• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tesellisi yok ama yıne de ihtiyacım var

eldam

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2013
1.204
1.057
333
Ankara
arkadaslar daha oncede konu acmıstım kızımla ılgılı ergenlıkle. gecen hafta cocuk endokrınıne gıttık tahlıller yapıldı hersey normal cıktı ama ergenlıge gırmıs kızım suan 8 yas 8 aylık goguslerı buyumeye basladı :(( doktor ıkı yıl sonra adet gorur dedı cok uzuluyorum sınıfta arkadaslarında henuz bu durumda arkadası bıle yok ıkı yıl sonra daha kızım dorduncu sınıfa gıdıyor olacak ( yasından dolayı bır yıl gec gonderdık normal yasında gıtseydı suan 3. sınıfı bıtırıyo olacaktı ama 2. sınıfı bıtırıyo ) bunun tesellısı varmı kı yok ıste uzuluyorum

başka bir doktora daha gitseniz ? bu durumda olan çocuklar için bir yerde ergenliği geciktiriyorlar diye okumuştum ?

başka bir doktora daha gitseniz ? bu durumda olan çocuklar için bir yerde ergenliği geciktiriyorlar diye okumuştum ?

evet. durduruluyormus ama doktor erken ergenlık olarak gormedı alt sınırdaymıs erken olsaymıs ıgne vurulacakmıs ama sımdı ıgne yaparsak kemık erımesı olur dedi bulundugumuz yerde cocuk endokrını yok baska sehırde gıttık

doktor değilim o yüzden fazla da yorum yapmak istemiyorum.. sadece empati yapabiliyorum.. heralde en az üç dört doktora giderdim ki sizde gitmişsinizdir zaten.. inşallah çocuğunuz sıkıntısız bir şekilde atlatır durumunu genç yaşta psikolojisi bozulmasın..

doktor değilim o yüzden fazla da yorum yapmak istemiyorum.. sadece empati yapabiliyorum.. heralde en az üç dört doktora giderdim ki sizde gitmişsinizdir zaten.. inşallah çocuğunuz sıkıntısız bir şekilde atlatır durumunu genç yaşta psikolojisi bozulmasın..

canım vulundugumuz yerde yok doktor en yakın sehırde gıttık orda da zaten bır tane var

Ergenlik durduruluyor ama hormon iğneleri ile sakın uzak durun böyle şeylerden
Üzülmenizi anlıyorum ama fiziksel gelişimi Allah vergisi
Vücudunun getirdiği doğal şeyleri yaşasın, yaşı küçük ama sürece müdahale etmek doğru değil
Rabbim dermansız dert vermesin önemli olan sağlıklı olması, üzülmeyin

Benim de kuzenim 4. Sinifa gidiyor. 3.sinifin yazinda adet oldu. Bana geldi camasirimda kan gordum diye, odum koptu aklima adet bile gelmedi. Sonradan anladik ki regl olmus. Teyzemle konustum o da ayni yasta olmus. Benim bir cok arkadasimda bu yaslarda genc kiz oldular. Korkulacak bir sey yok

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim de kuzenim 4. Sinifa gidiyor. 3.sinifin yazinda adet oldu. Bana geldi camasirimda kan gordum diye, odum koptu aklima adet bile gelmedi. Sonradan anladik ki regl olmus. Teyzemle konustum o da ayni yasta olmus. Benim bir cok arkadasimda bu yaslarda genc kiz oldular. Korkulacak bir sey yok

nasıl pekı etkılenmedımı kuzenın nasıl karsıladı durumu

arkadaslar daha oncede konu acmıstım kızımla ılgılı ergenlıkle. gecen hafta cocuk endokrınıne gıttık tahlıller yapıldı hersey normal cıktı ama ergenlıge gırmıs kızım suan 8 yas 8 aylık goguslerı buyumeye basladı :(( doktor ıkı yıl sonra adet gorur dedı cok uzuluyorum sınıfta arkadaslarında henuz bu durumda arkadası bıle yok ıkı yıl sonra daha kızım dorduncu sınıfa gıdıyor olacak ( yasından dolayı bır yıl gec gonderdık normal yasında gıtseydı suan 3. sınıfı bıtırıyo olacaktı ama 2. sınıfı bıtırıyo ) bunun tesellısı varmı kı yok ıste uzuluyorum

10 yaş erken ama bence de üzüldüğünüz kadar korkulacak bir durum değil. 12-13 zaten genel için, yani 2 seneye herkes ile eş olacak.

Sizin için zamanlama nasıldı hatırlıyor musunuz? Burada bence önemli olan bu onun normal genetik yapısı mı, yoksa çocuğunuz çok fazla hazır gıda/ hormonlu yiyecekler mi alıyor?

.

8 yaş baya erken yaaa :50::50:

şimdiki zamanda böyle malesef aslında 13-14 yaşlarında regl olmak daha uygun gibi ama iştee :31:

Ergenliğe girme ve regl olma yaşı kişinin yapısına, genetiğine bağlı ama özellikle son yirmi yıldır erken ergenlik çok sık görülüyor. Bunun nedeni de düşüncesizce kullanmış olduğumuz hormonlu gıdalar; kışın ortasında yediğimiz domates, çilek, biber vs. Bebeğin gelişme safasında kullandığımız hazır mamalar. Çocuk gelişimine çok sağlıklı diye bize yutturulan hazır meyveli yoğurtlar şunlar bunlar... Henüz kızınız regl olmamış. Ergenliği durduran iğneler var evet ama arkadaşların da belirttiği gibi hormonlar üzerine etkili olan iğneler. Eğer mümkünse düzgün bir üniversite hastanesine kızınızı götürün, tüm kontrollerini yaptırın. Endişelenmenizi hiç gerektirmeyecek bir başlangıç da olabilir kızınızdaki. Yani ergenlik belirtileri başladı diye iki gün sonra regl olacak değil. Bu belirtiler üç dört yıl da sürebilir.

Telefondan girdigim icin alinti yapmayi beceremedim kusura bakmayın.

Etkilendi tabi, hatta baya agladi. Korktu. Herkes benim adet olduğumu anlicak o petlerden bende takicam herkes gorcek arkama bakinca anlicak diyip agliyordu. Teyzem gelene kadar bende çok korktum acikcasi yasi cok kucuk gelmisti. O sirada ben de hastaydim. Ablacim dedim bak arkama ped belli olmuyor suan bende de takili. Zaten her gun olmucak uc dort gun olcak bitcek kimse anlamicak falan diye teselli verdim. Yavrum daha kucucuk bilgisi de yok kiyamam.

kız çocuğu olan anneler daha bi dikkatli olmalı bence verilen gıdalar konusunda. konu sahibi bayan siz sanırım çoğunlukla yapay gıdalar verdiniz yavrunuza. mesela yumurta ve tavuk özellikle dikkat edilmesi gerekenler arasındaymış.

bu arada 2 aydır köy yumurtası yiyorum reglim düzene girdi ya bu kadar mı etkisi olur. tabi sütümü,tereyağımı,ekmeğimi de köyden alırım,salçam da ev yapımı. kışın ortasında da patlıcan,domates,biber tüketmem.

valla bence herkesin haftasonu gidip köyden alışveriş yapması lazım avmler yerine.

Çok korkulacak birşey yok.Bende 12 yaşımı bitirmiştim 13 yaşımdan bir ay almıştım daha regl olmuştum ondan bir iki ay öncd de okula dr gelmişti bizim sınıflara regl hakkında bilgi verilmişti kızlara ve sormuştu olan var mı diye bir arkadaşım el kaldırmıştı ki ben bi sene sınufta kaldığımdan o benden de 1 yaş küçüktü. Başka kimseyoktu bi iki aya da ben oldum işte hiçbir sorun yaşamadım. Ama boy uzamasına dikkat edin erken regl olunca birden boy da atabilir ama yavaşlayabilir de dr muayenelerini boy ölçümlerini yaptırın. Benim boyum reglden sonra yavaşladı uzaması ve durdu bi sene daha geç olsaydım daha uzardım.o zamana kadar boyum yaşıtlarımdan uzundu.

10 yaş erken ama bence de üzüldüğünüz kadar korkulacak bir durum değil. 12-13 zaten genel için, yani 2 seneye herkes ile eş olacak.

Sizin için zamanlama nasıldı hatırlıyor musunuz? Burada bence önemli olan bu onun normal genetik yapısı mı, yoksa çocuğunuz çok fazla hazır gıda/ hormonlu yiyecekler mi alıyor?

.

ben ortaokul ıkıncı sınıfa gectıgım yaz olmustum cocugumu anne sutuyle besledım mama olarak sadece ıkındı ogununde kasık maması yedırmıstım hıc bıberon maması ,meyvelı yogurtlarvs. hıc yemedı hep köy yumurtası yedı yıyorda su yasına kadar yogurdumu tereyagımı kendım yapıyorum bı hazır süt tuketıyo yınede demek ters yanlıs yaptıgım bıseyler olmus demekkı :(

sebebi neymiş bişey dedimi dr lar:26:

üzülmeyin ya kötü bi hastalığı olsaydı allah korusun
bu doğal bi süreç ama kızımızda biraz erken başlamış başlayıversin bahtı güzel olsun bunlar nedirki üzülmeye değmez inan her bünye farklı işler zaten

Back
X