aynen bende de sosyete pazarı müdavimliği var ...
marka takıntım yok ..marka takıntısı bana yanlış geliyor..
mesela bazı arkadaşlarım var aşırı marka takıntıları var ,bi eşarba gidip 100 lira veriyorlar ..
her gün faklı eşarp takıyorsun zaten ona para mı yeter..
ben şahsen bir eşarba vereceğim o parayı gider bi fakire yardım ederim daha mantıklı..
islam sosyetesi oluştu artık ,belli markalardan giyinen ,eşarbının markasını da arkaya alıp özellikle gösteren bir kesim var..
ben tam tersine marka göstermeyi hiç sevmem ,yazılı kısmı içe katlarım
bilmiyorum ama müslümana tutumlu olmak gereksiz yere para harcamamak yakışır diye düşünüyorum çünkü biz de gittgide iice kapitalist sistemin içine dalar olduk..
ben pasmina hiç almadım ..kafa kocaman oluyor onlarla beni rahatsız ediyor şahsen ,eşarptan vazgeçmedim ,şalı da sevmiyorum ..
markalar da bozdu artık zaten ,eskiden çok kaliteli ürünelr olurdu ,şimdi herkese hitap etmek için ,pazardaki malların hemen hemen aynısı markalarda mevcut..
en iisi en güzel ve ucuz olanı ..bir de ben çalışıyorum her gün faklı giyinmem gerekiyor malum ,öyle olunca da kıyafete çok para vermek istemiyorum ..
![]()
Aynen sana katılıyorum
Şalın altına aslında eşarbında altına kabarması için bonenin içine tülbent koyuyorlar bende hiç sevmiorum deve hörgücü gibi kafalar
Bende çalışma hayatından geldiğim için hep idareli almaya yaşamaya alışmıştım..
Pahalıya vereceğim parayla kaç tane giyeceğim olurdu hem paramı kendim kazandığım için kıyıp fazla harcayamazdım da
Elimizdekilerin kıymetini bilelim etrafımızada örnek olalım bence.
Mütevazılıktan uzaklaşmayalım ...