Tesettür...

benim tanıdıgım biri nisanlısı kapanmasını istiyor diye kapanma kararı almıstı ama kız ilk once balayımı yapayım ondan sonra kapanıyım dedi:26: oylede yaptı bana bu tarz seyler mantıksız geliyor

İçinizden geliyorsa Allah için yapıcam diyorsanız kapanın tabi ki..

Ama bi örnek vericem;
Yılbaşında eğlenmek için söylemesi ayıp bi yere gittik ailece;
masanın birinde 2 tane tesettürlü bayan oturuyorlar biri daracık deri leopar desenli uzun elbise giyinmiş,diğeri siyah daracık diz kapağında bir elbise hatlar da ortada bacaklarda Allahım bir de nasıl kıvırıyorlar anlatamam.
Dansözde vardı yemin ediyorum dansözden çok çok güzel oynuyorlardı..Herkesin gözü o iki kadındaydı..Herkes böyleydi:53:
Kollarda altın bilezikler doluydu bir de..

Diyeceğim şu ki;bacağını açacaksan başını neden kapatırsın,niye alkol alırsın,niye dansöz gibi kıvırtırsın?
Bu kadınların dini için kapandıklarına asla inanmam ben.!!

Allah için,dinin için kapanmak en güzeli..Yok yakışır mı,kocam istiyor da ondan denilirse biraz çelişik bir durum çıkar ortaya bence...
Ayrıca mutluluklar dilerim..

İçinizden geliyorsa Allah için yapıcam diyorsanız kapanın tabi ki..

Ama bi örnek vericem;
Yılbaşında eğlenmek için söylemesi ayıp bi yere gittik ailece;
masanın birinde 2 tane tesettürlü bayan oturuyorlar biri daracık deri leopar desenli uzun elbise giyinmiş,diğeri siyah daracık diz kapağında bir elbise hatlar da ortada bacaklarda Allahım bir de nasıl kıvırıyorlar anlatamam.
Dansözde vardı yemin ediyorum dansözden çok çok güzel oynuyorlardı..Herkesin gözü o iki kadındaydı..Herkes böyleydi:53:
Kollarda altın bilezikler doluydu bir de..

Diyeceğim şu ki;bacağını açacaksan başını neden kapatırsın,niye alkol alırsın,niye dansöz gibi kıvırtırsın?
Bu kadınların dini için kapandıklarına asla inanmam ben.!!

Allah için,dinin için kapanmak en güzeli..Yok yakışır mı,kocam istiyor da ondan denilirse biraz çelişik bir durum çıkar ortaya bence...
Ayrıca mutluluklar dilerim..

başı kapalı tırnakları ojeli olan da gördüm yaaa..makyajı anlarım da ojeyi anlayamadım..bir de mavi mi laci neydi?
daha çok ilgi çekiyor..acaba başörtüsünü gözlük gibi aksesuar olarak mı görüyorlar nedir?...

Boyle Dino konularda size ait alinmasi gereken bir karari burma cozumleyeceginize inanmiyorum cunku buraya yazan herkesin Dunya gorusu cok farkli.bu sizin kendi basiniza alacaginiz bir karar.gunahida sevabida size ait.Bu Allahin emri,ama henuz namaz kilmiyor,orucu tam tutmuyor iseniz bence tesetturu Hic dusunmeyin cunku bu sekilde kapananlar hakikaten hakkiyla kapanmiyor.tesettur bir butunluktur,vucut hatlarinin ortada olmamasidir sadece basi ortup acik bir bayan giyimiyle dolasacaksaniz lutfen birkez daha dusunun.nisanliniz gercekten dindar ise bu konuda size zaman taniyacak anlayis gosterecektir.ama siz;Ben farzlari yerine getiren biriyim sadece basortusu takmiyorum diyorsaniz korkmayin bundan bu sadece nefsinize agir geldiginden gozunuzde buyuyor.ama bu iki ayrimi iyi yapin.dinin diregi namazi kilmayan basortusune hazir degildir bence.basortusu cok hassas bir konu,kendin karar vermelisin Zola olmaz

bu kişisel bi karar, ben bi erkek istiyo diye kapanmam, zaten normalde de kapanmayı düşünmüyorum, haa kapanıpta kırmızı ojeler full makyaj gezceksen böyle iyisin güzelim, komik olmaya gerek yok

bu kişisel bi karar, ben bi erkek istiyo diye kapanmam, zaten normalde de kapanmayı düşünmüyorum, haa kapanıpta kırmızı ojeler full makyaj gezceksen böyle iyisin güzelim, komik olmaya gerek yok

katılıyorummm canımmmm kapanıcaksa bir insan içinden gelmeli ve usulünü bozmamalı diye düşünüyorumm herşeyin bir adabı var kafayı kapamakla bitmiyor bende kapanmayı şuan düşünmüyorumm

Sadece şunu söyleyebilirim alışmak çok zor...
Eşimi kırmamak için evlenince ilk 6 ay kadar kapanmıştım ama bana göre korkunçtu...
Yani yanlış anlaşılmasın bana göre değilmiş...
Sonra tekrar açıldım...
Eşim de alışamadığımı görünce birşey demedi, şuan giyimime bile karışmıyor diyebilirim abartmadığım sürece...
Eşimin ailesinde de hiç açık yok. Aksine benim ailemde de kapalı yok denecek kadar az...

başı kapalı tırnakları ojeli olan da gördüm yaaa..makyajı anlarım da ojeyi anlayamadım..bir de mavi mi laci neydi?
daha çok ilgi çekiyor..acaba başörtüsünü gözlük gibi aksesuar olarak mı görüyorlar nedir?...

Ben kapalı olup makyajı da anlamıyorum...
Kapanmaktaki amaç dikkat çekmemek değil mi?
Geçen gün gördüm kızın başı kapalıydı ama mini etek ve çizme giymişti diz kısmında ince çoreap vardı açıktı yani...
Şok olmuştum :53:

Başörtüsü bir tavsiyedir vazgeçilmez bir dini emir değil....

SABAH - 02/10/2006 - Beyza Bilgin

Nur Sûresi 31. ayette konuyla ilgili olarak şöyle denmektedir:
"Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar: görünmesi zaruri olanların dışında zinetlerini açmasınlar ve başörtülerini yakalarının üzerine vursunlar; zinetlerini, kocalarından veya babalarından yahut kayın babalarından yahut oğullarından yahut üvey oğullarından yahut kardeşlerinden yahut kardeş oğullarından yahut kız kardeş oğullarından yahut kendi kadınlarından yahut sahibi bulundukları cariyelerden veya uyuntu (şehvetten yoksun) erkek hizmetçilerden veya henüz kadınların şehvet uyarıcı taraflarından habersiz çocuklardan başkasına göstermesinler; gizledikleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tevbe edin ki, mutluluğu bulabilesiniz."[14]
Tesettür - Vikipedi

Son düzenleme:
Kızlar merhaba.. Dert deil fazla cok şükür ama yinede kafama takldı danısmak istedm.. ben nişanlıyım ve nişanlımla görücü usuluyle evlendk.. fakat kısa zamanda huylarına asık oldm resmen.. bana düşkünlüğü gözlermn içine bakısı.. nişanlım muhafazakar bi ailenin oğlu ve benm babam beni onla evlenmem için zorladı en basta bütün direnişlerime ragmen oldu bu iş.. diyeceksinizki zorla olurmuu oldu işte bende anlamadm fakat pişmanlıgımda yok suan cok şükür.. Benim içimi titreten taraf evlendigimde kapanacak olmamdır.. aslında dinimizin geregi bu bende hep isterdm fakat hazırmıyım bilmiyorum.. nişanlım zorlamıyor ama evlenınce olacagınıı dşünüyor tabi bende evlendkten snraa kapanmaktansa suan kapanmayı dşünüyorum zorlanmayayım die.. içinizde bu durumu yasayan vrmı yada örtünmenin zorlugu kolaylıgı?? cevrem hep kapalı alıskınım aslnda ama içimi yoklayan ne çözemedmm yardm edin..

kara ver
evlimisiniz nişanlımı?

konu içinde açıklanmış konu ilk başta yanlış yazmış arkadaş. nişanlı.
ayrıca bu konu senin bileceğin iş canım biz sana ne dersek onu mu yapacaksın ki. bu konuya bin tane farklı düşüncede yazı gelir. sen düşün karar ver. ama olacaksada bir kere olur böyle şeyler. sonradan yok olmadı yapamadım diyemezsin.

Kızlar merhaba.. Dert deil fazla cok şükür ama yinede kafama takldı danısmak istedm.. ben nişanlıyım ve nişanlımla görücü usuluyle evlendk.. fakat kısa zamanda huylarına asık oldm resmen.. bana düşkünlüğü gözlermn içine bakısı.. nişanlım muhafazakar bi ailenin oğlu ve benm babam beni onla evlenmem için zorladı en basta bütün direnişlerime ragmen oldu bu iş.. diyeceksinizki zorla olurmuu oldu işte bende anlamadm fakat pişmanlıgımda yok suan cok şükür.. Benim içimi titreten taraf evlendigimde kapanacak olmamdır.. aslında dinimizin geregi bu bende hep isterdm fakat hazırmıyım bilmiyorum.. nişanlım zorlamıyor ama evlenınce olacagınıı dşünüyor tabi bende evlendkten snraa kapanmaktansa suan kapanmayı dşünüyorum zorlanmayayım die.. içinizde bu durumu yasayan vrmı yada örtünmenin zorlugu kolaylıgı?? cevrem hep kapalı alıskınım aslnda ama içimi yoklayan ne çözemedmm yardm edin..

selam tatlım bence sen de istiyorsun ama sadece nefsine yenik düşüyorsun gibi geldi bana
çünkü namaz kılıyorum demişsin bence namaz kılmak kapanmaktan daha önemli
namaz dinin direğidir çünkü sen bu direği ayakta tutabilirsen üstüne çok rahatlıkla
katları çıkabilirsin içinde biraz bile istek varsa kapan Allah'ın emri olduğu için haa nişanlın da
buna vesile olmuş olur gerçekten hiç zor değil rabbim kolaylığını veriyo.
yakışır mı yakışmaz mı elalem ne der gibi şeylere de hiç takılma
elalem senin yerine hesap vermeyecek canım öbür dünyada her koyun kendi bacağından asılır bunu unutma
ben de tesettürlüyüm çok da memnunum bekarken kapanmıştım
bir de giyinik çıplaklardan olma kesinlikle:20::20::20:
yanlış anlaşılmasın açayım biraz
başını kapatıp da dar pantolon,kısa kollu bluz,kısa etek makyaj gibi
böyle olunca açıklardan daha fazla dikkat çekiliyo bunu sen de bilirsin
tesettür sadece başını kapamak değil bütünüyle vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmektir
bunu da belirtmek istedim
hakkında hayırlısı bir ömüe boyu mutluluklar dilerim

Son düzenleme:
Nur Sûresi 31. ayette konuyla ilgili olarak şöyle denmektedir:
"Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar: görünmesi zaruri olanların dışında zinetlerini açmasınlar ve başörtülerini yakalarının üzerine vursunlar; zinetlerini, kocalarından veya babalarından yahut kayın babalarından yahut oğullarından yahut üvey oğullarından yahut kardeşlerinden yahut kardeş oğullarından yahut kız kardeş oğullarından yahut kendi kadınlarından yahut sahibi bulundukları cariyelerden veya uyuntu (şehvetten yoksun) erkek hizmetçilerden veya henüz kadınların şehvet uyarıcı taraflarından habersiz çocuklardan başkasına göstermesinler; gizledikleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tevbe edin ki, mutluluğu bulabilesiniz."[14]
Tesettür - Vikipedi

Beyza Bilgin ilahiyatçı profesör bir hanım.Ankara universitesi ilahiyat fakultesi, din kulturu ve ahlak bilgisi ogretmenligi ana bilim dali bölüm başkanı,aynı zamanda ilk kadın vaizdir....Yani sokaktan geçen herhangi biri değil.........

Sanırım dini bilgisi ve Kuran ı yorumlaması hepimizden iyidir.....;-)

Son düzenleyen: Moderatör:
Dini içerikli konılar tartışmaya neden olduğu için yasaktır.
Bu sebeple konu yorumlara kapatılmıştır.

Back
X