• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tesettür giyim hakkındaki herşeyi burda paylaşalım (resimli resimsiz)

böyle bir konuya çok ihtiyacım vardı kızlar süpersiniz
bilgisayarım sürekli donuyo o yüzden sık giremiyorum ama
sizlere bir sorum olacak nolur yardım edin bana
şimdi ben yakında alışverişe çıkıcam toptan bütün eksiklerimi alıyım diyorum
ve artık giyim şeklimi de değiştirmek istiyorum
nasıl desem ben hep tunik pantolon giyerdim ve tuniklerin boyu da kısa olurdu
tatilde pek biyere gitmediğim için kıyafet pek sıkıntı olmadı ama artık dersanem açılıyo
ben eskisi gibi giyinmek istemiyorum ne biliyim artık güzel etekler falan da alıyım diyorum ama bir taraftan da çok büyük işi olmasını istemiyorum hem spor olsun hem de ciddi anlamda tesettürü sağlasın
bunun için baktım biraz armineye falan kaplar var pardesüler var pardesü giyemem daha şimdiden ya da bilmiyorum giysem mi ki :D ben hep böyle kararsız kalıyorum işte
kaplara gelince acaba dizimin biraz altında alıp pantolon giymeye devam mı etsem diyorum
ya da şu feraceler varmış onların çok güzel modellerini gördüm onlardan mı alsam diyorum bu sefer de nasıl giyicem onu dersaneye giderken falanherkes şimdiden ağır olur tarzı laflar ediyo
çoook uzun yazdım biliyorum ama
derdime bir çare kızlar be=))

canım pardesü veya kap onu sen belirlersin ama Arminede öyle spor etekler falan pek bulunmaz.Bulunsa da nadir.Ben mesela kot etek aldım iki tane biri siyah diğeri yeşil gibi eskitme..Araboy..Vlla hiç üstümden çıkarmıyorum herşeyle uyuyor.İster üstüne kazak giy,ister spor bir gömlek.Bir de şal attın mı üstüne mükemmel olursun..:16:

Mutlaka gardrobunda kot bir eteğin bulunsun

bende üni bitince kapanacağım için bu konularda ilgiliyim arkadaşlar... bu sene bence kapalılıkda moda paylaştığım resimlerle oluşan kombinler.. vede çok hoş maskülen duruyorlar..

$43000181lucia_d.webp$41000561_joseppe_d.webp$siyah-trençkot.webp$barneys_d.webp$burbery_prorsum_d.webp$debenhams_d.webp

bunların üzerine tabiki ipek şal süperr gider

$IP046-1024x766.webp$266-2-678x1024.webp$95-3-678x1024.webp$ipek-sal-cift-yuzlu.webp$P1010021-1024x768.webp$IP094-3-678x1024.webp

Ben kapanalı 3 yıl oldu yardım eden hiçkimsem olmadı şöyle yap şunu al diye o yüzden çok zorlandım şimdi asıl yeni yeni neler almam gerektiğini anlıyorum ve eksiklerimi kapatmaya çalışıyorum kapanan arkadaşlarıma kendi deneyimlerimi yazıyım ilk önce her renk bir etek alın gri, lacivert, siyah, krem hatta yeni moda renkler çıktı vizon, kiremit rengi, her renk bir bluz alın ve gömlek siyah ve beyaz olmalı bence kesin ve her renk eşarp alın bir yere gittiğinizde rahat kombin yaparsınız yani ben bu sıkıntıyı çok çektim bunları tamamladıktan sonra beğendikçe alırsınız

Selam kızlar,
kapanmayı düşünüyorum. Yaş 21. evde şal ile provalar yapıyorum.Şal ile rahat ancak esarba gelince baya bi darlanıyorum. Yakınlarım alışırsın olur diyolar bilmiyorum... herkes mi acaba bone ve esarba geçince böyle sıkıntı çekti bilmiyorum...Ayrıca maxi etek de giymesi zor oluyo günlük kullanımda...Ne yapıcam ben..Maxi etek giymenin pratik yolu var mı? Artık pantalon giymeyi düşünmüyorum...

kızlar size tavsiye belkide biliyorsunuz ama ben yinede söliyeym kayra da çok gzl şeyler var kapalılar içn

Uzun senelerdır kapalı bırı olarak sizlere şık olmanız için tavsiyelerim;-)
eşarp seçimi nasıl olmalı?

kızlar öncelikle çok abartılı desenleri olan eşarplar almayın.sade çizgili kareli eşarplar daha hoş duruyor.desenlerden gölge boya gıbı duranlar çok şık.çiçek böcek desenlerdn uzak durun;-)

eşarp elbise kombini nasıl olmalı?

Eşarbınızn desenleri yoğunsa elbısenız sade olmalı ya da desenlı bır elbıseyse eşarbınız ön planda yoğun renkli olmalı.renk uyumunu yakalamalı çok abartıya kaçmamalsnz.sade şıklık her zaman favorim;-)

kapalılar için kombin seçenekleri?

Spor giyinmeyi sevenler için
-çizgi kare desenli eşarp
-guzel bir trençkot ya da tunık
-kot pantolon
-yumuşak model spor çanta
-dolgu topuklu spor ayakkabı

günlük rahat giyinmeyi sevenler için
-şal
-boydan elbise
-babet
-ufak çanta

resmi davetlerde;uzun etek ceket takımları,abiye boydan elbiseler

renk uyumu nasıl olmalı?
Zevke baglıdır ama bazı renkler bazı renklere çok yakışıyor

-pudra pembesi bir tuniğin ustune gri şal

-gül kurusu bır elbısenz varsa şal ya da eşarp lacivert

-krem ya da siyah eşarbı her kıyafetın ustune takabılırsınız

sorularnz varsa yardmcı olurum burdaym;-)

Uzun senelerdır kapalı bırı olarak sizlere şık olmanız için tavsiyelerim;-)
eşarp seçimi nasıl olmalı?

kızlar öncelikle çok abartılı desenleri olan eşarplar almayın.sade çizgili kareli eşarplar daha hoş duruyor.desenlerden gölge boya gıbı duranlar çok şık.çiçek böcek desenlerdn uzak durun;-)

eşarp elbise kombini nasıl olmalı?

Eşarbınızn desenleri yoğunsa elbısenız sade olmalı ya da desenlı bır elbıseyse eşarbınız ön planda yoğun renkli olmalı.renk uyumunu yakalamalı çok abartıya kaçmamalsnz.sade şıklık her zaman favorim;-)

kapalılar için kombin seçenekleri?

Spor giyinmeyi sevenler için
-çizgi kare desenli eşarp
-guzel bir trençkot ya da tunık
-kot pantolon
-yumuşak model spor çanta
-dolgu topuklu spor ayakkabı

günlük rahat giyinmeyi sevenler için
-şal
-boydan elbise
-babet
-ufak çanta

resmi davetlerde;uzun etek ceket takımları,abiye boydan elbiseler

renk uyumu nasıl olmalı?
Zevke baglıdır ama bazı renkler bazı renklere çok yakışıyor

-pudra pembesi bir tuniğin ustune gri şal

-gül kurusu bır elbısenz varsa şal ya da eşarp lacivert

-krem ya da siyah eşarbı her kıyafetın ustune takabılırsınız

sorularnz varsa yardmcı olurum burdaym;-)

Güzel ve dikkat etmeye çalıştığım öneriler canım paylaştığın için teşekkürler.Bende 2 senedir tesettürlüyüm ve zamanla giyim tarzı çok değişiyor. Ben böyle uzun elbiselere ve eteklere bayılıyorum.Elbiseler hoş duruyor fakat etek konusunda boy ve kilo sorunum var.Aslında 36 beden gıyıyorum ama iş eteğe gelince 34 oluyor.Üstümde emanet gibi duruyor böyle etekler boyumda kısa oldugu ıcın her türlüsü yakısmıyor.Bende bana yakışanı pek bulamıyorum.Etek konusunda neler önerirsin ve diğer arkadaşlarıma da soruyorum :)

Birde kapalı olarak ilk defa bir düğüne gidicem cok yakın arkadaşımın abisi evleniyor. Bir türlü aradıgımı bulamıyorum pudra,beyaz ve krem tonları öncelikli terciihim sade ve şık bir elbise istiyorum ama internettende baktım beden bulamıyorum begendıgım elbıselerde genellıkle :(
Tesettür magazalarından nerelerı onerırsınız? Maddi olarakta fazla zorlamayacak. Çünkü ben bu tesettür magazalarının fazla pahalı oluşundan hiç hoşlanmıyorum ve açıkçası mümkün oldugunca az tercih etmeye çalışıyorum. Tabi iş pardesü ve kaplar oldugunda fazla bir alternatif olmuyor malesef.
Yardımcı olursanız memnun olurum bu aralar pek çok sıkıntılarım var ınanın oturup kıyafet düşünecek halde bile değilim ama gitmezsem arkadaşım kırılacak.. Sizlere danışmak istedim bende.

bende tesettüre girmek istiyorum adım atamıyorum kızlar siz nasıl girdiniz inancım var şükür ki 8 senedir namaz kılyorum şimdi diyorum hiç bir kıyafetim yok ne giycem alışabilir miyim korkuyorum ama inanın ne zamandır ne etek ne elbise ne de askılı bile giymiyorum yardımcı olun banada :17:

bende tesettüre girmek istiyorum adım atamıyorum kızlar siz nasıl girdiniz inancım var şükür ki 8 senedir namaz kılyorum şimdi diyorum hiç bir kıyafetim yok ne giycem alışabilir miyim korkuyorum ama inanın ne zamandır ne etek ne elbise ne de askılı bile giymiyorum yardımcı olun banada :17:

Maşallah hayatınıza her anlamda dikkat etmişsiniz bir tek tesettürünüz eksik kalmış. Onu da tamamlarsınız inşallah en yakın zamanda :) Kıyafet hiç problem değil hele bir karar verin sonrası geliyor, yavaş yavaş doluyor dolap :)
Rabbim böyle güzel bir lütfu gönlünüze koymuşsa değerini bilmek gerek.
Bende 2 senedir tesettürlüyüm, keşke daha önceden örtseydim..
Hiç gecikmemeli dünyevi şeylere aldanıpta..

Kapanmayı düşünen arkadaşlara 5 aylık bir kapalı olarak tavsiyeler;
Önce açıklığınıza bir sınır koyun. İlk olarak pantolon giydiğinizde kalçanızı mutlaka örtün bu çok önemli. Askılıları kısa elbiseleri düşünmeden çöpe atın. Yavaş yavaş kapatın kendinizi. Ve bir gün tek açık olan yer boynunuz ve saçlarınız olacak ya hani, heh işte o günde bir şal atın başınıza tamaam. Aşamaları böyle ilerletirseniz zorlanmayacağınızı garanti ediyorum. Kapalı arkadaşlar bulundurun çevrenizde birkaç tane onların o görünüşü fikirleri tarzı sizi illeki etkileyecektir. İlk kapandığınızda şeytan sizi zorlayacak. Aldanmayın.
Benim hala daha kanıma girmeye çalışıyor ara ara ama ben kendimi güzelce motive ediyorum. Örnek Müslümanım ben diyorum. Tarih boyunca asla haksızlık etmemiş ama hep haksızlığa uğramış Müslümanım. Şu zor günlerde de görüyoruz ki Müslümanın dostu yok arkadaşlar. Bizim dinimizi en güzel şekilde yaşayıp bütün müslümanlara örnekolmamız, gayri müslimlere gücümüzü kanıtlamamız lazım. Allah'ımıza dua etmeye yüzümüzün olması lazım. Hem dini boyutunun dışında çok iğrenç bir şey her erkeğin senin kalçalarını izlemesi veya bacaklarına bakması. Seni düşlemesi. Kimisi bakarsa baksın ben o baksın diye giymiyorum diyor. Bence çok büyük bir edep eksikliği. Ben böyle düşünüyorum.

Maşallah hayatınıza her anlamda dikkat etmişsiniz bir tek tesettürünüz eksik kalmış. Onu da tamamlarsınız inşallah en yakın zamanda :) Kıyafet hiç problem değil hele bir karar verin sonrası geliyor, yavaş yavaş doluyor dolap :)
Rabbim böyle güzel bir lütfu gönlünüze koymuşsa değerini bilmek gerek.
Bende 2 senedir tesettürlüyüm, keşke daha önceden örtseydim..
Hiç gecikmemeli dünyevi şeylere aldanıpta..

sağolun etmeye çalıştım.. biraz daha biraz daha erteliyoruz hep ama ölüm ne zaman bilmiyoruz malesef.. inşallah en kısa zamanda bende sizin gibi olucam dua edin bana

Bu ara ne kadar online site açıldı değil mi tesettür giyime dair. Ama oldukça tuzlu şeyler var. Çalışmayan bir bayansanız biraz zor onlardan istediğinizi almak. Mağazalarda öyle. Kayseri'de oturuyorum ben. Burada hepsi var tesettür mağazalarının. Ama yanından bile geçemiyorsunuz çok pahalı. Sen ben alabiliriz belki ama alamayan ve kapanmayı isteyen genç kızlarımız var. Piyasada kapalının giyebileceği o kadar az şey var ki çok gezip çok bakmanız lazım hem uygun fiyat hem de tesettüre uygun giyinebilmek için. Eee ne diyelim umuyorum bir gün uygun fiyatlarla satış yapan kaliteli tesettür mağazaları olur ve gençlerimizi teşvik açısından hoş olur.

Bu ara ne kadar online site açıldı değil mi tesettür giyime dair. Ama oldukça tuzlu şeyler var. Çalışmayan bir bayansanız biraz zor onlardan istediğinizi almak. Mağazalarda öyle. Kayseri'de oturuyorum ben. Burada hepsi var tesettür mağazalarının. Ama yanından bile geçemiyorsunuz çok pahalı. Sen ben alabiliriz belki ama alamayan ve kapanmayı isteyen genç kızlarımız var. Piyasada kapalının giyebileceği o kadar az şey var ki çok gezip çok bakmanız lazım hem uygun fiyat hem de tesettüre uygun giyinebilmek için. Eee ne diyelim umuyorum bir gün uygun fiyatlarla satış yapan kaliteli tesettür mağazaları olur ve gençlerimizi teşvik açısından hoş olur.

maalesef tesettür işin içine girince alternatif azaldığı için rakam yükseliyor, muhafazakar çizgisi olan mağazalara baktığınızda rakamların astronomik olduğunu fark edersiniz, bknz. armine, aker, huzur vs.
bu konuyla alakası olmasa da tatile gideceğiniz otele kadar yansıyor bu durum, islami otellerle diğer otellerin fiyatını mukayese ettiğinizde bizim gidebileceğimiz otellerin min. 1,5 kat daha pahallı olduğunu gözlemlersiniz bu da tabiki tekel zihniyetine bağlı piyasada fazla alternatif yok, her halükarda benden alışveriş yapacak bu nedenle rakamları çıkarabildiğim kadar uçurayım düşüncesi, maalesef sürekli rastladığımız bir handikap. Dindar kesime hizmet eden insanların bu derece paragöz olması da bizim şansızlığımız galiba :(

selam herkese.. yillardir tesetturluyum. bu basligi gorunce yazmadan edemedim..
basortulu veya ortunmeyi dusunen arkadaslar..
allah kadinlarin sahsiyetinin zedelenmemesi, onurlarinin krlmamasi, insan olarak, insanligi, fikirleriyle one cikip, cinselligi ile degil, fikirleriyle deger gorup korunabilmesi icin tesetturu farz kilmistir.
allah askina, basini ortup kalan vucudunu tum hatlari ile teshir edenlerden olmayalim! cunku tesettur sadece saclari ortmekten ibaret degildr. tesettur, tum vucudu kapsar. kiyafetlerimizin vucudumuza yapismamasi, hatlarimzi belli etmemesi gerekir.
dogrusunu soylemek gerekirse ben giydigini kendine yakistran bircok hanimi, basi acik olanlardan daha dikkat cekici ve seksi buluyorum. ama iste bu degil tesettur! boyle olmamali. modern tesettur yalandir. bize dayatilan basortuyu aksesuar kilan giyim tarzi tesettur degildr.
bu sektorde acik oldugunu farkedip isi ticarete vuran, ve sadece isimde "tesettur" giyim markalarinin o kadar muhtesem tasarimlari var ki, kim giyse super gorunuyor. ben giymiyor muyum? tabki giyyorum. tabiki bu markalari kullaniyorum ama; dis giyim olarak degil.
hz peygamber guzel giyinmeyi severmis.. guzel giyinmek herkesin hakki ama tesetturun ruhunu bozmadan.. hani hadsi serifte buyuruyor ya "giyinik ciplaklar" diye, iste soylemeye calstigim peygamberimzn uyardigi giyink ciplaklardan olmayalim. tesetturle dalga gecmeyelim. tesetturu modernizme kurban etmeyelim.

nur suresi 31:
Mü’min ka.dın.la.ra da söy.le, göz.le.ri.ni ha.ram.dan sa.kın.sın.lar, ırz.la.rı.nı ko.ru.sun.lar. (Yüz ve el gi.bi) gö.rü.nen kı.sım.lar müs.tes.na, zî.net (yer)le.ri.ni gös.ter.me.sin.ler. Ba.şör.tü.le.ri.ni ta ya.ka.la.rı.nın üze.ri.ne ka.dar sal.sın.lar. Zi.net.le.ri.ni, ko.ca.la.rın.dan, ya.hut ba.ba.la.rın.dan, ya.hut, ko.ca.la.rı.nın ba.ba.la.rın.dan ya.hut oğul.la.rın.dan, ya.hut üvey oğul.la.rın.dan, ya.hut er.kek kar.deş.le.rin.den, ya.hut er.kek kar.deş.le.ri.nin oğul.la.rın.dan, ya.hut kız kar.deş.le.ri.nin oğul.la.rın.dan, ya.hut Müs.lü.man ka.dın.lar.dan, ya.hut sa.hip ol.duk.la.rı kö.le.ler.den, ya.hut er.kek.li.ği kal.ma.mış hiz.met.çi.ler.den, ya.hut da he.nüz ka.dın.la.rın mah.rem yer.le.ri.ne va.kıf ol.ma.yan er.kek ço.cuk.lar.dan baş.ka.la.rı.na gös.ter.me.sin.ler. Giz.le.dik.le.ri ziy.net.ler bi.lin.sin di.ye ayak.la.rı.nı ye.re vur.ma.sın.lar. Ey mü’min.ler, hep bir.lik.te töv.be edi.niz ki kur.tu.lu.şa ere.si.niz!

ortunmeyi dusunen arkadaslar, lutfen basima igne takmadan, boynunuzun gorunmesini onemsemeden bi sal atarim, dar paca taytimsi pantolon ustune tunik giyerim olur biter dusuncesinde olmayin.. bu ayet yol gostericinz olsun...

Back
X