- 27 Mayıs 2013
- 4.845
- 8.803
- 248
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
-
Kendimden daha fazla derdi olan insanları görmek şükrettiriyor bana bak dıyorum ne çok şey yaşayan insanlar var.Bunun adı ne bılmem aslında ınsanların dertlerını okudukca sukrettıgım gıbı stresimde çogalıyor.Evet kendi sökuklerımızden alıyokuyor.Gece olunca bi darlanıyorum.
Günün koşturmacası bitince, sokaklarda ses kalmayınca, gün boyu unuttuğum dertler, geçiştirdiğim hikayeler, film şeridi gibi gözümün önüne diziliyor.
Ama ne film! Oscarlık mübarek.
Geliyoruz, takılıyoruz saatlerce bdv'de.
Başkalarının dertleri oyalıyor bizi. Faydamız dokunuyor / dokunmuyor, bilemem.
Ama bu akış, başkalarının sökükleri, kendi döküklerimizden alıkoyuyor sanki, di mi.
Kendi döküklerimizi düşünmeye vakit kalmıyor.
Ama sonra böyle sessizleşince ortalık, düşünüyorum.
Yan odadan duyulmasın diye sıkarak ağlıyorum.
Sabaha az kaldı.
Simitçi geçince güzel olacak her şey.
Bu söylediğin, sanırım birtakım dertler / düşünceler için işe yarıyor, evet.bilincli ve takintiyi ayiracak farkindalikta biri oldugna inanarak yaziyorum,
dusunmekten kacma, dusun ki kafanda donup duran seylerden usanasin...
sabah erken kalktigin halde hergece uyuyamamak iskenceden farksiz.
cozemesen de kendine "amaan be baydin sende" diyip totonu devirip yatmaya basliyorsun,
ilik sutun verdigi uyku ve cocukluktan kalma his de etkiliyor tabi.
Bu söylediğin, sanırım birtakım dertler / düşünceler için işe yarıyor, evet.
Fakat, dertlerin de kategorileri var olmalı.. Yani, sanırım şu 'kendi kendine kurduğun, kuruntuların' kategorisi için ısrarla düşünmek, sonra usanmak, oluyor. Evet.
Ama bazı kategoriler.. Ölüm mesela.
Ölüm acısı yaşadığında nasıl atlatıyor insan?
Hep şey olmaz mı hani, ilk şok, ardından kabullenme süreci. Sonra, asla bitmeyen bi acı. Sadece ara veren bi acı baki kalır hani.
Asla silinmez. Ama, uyanırsın üç ay sonra, kahvaltı edersin. Çay yaparsın.
Ocağı yaktın. Elin yandı, koşturup suya tuttun hemen. Çay yapman gerekli. Birazdan uyanıp içecekler. Demliği aldın - su doldurdun, çay attın üsttekine, ateşe yerleştirdin.
Dolaptan bişeyler çıkarıp masaya koydun. Birileri uyandı, çocuğuna reçelli ekmek yapıp verdin, hani acı nerde şimdi? nasıl yapabiliyorsun reçelli ekmek? ölüm acın nerde? - yemeyişine kızdın, eşine mavi kravat verdin, gittiler. Giyinip işe gidiyorsun şimdi, saat dokuz, iş, patron, aha bilgisayar, çalışıyorsun. Öğlen yemeği, insanlar, yemekte tavuk sote var. Senin acın nerde? Ölen biri vardı ya. Tabakta tavuk sote, yuvarlak küçük ekmekler vermişler. Senin yaptığına benzemese de, tadı kötü değil.
Öğleden sonra iş yoğun, koşturmaca var, elinde kağıtlar, dosyalar müdürü yakalayıp bişey sorman lazım, üst katta odası, merdivenlerden yukarı koşuyorsun, basamaklardan koşarken hani acıya noldu?
Düşünmüyorsun işte, o sayede dayanabiliyorsun zaten. Aklına geldiği anlarda dayanamıyorsun zaten. Ağlıyorsun filan.
Böyle böyle akıyor zaman.
Senin için hayat, acıların aklına geldiği ve gelmediği anların toplamından ibaret artık.
Üçüncü bi an yok.
İşte benim acılarımın birkaçı böyle.
Boş kalınca, köşeme sinince koşturmaca bitip de, düşüverenler aklıma...
bu cümleye bayıldımSenin için hayat, acıların aklına geldiği ve gelmediği anların toplamından ibaret artık
bende bdv'nin bana kendi sorunlarımda dahada düşünmemi sağladığını düşünüyorum
daha çok incelerek takılarak takarak kavga etmeme sebebiyet veriyor
Yo yo, yanlış yönlendirmiyorsun, olur mu.iyi de yine benzer bir durum soz konusu,
acı olarak nitelendirdigin seyden, birinin yokluguyla ilgili kederden kacıyorsun,
oysa buna uzulmek seni ne zayıf gosterir ne de sorununu cozer...
dolayısıyla yaptıgın yuzlesmekten kacmak oluyor,
madem ki ölümü ornek verdin, akılcıl olan bunun da hayatın bir parcası oldugunu kabullenmek degil midir?
icinden geldigi gibi ister agla ister hic belli etme, ancak olayın kendisiyle ve sana hissettirdigi duygularla yuzlesmekten kacmak sadece su an hissettigin duyguların uzamasına neden oluyor, o yuzden artık kacmak yerine kendime sure tanıyorum...
sonucunda unutmak degil de kabullenmek ve yeni alışkanlıklar edinmek seklinde yeni bir hayat baslıyor sanki.
yine de sen bilirsin tabi, yanlıs yonlendirmek istemem.
fakat acısını cektigin hatta yasını tuttugun sey her ne ise bununla bas edemiyorsan uzman destegi al derim.
konu sahibin daha sonra yazdıgını görünce ammada kel alaka yazmışım dedim ama yazmış oldumson cumleyi biraz açar mısın?
cunku dedigin daha rasyonel dusunmemi saglamasının yanı sıra bir o kadar da anlık daralmalarıma yardımcı oluyor aslında,
konu sahibiyle senin yazdıgın arasında gidip geliyorum, kafayı kırdım galiba
O yüzden mi gelmiyon topiğe cute ? Hepimizin farklı acıları farklı hayatları var .Allah hepimizi farklı mizaçlarda yaratmış kıyaslamak doğru degil bence..bende bdv'nin bana kendi sorunlarımda dahada düşünmemi sağladığını düşünüyorum
bdv ye bakınca çok şükür diyorum bazende deşarj oluyorumbende bdv'nin bana kendi sorunlarımda dahada düşünmemi sağladığını düşünüyorum
ben bun yapan insanların normalde içlerine kapanık olduğunu düşünüyorum hani burada yazmak kolay.Yo yo, yanlış yönlendirmiyorsun, olur mu.
Aklın yolu bir nihayetinde, sen mantıklı olan açıklamayı yapıyorsun.
Mesele kabullenmekle alakalı sanırım.
Adı kaçmak, veya adı her neyse, sadece düşünmediğim zamanlarda normal olabiliyorum.
Aklıma gelirse, kendimi kontrol edemiyorum. Etme yolunu bulamadım ya da.
Cenazeye de katılmamıştım zaten, hiç ziyaret de etmedim hala. Gidemedim yani, aklımda, hatırımda 'canlı' kalsın mı istedim ne.
Onun cesareti var, üstüne gidebilecek kadar güçlü. Aradaki fark bu sanırım, o durumu avantaja çeviriyor ben kaçış olarak kullanırken.son cumleyi biraz açar mısın?
cunku dedigin daha rasyonel dusunmemi saglamasının yanı sıra bir o kadar da anlık daralmalarıma yardımcı oluyor aslında,
konu sahibiyle senin yazdıgın arasında gidip geliyorum, kafayı kırdım galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?