• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tesellisi yok ama yıne de ihtiyacım var

benim yiğenim 10 yaşında olmuş. anneside erken olmuş ama.. birde yiğenimin boyu kısa kalmadı. normal devam etti. hatta benden biraz daha uzun. 1.63 felanım oda bir kaç santim uzun... şimdi 20 yaşında genç bir kız... üzülme atlatır..

5-6 yaşında bile olan kızlar varmış, malesef...

kız çocuğu olan anneler daha bi dikkatli olmalı bence verilen gıdalar konusunda. konu sahibi bayan siz sanırım çoğunlukla yapay gıdalar verdiniz yavrunuza. mesela yumurta ve tavuk özellikle dikkat edilmesi gerekenler arasındaymış.

bu arada 2 aydır köy yumurtası yiyorum reglim düzene girdi ya bu kadar mı etkisi olur. tabi sütümü,tereyağımı,ekmeğimi de köyden alırım,salçam da ev yapımı. kışın ortasında da patlıcan,domates,biber tüketmem.

valla bence herkesin haftasonu gidip köyden alışveriş yapması lazım avmler yerine.

ıkı kızım var bıraz pahalı oluyo ama bu yaslarına kadar hep köy yumurtası yedıler tavugu allahtan sevmıyoruz once uzuluyodum tavuk yemılyolar dıye ama onuda tuketmıyoruz

Olanlar var 10 yaşında bende duydum böyle bir şey.
Boyu posu nasıl peki?
Belki buna çok üzülür ileride ama halledilebilir.
Ve lütfen yediği şeylere daha çok dikkat edin.

LG-P710 Tapatalk

Ergenlik yaşı normalde kız çocuklarında 8-13, erkek çocuklarında ise 9-14 yaş arasıdır. Eğer ergenliğe ait belirtiler kızlarda 8, erkeklerde ise 9 yaşından önce görülüyorsa çocuk erken ergenliğe girmiş demektir. (Alinti)

Bence çaresiz kötü bir durum gibi algilamayin çocuğunuzun da bunu hastalık fazlalik ya da eksiklik olarak algilamasina izin vermeyin..

Eğer başka bir sorun hastalık yoksa çok büyük bir problem değil.. Bu modern cagin getirdiği bir durum..

Bol bol bilgilendirin yavrunuzu.. Üzülmeyin ama yalniz değilsiniz çünkü çok insan var küçük yasta ergenliğe giren

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sebebi neymiş bişey dedimi dr lar:26:

üzülmeyin ya kötü bi hastalığı olsaydı allah korusun
bu doğal bi süreç ama kızımızda biraz erken başlamış başlayıversin bahtı güzel olsun bunlar nedirki üzülmeye değmez inan her bünye farklı işler zaten

amın canım. cok sukur saglıklı sebebı yok tahlıller normal cıktı 6 ay sonra tekrar kontrole cagırdı

arkadaslar daha oncede konu acmıstım kızımla ılgılı ergenlıkle. gecen hafta cocuk endokrınıne gıttık tahlıller yapıldı hersey normal cıktı ama ergenlıge gırmıs kızım suan 8 yas 8 aylık goguslerı buyumeye basladı :(( doktor ıkı yıl sonra adet gorur dedı cok uzuluyorum sınıfta arkadaslarında henuz bu durumda arkadası bıle yok ıkı yıl sonra daha kızım dorduncu sınıfa gıdıyor olacak ( yasından dolayı bır yıl gec gonderdık normal yasında gıtseydı suan 3. sınıfı bıtırıyo olacaktı ama 2. sınıfı bıtırıyo ) bunun tesellısı varmı kı yok ıste uzuluyorum

yani erken girebiliyor bazen ergenliğe buna hazırlayın kendinizi. başka doktora gitme olanağınız varsa gidin ama ergenliğe girmeyi engellemeyin bence hormonlarını bozabilirsiniz

Ergenlik yaşı normalde kız çocuklarında 8-13, erkek çocuklarında ise 9-14 yaş arasıdır. Eğer ergenliğe ait belirtiler kızlarda 8, erkeklerde ise 9 yaşından önce görülüyorsa çocuk erken ergenliğe girmiş demektir. (Alinti)

Bence çaresiz kötü bir durum gibi algilamayin çocuğunuzun da bunu hastalık fazlalik ya da eksiklik olarak algilamasina izin vermeyin..

Eğer başka bir sorun hastalık yoksa çok büyük bir problem değil.. Bu modern cagin getirdiği bir durum..

Bol bol bilgilendirin yavrunuzu.. Üzülmeyin ama yalniz değilsiniz çünkü çok insan var küçük yasta ergenliğe giren

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

cok dogru soylemıısın tabı yavrumun yanındayım zorlukları tek kızım degıl bırlıkte gogusleyecegız suan ıcın gayet mutlu memişleri buyudugu ıcın ama ben ıcten ıce uzuluyorum

arkadaslar daha oncede konu acmıstım kızımla ılgılı ergenlıkle. gecen hafta cocuk endokrınıne gıttık tahlıller yapıldı hersey normal cıktı ama ergenlıge gırmıs kızım suan 8 yas 8 aylık goguslerı buyumeye basladı :(( doktor ıkı yıl sonra adet gorur dedı cok uzuluyorum sınıfta arkadaslarında henuz bu durumda arkadası bıle yok ıkı yıl sonra daha kızım dorduncu sınıfa gıdıyor olacak ( yasından dolayı bır yıl gec gonderdık normal yasında gıtseydı suan 3. sınıfı bıtırıyo olacaktı ama 2. sınıfı bıtırıyo ) bunun tesellısı varmı kı yok ıste uzuluyorum

tedavisi var canım bu durumun?? Bahsetti mi doktor

ben ortaokul ıkıncı sınıfa gectıgım yaz olmustum cocugumu anne sutuyle besledım mama olarak sadece ıkındı ogununde kasık maması yedırmıstım hıc bıberon maması ,meyvelı yogurtlarvs. hıc yemedı hep köy yumurtası yedı yıyorda su yasına kadar yogurdumu tereyagımı kendım yapıyorum bı hazır süt tuketıyo yınede demek ters yanlıs yaptıgım bıseyler olmus demekkı :(

Canım bak ne güzel söylüyorsun, sen gayet bilinçli bir anneymişsin. Zaten bu kadar dert edinmenden belli. 2 yıl sonra regl olacak diyorsun, 11 yani. Öyle çok anormal bir durum değil, sıkma bu kadar canını. Baba tarıfından alınmış bir özellik de olabilir sonuçta.

Bizim de arkadaşlarımız vardı böyle erken ergenliğe giren. Şimdi hepsi çoluk çocuk sahibi sağlıklı insanlar. Üzme lütfen kendini bu kadar 1-2 sene erken regl için.

.

merhaba eldam benim kızkardeşim 9 yaşında adet görmeye başladı ama annemde erken ergenliğe girmiş birraz ırsi birazda yedikleri hormonlu gıdalardan diye düşünüyorum şimdi kardeşim 14 yaşında evet ilkokuldayken akranlarına göre iri duruyordu ama şimdi eşitlendiler arkadaşları ona yetişti sadece sıkıntı şuan kızın daha çocuk ama görünüş genç kızlığa doğru gidiyor biraz daha fazla koruyup kollamaya çalışacaksınız bu kadar kendni harap etme zaten üzülsende üzülmesende olacak bu ne yapalım hepimizin çocuğu bu risk altında çocuklarımızın oynadığı tablet akılllı telefon vs deki oyunlar da erken ergenliğe sokuyormuş Allah kızına hastalık yüzü göstermesin

amın canım. cok sukur saglıklı sebebı yok tahlıller normal cıktı 6 ay sonra tekrar kontrole cagırdı

sağlıklıysa hiç sorun etmeyin eskidende vardı erken ergenlik ama bukadar bilinmiyodu gün yüzüne çıkmıyodu belki arttı ama dert etmeyin sağlıcakla büyüsün inşallah

arkadaşım her doktorada özellik çocuk konusunda güvenmeyin kadir tuğcu diye bir doktor var lütfen ona sorun bir site var orda sorulara cevap veriyor ve o doktorun dediğini yapın belki yapılıcak başka şeyler vardır

ayrıca arkadaş burda konu okuyan herkese söylüyorum çocuklarınıza fazla dizi izlettirmeyin bu aşk olayları izledikce daha cabuk erken ergenliği giriyormuş

merhaba eldam benim kızkardeşim 9 yaşında adet görmeye başladı ama annemde erken ergenliğe girmiş birraz ırsi birazda yedikleri hormonlu gıdalardan diye düşünüyorum şimdi kardeşim 14 yaşında evet ilkokuldayken akranlarına göre iri duruyordu ama şimdi eşitlendiler arkadaşları ona yetişti sadece sıkıntı şuan kızın daha çocuk ama görünüş genç kızlığa doğru gidiyor biraz daha fazla koruyup kollamaya çalışacaksınız bu kadar kendni harap etme zaten üzülsende üzülmesende olacak bu ne yapalım hepimizin çocuğu bu risk altında çocuklarımızın oynadığı tablet akılllı telefon vs deki oyunlar da erken ergenliğe sokuyormuş Allah kızına hastalık yüzü göstermesin

amin canımbenım cümlemizin cocugunada

Back
X