• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tesettür giyim hakkındaki herşeyi burda paylaşalım (resimli resimsiz)

selam herkese.. yillardir tesetturluyum. bu basligi gorunce yazmadan edemedim..
basortulu veya ortunmeyi dusunen arkadaslar..
allah kadinlarin sahsiyetinin zedelenmemesi, onurlarinin krlmamasi, insan olarak, insanligi, fikirleriyle one cikip, cinselligi ile degil, fikirleriyle deger gorup korunabilmesi icin tesetturu farz kilmistir.
allah askina, basini ortup kalan vucudunu tum hatlari ile teshir edenlerden olmayalim! cunku tesettur sadece saclari ortmekten ibaret degildr. tesettur, tum vucudu kapsar. kiyafetlerimizin vucudumuza yapismamasi, hatlarimzi belli etmemesi gerekir.
dogrusunu soylemek gerekirse ben giydigini kendine yakistran bircok hanimi, basi acik olanlardan daha dikkat cekici ve seksi buluyorum. ama iste bu degil tesettur! boyle olmamali. modern tesettur yalandir. bize dayatilan basortuyu aksesuar kilan giyim tarzi tesettur degildr.
bu sektorde acik oldugunu farkedip isi ticarete vuran, ve sadece isimde "tesettur" giyim markalarinin o kadar muhtesem tasarimlari var ki, kim giyse super gorunuyor. ben giymiyor muyum? tabki giyyorum. tabiki bu markalari kullaniyorum ama; dis giyim olarak degil.
hz peygamber guzel giyinmeyi severmis.. guzel giyinmek herkesin hakki ama tesetturun ruhunu bozmadan.. hani hadsi serifte buyuruyor ya "giyinik ciplaklar" diye, iste soylemeye calstigim peygamberimzn uyardigi giyink ciplaklardan olmayalim. tesetturle dalga gecmeyelim. tesetturu modernizme kurban etmeyelim.

nur suresi 31:
Mü’min ka.dın.la.ra da söy.le, göz.le.ri.ni ha.ram.dan sa.kın.sın.lar, ırz.la.rı.nı ko.ru.sun.lar. (Yüz ve el gi.bi) gö.rü.nen kı.sım.lar müs.tes.na, zî.net (yer)le.ri.ni gös.ter.me.sin.ler. Ba.şör.tü.le.ri.ni ta ya.ka.la.rı.nın üze.ri.ne ka.dar sal.sın.lar. Zi.net.le.ri.ni, ko.ca.la.rın.dan, ya.hut ba.ba.la.rın.dan, ya.hut, ko.ca.la.rı.nın ba.ba.la.rın.dan ya.hut oğul.la.rın.dan, ya.hut üvey oğul.la.rın.dan, ya.hut er.kek kar.deş.le.rin.den, ya.hut er.kek kar.deş.le.ri.nin oğul.la.rın.dan, ya.hut kız kar.deş.le.ri.nin oğul.la.rın.dan, ya.hut Müs.lü.man ka.dın.lar.dan, ya.hut sa.hip ol.duk.la.rı kö.le.ler.den, ya.hut er.kek.li.ği kal.ma.mış hiz.met.çi.ler.den, ya.hut da he.nüz ka.dın.la.rın mah.rem yer.le.ri.ne va.kıf ol.ma.yan er.kek ço.cuk.lar.dan baş.ka.la.rı.na gös.ter.me.sin.ler. Giz.le.dik.le.ri ziy.net.ler bi.lin.sin di.ye ayak.la.rı.nı ye.re vur.ma.sın.lar. Ey mü’min.ler, hep bir.lik.te töv.be edi.niz ki kur.tu.lu.şa ere.si.niz!

ortunmeyi dusunen arkadaslar, lutfen basima igne takmadan, boynunuzun gorunmesini onemsemeden bi sal atarim, dar paca taytimsi pantolon ustune tunik giyerim olur biter dusuncesinde olmayin.. bu ayet yol gostericinz olsun...

Allah senden razı olsun içimden geçenleri yazmışsın artık tesettür deyince ünlü markaların tasarladığı tesettürle ilgisi olmayan renkli dar ve bi o kadar dikkat çekici kıyafetler geliyo akla kimse hatırlamıyo Hz. Fatımanın çarşafın içinde olduğu halde genç kız olduğu belli olmasın diye sırtına yastık bağladığını sırf dikkat çekmemek için günümüzde bunları yaşamak çok zor evet ama imkansız değil rabbim tesettürü tam anlamıyla yaşayan hanımlar eylesin bizleri inşallah

maalesef tesettür işin içine girince alternatif azaldığı için rakam yükseliyor, muhafazakar çizgisi olan mağazalara baktığınızda rakamların astronomik olduğunu fark edersiniz, bknz. armine, aker, huzur vs.
bu konuyla alakası olmasa da tatile gideceğiniz otele kadar yansıyor bu durum, islami otellerle diğer otellerin fiyatını mukayese ettiğinizde bizim gidebileceğimiz otellerin min. 1,5 kat daha pahallı olduğunu gözlemlersiniz bu da tabiki tekel zihniyetine bağlı piyasada fazla alternatif yok, her halükarda benden alışveriş yapacak bu nedenle rakamları çıkarabildiğim kadar uçurayım düşüncesi, maalesef sürekli rastladığımız bir handikap. Dindar kesime hizmet eden insanların bu derece paragöz olması da bizim şansızlığımız galiba :(

Tesettür giyim üzerine ben birkaç defa giyimkabini.com dan alışveriş yaptım fiyatlarıda uygun geldi bana güvenilir bir site tavsiye ederim.

merhaba arkadaşlar,
ben de henüz 3 aydır tesettürlüyüm. nasıl giyinmeliyim, nereden alışveriş edebilirim. eski kıyafetlerimi naıl değerlendirebilirim diye o kadar araştırma yaptım ki. kendi tarzımı en sonunda buldum. yeni tesettüre giren arkadaşlar için söylüyorum. Örtündüğünüz için artık şık giyinemezsiniz diye bir durum yok. aksine eskisinden çok daha şık ve zarif olunabiliyor. benim gbi yeni kapanan ve ne yapacağını bilemeyen arkadaşlara yardım edebilmek için blog yazmaya başladım :) blog adım ... ve instagramda takip etmek için kullanıcı adım yine .... Mutlaka beklerim. en azından birilerine ulaşıp faydalı omak istiyorum :)
Beni yalnız bırakmayın kızlar :KK17:

Son düzenleyen: Moderatör:
Özel markaların ürünlerini uygun fiyat ve koşullarda bayanlara sunan Nurnida.com her geçen gün büyüyor. Muhafazakar bayanlara yönelik tesettür giyim denildiğinde önde gelen alışveriş sitesi olan nurnida.com her geçen gün daha çok müşteriye ulaşıyor.Ferace, eşarp, pardesü, panço, kap ve daha birçok kategoride önde gelen markaların ürünleri en ekonomik koşullarda nurnida.com adresinde bayanların beğenisine sunuluyor.Ücretiz kargo, kapıda ödeme ve koşulsuz iade hizmetleri nurnida.com ziyaretçileri için standart denilebilecek hizmetler.Tesettür ve muhafazakar bayan giyim denilince ilk akla gelen alışveriş markası olmak vizyonuyla ürün ve hizmet sunan Nurnida.com, binlerce markalı ürüne kolayca ulaşmanızı sağlıyor.Yaz aylarında ziyaretçilerine özel kampanya ve indirimli alışveriş imkanı da sunan sitede haşema ve muhafazakar deniz kıyafetleri de geniş ürün yelpazesiyle bayanlara sunuluyor.Trend ürünleri takip etmek ve kolayca almak artık çok daha kolay.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah senden razı olsun içimden geçenleri yazmışsın artık tesettür deyince ünlü markaların tasarladığı tesettürle ilgisi olmayan renkli dar ve bi o kadar dikkat çekici kıyafetler geliyo akla kimse hatırlamıyo Hz. Fatımanın çarşafın içinde olduğu halde genç kız olduğu belli olmasın diye sırtına yastık bağladığını sırf dikkat çekmemek için günümüzde bunları yaşamak çok zor evet ama imkansız değil rabbim tesettürü tam anlamıyla yaşayan hanımlar eylesin bizleri inşallah
Canım sen çarşaf mi giyiyrsun eğer oyleyse birşey danışmak istiyorum

selam herkese.. yillardir tesetturluyum. bu basligi gorunce yazmadan edemedim..
basortulu veya ortunmeyi dusunen arkadaslar..
allah kadinlarin sahsiyetinin zedelenmemesi, onurlarinin krlmamasi, insan olarak, insanligi, fikirleriyle one cikip, cinselligi ile degil, fikirleriyle deger gorup korunabilmesi icin tesetturu farz kilmistir.
allah askina, basini ortup kalan vucudunu tum hatlari ile teshir edenlerden olmayalim! cunku tesettur sadece saclari ortmekten ibaret degildr. tesettur, tum vucudu kapsar. kiyafetlerimizin vucudumuza yapismamasi, hatlarimzi belli etmemesi gerekir.
dogrusunu soylemek gerekirse ben giydigini kendine yakistran bircok hanimi, basi acik olanlardan daha dikkat cekici ve seksi buluyorum. ama iste bu degil tesettur! boyle olmamali. modern tesettur yalandir. bize dayatilan basortuyu aksesuar kilan giyim tarzi tesettur degildr.
bu sektorde acik oldugunu farkedip isi ticarete vuran, ve sadece isimde "tesettur" giyim markalarinin o kadar muhtesem tasarimlari var ki, kim giyse super gorunuyor. ben giymiyor muyum? tabki giyyorum. tabiki bu markalari kullaniyorum ama; dis giyim olarak degil.
hz peygamber guzel giyinmeyi severmis.. guzel giyinmek herkesin hakki ama tesetturun ruhunu bozmadan.. hani hadsi serifte buyuruyor ya "giyinik ciplaklar" diye, iste soylemeye calstigim peygamberimzn uyardigi giyink ciplaklardan olmayalim. tesetturle dalga gecmeyelim. tesetturu modernizme kurban etmeyelim.

nur suresi 31:
Mü’min ka.dın.la.ra da söy.le, göz.le.ri.ni ha.ram.dan sa.kın.sın.lar, ırz.la.rı.nı ko.ru.sun.lar. (Yüz ve el gi.bi) gö.rü.nen kı.sım.lar müs.tes.na, zî.net (yer)le.ri.ni gös.ter.me.sin.ler. Ba.şör.tü.le.ri.ni ta ya.ka.la.rı.nın üze.ri.ne ka.dar sal.sın.lar. Zi.net.le.ri.ni, ko.ca.la.rın.dan, ya.hut ba.ba.la.rın.dan, ya.hut, ko.ca.la.rı.nın ba.ba.la.rın.dan ya.hut oğul.la.rın.dan, ya.hut üvey oğul.la.rın.dan, ya.hut er.kek kar.deş.le.rin.den, ya.hut er.kek kar.deş.le.ri.nin oğul.la.rın.dan, ya.hut kız kar.deş.le.ri.nin oğul.la.rın.dan, ya.hut Müs.lü.man ka.dın.lar.dan, ya.hut sa.hip ol.duk.la.rı kö.le.ler.den, ya.hut er.kek.li.ği kal.ma.mış hiz.met.çi.ler.den, ya.hut da he.nüz ka.dın.la.rın mah.rem yer.le.ri.ne va.kıf ol.ma.yan er.kek ço.cuk.lar.dan baş.ka.la.rı.na gös.ter.me.sin.ler. Giz.le.dik.le.ri ziy.net.ler bi.lin.sin di.ye ayak.la.rı.nı ye.re vur.ma.sın.lar. Ey mü’min.ler, hep bir.lik.te töv.be edi.niz ki kur.tu.lu.şa ere.si.niz!

ortunmeyi dusunen arkadaslar, lutfen basima igne takmadan, boynunuzun gorunmesini onemsemeden bi sal atarim, dar paca taytimsi pantolon ustune tunik giyerim olur biter dusuncesinde olmayin.. bu ayet yol gostericinz olsun...
Kaleminize sağlık...

MErhaba konunun bir kısmını okudum. İnsanlar haklı, yani sırf şık olayım diye dikkat çeken, kapalı olup da her yeri belli olan insanları ben açık halimde kınıyordum. Şimdi yeni kapandım diklkat etmeye çalışıyorum yeni giysiler almak istiyorum ama kaliteli olan markalar nelerdir bunları tespit edebilmiş değilim. Örneğin bi siteden ferace aldım çok güzeller ama kumaştan anlamadığım için beni rahat ettirir mi giymeden anlayamıyorum.

bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. şu markanın ürünleri çok kalitelidir, şu kumaş eşarplar seni rahat ettirir tarzında cümlelere ihtiyacım var :) sevgilerle

Kızlar tesettür salopet ler sizce nasıl 30 yaşındaki birisi giyebilir mi sanki çoçuk su geliyor bana

Kızlar tesettür salopet ler sizce nasıl 30 yaşındaki birisi giyebilir mi sanki çoçuk su geliyor bana
Ben giyiyorum çok hoş duruyor giyebilirsin bence pantolonu bol olanları tercih et baya bol olsun hemde o zaman daha tarz duruyo.Benim yaş 28

Salopet.webp

Benimki bu tarz bişey.Üstüne de krep hırka giyiyorum

Kızlar 'Allday'den alışveriş yapan var mı aranızda?
Çok güzel eşofman takımları ve hırkalar var
Alışveriş yapmam lazım mağazalar çok pahalı bu siteyi çok methetti arkadaşım.
3 parça beğendim sepete attım fikirlerinize göre alıcam hemen hadi bana yardımcı olun :)

3 parça beğendim sepete attım fikirlerinize göre alıcam hemen hadi bana yardımcı olun :)
Sikayet var a bakabilirsin .Tozludan cok sey getirttim .Kumaşını begenmeyip hepsini iade ettigim de oldu .Hepsini begenip kalanlarda .Ama iadede ödemede sorun yaşamadım.

Genelde kumaş içeriği çoğunlukla pamuklu ise güzel ve kullanışlı oluyor ben buna dikkat ediyorum. Ve bir arkadaşım da o siteden alışveriş yaptığını söylemiş önermişti.

Sikayet var a bakabilirsin .Tozludan cok sey getirttim .Kumaşını begenmeyip hepsini iade ettigim de oldu .Hepsini begenip kalanlarda .Ama iadede ödemede sorun yaşamadım.
Baktım pek dişe dokunur yorum yok.Birde şikayet var daki yorumlar taraflı yapılıyormuş bazen karşı firmalardan.Ondan da emin olmadım size sorayım deyim.
Bende sefamerve den çok memnunum çok ürün aldım yüzde 90 ı tam gördüğüm gibi çıktı yaptığım iadelerde de para iadesi/değişim hiç sıkıntı yaşamadım.Ama bu sitede de ürünler çok güzel tam benim tarzım bol-salaş-rahat.Onun için bunları çok istiyorum.

3.webp
4.webp
5.webp

Bunları çok beğendim.
Yaşım 28 normal kilodayım yani 44 bedenim
Sizce nasıl?

Sağol canım Allah razı olsun daha iyileri senin olsun inşallah.
Yarın elimde olur diye tahmin ediyorum bakar ve hemen yazarım.
Sen yeni kapanmıştın dimi?
Naptın öğrenebildin mi merak ettiklerini.

Back
X