumaya çalış bence. Yani tutup da sen arama, ya da mail filan gönderme ama ne bileyim adam seni facebook'ta görsün, gözünün önünde ol. Ya da facebook kullanmıyorsan ortak arkadaşların bir şekilde senden bahsetsin ona. Böyle böyle belki zamanla tekrar aramaya başlar seni.