- 12 Ekim 2010
- 264
- 5
- 66
selam herkese.. yillardir tesetturluyum. bu basligi gorunce yazmadan edemedim..
basortulu veya ortunmeyi dusunen arkadaslar..
allah kadinlarin sahsiyetinin zedelenmemesi, onurlarinin krlmamasi, insan olarak, insanligi, fikirleriyle one cikip, cinselligi ile degil, fikirleriyle deger gorup korunabilmesi icin tesetturu farz kilmistir.
allah askina, basini ortup kalan vucudunu tum hatlari ile teshir edenlerden olmayalim! cunku tesettur sadece saclari ortmekten ibaret degildr. tesettur, tum vucudu kapsar. kiyafetlerimizin vucudumuza yapismamasi, hatlarimzi belli etmemesi gerekir.
dogrusunu soylemek gerekirse ben giydigini kendine yakistran bircok hanimi, basi acik olanlardan daha dikkat cekici ve seksi buluyorum. ama iste bu degil tesettur! boyle olmamali. modern tesettur yalandir. bize dayatilan basortuyu aksesuar kilan giyim tarzi tesettur degildr.
bu sektorde acik oldugunu farkedip isi ticarete vuran, ve sadece isimde "tesettur" giyim markalarinin o kadar muhtesem tasarimlari var ki, kim giyse super gorunuyor. ben giymiyor muyum? tabki giyyorum. tabiki bu markalari kullaniyorum ama; dis giyim olarak degil.
hz peygamber guzel giyinmeyi severmis.. guzel giyinmek herkesin hakki ama tesetturun ruhunu bozmadan.. hani hadsi serifte buyuruyor ya "giyinik ciplaklar" diye, iste soylemeye calstigim peygamberimzn uyardigi giyink ciplaklardan olmayalim. tesetturle dalga gecmeyelim. tesetturu modernizme kurban etmeyelim.
nur suresi 31:
Mümin ka.dın.la.ra da söy.le, göz.le.ri.ni ha.ram.dan sa.kın.sın.lar, ırz.la.rı.nı ko.ru.sun.lar. (Yüz ve el gi.bi) gö.rü.nen kı.sım.lar müs.tes.na, zî.net (yer)le.ri.ni gös.ter.me.sin.ler. Ba.şör.tü.le.ri.ni ta ya.ka.la.rı.nın üze.ri.ne ka.dar sal.sın.lar. Zi.net.le.ri.ni, ko.ca.la.rın.dan, ya.hut ba.ba.la.rın.dan, ya.hut, ko.ca.la.rı.nın ba.ba.la.rın.dan ya.hut oğul.la.rın.dan, ya.hut üvey oğul.la.rın.dan, ya.hut er.kek kar.deş.le.rin.den, ya.hut er.kek kar.deş.le.ri.nin oğul.la.rın.dan, ya.hut kız kar.deş.le.ri.nin oğul.la.rın.dan, ya.hut Müs.lü.man ka.dın.lar.dan, ya.hut sa.hip ol.duk.la.rı kö.le.ler.den, ya.hut er.kek.li.ği kal.ma.mış hiz.met.çi.ler.den, ya.hut da he.nüz ka.dın.la.rın mah.rem yer.le.ri.ne va.kıf ol.ma.yan er.kek ço.cuk.lar.dan baş.ka.la.rı.na gös.ter.me.sin.ler. Giz.le.dik.le.ri ziy.net.ler bi.lin.sin di.ye ayak.la.rı.nı ye.re vur.ma.sın.lar. Ey mümin.ler, hep bir.lik.te töv.be edi.niz ki kur.tu.lu.şa ere.si.niz!
ortunmeyi dusunen arkadaslar, lutfen basima igne takmadan, boynunuzun gorunmesini onemsemeden bi sal atarim, dar paca taytimsi pantolon ustune tunik giyerim olur biter dusuncesinde olmayin.. bu ayet yol gostericinz olsun...
Allah senden razı olsun içimden geçenleri yazmışsın artık tesettür deyince ünlü markaların tasarladığı tesettürle ilgisi olmayan renkli dar ve bi o kadar dikkat çekici kıyafetler geliyo akla kimse hatırlamıyo Hz. Fatımanın çarşafın içinde olduğu halde genç kız olduğu belli olmasın diye sırtına yastık bağladığını sırf dikkat çekmemek için günümüzde bunları yaşamak çok zor evet ama imkansız değil rabbim tesettürü tam anlamıyla yaşayan hanımlar eylesin bizleri inşallah